חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - LG Z330 : טוב, אבל לא מספיק

הטוב
  • קל משקל, דק ומעוצב
  • ביצועים טובים מאוד
  • שקט כמעט לחלוטין
  • כונן SSD
  • רמקולים חזקים
הרע
  • בהירות המסך בינונית
  • מקלדת צפופה ונוקשה להקלדה
  • משטח עכבר מחוספס מדי, מקשי מגע גרועים
  • סט חיבורים דל
בשורה התחתונה

בפני עצמו, האולטרה-בוק הראשון של LG מעורר עניין מכמה היבטים כמו ניידות מעולה וביצועים גבוהים, והוא ללא ספק מושך מבטים מכל עבר. עם זאת, כשמציבים אותו לצד מתחריו בקטגוריה קשה להתעלם מחסרונות די מהותיים, החל ממשטח העכבר המחוספס ובעל לחצני המגע המתסכלים, דרך המקלדת הצפופה והנוקשה ועד המסך האנמי.

מה שמוביל אותנו למסקנה קצת עגומה: מדובר אמנם במחשב חזק, דק וסקסי למראה, אבל הוא צפוי לעמוד בצלם של אולטרה-בוקים אחרים שמספקים חוויית שימוש טובה יותר.

הקדמה

כולם רוצים אולטרה-בוקים. מהרגע שאינטל הכריזה על התקן החדש שלה למחשבים ניידים, שקובע פרמטרים למחשבים דקים, קלים, חזקים ולא יקרים מדי, הכריזו מרבית חברות המחשוב בזו אחר זו על האולטרה-בוק הנוצץ והמעוצב שלהן. כעת מצטרפת LG  לחינגה עם ה-Z330, אותו היא מכנה (מבלי להסביר מדוע) סופר-אולטרה-בוק. החברה מתארת אותו כמחשב בעיצוב קלאצ' סופר-קומפקטי, שמעניק פתרון אמיתי לעידן הנייד הן בביצועים והן בניידות.

כמו אחיו לעדה, גם המחשב של LG מתהדר במראה יוקרתי ובמשקל נוצה, כאשר מתחת לכל המתכת המוברשת מסתתר מפרט חזק יחסית, כזה שעד לא מכבר ראינו במחשבים גדולים ומגושמים יותר. יש שם מעבד Intel Core i5-2467M במהירות 1.6GHz, זיכרון DDR3 בנפח 4GB, כונן SSD בנפח 128GB, מאיץ גרפי משולב Intel HD Graphics, מסך בגודל 13.3 אינטש, מצלמת רשת וקישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 3.0.

מערכת ההפעלה המותקנת במחשב היא Windows 7 Home Premium, מה שמעיד על כך ש-LG אינה מייעדת את האולטרה-בוק שלה לעסקים (כמו טושיבה למשל), אלא למשתמש הפרטי.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

למרות מראהו העדין, LG Z330 מספק ביצועים מצוינים לשימושים של מחשב כזה. העמסנו עליו את המבחנים הקבועים: הרצה בו-זמנית של 3 קובצי וידיאו ברזולוציות 1080p, 720p ו-480p, ובמקביל עבודה על תוכנות אופיס וגלישה דפדפן עם 13 לשוניות פתוחות, כשאחת מהן הציגה סרטון ברזולוציית 720p ב-YouTube. לאורך כל המבחן הזה המחשב המשיך לספק מהירות מצוינת, אף סרט לא גמגם והמעבר בין התוכנות היה חלק.

המאיץ הגרפי כאן חלש, וגם זה מקובל בקטגוריה. הוא התקשה להתמודד עם פענוח וידיאו Full HD בפורמט MKV בכוחות עצמו בתוכנת MPCHC, אם כי חבילת מקודדים הגונה (כמו Shark007), או מעבר לתוכנת VLC המשתמשת במעבד ולא במאיץ הגרפי, אפשרה למחשב בכל זאת לבצע את המשימה באופן חלק. בכל אופן, אין טעם לצפות לביצועים טובים במשחקים.

כונן ה-SSD מסייע למחשב להציג מהירויות גבוהות בכל הנוגע להעברת קבצים גדולים ובעיקר טעינת תוכנות. מערכת ההפעלה עולה ממצב כבוי ומוכנה לפעולה תוך כ-16 שניות (למעשה, סמן העכבר מופיע על המסך תוך 8 שניות – 8 שניות נוספות לקחו למחשב לטעון את היישומים ברקע ולהיות מוכן לעבודה בפועל), והמחשב מתעורר ממצב שינה תוך 2-3 שניות.

במבחן הביצועים של תוכנת PCMark05 קיבל ה-Z330 ציון יפה מאוד של 9342 נקודות, ובמדד החוויות של Windows הוא קיבל את הציון הפושר 4.7 כתוצאה מביצועי הגרפיקה, בעוד שבשאר המדדים הציונים נעו בין 5.9 ל-7.9.

LG מבטיחה מחשב שקט מאוד – ומקיימת. פתח האוורור משמאל פולט מעט אוויר חם, אך המאוורר עושה זאת בשקט כמעט גמור ולא הצלחנו לשמוע את האוושה שלו גם כשהעמסנו על המחשב. עם זאת, ה-Z330 אינו חף מהתחממות, ותוך כרבע שעה חלקו התחתון מתחמם באופן מורגש, מה שמקרין גם לאזור המקלדת.

LG Z330
פתח האוורור משמאל פולט מעט אוויר חם, אך המאוורר עושה זאת בשקט כמעט גמור ולא הצלחנו לשמוע את האוושה שלו גם כשהעמסנו על המחשב. עם זאת, ה-Z330 אינו חף מהתחממות

Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אין חידושים כלשהם בתצוגת המסך של ה- LG Z330. מדובר במסך בגודל 13.3 אינטש ברזולוציה 1366X768 ובגימור מבריק. חדות המסך טובה למדי, הצבעים קצת אנמיים ונוטים לכחלחל – נתונים סטנדרטיים במסכים של מחשבים ניידים מהשורה. זוויות הצפייה רחוקות מלהרשים, ורמת הבהירות לצערנו נמוכה מהרצוי, מה שמקשה על הצפייה באור יום – וזה עוד לפני שדיברנו על ההשתקפויות הרבות הנובעות מהציפוי המבריק.

זווית ציר המסך המקסימלית היא קצת יותר מ-110 מעלות. זה מספיק לעבודה על השולחן, אבל בהנחה על הברכיים כשהרגליים משולבות גילינו מיד שהזווית לא מספיקה ונאלצנו לשנות תנוחה כדי לראות טוב יותר את הממסך.

LG Z330
חדות המסך טובה למדי, הצבעים קצת אנמיים ונוטים לכחלחל – נתונים סטנדרטיים במסכים של מחשבים ניידים מהשורה. זוויות הצפייה רחוקות מלהרשים, ורמת הבהירות נמוכה מהרצוי

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

שני הפרמטרים הבולטים ביותר ב-Z330 הם העיצוב והניידות. זהו ללא ספק מחשב יפה-תואר, שמתהדר בקווים ישרים כמעט לגמרי המתמזגים למראה מלבני מושלם. עוביו אחיד כמעט ודק מאוד – 1.47 ס"מ בלבד. גימור המתכת המוברשת, שלא הצלחנו לקבוע האם מדובר אכן במתכת או בחיקוי מוצלח עשוי פלסטיק קשיח, ממשיך גם בחלק הפנימי של המחשב במשטח המקלדת, ולמעשה מלבד מסגרת המסך ומקשי המקלדת עצמם המחשב כולו כסוף ואלגנטי. והמשקל – 1.21 קילוגרם. זה הכל. הצלחנו להכניס את המחשב בקלות לתיק שלנו ובקושי הרגשנו בקיומו.

פתיחת המחשב היא לא משימה קלה במיוחד, בהעדר מגרעת או בליטה כלשהי בין יחידת המסך ליחידת המקלדת ושאר החומרה.

LG Z330
זהו ללא ספק מחשב יפה-תואר, שמתהדר בקווים ישרים כמעט לגמרי המתמזגים למראה מלבני מושלם. עוביו אחיד כמעט ודק מאוד – 1.47 ס"מ בלבד. משקלו 1.21 קילוגרם

המקלדת מעניקה רושם ראשוני חיובי: מקשיה מופרדים זה מזה היטב (תצורת Chiclet), גודלם בינוני ומרקמם נעים למגע. הצבע השחור שלהם בולט היטב כנגד הרקע האפור, והם מסומנים כיאות בעברית ובאנגלית. פריסת המקשים נראית הגיונית גם כן, ללא חריגים, למעט חלקה הימני שמאכלס טור של לחצני קישור ייעודיים לכיבוי זמני של המסך, הסתרת כל החלונות והצגת שולחן העבודה (שימושי!), גישה ל"מחשב שלי" וגישה לחיפוש הגלובלי ב-Windows. כרגיל יש גם אפשרות שליטה באמצעות מקשי ה-FN במגוון פרמטרים, כגון אפשרויות האלחוט, נעילת משטח העכבר, העברה למצב שקט, הגדלת התצוגה ועוד.

במבחן השימושיות, המקלדת מאכזבת בגדול. המקשים מתגלים כקטנים מדי, התגובה שלהם רדודה ונוקשה והמשטח שתחתיהם מרקד ולא יציב. כל אלה חוברים לחוויה מפרכת למדי כשמנסים להקליד טקסטים ארוכים (כמו הסקירה הזו). נוסף על כך המקשים רועשים מעט, ובשל הפידבק הלא-מספק שלהם היו לנו לא מעט החמצות ואותיות חסרות במסמך הסופי. מדובר בחולשה ידועה של מחשבי אולטרה-בוק, שנאלצים להנמיך את גובה המקשים לטובת פרופיל דק יותר של המחשב, אך פגשנו בכל זאת מחשבים בקטגוריה שהמקלדת שלהם היתה הרבה יותר טובה, כמו ה- Samsung 530U3B וה- Toshiba Z830-10D.

משטח העכבר יומרני למראה. גודלו ענק, צבעו ומרקמו זהים לסביבתו והוא מופרד ממנה באמצעות חריטה דקה סביבו בלבד. אין לו מקשים פיזיים, אלא מקשי מגע בחלקו התחתון, שלא תמיד מגיבים כנדרש, אינם מופרדים זה מזה כלל ומתסכלים מאוד באופן כללי. למרות שמדובר במשטח מגע מתקדם שתומך בכל מחוות מולטי-מגע שתחשבו עליה, וכולל גם פסי גלילה ייעודיים, גילינו שהגימור המוברש הרוחבי שלו גורם לתחושה מעצבנת ולא נעימה, בעיקר בתנועות אנכיות של האצבע, וחמור מכך – הדבר מפריע לאצבע לנוע בחופשיות ובאופן חלק על המשטח. אגב, תוך כדי הבדיקה חדל אצלנו מקש המגע השמאלי של המשטח לתפקד כליל.

זוג הרמקולים ממוקמים בתחתית המחשב, באזור המרוחק מהמשתמש (ממש מתחת צירי המסך). מיקום תמוה מעט ובהחלט לא שגרתי, אבל אפקטיבי להפתיע: LG משתמשת בחכמה בשיפוע קל שבאותו אזור כדי שהרמקולים לא ייחסמו אפילו כשהמחשב מונח על הברכיים, ובמקביל הרמקולים משתמשים במשטח שתחתיהם כתיבת תהודה להגברת עוצמת הצליל. הסאונד המופק סביר פלוס בהתחשב בנסיבות, בעיקר בזכות אפקט SRS שמרחיב משמעותית את בימת הצליל. נלווה למוזיקה צליל מתכתי חד שאין לטעות בו, בעיה מוכרת ברמקולים של מחשבים ניידים דקים; להפתעתנו, דווקא כשהמחשב מונח על הברכיים מתקבל צליל אופטימלי משום שהמשטח הרך שתחת הרמקולים מעמעמם את התדרים הצורמניים ומותיר את הצליל טוב יותר.

סט החיבורים בסיסי מאוד – תופעה מקובלת במחשבי הקטגוריה, שנובעת מהמקום המצומצם בצדי המחשב. מימין יש חיבור HDMI, כניסת USB, שקע לאוזניות וחריץ לכרטיסי Micro-SD – כלומר, הכרטיס מהסלולרי שלכם ייתמך, אך לא כרטיס סטנדרטי של מצלמה. משמאל יש חיבור לחשמל, כניסת USB 3.0 מהירה וחיבור ייחודי לרשת, הדורש מתאם (מצורף בערכה).

מבחינת תוכנה, LG צרפה כאן אפליקציה חביבה מאוד שמכונה Smart Page. מדובר בממשק שנפתח באנימציית וילון מצד המסך, ומעניק גישה גרפית ונאה לפונקציות כמו מוניטורים שונים על פעילות המחשב, גישה מהירה לתוכנות שונות לבחירתכם, חיבור מהיר למקרן חיצוני, הפעלת תוכנות עדכון, בקרה, גיבוי ושחזור, שליטה על עוצמת השמע, הבהירות, התקני האלחוט ועוד. כל אלה מוצגים באנימציות מושכות ובשלל עיצובים לבחירתכם.

LG Z330 מגיע בערכה מהודרת מאוד, שכוללת מטען זעיר, מתאם לכבל רשת תקני ונרתיק עוד מהודר, אך לא מאוד פרקטי בהעדר רוכסן או אפשרות סגירה אחרת שלו.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

המחשב מצויד בסוללת ליתיום-פולימר פנימית שאינה נשלפת בת 3 תאים. LG לא מספרת לנו מהי קיבולת הסוללה או מה משך פעולתה המוצהר.

בבדיקות שלנו, שכללו שימוש משולב בבהירות מסך מקסימלית ועם חיבור קבוע לאינטרנט אלחוטי, הגענו לזמן פעולה רציף של 4 שעות – פחות או יותר זהו הסטנדרט בקטגוריה.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כפי שכבר ציינו, הגימור דמוי האלומיניום המוברש לא שכנע אותנו לגמרי – למעשה, נראה שמדובר בפלסטיק שרק מחקה את הדבר האמיתי, לפחות בחלק הפנימי. מכסה המסך על כל פנים מתגלה כקשיח מאוד והוא מגן היטב על המסך מפני פגיעות. בחלק הפנימי המצב פחות ורוד, ואזור משטח המקלדת מתכופף בקלות יחסית ומרקד בעת הלחיצות. החיבורים השונים מפגינים עמידות טובה, וצירי המסך קשיחים יחסית ואינם מתנדנדים באופן מורגש.

סידורי האבטחה נעדרים לגמרי מהמחשב הזה: לא מצאנו אפילו חריר למנעול קנסינגטון. עם זאת, כונן ה-SSD מעניק לכם שקט נפשי שכן מבלי חלקים נעים סיכוייו להיהרס קלושים.

LG Z330
הגימור דמוי האלומיניום המוברש לא שכנע אותנו לגמרי – למעשה, נראה שמדובר בפלסטיק שרק מחקה את הדבר האמיתי, לפחות בחלק הפנימי. מכסה המסך על כל פנים מתגלה כקשיח מאוד והוא מגן היטב על המסך מפני פגיעות

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply