חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Olympus SP800UZ אולימפוס
מותג: Olympus
רזולוציה: 14 מגה פיקסל
זום אופטי: 30
גודל חיישן: 1/2.33 אינטש
סוג סוללה: Li-Ion
מייצב תמונה: כולל
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
חיבורים: USB 2.0
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אליעזר 15.08.12
shmuel 27.02.12
א 23.11.11
חנה 16.11.10
28.06.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Olympus SP800UZ אולימפוס

גד גניר | 07.07.2010
הטוב
  • זום גבוה X30
  • גודל קומפקטי יחסית
  • תפעול קל ונוח
  • ממשק בעברית
  • איכות בנייה מעולה
הרע
  • קשיי מיקוד בזום גבוה
  • מייצב תמונה לא אפקטיבי
  • איכות תמונה מאכזבת בתאורה נמוכה
  • זמן סוללה לא מרשים
  • אין מצב צילום ידני
בשורה התחתונה

Olympus SP-800UZ משלבת עדשת זום נדיבה במיוחד עם נוחות תפעול מצוינת, אך צלמים מתקדמים עשויים להתאכזב מביצועיה בתנאי תאורה נמוכים, מהקשיים במיקוד וממייצב התמונה שלא מצליח לפצות על התזוזה הטבעית של היד.

לצלמים מתחילים המעוניינים במצלמת אולטרה-זום קטנה, קלה ונוחה, היא עשויה להתאים.

הקדמה

כבר כמה שנים מחזיקה אולימפוס ביתרון על פני חברות אחרות בכל הקשור לגודל הזום. באופן מסורתי היא משלבת במצלמות שלה זום אופטי גדול מהמצוי בשוק וקובעת סטנדרט גם למתחרותיה. ב- SP-800UZ, מצלמת האולטרה-זום מדגמי 2010 שלה, מציגה אולימפוס זום מרשים וחסר תקדים של X30 בטווח של 28-840  מ"מ, שגם נדחס בגוף קטן להפתיע.

מלבד הזום המרשים מציגה ה-
Olympus SP-800UZ מפרט הכולל חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש המספק תמונות ברזולוציה של 14 מגה פיקסל, מייצב תמונה כפול, צילום וידיאו HD ומסך בגודל 3 אינטש. בניגוד לקודמותיה אין ב-SP-800UZ עינית אלקטרונית בנוסף למסך.

את התמונות מאחסנת המצלמה על כרטיס זיכרון מסוג
SD/SDHC, או על הזיכרון הפנימי הנדיב בנפח של 2GB.

זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

בצילומים באור יום מציגה המצלמה ביצועים טובים, כצפוי: הטווח הדינמי טוב מהממוצע בקטגוריה והתמונות מפורטות, חדות ונקיות כמעט לחלוטין מרעש דיגיטלי. בתמונות עם ניגודיות גבוהה נתקלנו בהילות סגולות בקו התפר בין האזורים הכהים לבהירים, אך התופעה אינה מורגשת כל עוד לא מתבוננים בתמונה מקרוב ובאופן מדוקדק.

בעוד שתמונות שצילמנו בערכי רגישות שבין 400-800
ISO היו די טובות, הרי שבתנאי תאורה פחות אידיאליים התוצאות מאכזבות למדי. תמונות שצילמנו בתוך הבית היו רוויות בגרעיניות ועם נטייה לגוונים אדמדמים. הדבר בא לידי ביטוי במיוחד בצילומים בערכי ISO הגבוהים מ-800. מנגנון ניקוי התמונה פוגם גם הוא באיכות התמונה ויוצר מריחות באופן שגרם לנו להתגעגע לרעש הדיגיטלי; גם כשנטרלנו את המנגנון הבחנו בעיבוד מסוים שלטעמנו פגם באיכות התמונה. גם כאן התופעה נסבלת למי שמדפיס בגדלים בינוניים ולא נוהג להתבונן באופן קפדני בתמונות שצילם.

עדשת הזום המפוארת בו מתהדרת ה-
Olympus SP-800UZ הותירה בנו רגשות מעורבים. מצד אחד, באור יום ובצילום של אובייקטים מרוחקים קיבלנו תוצאות חדות ומדויקות שמגשימות את הציפיות. מצד שני, מהירות ההתמקדות איטית למדי ובתנאים פחות אידיאליים הבעיה מופיעה כבר מחצי טווח הזום. במצלמה קיימת נורת עזר למיקוד, אך נוכחנו לגלות שהיא אינה אפקטיבית במיוחד ואינה משפרת את מהירות או איכות הפוקוס. ככל שמשתמשים בזום גבוה יותר הופך המיקוד לאיטי יותר ואמין פחות.

המצלמה כוללת אמנם מייצב תמונה כפול, דיגיטלי ואופטי, שאמורים לסייע יחדיו למניעת טשטוש כתוצאה מרעידת היד (הכרחי בזום כה גבוה) – אבל בפועל מייצב התמונה לא מספק את הסחורה; מספר התמונות שיצאו מטושטשות היה גדול בהרבה ממה שציפינו למצוא. לזכותה של האופטיקה ב-
Olympus SP-800UZ יש לציין שלא הבחנו בעיוותים משמעותיים לכל אורך טווח הזום –  הישג מרשים כשמדובר בזום גדול.

צילום המאקרו איכותי ומרשים מאוד. במצב סופר-מקרו הצלחנו להתקרב עם המצלמה עד למרחק של סנטימטר בודד מהאובייקט, והתמונות שצילמנו יצאו חדות מאוד, ברורות ומפורטות. גם כאן קיים הבדל באיכות התוצאה בין אור יום לצילום בתוך חדר, אך ההבדל פחות משמעותי והתוצאות טובות גם בתנאי תאורה נמוכים.

את הפלאש המובנה יש להרים ידנית על מנת להשתמש בו. העוצמה שלו משביעת רצון והתמונות שצילמנו בעזרתו הפתיעו לטובה. הוא כמעט ולא שורף עצמים קרובים ויחד עם זאת מסוגל להאיר חדר ממוצע באופן אחיד ואפקטיבי. גם בצילומי פורטרט לא נתקלנו באזורים שרופים או בעיניים אדומות.

ה-
Olympus SP-800UZ כוללת מספר מצבי צילום: מצב אוטומטי לחלוטין, מצב P המאפשר שינוי חלק מהפרמטרים הבסיסיים (רגישות, איזון לובן, פיצוי חשיפה ועוד), שלל סצנות צילום, מצב Magic המציע פילטרים מיוחדים כמו רישום פחם, עין הדג, פופ ארט (שיוצר תמונה עם רוויית צבע מוגזמת שבשום שלב לא נראתה כמו משהו שכדאי להשתמש בו), ואפקט "חור מנעול" מרשים. כמו כן מציעה המצלמה מצב   Beauty שאמור לטפל בפגמי עור, קמטים ופרופורציות הפנים ולגרום למצולם להראות טוב יותר –  בפועל, האפקט פשוט מטשטש את פני המצולם וגם זיהוי הפנים לא תמיד מוצלח; בקיצור, אל תוותרו עדיין על הפוטושופ.

מצב הפנורמה מאפשר חיבור של מספר תמונות ליצירת תמונה פנורמית ארוכה. ניתן לעשות זאת בשלושה אופנים: צילום התמונות וחיבורן בנפרד במחשב, צילום אוטומטי - המשתמש מזיז את המצלמה לאורך קו אופקי או אנכי וכאשר המצלמה מזהה את קו החיבור היא מצלמת באופן אוטומטי וצילום פנורמי ידני, זהה לאוטומטי פרט לכך שהמשתמש צריך ללחוץ על כפתור הצילום בכל פעם מחדש.

המצלמה כוללת שפע של סינות מוגדרות מראש, בהן צילום חיות מחמד, רקע מרוכך, ציפורים בטבע, חוף או שלג, מסמכים, מטבח, זיקוקים, שקיעה, דיוקן עצמי, נרות, בתוך הבית, ספורט, דיוקן בלילה, צילום לילה, נוף ודיוקן רגיל.

Olympus SP-800UZ נראית אמנם כמו מצלמה דמוית-SLR מן השורה, אך באופן תמוה היא אינה כוללת מצב צילום ידני (M, S, A) כך שלא ניתן לשנות את מהירות התריס או הצמצם באופן ידני. אין גם אפשרות לכוון לבד את איזון הלובן מלבד התבניות המוכנות מראש, או להתמקד באופן ידני.

מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
כאשר מצלמים בחושך ומשתמשים בפלאש, קיימת לעתים  תופעה של עיניים אדומות. תופעה זו חריפה במיוחד כאשר הפלאש קרוב לעדשה. כדי לטפל בבעיה, בחלק מן המצלמות הפלאש יורה מספר הבזקים קטנים לפני ההבזק העיקרי מה שגורם לצמצום האישונים ולהפחתת התופעה.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
עוצמת ועומק הצבע: צבע רווי נראה חזק וחי, וצבע שאינו רווי נראה נוטה לאפור, דהוי וחסר חיים. בחלק מהמצלמות ניתן לשלוט על פרמטר רוויית הצבע לפי העדפת המשתמש, ובחלקן יש הגדרות קבועות למצב צבע טבעי או להדגשת צבעים.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Olympus SP-800UZ מאפשרת צילום וידאו HD ברזולוציית 720p ובקצב של 30 פריימים בשנייה. הסרטים נשמרים בפורמט MP4 וניתן לצלם וידיאו ברזולוציית HD במשך כחצי שעה רצופה.

איכות הוידיאו מספקת אך לא יוצאת דופן. באור יום התמונה היתה טובה ונקייה מרעש אך לא מאוד מפורטת, ובתוך הבית נתקלנו ברעש דיגיטלי רב וירידה נוספת בפירוט. השמע מוקלט במונו ואיכות הצליל טובה למדי.

אין אפשרות להשתמש בזום האופטי במהלך צילום הוידיאו וחבל – מדובר ביכולת שמצאנו גם במצלמות זולות ופשוטות מזו.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Olympus SP-800UZ שייכת למשפחת מצלמות הסופר-זום של אולימפוס (קדמו לה ה-SP-600UZ, ה-SP-590UZ ואחרות). הכינוי סופר זום הולם אותה היטב, אבל בהעדר עינית או מצבי צילום ידניים קשה לכנות אותה דמוית SLR.

בניגוד לציפיות ולמרות עדשת הזום הגדולה,
Olympus SP-800UZ קטנה ממרבית המקבילות בקטגוריה. גם משקלה סביר, 418 גרם כולל סוללה. איכות הבניה והחומרים היא מהטובות בהן יצא לנו לפגוש במצלמות מסוג זה; הרכיבים איכותיים והתחושה המתקבלת היא שהמצלמה חזקה, עמידה ובנויה היטב. היא גם נוחה מאוד לאחיזה בזכות הגריפ הנדיב.

Olympus SP-800UZ


למרות עדשת הזום הגדולה, המצלמה קטנה ממרבית המקבילות בקטגוריה וגם משקלה סביר. איכות הבניה והחומרים מעולה והיא גם נוחה מאוד לאחיזה בזכות הגריפ הנדיב

משום מה (אולי משיקולי גודל או עלות) החליטה אולימפוס לוותר בדגם זה על העינית ולהסתפק במסך אחורי בלבד. המסך, בגודל 3 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים מציג איכות ממוצעת והוא בהיר מספיק כדי להתמודד בגבורה עם אור יום.

כמו בחלק מהמצלמות הקומפקטיות החדשות של אולימפוס, גם כאן חלקה האחורי של המצלמה מאוכלס בכמות קטנה יחסית של מקשים: מקש למעבר בין צילום להצגת תמונות, מקש תפריט, מקש מידע (נפרט לגביו מיד), גלגלת המשמשת כמקשי ניווט ומקש לצילום וידיאו מיידי. מצאנו את הסידור הזה נוח, ידידותי וקל ללמידה. עבור צלמים מתחילים מציעה המצלמה מדריך מפורט ואינטראקטיבי בלחיצה על מקש המידע, הכולל טיפים שונים לצילום נכון. התפריטים מאורגנים באופן הגיוני ונגיש, ובחירה בכל אפשרות במצלמה מלווה בהערה ידידותית שמסבירה את תפקוד הפונקציה המבוקשת. ואם לא די בכך, הרי שכל ההסברים והתפריטים השונים מוצגים בשפת הקודש (ובשלל שפות נוספות).

Olympus SP-800UZ


המסך הגדול מציג איכות ממוצעת והוא בהיר מספיק כדי להתמודד בגבורה עם אור יום. חלקה האחורי של המצלמה מאוכלס בכמות קטנה יחסית של מקשים בסידור נוח, ידידותי וקל ללמידה. התפריטים מאורגנים באופן הגיוני ונגיש – ובעברית

חלקה העליון של המצלמה כולל כפתור כיבוי והפעלה, הדק צילום וסביבו חוגת הזום שנעה בקלות. אין כאן בורר מצבי צילום, כמקובל; הוא שולב בצורה נוחה בתוך תפריטי המצלמה ולא חשנו בחסרונו.

בצידה הימני של המצלמה תוכלו למצוא חיבור Mini HDMI באמצעותו תוכלו לחבר את המצלמה לטלוויזיה, וחיבור קנייני למחשב באמצעות כבל USB. סוללת המכשיר וכרטיס הזיכרון ממוקמים תחת מכסה נפתח בחלקה התחתון של המצלמה.

Olympus SP-800UZ


חלקה העליון של המצלמה כולל כפתור כיבוי והפעלה, הדק צילום וסביבו חוגת הזום שנעה בקלות. אין כאן בורר מצבי צילום, כמקובל; הוא שולב בצורה נוחה בתוך תפריטי המצלמה ולא חשנו בחסרונו

ערכת המצלמה כוללת מטען, רצועת נשיאה, כבל AV וכבל USB לחיבור למחשב. למי שמעוניין מציעה אולימפוס בתוספת תשלום נרתיק מקורי המותאם למצלמה זו. מההתנסות שלנו עמו נוכל לספר כי מדובר בתיק אלגנטי, נוח ועמיד שמגן כראוי על המצלמה.

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

3 שניות ארוכות עוברות מרגע הלחיצה על כפתור ההפעלה ועד שהמצלמה מוכנה לשימוש. בין צילום לצילום תמתינו זמן סביר בהחלט של 2 שניות. בשימוש בפלאש מתארך מעט זמן ההמתנה לקצת יותר מ-3 שניות בין צילום לצילום, גם בחושך, כאשר הפלאש צריך להיטען במלואו לאחר כל צילום.

צילום הרצף עומד על 0.8 תמונות בשנייה, בהנחה ומצלמים תמונה בגודל מלא, וניתן לצלם ברצף עד 24 תמונות. במידה ותבחרו ברזולוציה נמוכה יותר מגיעה המצלמה לקצב של 7.7 תמונות בשנייה (ברזולוציה של 5 מגה פיקסל), 10.2 תמונות בשנייה (ברזולוציה של 3 מגה פיקסל) ואפילו 15.2 ברזולוציה של 2 מגה פיקסל.

למרות שבסך הכל תפקוד המצלמה די מהיר, ההדלקה האיטית והפוקוס העצל פוגמים מעט בביצועים.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

הזום העצום של ה-Olympus SP-800UZ מעמיד אתגר לא פשוט עבור סוללת הליתיום שלה, שמגיעה בהספק של 925mAh. מנגנון הזזת האלמנטים בעדשה צורך כוח רב מהסוללה וגם המסך הגדול דורש את שלו. ואכן, טעינה מלאה של הסוללה הספיקה לנו ל-254 תמונות בלבד (כשליש מתוכן עם פלאש), ולמספר סרטוני וידאו קצרצרים – נתון בינוני בלבד למצלמה מסוג זה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply