חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Motorola MILESTONE מוטורולה
מערכת הפעלה: Android
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2009
מבנה המכשיר: סליידר
Smartphone: סמארטפון
מהירות מעבד: 600 MHz
כרטיס זיכרון: Micro SD/T-Flash
ממשק הפעלה: מסך מגע, מקלדת Qwerty...
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אור 07.09.12
GILI 08.07.12
יאיר 30.05.12
דוד 25.05.12
victor 21.02.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola MILESTONE מוטורולה

הטוב
  • מסך גדול, איכותי וחד
  • איכות שמע מעולה בשיחות
  • מקלדת מלאה נשלפת
  • מערכת הפעלה Android נוחה ומתקדמת
  • Wi-Fi, GPS ומצפן דיגיטלי
  • חיישני תנועה וקרבה
  • צילום וידיאו ברזולוציה גבוהה
  • גלישה מצוינת ברשת
הרע
  • המקלדת לא מספיק נוחה
  • מהירות הפעולה לא אופטימלית
  • המסך מתכהה בשמש וסופח טביעות אצבע
  • אין רדיו
  • מכשיר כבד למדי
בשורה התחתונה

מוטורולה מיילסטון מצטרף לגלריית מכשירי אנדרואיד בישראל, ומתגלה כמכשיר מתקדם ורב-תכונות. בעוד שעל תחום התוכנה כמעט ואין לנו תלונות, החומרה שלו אינה מושלמת - כמו המקלדת הלא מספיק נוחה והמצלמה הממוצעת, ובעיקר המעבד שאינו מאפשר ביצועים מהירים באמת כמו דגמים מתחרים.

עם המראה הספרטני שלו והמקלדת הנשלפת, המיילסטון יתאים לאנשי עסקים ולמרבים להקליד שמוכנים להסתגל אל המקלדת; מי שמעדיפים מהירות פעולה ומשקל קל יותר ימצאו את מבוקשים בנקסוס וואן או ה-
Desire ואחרים.

הקדמה

אחרי כמה מכשירי אנדרואיד ראשוניים ולא מלהיבים שנמכרו ברשתות הסלולריות בשנה האחרונה, מגיע לארץ סוף סוף תותח כבד - Motorola Milestone שנמכר ברשת סלקום. המיילסטון, כשמו כן הוא (אבן-דרך), החזיר את מוטורולה אל המפה, אחרי שנים של חוסר רלוונטיות ומכשירים מיושנים. הוא עורר עניין רב כבר כשהוכרז, ולאחר שהושק (בנובמבר 2009) זכה לנתוני מכירות גבוהים מאוד בעולם.

מיילסטון הוא מכשיר-מגע בדור 3.5 עם מקלדת נשלפת בסליידר צדי. המפרט שלו כולל מסך מולטי-מגע בגודל 3.7 אינטש, מעבד במהירות
600Hz, זיכרון למשתמש בנפח 133MB עם אפשרות להרחבה לעד 32GB בכרטיס Micro SD, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth A2DP ו-GPS, מצלמת 5 מגה פיקסל, מצפן דיגיטלי, חיישני תנועה וקרבה וכמובן את מערכת ההפעלה Google Android בגרסה 2.1.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אם יש משהו שהתגעגענו אליו בטלפונים של מוטורולה, זה איכות השמע בשיחות טלפון, תכונה חשובה מאוד שהלכה ונדחקה אחורה עם התקדמות הטכנולוגיה וההתמקדות במאפיינים אחרים. Milestone מתגלה כטלפון מוטורולה טיפוסי בתחום זה, ומעניק איכות צליל מצוינת ועוצמה גבוהה מאוד, גם בספיקר החיצוני, שמאפשרת שיחה טובה באזורים רועשים יחסית. המכשיר מצויד גם בתכונת CrystalTalk לשיפור איכות השיחה ונטרול רעשי רקע. עם זאת, מפעם לפעם התלוננו המשוחחים איתנו שהם שומעים אותנו כפול.

בהאזנה למוזיקה דרך זוג הרמקולים בגב המכשיר, העוצמה טובה אך הצליל סביר ותו לא. האוזניות המצורפות פשוטות מאוד, ללא בקר שליטה או מקש עוצמה על הכבל, וגם הן מפיקות איכות שמע בינונית ולא מרשימה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מוטורולה מיילסטון הוא ככל הנראה המכשיר עם מקלדת נשלפת הדק ביותר בעולם; עוביו 13.7 בלבד - אמנם עבה יחסית לטלפונים בתצורת בר, אבל דק מאוד ביחס לציפיות ולמכשירים דומים אחרים (כמו ה-N97 או ה-HTC TP2). המשקל גם הוא נכבד, 165 גרם, והוא מורגש בכיס המכנסיים.

עיצוב המכשיר שמרני וחמור סבר - מגע ידה הטיפוסי של חברת מוטורולה. קווי המכשיר ריבועיים, והוא שחור מבריק בחלקו הקדמי ושחור מט בגימור נעים למגע בחלקו האחורי. גב המכשיר, הכולל את המקלדת המלאה, בולט בערך בסנטימטר כלפי מטה, כך שיש מין סרח עודף מתחת המסך - לא מכוער כמו שזה נשמע, אבל די מיותר. המכשיר נוח למדי להצמדה לאוזן, אם כי בגלל משקלו והקווים החדים שלו הבחנו שהוא מעייף את היד והופך ללא נוח לאחיזה בשימוש ממושך.

Motorola Milestone
למרות המקלדת הנשלפת המיילסטון הוא מכשיר דק למדי. משקו כבד מעט, 165 גרם. עיצוב המכשיר שמרני וחמור סבר בצבע שחור ובקווים ריבועיים. גב המכשיר בולט בערך בסנטימטר כלפי מטה, כך שיש מין סרח עודף מתחת המסך

הדור החדש של מכשירי המגע מצוידים כבר במסכים מצוינים, וכך גם המיילסטון. יש לו מסך TFT בגודל 3.7 אינטש, עם תמיכה ב-16 מיליון צבעים וברזולוציה גבוהה של 480X854, מה שמעניק לו איכות משובחת. התצוגה חדה כתער, הטקסטים קריאים אפילו בגודל זעיר והתמונות והסרטונים הם תאווה לעיניים. זהו מסך קפאסיטיבי ורמת הדיוק של המגע טובה מאוד, גם אם אינה משתווה לזו של האייפון, ובסך הכל הוא מגיב היטב לנגיעה קלה. כמו כן ישנה תמיכה במולטי-מגע, המאפשרת התקרבות לתצוגה בתנועת צביטה וכדומה.

המסך מתפקד במיטבו בתוך הבית, ובאור יום מלא הוא מתכהה קשות והצפייה בו אפשרית רק בקושי. בעיה נוספת היא הצטברות מסיבית של טביעות אצבע על הזגוגית הקדמית שלו, שאילצה אותנו לנגב אותו תדיר.

מימין למסך מלמעלה נחבאת נורית חיווי זעירה שמהבהבת כשיש הודעות, שיחות או דואר שלא נקרא. מתחת למסך נמצאים 4 מקשי מגע עם תאורה אחורית לבנה - חיפוש, חזרה למסך הבית, תפריט וחזור. כולם מגיבים מצוין (שלא כמו מקשי המגע של הנקסוס, לשם השוואה) ומעניקים פידבק בדמות רטט קל. הבחנו שהתגובה המיידית והקלה שלהם הופכת לרועץ לא פעם, כשהמקשים נלחצים באקראי (במיוחד בשימוש במכשיר כמצלמה).

Motorola Milestone
המסך גדול ואיכותי עם תצוגה חדה כתער. הטקסטים קריאים אפילו בגודל זעיר והתמונות והסרטונים הם תאווה לעיניים. רמת הדיוק של מסך המגע טובה מאוד וישנה תמיכה במולטי-מגע, אך הוא מתקשה לתפקד בשמש ומתכסה במהירות בטביעות אצבע

המקלדת נחבאת בסליידר הצדי, וכשהיא נפתחת מתגלה שתכנון מרכזי הכובד של המכשיר נבון. החלק של המקלדת כבד יותר מהחלק העליון הכולל את המסך, כך שהמכשיר אינו נופל קדימה כמו בדגמים דומים אחרים שבדקנו, והוא נוח לאחיזה בזמן ההקלדה.

המקלדת בנויה מארבע שורות מקשים, ולצידם מקש ניווט 5 כיווני מלבני וגדול למדי. מקשי המקלדת קטנים ובגימור דמוי-גומי נעים למגע, אך בגלל הפרופיל הדק של המכשיר הם שטוחים כמעט לגמרי וצמודים זה לזה ללא הפרדה מספקת - בעלי אצבעות גדולות ימצאו את עצמם לא פעם לוחצים בטעות על 2 מקשים בו זמנית. למרות זאת הם נותנים פידבק טוב ללחיצה ובסך הכל בעלי פוטנציאל טוב. מה שגורם למקלדת להיות הרבה פחות נוחה, הוא השטח בן 2.8 ס"מ מימין למקלדת (שכולל את מקש הניווט ואת האזור העודף בתחתית המכשיר) - שטח מבוזבז שמקשה על האגודל הימני להגיע למקשים הרצויים ומוריד פלאים את נוחות ההקלדה. מקשי המקלדת מסומנים בעברית ואנגלית אך בגודל פונט קטן מדי, והתאורה האחורית שלהם חלשה.

על פריסת המקשים במקלדת יש לנו בעיקר דברים טובים לומר. יש כאן מקש ייעודי לכל אות בעברית, גם הסופיות, מקש הרווח גדול ויש מקשים ייעודיים לתווים כמו שטרודל, נקודה וסימן שאלה. שמחנו מאוד לראות מקש ייעודי שכל תפקידו הוא מעבר שפות בין אנגלית לעברית, שחסר לנו מאוד במקלדות אחרות; אבל חבל שכדי להקליד פסיק בעברית יש צורך לעבור לאנגלית ובחזרה (וזו הדרך היחידה לעשות זאת).

Motorola Milestone
המקלדת נחבאת בסליידר הצדי. פריסת המקשים מצוינת והם נותנים פידבק טוב ללחיצה, אך הם קטנים, שטוחים כמעט לגמרי וצמודים זה לזה ללא הפרדה מספקת. השטח העודף משמאל למקלדת מבוזבז, מקשה על האגודל הימני להגיע למקשים הרצויים ומוריד את נוחות ההקלדה

המקלדת הוירטואלית שבמכשיר התגלתה כטובה מאוד, עם פידבק ברטט ובהגדלה מיידית של האות המוקלדת, והיא מאפשרת הקלדה רצופה וכמעט ללא טעויות בעיקר במצב האופקי אבל גם במצב האנכי (לאחר תרגול מסוים). כמו כן ישנה פונקצית השלמת מילים, אם כי לא מוצלחת במיוחד.

מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 2.1 מוצלחת וטובה, כפי שראינו בנקסוס וואן, ועובדת באופן חלק ורציף וללא קריסות. המערכת תומכת כמובן בריבוי משימות, והיא חכמה, נוחה, עשירה ומעוצבת היטב וכמובן פתוחה להתקנה של אפליקציות ומשחקים, ויש כאלו עשרות אלפים בחנות ה-
Market, רבים מהם חינמיים. המערכת תורגמה כולה לעברית ללא דופי.

Motorola Milestone פועל על מעבד במהירות 600Hz בלבד - מהירות שנחשבה עד לא מכבר לטובה מאוד, אבל מתגמדת לעומת מעבדי ה-1Ghz שראינו בנקסוס וב-HD2. גם נפח הזיכרון שלו אינו גבוה, 256MB בלבד. אי אפשר לומר שהמיילסטון איטי, ובסך הכל התפקוד הכללי שלו משביע רצון בהחלט, אבל ניכרת בכל זאת איזו עצלות קלה, בעיקר בפעולות הגלילה וההגדלה והקטנה במקומות שונים - החל בדפדפן וכלה בתפריטים, שאינן חלקות וזורמות לחלוטין אלא מקרטעות קלות. מבחינת ריבוי משימות המצב טוב מאוד ולא ניכרת האטה משמעותית גם כשאפליקציות רבות פועלות ברקע במקביל.

מיילסטון מצויד בחיישן תנועה המאפשר התאמה אוטומטית של כיוון התצוגה בהתאם לאחיזה בו, ובחיישן קרבה המכבה את תצוגת המסך במהלך השיחה כשמקרבים את המכשיר לאוזן.

בימין המכשיר נמצאים מקש בורר עוצמה שטוח, שנוטה להילחץ מדי פעם באקראי, מימין יש שקע הטעינה מסוג
Micro USB עם נורית חיווי לטעינה לידו, ובראש המכשיר - שקע 3.5 מ"מ לאוזניות ומקש הפעלה וכיבוי שמשמש גם כמעבר מהיר למצב המתנה ובחזרה. המקש קטן ושטוח ודורש התרגלות מסוימת כדי לתפעל אותו כראוי. כרטיס הזיכרון נחבא מתחת למכסה הסוללה, ולא ניתן להוציא אותו מבלי להוציא את הסוללה ולכבות את המכשיר - חבל.

ערכת המכשיר כוללת כבל
USB עם ראש-טעינה נתיק, זוג אוזניות, דיסק התקנה וכרטיס זיכרון בנפח 8GB. למקדימים לקנות מציעה סלקום במבצע גם תחנת עגינה מהודרת ומעמד ניווט לרכב.

טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Motorola Milestone מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש LED כפול. את תוכנת המצלמה מפעילים בלחצה ממושכת על מקש הצילום בצד המכשיר, ולוקח לה בין 2.5 ל-4 שניות לעלות.

המצלמה קלה לתפעול ומציעה את הפרמטרים הבסיסיים ביותר: כמה סצנות צילום, אפקטים, אפשרות להפעלה וכיבוי של הפלאש והגדרה של הרזולוציה. הביצועים מהירים למדי - המיקוד אורך 0.8 שניות בלבד ובין תמונה לתמונה תמתינו כ-3 שניות.

איכות התמונות שמפיקה המצלמה בינוניות עד טובות, אך לא למעלה מזה. הן חדות למדי ועם צבעים טובים, אך רעש דיגיטלי ניכר בכל תמונה, ובבית הוא הופך לבעייתי מאוד. ביצועי הפלאש טובים למדי ומצליחים להאיר ממרחק סביר, אם כי איכות הצבע יורדת פלאים בשימוש בפלאש. בסך הכל, ביחס למצלמות סלולריות אחרות, המיילסטון מספק ביצועי צילום ממוצעים. גלריית התמונות שצילמתם מופיעה לרוחב המכשיר בתצוגה תלת-ממדית נאה מאוד, אבל הגלילה בין התמונות אינה חלקה וזורמת ומעט מקרטעת.

צילום הוידיאו מתאפשר במכשיר ברזולוציית
D1, כלומר 720X480, ובקצב של 24 פריימים לשנייה. לא מדובר על איכות HD מרהיבה, בעיקר בגלל פגמי הדחיסה הניכרים וקצב הפריימים המעט נמוך, אבל עדיין זו איכות טובה שעולה על מרבית מצלמות הוידיאו במכשירים סלולריים.

Motorola Milestone
מיילסטון מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש כפול. ביצועי המצלמה מהירים למדי, אך איכות התמונות ממוצעת בלבד. צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציה גבוהה שמפיקה  איכות וידיאו שעולה על מרבית מצלמות הוידיאו במכשירים סלולריים

נגן המוזיקה הסטנדרטי של מערכת Android פשוט מאוד אך בסך הכל נוח. הוא כולל אפשרות לקטלוג המוזיקה לפי אמנים, אלבומים, שירים או רשימות השמעה, מאפשר השמעה חוזרת או אקראית ומציג את פרטי האמן והשיר, אך אינו כולל שיפורי שמע כלשהם (איקולייזר או הרחבת בס וכדומה). המכשיר תומך בפורמטים MP3/WAV/AAC/WMA.

גם נגן הוידיאו פשוט להפליא, עם תצוגת מסך מלא בברירת מחדל, ומלבד מקש ולנגינה ועצירה ובר התקדמות שניתן להזזה באצבע, הוא נקי מתפריטים. הוא תומך בפורמטים
MP4/H.264/H.263/WMV. אין תמיכה בקובצי DivX או XVid. בולט בהעדרו גם רדיו FM.

מקלט ה-
GPS המובנה מאפשר שימוש בתוכנות ניווט שונות, החל ב-Google map ו-Waze ועד שימוש לתיוג גיאוגרפי של תמונות. מהירות הקליטה של ה-GPS מצוינת.

Motorola Milestone מגיע עם מעמד מולטימדיה מהודר ומסיבי, שצדדיו שחורים וחלקו העליון בגימור מתכת מוברשת. המעמד מצויד בחיבור USB ומאפשר טעינה וגם סינכרון של המכשיר עם המחשב. כשתושיבו את המכשיר במעמד יופיע דף בית מותאם-מולטימדיה, עם גישה מהירה למוזיקה, תמונות ווידיאו, ובאמצעותו תוכלו לצפות בנוחות וללא ידיים בתכנים שבמכשיר. יש לציין שמעמד המולטימדיה אינו חלק אינטגרלי מערכת המשיר בסלקום, והוא מוצע כחלק ממנה לתקופת מבצע מוגבלת בלבד שאחריה תאלצו לרכוש אותו בתשלום נוסף.

Motorola Milestone
המכשיר מגיע עם מעמד מולטימדיה מהודר (אופציונלי) המאפשר טעינה וגם סנכרון של המכשיר עם המחשב. כשמושיבים את המכשיר במעמד מופיע דף בית מותאם-מולטימדיה, עם גישה מהירה למוזיקה, תמונות ווידיאו, ובאמצעותו ניתן לצפות בנוחות בתכנים שבמכשיר

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מוטורולה מיילסטון מצויד בתקשורת סלולרית HSDPA בדור 3.5 עם מהירות גלישה מקסימלית של 10.2Mbps, וכן קישורית Wi-Fi בתקן b/g לגלישה ברשתות אינטרנט אלחוטיות. הדפדפן המובנה, עם מנוע התצוגה WebKit, מספק רמת גלישה מעולה: טעינת הדפים מהירה, והם מוצגים בדיוק באופן הנכון. בדפדפן תמצאו תמיכה ב-JAVA, פלאג-אינים שונים, ריבוי חלונות, שמירת מועדפים וגישה אליהם בצורה נוחה להפליא. אין תמיכה בפלאש במכשיר, אולם תוכלו להוריד את הדפדפן SkyFire המעניק תמיכה כזו, או להמתין לעדכון הבא של גוגל למערכת ההפעלה, שצפוי לכלול תמיכה בפלאש.

תוכנת הדואר האלקטרוני מצוינת ונוחה. הגדרת החשבון קלה מאוד, במיוחד אם הוא ב-
Gmail, ומרגע ההגדרה המיילים יזרמו אל המכשיר בקלות. הצגת המיילים מעולה, עם טקסט קריא, פריסה נכונה של העמוד ותמיכה בקבלת קבצים מצורפים. ההרגשה הכללית היא שאתם קוראים דואר במחשב האישי ולא באפליקציית דואר בטלפון. מי שלא מוכן להיפרד מהממשק המוכר של Gmail יכול לקבל אותו כאן בתוכנת ה-Gmail שמגיעה עם המכשיר (שגם מסתנכרנת בזמן אמת עם החשבון וגם מאפשרת סנכרון תמידי עם אנשי הקש והיומן), ותומכת ברבות מהפונקציות המוכרות - סימון פייבוריטים, תיוג, שרשור המיילים לשיחות ועוד. ברגע שהגדרתם את חשבון ה-Gmail שלכם המכשיר מייבא אוטומטית את אנשי הקשר שלכם.

סנכרון המכשיר עם האאוטלוק עדיין אינו קל ופשוט, כמו בשאר מכשירי אנדרויד, אבל יש אפליקציות שניתן להוריד ושעושות את העבודה לא רע.

במיילסטון פגשנו לראשונה בתכונה קטנה וחכמה, שלא ברור איך לא חשבו עליה קודם: לתכונה קוראים
Motorola Phone Portal, ולצד אפשרות לסנכרון רגיל של המכשיר עם כבל USB היא מציעה גישה אליו דרך קישורית ה-Wi-Fi. התוכנה נותנת לכם כתובת IP אותה תזינו בדפדפן במחשב האישי שלכם, ובן רגע תוכלו לדפדף בתמונות, אנשי הקשר וקובצי המוזיקה שלכם ללא דרייברים, ללא כבלים ובמהירות גבוהה. לטעמנו מדובר בהברקה.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Motorola Milestone מצויד בסוללת ליתיום-יון גדולה למדי בהספק נכבד של 1400mAh. החברה מצהירה על עד 350 שעות המתנה, ועד 6.5 שעות שיחה.

במציאות, חיי הסוללה של המכשיר די טובים ביחס למפרט התובעני שלו. בשימוש מעל הממוצע שכלל גלישה רבה, שיחות, ניווט ועוד, בבהירות מסך גבוהה, עם סנכרון דואר תמידי ועם קישוריות ה-
Wi-Fi וה-GPS מופעלות - החזיקה הסוללה עד שעות הערב המאוחרות. בשימוש בזבזני פחות החזיק המכשיר עד שעות הבוקר המאוחרות שלמחרת.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הבנייה של המיילסטון מעולה, עוד סימן היכר למכשירים מבית מוטורולה. הוא מסיבי, עשוי מחומרים שנראים חזקים והמקשים והחיבורים השונים עמידים ויציבים. מנגנון הסליידר גם הוא משדר תחושה של עמידות גבוהה ולא היינו חוששים לבעיות איתו לטווח הרחוק.

המסך המבריק, כאמור, מזמין טביעות אצבע רבות שלא מאחרות להגיע ומכסות אותו במעטה שמנוני ומרגיז, לדעתנו יותר ממכשירי מגע אחרים. גם עדשת המצלמה חשופה לגמרי ואינה מכוסה או אפילו שקועה מעט בגב המכשיר, כך שלפני כל צילום נאלצנו לנקות אותה היטב.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply