חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Nokia 3710 : קצת יותר מבסיסי

הטוב
  • איכות צליל טובה ועוצמה גבוהה
  • קומפקטי, קל ובנוי כראוי
  • Bluetooth A2DP ומקלט GPS
  • מסך חיצוני נאה ופונקציונלי
  • דפדפן נוח וגלישה מהירה
  • רדיו FM
  • גישה לחנות OVI והורדת אפליקציות
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • תגובה איטית בהקלדה
  • מצלמה באיכות בסיסית
  • שקע 2.5 מ"מ לאוזניות
בשורה התחתונה

3710 מציע קצת יותר מהדגמים הבסיסיים ביותר של נוקיה. חנות האפליקציות, מקלט ה-GPS, המסך החיצוני וחיי הסוללה הארוכים עושים אותו למכשיר טוב לשימושים סטנדרטיים, ואפילו הגלישה אפשרית בזכות הדפדפן הנוח והתמיכה בדור השלישי.

עם זאת, מחירו בחברות הסלולריות מופקע לטעמנו ולא משקף את יכולותיו; ברשת הוא נמכר במחיר שפוי יותר ומהווה אופציה ראויה למשתמש הממוצע.

הקדמה

Nokia 3710 הוא טלפון דור 3 בעיצוב צדפה שנחת בארץ במאי 2010 ונמכר בשלושת המפעילות הסלולריות. זהו מכשיר המיועד לשוק-הביניים, ומציע שילוב מעניין של פשטות רבה ותכונות מתקדמות יחסית שנעדרו עד כה ממכשירים מסוגו.

המפרט כולל מסך בגודל 2.2 אינטש ומסך חיצוני מונוכרומטי, טלפוניה וגלישה סלולרית בדור השלישי ועם קצב הורדה של עד
384Kbps, קישורית Bluetooth סטריאופונית, מקלט GPS, מצלמת 3.2 מגה פיקסל ורדיו FM עם RDS.

3710 מריץ את ממשק
S40 של נוקיה. הוא כולל 70MB זיכרון פנימי ואפשרות להרחבה לעד 8GB באמצעות כרטיסי Micro SD.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נוקיה 3710 מעניק איכות שיחה טובה מאוד, עם צליל איכותי ועוצמה גבוהה במיוחד. למעשה, העוצמה המרבית כה גבוהה עד שחששנו לפרטיות השיחות שניהלנו משום שקולו של המשוחח עמנו בקע מהאפרכסת ונשמע היטב בחדר. הנמכנו מעט את הווליום והכל היה בסדר. מפעם לפעם קרה שנשמענו כפול לבן-שיחנו או ששמענו את עצמנו כפול, אבל להתרשמותנו אין מדובר בתופעה גורפת.

הספיקר שוכן בקצה הימני התחתון של גב המכשיר ומפיק צליל חזק להפליא שמאפשר שיחות ללא ידיים. בנגינת מוזיקה או צלצולים האיכות סבירה בלבד, עם נטייה לצרימה בקצה טווח הווליום, והעוצמה גבוהה מאוד.

בערכת המכשיר מצאנו זוג אוזניות שנראו פשוטות מאוד אבל הפתיעו עם איכות טובה מאוד. יחד עם האיקולייזר בנגן המוזיקה, שמשפר מאוד את הצליל, יוכל ה-
3710 לשמש כנגן מוזיקה ייעודי למשתמשים לא תובעניים מדי.

Nokia 3710
נוקיה 3710 מעניק איכות שיחה טובה מאוד, עם צליל איכותי ועוצמה גבוהה במיוחד. הספיקר מפיק צליל חזק שמאפשר שיחות ללא ידיים. בנגינת מוזיקה או צלצולים האיכות סבירה בלבד, עם נטייה לצרימה בקצה טווח הווליום, והעוצמה גבוהה מאוד

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia 3710 הוא טלפון בתצורת פולדר (צדפה) קומפקטי. עוביו 1.52 ס"מ ומשקלו 94 גרם בלבד. הוא נוח מאוד לאחיזה ולשיחה בזכות מידותיו הנוחות ובזכות הגימור דמוי-הגומי הנעים למגע שבגבו. העיצוב נאה להפתיע, כמעט אלגנטי, בגימור שחור עם נגיעות כסופות ותבנית פסים דקיקים בחלק הקדמי.

Nokia 3710
נוקיה 3710 הוא טלפון צדפה קומפקטי. הוא נוח לאחיזה ולשיחה בזכות מידותיו הנוחות ובזכות הגימור דמוי-הגומי הנעים למגע שבגבו. העיצוב אלגנטי בגימור שחור עם נגיעות כסופות ותבנית פסים דקיקים בחלק הקדמי

בפתיחת המכשיר מתגלים המסך ולוח המקשים. המסך, בגודל סביר של 2.2 אינטש, מציג רזולוציה של 240X320 ותומך בעד 16 מיליון צבעים. המסך מעניק איכות צפייה טובה והוא חד ואיכותי, אם כי יצלח בעיקר לשימושים בסיסיים ופחות למולטימדיה וגלישה בגלל גודלו.

לוח המקשים נראה מצוין במבט ראשון, אבל מאכזב בשימוש בו. בחלקו העליון נמצאים, כמקובל, מקש הניווט, מקשי החיוג והניתוק וזוג מקשי
Soft Keys שניתן להגדיר את תפקודם. מקש הניווט מופרד מחבריו במסגרת מתכתית והוא קצת קטן מהרצוי, ושאר המקשים ממוקמים יחדיו על משטח מבריק וחלק. גודלם טוב והם נלחצים בנפרד זה מזה.

מקשי המקלדת האלפא-נומרית גדולים, שטוחים ומופרדים לחלוטין זה מזה. הם דורשים לחיצה מעט חזקה משציפינו, אבל הבעיה העיקרית שלהם נעוצה כנראה במערכת ההפעלה עצמה: תגובתם איטית מדי, ובהקלדה מהירה של מסרון לא היתה פעם אחת שלא הוחמצה אות או שתיים, מה שהכריח אותנו להקליד לאט יותר מהרגיל וגרם לתסכול. אלו שמקלידים לאט לא יוטרדו מהבעיה הזו.

Nokia 3710
המסך מעניק איכות צפייה טובה והוא חד ואיכותי, אם כי יצלח בעיקר לשימושים בסיסיים ופחות למולטימדיה וגלישה בגלל גודלו. מקשי המקלדת גדולים, שטוחים ומופרדים זה מזה. הבעיה היא שתגובתם איטית מדי, ובהקלדה מהירה מוחמצות אותיות דרך קבע

בקדמת המכשיר נמצא מסך מונוכרומטי קטן ברזולוציה של
128x160 שנטמע באופן מושלם בסביבתו ואינו נראה כלל כשהוא כבוי. הוא מציג מידע שימושי בלבן על גבי שחור, כמו שעה, התראות על הודעות שיחות נכנסות, מידע על נגן המוזיקה או הרדיו שמתנגנים ברקע וכדומה. בחלק העליון של ה-3710 יש 2 נורות לד לבנות ודקות שמשלימות את החיווי הויזואלי החיצוני: כשיש הודעה או שיחה שלא נענו הן מהבהבות באיטיות אלגנטית ובתזמון קצוב.

בימין המכשיר נמצאים זוג מקשי העוצמה ומעליהם חיבור 2.5 מ"מ לאוזניות (חבל שלא חיבור סטנדרטי); משמאל תמצאו שקע
Micro USB לסנכרון ולהעברת נתונים, שלהפתעתנו גם טען את המכשיר בחיבור למחשב, ושקע הטעינה המסורתי העגול והדקיק של נוקיה. כרטיס הזיכרון נמצא מתחת לסוללה, וחבל.

Nokia 3710
בקדמת המכשיר נמצא מסך מונוכרומטי קטן שנטמע היטב בסביבתו. הוא מציג מידע שימושי כמו שעה, התראות על הודעות שיחות נכנסות, מידע על נגן המוזיקה או הרדיו שמתנגנים ברקע וכדומה

מערכת ההפעלה ב-Nokia 3710 היא
S40, ממשק פשוט, נוח ומוכר לרובנו. הוא מעניק גישה נוחה לפונקציות הנפוצות וקל להתרגל אליו. ניתן להגדיר את תפקודם של 4 מקשי הניווט ושל מקשי ה-Soft Keys וכן יש אפשרות למצב "המתנה פעילה" שמציג 5 קיצורי דרך לפי הגדרת המשתמש. הנקודה המפתיעה היא הצלמית בתפריט שמציגה גישה לחנות OVI ומאפשרת הורדה של אפליקציות למכשיר – תכונה שהכרנו עד כה באופן בלעדי בסמארטפונים. הורדנו משחקים, אפליקציות מסנג'ר, פייסבוק ותוכנות אחרות בהנאה רבה, אבל יש לדעת ש-Nokia 3710 אינו תומך בריבוי משימות והתוכנות אינן נשארות לעבוד ברקע אלא נסגרות עם סגירת המכשיר (מלבד תוכנת נגן המוזיקה והרדיו).

פיצ'ר מפתיע נוסף הוא מקלט ה-
GPS, שגם הוא אינו שכיח במכשירים מסוגו של ה-3710. ה-GPS מאפשר ניווט באמצעות תוכנת הניווט של המפעיל הסלולרית וכן שיטוט במפות גוגל, אבל המסך הקטן אינו מאפשר חוויית ניווט ראויה לשמה.

ערכת המכשיר כוללת מטען ביתי, זוג אוזניות וספרות הדרכה בעברית ובאנגלית, בולט בהעדרו כבל
USB לחיבור למחשב.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
Short Messaging Service שירות משלוח הודעות טקסט בסלולר בין משתמשים או קבלת מידע בטקסט מהרשת. במקור הוגדר בתקן GSM באורך של 160 תווים. כיום זמין בכל הרשתות וביניהן. בעברית ניתן לשלוח 70 תווים ברשתות GSM.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Nokia 3710 מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל עם פלאש LED אך ללא אוטו-פוקוס. המצלמה עולה במהירות רבה, ובין התמונות תמתינו כ-3 שניות עד שהתמונה נשמרת בזיכרון. הממשק פשוט מאוד, ובתפריט ניתן להגדיר איזון לובן, אפקטים שונים, צילום עצמי והפעלה או כיבוי של המבזק. איכות התמונות באור יום סבירה לכל היותר, עם צבעים נאים אך פירוט לוקה בחסר, ובתוך הבית התמונות מגורענות וצבעיהן דהים. גם מיקום העדשה אינו נבון במיוחד: היא ממוקמת בשיפוע-תחתון קל בגב המכשיר, שאמנם מגן על העדשה מפני שריטות בהנחה על השולחן אך גורם לכך שאצבעות היד האוחזת במכשיר בתנוחה טבעית מסתירות את העדשה, ויש לשנות את האחיזה בכל פעם שרוצים לצלם.

מצלמת המכשיר מאפשרת גם צילום וידיאו ברזולוציית
320X240 ובקצב מגוחך של כ-8 פריימים בשנייה. איכות הוידיאו נמוכה ומקרטעת בהתאם, ומתאימה לתיעוד חירום בלבד.

Nokia 3710
עדשת המצלמה ממוקמת בשיפוע-תחתון קל בגב המכשיר, שאמנם מגן על העדשה אך גורם לכך שאצבעות היד האוחזת במכשיר מסתירות את העדשה. איכות התמונות סבירה לכל היותר, ואיכות הוידיאו נמוכה ומתאימה למטרות תיעוד בלבד

Nokia 3710 כולל נגן מוזיקה חביב ונוח, גם אם פשוט מאוד. הוא מקטלג את המוזיקה לפי פרמטרים שונים, תומך ברשימות השמעה ומציג את תמונת האלבום (במידה ויש). בתפריט תמצאו אפשרות להשמעה חוזרת ואקראית, תבניות שמע מוכנות מראש ואפילו אפשרות להגדרת איקוולייזר לפי טעמכם האישי, שמשפר משמעותית את איכות הצליל. הנגן יודע לפעול ברקע גם כשהמכשיר סגור, ומציג את פרטי השיר וקצב ההתקדמות על המסך החיצוני.

מצאנו במכשיר גם תוכנה נוחה לרדיו
FM, כולל תמיכה ב-RDS, סריקה אוטומטית ויעילה של תחנות, בחירה בסטריאו או מונו, השמעה דרך הספיקר ועוד. איכות הקליטה מצוינת.

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia 3710 מגיע עם הדפדפן הרגיל של החברה, Mini-Map, אך מותקן בו גם דפדפן Opera Mini המצוין בו העדפנו להשתמש. הגלישה באמצעותו נוחה וגם דפים מורכבים מוצגים כראוי. בזכות התמיכה ברשתות הדור השלישי הגלישה גם די מהירה ובסך הכל לגמרי אפשרית, למרות המסך הקטן.

המכשיר תומך בחשבונות דוא"ל מסוג
POP3 ו-IMAP ובמספר חשבונות במקביל, אך לא מצאנו תמיכה בדואר בדחיפה אלא רק בסנכרון על פי תזמון קבוע.

הסנכרון למחשב מתבצע בקלות דרך תוכנת
Ovi Suite, וניתן גם לחבר את המכשיר למחשב כ-Mass Storage להעברת נתונים בסיסית.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

Nokia 3710 מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק של 860mAh. לדברי נוקיה, הסוללה תספק עד 288 שעות המתנה, יממה של האזנה למוזיקה או 3 שעות ו-20 דקות שיחה.

במציאות, זמני הסוללה טובים מאוד; אפשר לייחס זאת לבסיסיות והעדר הפונקציות המשוכללות, כמו גם למנגנון הצדפה שחוסך בצריכת האנרגיה ומכבה מיידית את המסך. בשימוש סטנדרטי שכלל בעיקר שיחות והודעות
SMS לרוב הגענו לערבו של היום השלישי עד שהמכשיר שיווע לטעינה מחודשת.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הבנייה וההרכבה של ה-Nokia 3710 טובה מאוד. חלקו הקדמי מכוסה בזכוכית כהה שסופחת אמנם טביעות אצבע אך נותרה נקייה משריטות בתום תקופת הבדיקה, והחלק האחורי עשוי בגימור מט נעים למגע ומונע החלקה. עדשת המצלמה מוגנת ברצועת מתכת בולטת וגם השיפוע בה היא נתונה מונע ממנה להישרט. צירי הצדפה מעניקים תחושת עמידות וחוזק והמסך והמקשים הפנימיים מוגנים בתוכה היטב.

מכסה העדשה הדאיג אותנו במקצת; קשה למדי להחזירו למקומו והוא בנוי כך שבחלקו העליון יש 2 רצועות צרות שנראות לנו מועדות לשבירה. לאור זאת שכרטיס הזיכרון נחבא מתחת הסוללה ויש צורך לפתוח את המכסה בכל פעם שרוצים לגשת אליו, זו קצת בעיה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply