חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung S8500 Wave סמסונג
מותג: Samsung
שנת הכרזה: 2010
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מהירות מעבד: 1000 MHz
ממשק הפעלה: מסך מגע
סוג מסך: AMOLED
צפיפות פיקסלים: 283 ppi
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
osnat 24.10.12
Raya 26.03.12
איתי 02.02.12
15.07.11
יאיר 13.02.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung S8500 Wave סמסונג

הטוב
  • ממשק עשיר, מעוצב וידידותי
  • מסך מולטי-מגע איכותי במיוחד
  • חוויית מולטימדיה נהדרת
  • איכות צילום סטילס ווידיאו גבוהה
  • דפדפן מהיר, דוא"ל בדחיפה
  • חיישני תנועה וקרבה
  • Wi-Fi, GPS ו-Bluetooth 3.0
  • איכות בנייה מעולה
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • ריבוי משימות מוגבל
  • מיעוט אפליקציות להורדה (כרגע)
  • אין מקש "חזרה"
  • הדפדפן לא מספיק נוח
  • אין חיוג קולי
בשורה התחתונה

הסנונית הראשונה של מכשירי Bada מבית סמסונג מבשרת טובות. Wave הוא טלפון נוח, עשיר בפונקציות, עם חומרה חזקה ושלל תכונות; יש לומר שנפרדנו ממנו בלב כבד ובגעגועים, מה שלא קורה הרבה. הוא אמנם סובל ממחסור באפליקציות ייעודיות, אבל מה שיש עובד בדרך כלל היטב. החלק הפחות מוצלח הוא ללא ספק הדפדפן, ויש לקוות שישופר בעדכוני תוכנה או שתצא גרסה של Opera עבורו.

למי שמוכן לחרוג מהמיינסטרים ולהתנסות בטלפון חדשני עם ממשק צעיר ומבטיח, סמסונג
Wave הוא אחד המכשירים הטובים ביותר שיש לחברות הסלולר להציע כרגע, והוא מומלץ בחום.

הקדמה

אחרי ה-Galaxy וה-Spica, מחלוצי האנדרואידים בישראל, ואחרי ה- Galaxy S שהוכתר למכשיר האנדרואיד הנחשק והמוצלח ביותר נכון לעכשיו, סמסונג הולכת וממצבת את עצמה כיצרנית סמארטפונים איכותית ומעניינת. היא ידעה להמר נכון על מערכת ההפעלה של גוגל, והצליחה למכור הרבה מאוד מכשירים שנושאים אותה, אבל סמסונג לא הסתפקה בזה. היא פיתחה והשיקה פלטפורמה סלולרית פתוחה חדשה לגמרי מתוצרתה שמכונה Bada (אוקיינוס בקוריאנית). הטלפון הראשון והיחיד בינתיים שמריץ את הפלטפורמה הזו, יחד עם ממשק TouchWiz 3.0 של סמסונג, הוא S8500 Wave שהושק לאחרונה ברשת אורנג' ויגיע בקרוב גם לסלקום.

Samsung Wave
הוא מכשיר מגע בתצורת בר שמציג מפרט חזק מאוד – החזק ביותר מבין המכשירים שנמכרים במפעילות הסלולריות בישראל. הוא כולל מעבד Arm Cortex A8 במהירות 1Ghz, זיכרון פנימי משותף בנפח 1.5GB ותמיכה בעד 32GB באמצעות כרטיס Micro SD, מסך בגודל 3.3 אינטש, טלפוניה ותקשורת סלולרית בדור 3.5, קישוריות Wifi בתקן n ו-Bluetooth 3.0, מקלט GPS, מצלמת 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, צילום וידיאו ב-HD, רדיו FM ועוד.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Samsung Wave מספק איכות שיחה טובה עם צליל ועוצמה טובים, אם כי בשיחות  במקומות הומי אדם היינו שמחים לקצת יותר ווליום. הספיקר בינוני באיכותו וקיבלנו לא פעם תלונות על כך שאיננו נשמעים טוב מספיק, מה שגרם לנו לחזור ולדבר באפרכסת.

הרמקול החיצוני היחיד ממוקם בראש המכשיר ומפיק עוצמת שמע גבוהה מהצפוי, אם כי הצליל שטוח ומתכתי יחסית. האוזניות המצורפות איכותיות מאוד, עם שרוולי סיליקון נוחים לאטימת רעשים חיצוניים, אבל כשהאזנו למוזיקה באמצעותם התאכזבנו – הצליל לא היה מספיק טוב, ולא הועילו כל האיקולייזרים שניסינו להפעיל בנגן. רק כשגילינו את האופציה לצליל היקפי 5.1 שבמכשיר – אורו עינינו ונפקחו אוזנינו; הסאונד הפך באחת לאיכותי, נעים ועשיר, עם באס עמוק וצלול וטווח תדרים רחב. הפונקציה הזו נהדרת במיוחד בצפייה בסרטים ומוסיפה נופך קולנועי ממשי לחווייה.

חייגן הטלפון כולל גם תכונת הקלטת שיחות מהירה ונוחה – שימושי מאוד.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סמסונג Wave מתהדר בעובי דק של 10.9 מ"מ ובגודל בינוני שמשווה לו מראה צר ומוארך. הוא שוקל 118 גרם, משקל נמוך יחסית שמרגיש איכשהו מעט כבד מהצפוי, והוא נוח מאוד לאחיזה ביד ובהצמדה לאוזן בזכות קוויו המתעגלים. גם בכיס המכנסיים או החולצה נוח למדי לשאת אותו.

עיצוב המכשיר נאה ואף יוקרתי, עם מעטפת אלומיניום מוברש העשוי כיחידה אחת בצבע אפור-כהה ופלסטיק שחור מבריק בחלק העליון והתחתון. מכסה הסוללה נפתח בקלות באמצעות מתג קטן בגבו, אך הוא יציב וקבוע היטב במקומו כל הזמן.

Samsung Wave
עיצוב המכשיר נאה ואף יוקרתי, עם מעטפת אלומיניום מוברש העשוי כיחידה אחת בצבע אפור-כהה ופלסטיק שחור מבריק בחלק העליון והתחתון. מכסה הסוללה נפתח בקלות באמצעות מתג קטן בגבו, אך הוא יציב וקבוע היטב במקומו כל הזמן

עם הפעלת המכשיר, המסך גונב את ההצגה באופן מיידי. כמו ב- Samsung galaxy S, גם ב-Wave יש מסך Super-AMOLED ברזולוציית 480X800, שבגודל 3.3 אינטש מעניקה לתצוגה חדות נפלאה. המסך מציג צבעים מרהיבים ביופיים ובהירות גבוהה מאוד, ופשוט תענוג לצפות בו. גם את תפקידו כמסך מגע הוא מבצע על הצד הטוב ביותר; הוא מסך קפסיטיבי כך שהוא מגיב לנגיעה קלילה במהירות ובמדיק, וציפוי מיוחד שעליו מונע איכשהו מטביעות אצבע מלהצטבר עליו, והוא נותר נקי למדי גם לאחר שימוש ממושך בקיץ הישראלי.

מתחת למסך תמצאו 3 מקשים – מקשי החיוג והניתוק וביניהם מקש התפריט. המקשים גדולים ומגיבים היטב ללחיצה, אם כי המקש המרכזי בצורת המעוין קצת בולט מדי לטעמנו. בימין המכשיר נמצא מקש נעילת ופתיחת המסך (במיקום מצוין) ומקש הצילום, ובשמאל – מקשי העוצמה. כל המקשים בהיקף המכשיר מצטיינים בגודל, נוכחות ותגובה מעולים. ועם זאת, תפעול המכשיר אינו מושלם בגלל העדרו של מקש אחד פשוט – מקש "חזור", שנוכחותו פשוט מתבקשת. במערכת ההפעלה לפעמים מופיע מקש "חזרה" וירטואלי כאחד ממקשי ה-
Soft Keys ולפעמים לא, וכשהוא איננו – חסרונו מורגש ומרגיז.

בראש המכשיר נמצאים שקע האוזניות (3.5 מ"מ) ושקע
Micro-USB המשמש לטעינה ולחיבור למחשב. חריץ הרחבת הזיכרון מצוי מתחת לסוללה וחבל – כדי להגיע אליו תאלצו לכבות את המכשיר.

Samsung Wave
המסך מציג צבעים מרהיבים ביופיים ובהירות גבוהה מאוד, ופשוט תענוג לצפות בו. גם את תפקידו כמסך מגע הוא מבצע על הצד הטוב ביותר. המקשים שתחתיו גדולים ומגיבים היטב ללחיצה, אך בולט בחסרונו מקש "חזרה" ייעודי

מערכת ההפעלה
Bada המסקרנת של סמסונג נראתה לנו כמו תשלובת של אנדרואיד, אייפון, TouchWiz וקצת מהממשקים הישנים של סמסונג – תערובת שלשמחתנו עובדת טוב מאוד. סמסונג השכילה לקחת מכל מערכת הפעלה את הטוב שבה, והרכיבה ממשק אינטואיטיבי, נוח ומעוצב היטב. יש כאן מסכי בית שניתן להוסיף או לגרוע כרצונכם, עליהם תוכלו למקם ווידג'טים שונים (אבל לא אייקונים או תיקיות למרבה הצער), תפריט ראשי מבוסס אייקונים ודמוי אייפון שלתוכו גם יותקנו האפליקציות שתורידו ותפריטי עומק טסקטואליים נוחים וברורים. בחלק התחתון של המסך נמצאים דרך קבע 3 אייקונים עם גישה להודעות, לאנשי הקשר ולחייגן. בראש המסך נמצאת שורת סטטוס עם מחוונים שונים, אותה ניתן לגלול למטה, לגשת אל ההודעות או ההתראות האחרונות שהתקבלו וגם להפעיל ולכבות במהירות את ה-Wi-Fi, ה-Bluetooth או לעבור לפרופיל שקט – נוח מאוד. המערכת תומכת בהעתקה והדבקה של טקסט ממקומות שונים באופן מהיר ויעיל.

כמו בגלקסי
S, גם מסך הנעילה זכה לטיפול של סמסונג, וכל מחוות גלילה של האצבע, לכל כיוון שתרצו, פותחת את הנעילה. במקרה וקיבלתם הודעת SMS או דואר הופך מסך הנעילה למעין פאזל, כשאחד החלקים בו נצבע בצבע בולט ומציג את סוג וכמות ההודעות שהתקבלו; הסטה של חתיכת הפאזל לחלל החסר שלצידה תפתח את הנעילה ותוביל אתכם היישר לקריאת ההודעה.

חיישן התנועה במכשיר פועל במהירות טובה יחסית ומתאים את כיוון התצוגה לכל כיוון בו תאחזו במכשיר תוך אנימציה נאה. חיישן הקרבה מכבה אוטומטית את המסך כשתקרבו את המכשיר לאוזן.

כמובן שאין ממשקים מושלמים, וגם כאן יש לנו כמה הערות והשגות. למשל, כל נגיעה במסך גוררת צליל תגובה, ולא ניתן לבטלו. אפשר להנמיך או להשתיק את צלילי המערכת, מה שמשתיק גם את הפידבק הקולי הזה, אבל אז תפסידו צלילים אחרים כמו צליל אישור המיקוד במצלמה ואחרים. חסר לנו חיוג קולי שמשום מה לא קיים ב-
Samsung Wave, וקצת הציק לנו שלא תמיד המסך נדלק בקבלת התראה חדשה (ל-SMS כן, לדוא"ל לא). לא ברורה גם ההתעקשות של סמסונג לכבות את קישורית ה-Bluetooth בחיבור המכשיר למחשב. תלונה קטנונית אחרונה – הצלצולים מתחילים תמיד בווליום שקט ואחר כך מתגברים, כנראה כדי למנוע נזק לאוזן במקרה והטלפון היה קרוב אליה. מתחשב, אבל לא כולם אוהבים זאת, וחבל שלא ניתן לבטל את התכונה הזו.

Samsung S8500 Wave
תומך בריבוי משימות, אבל מדובר ביכולת מוגבלת שלא הצלחנו לפענח את עקביותה. כל עוד לא תלחצו על מקש ה-End, האפליקציה שזה עתה הרצתם תמשיך לעבוד ברקע, ותוכלו לחזור אליה ולחברותיה הממתינות בלחיצה ארוכה על מקש התפריט. עם זאת, למשל, תוכנת המסרים המידיים לא נשארת מחוברת כל העת לחשבון המסנג'ר או ה-Google Talk אלא מתנתקת ספונטנית בזמנה החופשי – מה שמוציא את הטעם מעניין המולטיטאסקינג. יש לציין שבדרך כלל ריבוי המשימות יעיל, ולא הבחנו בהאטה בביצועים גם כשמספר רב למדי של תוכנות פעלו ברקע (אולי משום שהן למעשה מוקפאות ולא ממש ממשיכות לפעול).

המקלדת הוירטואלית טובה ונוחה, במיוחד במצב האופקי, ואחרי תרגול הצלחנו להקליד עליה במהירות סבירה גם במצב האנכי. המעבר בין עברית לאנגלית נעשה בלחיצת מקש בודדת, אבל חבל שאין מקשי נקודה ופסיק יחד עם פריסת האותיות אלא יש לעבור בכל פעם לפריסת הסימנים והספרות כדי להגיע אליהם.

Samsung Wave
הממשק של מערכת ההפעלה באדה אינטואיטיבי, נוח ומעוצב היטב. על מסכי הבית ניתן למקם ווידג'טים שונים, התפריט הראשי מבוסס אייקונים ותפריטי עומק טסקטואליים נוחים וברורים. תמונות נוספות מהממשק ניתן לראות בדף הפייסבוק שלנו

התמיכה בעברית במכשיר מצוינת והכל עובד כנדרש, למעט טעות קטנה ומצחיקה שגילינו: בתפריט גוון הצבע בנגן הוידיאו, לצד המצבים "חם" ו-"רגיל" תורגמה המילה
Cool ל-"מדליק". שיהיה.

עם מעבד מהיר (לפי מקורות שונים, זהו אותו המעבד שקיים באייפון 4 ובאייפד) ושפע של זיכרון, סמסונג
Wave מציג ביצועים מעולים – הוא פועל במהירות גבוהה, פותח תוכנות ותפריטים באופן כמעט מיידי וכאמור מתמודד היטב גם עם ריבוי משימות.

החיסרון המהותי ביותר כרגע של ה-
Wave בפרט ושל Bada בכלל הוא עניין האפליקציות. החנות של סמסונג נוחה לשימוש וכל היישומים בה חינמיים, אבל היא כוללת כמה מאות ספורות של אפליקציות בלבד – ממש כלום לעומת המתחרות הגדולות. אם ההימור של סמסונג על "באדה" יצליח ומפתחים יפתחו עבורה אפליקציות רבות, יש לה סיכוי לא רע בכלל. בינתיים, רוכשי ה-Wave ייאלצו להביט בקנאה בבעלי האנדרואיד והאייפון, ולהסתפק באפליקציות במשורה שיש לחנות להציע.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
חיוג הנעשה באמצעות הוראה קולית של המשתמש. שימוש בחיוג קולי מחייב הקלטה של השמות ושיוכם למספרים בספר הטלפונים שבמכשיר.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

סמסונג Wave מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש LED. ממשק המצלמה עשיר ומהיר וכולל שפע של תכונות, מצילום רצף וסצנות צילום ועד זיהוי מצמוץ, הגדרות איזון לובן ו-ISO ואפקטים שונים – ממש כמו במצלמה רגילה. המצלמה מופעלת ומוכנה לעבודה תוך 2.1 שניות, וכזמן הזה חולף בין תמונה לתמונה. המיקוד מתבצע בלחיצה על לחצן הצילום הדו-שלבי.

Samsung Wave


מסונג ווייב מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש. איכות התמונות התגלתה כמצוינת, והיא יכולה להחליף ללא בעיה מצלמות קומפקטיות לא מעטות. התמונות חדות, עם צבעים יפים וחיים, חשיפות טובות בדרך כלל ומינון רעש דיגיטלי נמוך

איכות התמונות של ה-Wave התגלתה כמצוינת, והיא יכולה להחליף ללא בעיה מצלמות קומפקטיות לא מעטות. התמונות שצילמנו היו חדות, עם צבעים יפים וחיים, חשיפות טובות בדרך כלל ומינון רעש דיגיטלי נמוך. גם בתוך הבית האיכות משביעת רצון (אם כי בתאורה חלשה הרעש הדיגיטלי עולה באופן בלתי נמנע), והפלאש מצליח להציל תמונות בחושך מוחלט ועושה עבודה טובה למרחקים קצרים.

צילום הוידיאו ממשיך להפתיע לטובה: סמסונג
Wave מאפשר צילום ברזולוציית HD 720p ובקצב של 30fps. הסרטונים נראים פשוט נהדר – חדים, מפורטים ועם תנועה זורמת וחלקה. גם הסאונד המוקלט איכותי מאוד. הסרטונים נשמרים בפורמט MP4 החסכוני וסרטון של כ-2 דקות שקל כ-180MB.

נגן המוזיקה עשיר, מעוצב ונוח מאוד. הוא מקטלג את המוזיקה לפי שלל פרמטרים (תוכלו לבחור איזה יוצגו ואיזה לא), תומך ברשימות השמעה ומאפשר חיפוש טקסטואלי וויזואלי ברצועות. בתפריט ניתן להפעיל איקולייזר וכן אפקטים שונים, ובנגן עצמו ניתן להזיז את סמן ההתקדמות באופן חופשי לנקודה הרצויה. כשהנגן פעיל, מבצבץ מראש מסך הנעילה  איור של דיסק שנגיעה בו חושפת אפשרות לשליטה ישירה על הנגן מבלי להצטרך לפתוח את הנעילה. יש גם מזהה מוזיקה (כמו ה-
TrackID של סוני אריקסון), שמזהה במהירות שירים לועזיים ומאפשר גם רכישה שלהם מיד לאחר הזיהוי; למרבה הצער רכישת שירים מהחנות של סמסונג אינה זמינה מהארץ. נגן המוזיקה תומך בפורמטים MP3/WAV/WMA/AAC.

נגן הוידיאו עשיר במיוחד: ניתן להגדיר את גודל המסך כולל 2 שיטות מתיחה של התמונה, לדפדף בין פרקים במידה ויש, להגדיר את בהירות המסך ואת גוון הצבע ולנוע במהירות בתוך הוידיאו באמצעות פס ההתקדמות. המכשיר תומך במגוון רחב להפליא של פורמטים, בהם
MP4/H.263/H.264/WMV/Xvid/DivX, וגם קובץ MKV ברזולוציית 720p הצלחנו לנגן, אם כי ניכר קרטוע קל והתנועה לא היתה חלקה לחלוטין.

סייר התמונות נוח וקל. ניתן לדפדפף בתמונות המוצגות בגלילת האצבע ולהגדיל את התמונה באמצעות 2 אצבעות – הכל פועל במהירות ובאופן חלק לחלוטין. ניתן גם לערוך את התמונות עם שלל אפקטים, פילטרים מתוחכמים, הוספת טקסט ואייקונים, תיוג, יצירת סרטון מרצף של תמונות  ועוד.

Samsung Wave
ממשק המצלמה עשיר ומהיר וכולל שפע של תכונות, מצילום רצף וסצנות צילום ועד זיהוי מצמוץ, הגדרות איזון לובן ואפקטים שונים – ממש כמו במצלמה רגילה. גם נגני המוזיקה והוידיאו עשירים ונוחים. תמונות נוספות מהממשק ניתן לראות בדף הפייסבוק שלנו

Samsung S8500 Wave כולל מקלט GPS שמאפשר ניווט באמצעות התוכנה של המפעילה הסלולרית, כמו גם שימוש במפות גוגל ותיוג גאוגרפי של התמונות. בשלב זה אין עדיין גרסה של Waze החינמית לפלטפורמת Bada, וגם לא גרסאות של תוכנות ניווט אחרות. תוכנת הניווט של סמסונג נראית חביבה ועשירה אך אינה רלוונטית לישראל.

לסיום פרק המולטימדיה נציין את משחק המרוצים
Asphalt המותקן במכשיר, שמציג גרפיקה תלת-מימדית ברמה גבוהה ומעניק חוויית משחק כיפית באמצעות חיישני התנועה.

תמונות רבות נוספות של ממשק המכשיר תוכלו למצוא בדף הפייסבוק שלנו. אתם מוזמנים להצטרף.

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

סמסונג Wave מצויד בדפדפן Dolphin המבוסס WebKit, שעבר התאמה ספציפית למכשיר הזה. הדפדפן מציג ביצועים גבוהים אבל נוחות השימוש לא מספיק טובה.

טעינת דפים מורכבים מהירה, בעיקר בחיבור
Wi-Fi, ולאחר שהדף נטען במלואו הניווט והגלילה בו מהירים. ישנה תמיכה בהגדלה והקטנה של התצוגה באמצעות מולטי מגע. כברירת מחדל מוצג מסך מלא, ובנגיעה במסך יופיעו מקשים קטנים בתחתיתו שיאפשרו לכם מעבר למצב תצוגה רגיל, עם שורת הכתובת והמקשים השונים. לצד שורת הכתובת ישנה שורת חיפוש בגוגל, אבל חבל ששורת הכתובת עצמה לא "חכמה" ולא מסוגלת לחפש בעצמה בגוגל מילות חיפוש, או להשלים בעצמה כתובות.

החיסרון המהותי ביותר בדפדפן הוא שאין לו תכונת התאמה אוטומטית למסך – כך שאחרי שתגדילו את הטקסט, תאלצו לגלול ימינה ושמאלה כדי לקרוא את השורה. מעצבן. נקודה מציקה נוספת היא שהמכשיר מעביר אוטומטית את בהירות המסך לרמה 4 מתוך 10, ונאלצנו בכל פעם מחדש להגביר את הבהירות ידנית באמצעות בר ייעודי שמופיע בצד המסך; לא הצלחנו להגדיר לדפדפן שיישאר ברמת הבהירות הרצויה.

בתפריט הדפדפן תוכלו לצפות בסימניות, היסטוריה, הזנות
RSS ואתרים נפוצים, וניתן גם לפתוח דפים נוספים ולעבור בין הדפים הפתוחים בקלות. אפשר גם לבצע חיפוש טקסט בעמוד או לדפדפף בממשק נוח בין התמונות המוצגות בו. למרבה הצער, אין תמיכה בפלאש. בנוסף, מפעם לפעם קיבלנו הודעה בנוסח "אין מספיק זיכרון", שגרם להפרעה בגלישה – לא ברור למה.

Samsung Wave
הדפדפן טוען ומציג דפים מורכבים במהירות ובאופן מוצלח, אבל אינו כולל גלישת טקסט כך שלאחר הגדלה תאלצו לגלול שוב ושוב כדי לקרוא את השורה לכל אורכה. אין בדפדפן תמיכה בפלאש

Samsung Wave תומך היטב בדואר אלקטרוני, כולל דואר בדחיפה וסינכרון מלא לשרתי Exchange. הדואר זורם במהירות לתיבות ומוצג היטב, עם תמיכה בתצוגת HTML ובצרופות. גם ממשק ההגדרה נוח ומהיר. את הודעות ה-SMS שלכם תוכלו להציג בתצוגת תיקיות מסורתית או כשיחות צ'ט זורמות (Bubbles). שירותי הדחיפה יאפשרו לכם לקבל בזמן אמת התראות לא רק לדוא"ל אלא גם לפייסבוק וטוויטר. אגב, אפליקציית FaceBook המובנית חביבה אמנם אך די איטית, ובסופו של דבר ממשק ה-Touch של האתר בדפדפן נוח יותר.

במכשיר מותקנת תוכנת
Picsel Viewer שמאפשרת צפייה במסמכי Office ובקובצי PDF. התוכנה פשוטה אך יעילה ונוחה ומאפשרת התאמת הטקסט לעמוד (תודה לאל), אם כי קובצי PDF מורכבים נטו להתבלגן עליה מדי פעם.

הסינכרון עם המחשב מתבצע באמצעות תוכנת
Samsung Kies המעוצבת והנוחה, ותוכלו לבחור גם לחבר את המכשיר כהתקן זיכרון נייד רגיל.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סמסונג Wave מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק של 1500mAh. להצהרת החברה, הסוללה אמורה לספק עד 550 שעות המתנה עוד עד 7 שעות שיחה.

במהלך ימי הבדיקה הציג המכשיר חיי סוללה טובים. בשימוש סטנדרטי הכולל חיבור קבוע ל-
Wi-Fi וסינכרון של תיבת דואר, החלה הסוללה להתריע על סופה הקרב בשעות הערב המוקדמות של היום השני. בימים בהם השימוש היה אינטנסיבי יותר, או כשהפעלנו סנכרון של תיבה נוספת, נגמרה הסוללה בשעות הבוקר שלמחרת; בסך הכל, לא היה יום בו נותרנו ללא סוללה, אפילו בסוף היום.

המטען שמצורף בערכה זעיר ונייד, כמו המטענים של נוקיה. יש לציין שהמכשיר מתחמם מאוד במהלך הטעינה ברמה שמקשה על השימוש בו.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סמסונג ווייב בנוי היטב ונראה עמיד מאוד. הוא עשוי ברובו מתכת קשיחה וקלה שאינה סופחת טביעות אצבע, וגם המסך בדרך כלל נותר נקי מהן באופן מפתיע. המקשים והחיבורים השונים יציבים וחזקים, ורק חבל שעדשת המצלמה אינה שקועה בגוף המכשיר וחשופה לשריטות וטביעות אצבע.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply