חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי HTC ONE M8 16GB
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
זיכרון RAM: 2GB
כרטיס זיכרון: Micro SD/T-Flash
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
ירון 29.05.17
Shady 05.04.17
Moni 26.11.16
Yoav 15.11.16
Vanilabite 19.10.16
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC ONE M8 16GB

הטוב
  • עיצוב מרהיב, נוח לאחיזה
  • גימור מוקפד ואיכותי
  • איכות שמע סטריאופונית עילאית
  • מסך מצוין
  • ביצועים מהטובים בשוק
  • ממשק נפלא, הפעלה באמצעות מחוות
  • חיי סוללה טובים
  • רדיו, NFC ועינית IR
  • תמיכה בהרחבת זיכרון
הרע
  • מצלמה פחות טובה מהמתחרים
  • המסך פחות בהיר מהרצוי
  • גב המתכת נוטה להישרט
  • אין צילום וידיאו 4K, אין עמידות במים
בשורה התחתונה

HTC One M8 הוא ממכשירי הדגל המרשימים והאיכותיים ביותר שניתן למצוא כרגע בדגמי 2014. הוא לא רק מרשים חיצונית (והוא בהחלט מרשים), אלא גם מתפקד למופת, באופן חלק ומהיר, כמו שמכשיר פרימיום אמתי אמור לתפקד. רמקולים עם איכות סאונד משובחת ומסך מצוין הופכים גם את חווית המולטימדיה לגבוהה מאוד. ועם זאת, יש להודות שהמצלמה עדיין אינה מיישרת קו עם הסטנדרט בפסגת הסמארטפונים, על אף שהיא לגמרי לא רעה.

האם
One M8 יהיה המכשיר שיציל את HTC ויחזיר אותה לקדמת הבמה? אין לדעת, אבל מי שמחפש סמארטפון איכותי במיוחד ומוכן גם לשלם עליו לא מעט, ימצא במכשיר הזה את מבוקשו.

הקדמה

HTC One, סמארטפון הדגל של החברה בשנת 2013, הביא לה שפע של כיבודים: סקירות מהללות מקיר לקיר, פרסים שונים וגם תואר "הסמארטפון הטוב ביותר של השנה" בכנס הסלולר העולמי MWC. ועדיין, שנת 2013 לא האירה פנים ליצרנית הטיוואנית, שדורגה במקום העשירי בלבד מבין היצרניות הגדולות עם נתח שוק של 2.7 אחוזים.

בקרב מול היצרניות הגדולות שחולשות על השוק (קרי אפל, סמסונג,
LG והסיניות), HTC דבקה בכיוון ברור: היא מייצרת את מכשיר הדגל שלה כמכשיר פרימיום יוקרתי וגם יקר, כזה שיתעלה בכמה שיותר חזיתות על המתחרים. כזה הוא HTC One M8, גרסת 2014 של מכשיר ה-One המוצלח; הוא מציג מפרט עילאי, איכות בנייה מוקפדת למופת וגם כמה חידושים.

המפרט שלו כולל את פלטפורמת
Snapdragon 801 העדכנית שכוללת מעבד מרובע ליבות במהירות 2.3GHz (או 2.5GHz, תלוי בתת-הדגם) ואת המאיץ הגרפי Adreno 330, זיכרון RAM בנפח 2GB, מסך Full HD בגודל 5 אינטש, מצלמת 4 מגה פיקסל כפולה ומצלמה קדמית בת 5 מגה פיקסל, נפח אחסון פנימי של 16 או 32GB עם אפשרות הרחבה לעד 128GB באמצעות כרטיס Micro-SD, רדיו FM, עינית IR, שבב NFC, תמיכה ב-OTG וב-MHL דרך חיבור ה-USB 2.0 ועוד.

המכשיר זמין בצבעים אפור, כסף או זהב.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

HTC הבטיחה שצמד הרמקולים ב- One M8, שממוקמים בחזיתו, חזקים ב-30% ביחס לדגם הקודם. היינו מעט ספקנים, אבל השוואה שערכנו בין ה-One M7 לדגם החדש הוכיחה שהחברה צדקה. הסאונד, שנשמע לנו נפלא כבר בדגם הקודם, נשמע ב-One M8 מדהים עוד יותר: צלול כבדולח, עוצמתי להפליא ועם טווח תדרים עשיר. מדובר באופן חד משמעי ברמקולים הטובים ביותר ששמענו אי פעם בטלפון סלולרי, והם הופכים את ההאזנה למוזיקה, צפייה בסרטונים ב-YouTube ואפילו שמיעה של הרינגטונים וההתראות השונות לתענוג אמתי. שאפו ל-HTC.

HTC One M8
הסאונד צלול כבדולח, עוצמתי להפליא ועם טווח תדרים עשיר; מדובר באופן חד משמעי ברמקולים הטובים ביותר ששמענו אי פעם בטלפון סלולרי

איכות הסאונד נפלאה גם בשיחות, הן באפרכסת והן בספיקר – כלומר דרך הרמקולים העוצמתיים שמופנים ישירות אליך. העוצמה גבוהה מאוד וניתן לנהל שיחות בקלות רבה ללא ידיים. ולקינוח, כמובן שגם השמע באוזניות איכותי מאוד; HTC נפרדה אומנם ממותג הסאונד הוותיק beats, אך הטמיעה במקומו את Boom Sound, מעין איקולייזר שמשפר דרמטית את איכות הצליל באוזניות ועושה עבודה נהדרת.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

HTC One M8 הוא מכשיר פרימיום במלוא מובן המילה, ואפשר לזהות זאת ממבט ראשון. הוא בנוי לתלפיות עם מעטפת אחודה (Unibody) ממתכת מוברשת, ומעוצב באופן מאופק ויוקרתי, עם קווים מתעגלים בעדינות, גרילים דקיקים לרמקולים וחלק אחורי קמור קמעא שמתאים היטב לכף היד. עוביו המקסימלי 9.4 מ"מ ומשקלו קל יחסית למה שציפינו ממכשיר מתכתי כזה – 160 גרם. האחיזה בו נוחה להפליא, אבל יש לציין שהוא מוארך יותר מהרגיל – 14.6 ס"מ אורך – והוא בלט החוצה מהכיס האחורי של המכנסיים.

HTC One M8
 HTC One M8 הוא מכשיר פרימיום במלוא מובן המילה, ואפשר לזהות זאת ממבט ראשון. הוא בנוי לתלפיות עם מעטפת אחודה (Unibody) ממתכת מוברשת, ומעוצב באופן מאופק ויוקרתי

לחצן ההפעלה ממוקם בראש המכשיר מימין. אנחנו מעדיפים לחצן צדי בדרך כלל, אבל הלחצן הזה מגיב מצוין ללחיצה והוא נוח מספיק (מה עוד שאפשר לוותר עליו לגמרי בכל הקשור להפעלת המסך – המשיכו לקרוא). לחצני הווליום ממוקמים בצע הימנית, בנגישות מעולה לאגודל, וגם הם נלחצים היטב ובולטים במידה הנכונה. אם תחזיקו את המכשיר כשהמסך כבוי במצב רוחבי ותלחצו על אחד ממקשי הווליום, המכשיר יופעל מיד במצב מצלמה – פיצוי נהדר ויעיל על העדרו של לחצן צילום ייעודי. מעל לחצני הווליום נמצאת מגירה עבור כרטיס
Micro-SD, ומשמאל – מגירה עבור כרטיס ה-Nano SIM; בשני המקרים תצטרכו להיעזר בסיכה דקה או באביזר הייעודי כדי לחלץ את המגירה מגוף המכשיר. שקע הטעינה וחיבור האוזניות ממוקמים בתחתית המכשיר.

HTC
צועדת עם רוח הזמן ומגדילה את המסך ב-M8 ל-5 אינטש. מדובר במסך LCD3 ברזולוציית Full HD, שמעניקה צפיפות פיקסלים של 441ppi. המסך מציג כצפוי חדות נפלאה וצבעים מעולים, ובאופן כללי הוא איכותי מאוד. עם זאת, הבהירות שלו אינה מרקיעה שחקים, ובמובן הזה הוא נראה לנו נחות יחסית למסך הבוהק של ה- Samsung Galaxy S5.  רגישות המסך למגע נפלאה, ונציין גם את מנוע הרטט החרישי והמדויק שמעניק Haptic feedback נעים היכן שנדרש (למשל בהקלדה, בלחיצה על מקשי ה- Navigation bar וכדומה).

ב-
One הקודם, HTC בחרה למקם 2 לחצני מגע מתחת למסך, כאשר מקש הבית שימש גם לגישה לתפריט היישומים האחרונים. זו הייתה בחירה שנויה במחלוקת, ואנחנו שמחנו שב-M8 הלחצנים הללו נעלמו ובמקומם ישנו סרגל ניווט במסך עצמו, שכולל לחצני חזור, בית ויישומים אחרונים. שמחנו גם שלחצן החזור מוקם בימין ולא בשמאל – הרבה יותר נוח לטעמנו.

מערכת ההפעלה היא
Android 4.4.2 כשמעליה ממשק Sense 6 של HTC. אם טענו בעבר שה- LG Nexus 5 הוא הסמארטפון שמעניק את חוויית האנדרואיד הבשלה, החלקה והאיכותית ביותר, הרי ש- HTC One M8 מצטרף אליו ללא ספק; החומרה עוצמתית חוברת לממשק הבוגר והמעוצב של HTC וביחד הם מספקים תפעול מהיר במיוחד, נטול השהיות, קרטועים ושאר מרעין בישין. הכל פשוט עובד, בלי גמגומים. HTC השכילה להפוך את אנימציות פתיחת היישומים למהירה וחלקה עוד יותר מבעבר ולשפר את הגלילה בתפריט ההגדרות, מה שללא ספק מוסיף לחוויה.

מעבר לתפקוד המעולה,
HTC One M8 מצויד גם בכמה יכולות חדשות. ראשית, וילון ההתראות מעניק גישה לכמה וכמה מתגים להפעלת קישוריות ויישומים שונים בנוחות רבה. שנית, נוספה תמיכה במחוות: כאשר המסך כבוי, ניתן להעיר אותו בהקשה כפולה או בהחלקה בכיוונים שונים, כאשר בכל כיוון ניתן להגיע ישירות למקום אחר. תמוה וחבל ש-HTC אינה מאפשרת להגדיר את התפקוד של כל מחווה וגם לא לנטרל חלק מהן, אבל גם ככה זה מצוין: בכל פעם שהוצאנו את הטלפון מהכיס, כל שהיה עלינו לעשות היה להחליק קלות את האצבע מלמטה למעלה – מחווה שמדליקה את המסך וגם משחררת אוטומטית את מסך הנעילה. מצאנו שהמחוות עובדות כאן בכ-95% מהמקרים לפחות – הרבה יותר טוב מההקשה הכפולה של LG G2 למשל. נציין שהמחוות הללו פעילות רק כשהמכשיר מורם למצב אנכי ולא כשהוא שוכב על השולחן, אבל לא מדובר בעינינו בחיסרון משמעותי.

עוד יישומים חביבים מבית
HTC הם אפליקציית השלט הרחוק, שבאמצעותה שלטנו ללא מצרים בטלוויזיות LG שברשותנו; אזור ילדים ייעודי (אם כי נראה לנו משונה לתת לפעוט טלפון כה יקר למשחק), יישום פנס ויישום Fitbit לשליטה על צמיד הכושר הפופולארי.


 

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כמו קודמו, גם HTC One M8 מצויד במצלמת 4 מגה פיקסל, כאשר את כמות הפיקסלים מחליף הגודל שלהם; לטענת החברה, הדבר מסייע למכשיר להפיק תמונות מוארות וטובות יותר בתנאי תאורה קשים, מה עוד שממילא מרבית הצילומים מוצאים את עצמם ברשתות החברתיות או במחשב, ולא מודפסים. המצלמה הפעם מסוגלת לצלם וידיאו 1080p בקצב של 60fps (לעומת 30fps בלבד בדגם הקודם), יש פלאש כפול בעל שני גוונים לצבעים טובים יותר ובעיקר נוסף כאן החידוש המרכזי: עדשה נוספת שמשמשת לאיסוף נתונים מעומק הפריים.

HTC One M8
בנוסף למצלמה הראשית, ברזולוציית 4 מגה פיקסל, עדשה נוספת שמשמשת לאיסוף נתונים מעומק הפריים

ממשק המצלמה פשוט ומעוצב, אבל לא הכי נוח: במקום להציג שני לחצנים – לחצן צילום סטילס ולחצן צילום וידיאו, תאלצו לעבור באמצעות מסך ביניים בין מצבי הצילום הללו. לעיתים קרובות שכחנו שאנחנו עדיין על מצב וידיאו והתחלנו לצלם סרטון בטעות, כשבסך הכל רצינו ללכוד תמונה במהירות. מעבר לעניין זה, הממשק עשיר בתכונות, באפשרויות לכוונון התמונה וכן באפקטים שונים שניתן להחל על צילום הסטילס או הוידיאו בזמן אמת.

מהירות הצילום נפלאה. המיקוד זריז, והמצלמה לוכדת תמונות בהרף עין, ללא כל השהייה; ניתן לצלם רצף מהיר של תמונות בזו אחר זו ולהיות בטוחים שתפסתם לפחות תמונה טובה אחת מההתרחשות.

איכות התמונות טובה, אבל עדיין לא משתווה למכשירי הדגל מבית
Samsung או Apple. הפירוט עדיין פחות מוצלח, קשה יותר להגיע לעומק שדה רדוד (להפרדת האובייקט מהרקע) וגם צילום המקרו פושר. מנגד הצבעים בהחלט טובים ברוב המקרים, וצילומים בתוך הבית יצאו לעתים קרבות מוארים ומלאי פרטים יותר מהצפוי. גם הפלאש עושה עבודה טובה מאוד בלהאיר את התמונה מבלי שתהפוך לחיוורת ושרופה.

אצל
HTC החגיגה לא נגמרת ברגע הצילום; תוכנת העריכה המובנית מאפשרת כמה תכונות מדליקות ממש, כמו זו שמשתמשת בנתוני המצלמה השנייה והופכת את התמונה למעין תמונת 3D בעלת עומק, שניתן לראות אותה מכמה זוויות באמצעות הטיית המכשיר; יש את ה-Zoe שהופך רצף של תמונות לסרטונים; יש אפשרות להפריד את האובייקט המרכזי מהרקע באמצעות טשטוש, שינויי צבע וכדומה (בהצלחה מוגבלת) וגם אפשרות לשנות את המיקוד, כביכול, לאחר הצילום. האופציה האחרונה בעיקר אכזבה אותנו. המצלמה לא באמת משנה את המיקוד אלא משתמשת במניפולציית תוכנה, לא מדויקת ולא טובה במיוחד, כדי להפוך חלקים בתמונה למטושטשים ולהשאיר את האחרים חדים. לא השתכנענו מאיכות התוצאה.

בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית תמונות שצילמנו עם המכשיר.

צילום הוידיאו מתבצע, כאמור ברזולוציית
1080p ובקצב של 60 פריימים לשנייה, מה שמעניק לסרטונים חדות גבוהה וגם תנועה חלקה מאוד. אין לנו מילה רעה על איכות הסרטונים, והיינו מרוצים גם מהחדות וגם מהצבעים. עם זאת, לדעתנו לא מוגזם היה לצפות ממכשיר מתקדם וחדשני כיום לתמוך בצילום ברזולוציית 4K (כזכור, Galaxy S5 כבר עושה זאת), ומעט התאכזבנו מהיעדר תכונה זו ב- One M8. תכונה שקיימת כאן היא צילום בהילוך איטי ברזולוציית 720p, שלצערנו היה מאוד לא איכותי.

נגן הוידיאו המובנה אינו משתווה לאלו של הקוריאניות (
LG וסמסונג); הוא אינו תומך בפורמט הקול DTS או בהצגת כתוביות, חלק מהסרטונים הוא סירב להציג כלל ולעיתים גם חווינו קריסות של יישום הגלריה כשהתחלנו לנגן סרט. עדיף להשתמש בתוכנה חלופית, כמו BSPlayer החינמית, שהציגה על גבי המכשיר ללא כל בעיה את כל הסרטונים שזרקנו אליה. נזכיר שוב את הרמקולים הנפלאים, שהופכים את הצפייה בסרטונים למענגת מאוד על המכשיר הזה.

מקלט ה-
GPS במכשיר עובד ללא כל תקלה, קולט את אותות הלוויין תוך שניות בודדות ונותר יציב לאורך כל הדרך.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

HTC One M8 תומך בכל התדרים הקיימים ברשתות הישראליות, וכולל גם תמיכה ב-LTE (כאשר התמיכה בתדרים אלה משתנה לפי תתי-דגמים של המכשיר). קישורית ה-Wi-Fi תומכת בכל התקנים, כולל n/ac, ויש כמובן גם Bluetooth 4.0 ו-NFC.

הגלישה במכשיר מהירה ואיכותית. המסך הגדול והחד תורם לחוויית הגלישה, וכך גם הביצועים הזריזים. נציין לטובה גם את תוכנת הדואר המעולה של
HTC, שמעוצבת היטב ונוח להשתמש בה. החיסרון היחיד בה הוא שבמיילים שהכילו תמונה גדולה המוטמעת בגוף המייל, לא הצלחנו להקטין את התוכן כך שנוכל לראות את כל התמונה; במקרים כאלה הצלחנו לראות רק חלק ממנה.

כזכור, המכשיר כולל גם עינית
IR שממוקמת כראוי בראשו, ובאמצעות אפליקציה ייעודית הוא מסוגל לשלוט על מגוון רחב של מכשירים. בדקנו אותו על הטלוויזיה שלנו בבית וזה עבד מצוין.

HTC One M8
המכשיר כולל עינית IR שממוקמת כראוי בראשו, ובאמצעות אפליקציה ייעודית הוא מסוגל לשלוט על מגוון רחב של מכשירים. בדקנו אותו על הטלוויזיה שלנו בבית וזה עבד מצוין

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הסוללה ב- HTC One M8 היא מסוג ליתיום-פולימר שאינה ניתנת להחלפה עצמאית, בקיבולת של 2600mAh. משך הפעולה של הסוללה התגלה כטוב מאוד, גם אם לא הטוב ביותר שפגשנו; בימים סטנדרטיים שלנו הגענו לסוף היום (23:30 בערב) עם כ-25% סוללה בדרך כלל.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כבר גמרנו את ההלל על איכות הבנייה המוקפדת של ה-HTC One M8, על מבנה המתכת היפהפה ועם הלחצנים העמידים והמוקפדים. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3. עם זאת, יש גם חסרונות. ראשית, גב המתכת הקמור נוטה להתכסות בשריטות זעירות – מה שכבר ראינו גם בדגם הקודם. שנית, בהתחשב בחלופות בשוק, היינו בהחלט שמחים לאיזשהו מיגון כנגד מים או אבק ברמה מסוימת, מה שאין במכשיר הזה.


 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply