חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S2 I9100 סמסונג
מותג: Samsung
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2011
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יהונתן 24.12.16
yigal 17.09.15
Miryam 11.07.15
משה 06.06.15
Omar Hameed 01.06.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S2 I9100 סמסונג

הטוב
  • מסך ענק ואיכותי להפליא
  • גוף דקיק וקל מאוד
  • ביצועים גבוהים במיוחד
  • מצלמה איכותית, וידיאו Full HD
  • איכות שיחה טובה
  • גלישה מהירה מאוד
  • קישוריות מתקדמת ומגוונת
הרע
  • איכות הרמקול פושרת
  • מכסה סוללה שברירי
  • מתחמם במהלך השימוש
  • חיבור מסורבל למחשב
  • TouchWiz 4.0 מעט אטי
בשורה התחתונה

סמסונג עשתה זאת שוב, בפעם המי-יודע-כמה בשנתים האחרונות. הגלקסי החדש שלה הוא סמארטפון משובח, שמתעלה באופן מובהק על קודמו ולכן מהווה לא רק קנייה מוצלחת אלא גם שדרוג רציני לבעלי הדגם הקודם. המסך שלו הוא אחד הטובים שייצא לכם לראות, מימדיו הקטנים משאירים אותו נוח ויעיל למרות גודל המסך האימתני וביצועיו מותירים אבק למרבית המתחרים כיום.

מה אפשר להוסיף על כך? ובכן, היינו שמחים לספיקר איכותי יותר ולאיכות חומרים גבוהה יותר במכשיר דגל שכזה, אבל מדובר בקטנות ביחס לכל השאר. בראייה כוללת, Samsung Galaxy S 2 הוא הסמארטפון שאנחנו היינו רוצים לעצמנו לשנה הקרובה.

הקדמה

מכשיר הדגל של סמסונג לשנת 2011 נמנה, איך לא, על סדרת גלקסי המצליחה – ומהווה המשך ישיר של קודמו, Galaxy S. סמסונג עדכנה את המפרט הטכני והוסיפה לו כמעט כל שכלול ומאפיין מתקדם שאפשר למצוא כיום בשוק – ואכישהו גם עשתה אותו לרזה וקל יותר.

מפרט המכשיר כולל מעבד כפול ליבה במהירות 1.2 Ghz מסוג Arm Cortex A9, עם מאיץ גרפי Mail-400AP, זיכרון עבודה בנפח 1GB, מסך מולטי-מגע בגודל 4.3 אינטש, מצלמת 8 מגה פיקסל ראשית ומצלמת 2 מגה פיקסל קדמית לשיחות וידיאו, צילום וידיאו באיכות Full HD, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 3.0, מקלט GPS, רדיו FM סטריאופוני, חיישני תנועה וקרבה, ג'יירוסקופ ועוד.

המכשיר מגיע עם נפח אחסון למשתמש של 16 או 32GB, ואפשרות להרחבת זיכרון עם כרטיסי Micro-SD עד לנפח של 32GB נוספים. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 2.3.

עדכון: לאחר שהושק המכשיר ברשתות הסלולריות לקחנו אותו לבדיקה חוזרת, ושלבנו את ההתרשמויות החדשות שלנו בסקירה.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Samsung Galaxy S 2 מצויד בתכונת נטרול-רעשים באמצעות מיקרופון ייעודי, ואכן המכשיר מספק איכות שיחה גבוהה. שמענו את בן השיח שלנו היטב, בעוצמה טובה ועם צליל עשיר, ונאמר לנו ששומעים אותנו מצוין. בתנאי רוח חזקים נטען ששומעים את הרוח היטב, אבל באזור רועש יחסית אמרו לנו שכמעט ולא שומעים רעשי רקע. הספיקר מאפשר בהחלט שיחה ללא ידיים, לפחות בתנאי משרד או בבית, אם כי לשיחה ברכב תוך כדי נסיעה קשה לסמוך עליו שכן עוצמתו אינה גבוהה מאוד.

הספיקר ממוקם בגב המכשיר, בחלקו התחתון – מיקום בעייתי שנוטה להחסם כשאוחזים במכשיר ביד שמאל. בהאזנה למוזיקה הווליום די חזק אבל הצליל שטוח ונטול עומק. לטעמנו הגלקסי הקודם היה מצויד ברמקול מוצלח יותר.

באוזניות טובות משלנו, ההאזנה למוזיקה הניבה סאונד סביר אך הצליל לא היה מדויק ומפורט במיוחד. יש כמובן שלל תבניות שמע וכן אפקט סראונד 5.1 המדמה צליל היקפי בהצלחה בינונית; למרבה השמחה מצאנו גם איקולייזר בן 8 ערוצים שאפשר לנו לכוון את הסאונד לפי טעמנו, ובסופו של דבר קיבלנו איכות האזנה מצוינת.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כבמעשה קסמים, סמסונג הצליחו להצר את היקפי המכשיר ולהוריד במשקלו לעומת הדגם הקודם – למרות ששידכו לו מסך גדול יותר. ביחס למכשירים מסוגו עם מסך בגודל 4.3 אינטש, הוא דק להפליא וקל משקל באופן שעורר התפעלות בכל מי שאחז בו: עוביו 8.5 מ"מ בלבד ומשקלו 116 גרם – 3 גרם פחות מקודמו. המימדים הללו, יחד עם הזוויות המתעגלות בעדינות, מקנים לו אחיזה נוחה מאוד וגם נשיאה קלה בכיס. העיצוב מזכיר את הגלקסי הראשון, אם כי הפינות העגולות התעדנו והתמתנו, הגזרה הפכה לאנרוקטית מתמיד ומכסה הסוללה קיבל חספוס יוקרתי עדין. עדיין יש בליטה בתחתית גב המכשיר, אם כי היא קלה ושטוחה בהרבה ביחס לקודמתה.

Samsung Galaxy S 2
ביחס למכשירים מסוגו ובגדלו, הוא דק להפליא וקל משקל באופן מעורר התפעלות. העיצוב מזכיר את הגלקסי הראשון, אם כי הפינות העגולות התעדנו והתמתנו, הגזרה הפכה לאנרוקטית מתמיד ומכסה הסוללה קיבל חספוס יוקרתי עדין

מיקומי המקשים נותרו: מימין נמצא מקש נעילת המסך, המשמש גם ההפעלה והכיבוי, משמאל – לחצני העוצמה, ובחזית יש זוג מקשי מגע ובאמצעם מקש פיזי מלבני. חידוש שאהבנו כאן הוא ששקע הטעינה, מסוג Micro-USB, נדד לתחתית המכשיר – כמו שצריך, בעוד שקע האוזניות הסטנדרטי נשאר בראשו. פחות אהבנו את מקש נעילת נעילת המסך שהוא רדוד למדי ודורש תשומת לב בלחיצה, וכן את העובדה שלחצני המגע בחזית אינם מסומנים כשהם כבויים. עם זאת, סמסונג הוסיפה כאן אפשרות לקבוע את משך תאורת מקשי המגע, להשאירם כבויים או פעילים תמידית, או לתת לחיישן התאורה לקבוע מתי להפעילם. מקשי המגע מגיבים היטב תוך רטט עדין.

המסך, שצמח ב-0.3 אינטש מהדגם הקודם, מרהיב ביופיו. זהו מסך מגע קפסיטיבי מסוג Super Amoled Plus ברזולוציית 800X480, התומך ב-16 מיליון צבעים. סמסונג שיפרו את מערך הפיקסלים במסך הזה וכעת הוא נראה חד מאוד, אפילו ביחס לקודמו – וזה הישג גדול בהתחשב בכך שאותה רזולוציה מתפרשת כעת על שטח גדול יותר. צבעי המסך נפלאים, חיים ותוססים להפליא, והניגודיות המדהימה שלו מאפשרת לו להציג צבע שחור מושלם. סמסונג מאפשרת לכם לבחור בין 3 מצבי תצוגה – דינמי, רגיל או קולנועי – ולכוון את אופי התמונה. שמחנו לגלות שהגוון הכחלחל שאפיין את מסכי Super Amoled הקודמים נעלם, והצבע הלבן אמיתי ומואר. גם זוויות הצפיה שופרו ללא הכר. יש להודות עם זאת, שבהירות המסך פחות גבוהה מאשר בגלקסי הראשון, והוא עדיין מתקשה להישאר שמיש בשמש ישירה. כמסך מגע המסך מתפקד נפלא ומגיב במהירות רבה לכל מחווה.

Samsung Galaxy S 2
המסך מרהיב ביופיו. הוא חד מאוד, צבעיו נפלאים, חיים ותוססים להפליא, והניגודיות המדהימה שלו מאפשרת לו להציג צבע שחור מושלם. גם זוויות הצפיה שופרו ללא הכר. עם זאת, בהירותו פחות גבוהה מאשר בגלקסי הראשון

אנדרואיד, בגרסה 2.3, זכתה כאן למעטפת TouchWiz של סמסונג בגרסה 4. הממשק הוותיק זכה לעדכון ויזואלי ופונקציונלי. שיטת הוספת אייקונים, ווידג'טים או החלפת תמונות רקע השתדרגה והפכה לנוחה יותר, נוספו שלל ווידג'טים (שלשמחתנו נותרים זמינים גם בלונצ'רים אחרים, כמו LauncherPro או ADW), הגלילה בין מסכי הבית הואטה מעט אך הפכה לחלקה ואלגנטית יותר, ומגרת האפליקציות מוצגת כעת על רקע התמונה האחורית ולא על רקע שחור. גם הרקעים הצבעוניים סביב האייקונים נעלמו. תכונות חשובות מהגרסה הקודמת נשארו, כמו מסך הנעילה האינטראקטיבי שמאפשר גישה מהירה להודעות ושיחות שלא נענו, השליטה על נגן המוזיקה ממסך הנעילה וכדומה.

תוספות מעניינות שפגשנו כאן היו בתוכנות המייל והודעות הטקסט: בצפייה במצב אופקי, המסך מתצפל לשניים ומציג מצד אחד את הכותרות ומצד השני את התוכן – בדומה למה שראינו ב- Sony Ericsson Arc. באופן כללי, טאצ'וויז 4 הוא ממשק עילי ראוי, אבל לא מהיר במיוחד לטעמנו; במיוחד הבחנו בהשהיה קבועה בחזרה מאפליקציות אל מסך הבית – השהייה שנעלמה כשהתקנו Launcher חלופי.

אם כבר דיברנו על מהירות, כאן Samsung Galaxy S 2 מראה את כוחותיו האמיתיים. עם מעבד כפול ליבה במהירות 1.2 Ghz וזיכרון נרחב, המכשיר פשוט טס. אין כמעט לאגים (השהיות) בפתיחת אנשי הקשר, החייגן ותוכנות אחרות שהזדחלו להן בגלקסי הראשון. ריבוי משימות הוא משחק ילדים למכשיר הזה; הרצנו עליו כ-15 אפליקציות בו זמנית, חלקן כבדות, ולא הבחנו בשום האטה. המעבר בין האפליקציות היה מיידי והן נשארו בדיוק היכן שהשארנו אותן. גם הגלילה במקומות השונים נותרה חלקה. מבחינת משחק, המכשיר מצויד במאיץ גרפי מתקדם ובג'יירוסקופ – מה שמבטיח חויית גיימינג מהנה ועוצמתית גם במשחקי תלת מימד מתקדמים ועתירי גרפיקה.

כמו ב- Black של LG, גם כאן נעשה שימוש בחיישן התנועה כדי לתפעל את המכשיר בכמה מקומות – כמו לבצע גלילה, לדפדף בין תמונות בגלריה, להגדיל ולהקטין תמונה בשתי אצבעות תוך כדי הסטת המכשיר קדימה ואחורה וכדומה. מדובר בתכונה חביבה, אם כי השימושיות שלה לאורך זמן קצת מוגבלת.

אם בשל עוביו הדק של המכשיר ואם בשל החומרה החזקה והתובענית, עובדה היא – המכשיר מתחמם באופן ניכר במהלך שימוש סטנדרטי, והופך לחם באופן לא נעים בשימוש אינטנסטבי. קחו זאת בחשבון. ייתכן ונרתיק יפתור את הבעיה.

לאחר שהמכשיר הושק רשמית ברשתות הסלולריות בישראל, לקחנו אותו לבדיקה נוספת כדי להתרשם מהגרסה העברית שלו. לשמחתנו, נוכל לקבוע שסאני (יבואנית סמסונג בישראל) עשתה עבודה נהדרת. הרום של סלקום במכשיר שבדקנו היה יציב כמו סלע, מהיר, נטול לאגים ובאופן כללי לא הרגשנו בשום צורך להחליפו ברומים אחרים - פשוט כי הכל עובד כמו שצריך. כמובן שיש עברית מלאה בכל התפריטים.

קופסת המכשיר, קטנה, שחורה ואלגנטית, כללה מטען ביתי, כבל USB קצר וזוג אוזניות.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

Samsung Galaxy S 2 כולל מצלמת 8 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש, שגם מצלמת וידיאו ברזולוציית Full HD.

תוכנת המצלמה שופרה מאוד כאן, והיא עשירה להפליא בתכונות, אפשרויות כוונון, אפקטים ומה שתרצו. איכות התמונות שהיא מפיקה מיישרת קו עם טובי הסמארטפונים, ואפילו עם כמה מצלמות קומפקטיות מן השורה. מרבית התמונות התאפיינו בצבעים עשירים, חדות מניחה את הדעת ופירוט נרחב; הרעש הדיגיטלי היה מתון גם בתוך הבית. הפלאש מאפשר להפיק תמונות סבירות גם בחושך, אם כי כאן הבחנו באיבוד מסיבי של פרטים ובבעיות מיקוד רבות.

צילום הוידיאו משובח: ברזולוציה של 1920X1080 ובקצב של 30 פריימים בשניה, הפקנו סרטונים חדים, ממוקדים ואיכותיים להפליא. הדוגמאות לפניכם:

 

Samsung Galaxy S 2


Samsung Galaxy S 2


Samsung Galaxy S 2


Samsung Galaxy S 2


Samsung Galaxy S 2


צפו בסרטון וידיאו שצולם עם ה- Galaxy S 2. ממולץ להעביר לאיכות 1080p.

נגני המוזיקה והוידיאו נותרו פחות או יותר כפי שהיו בדגם הקודם. התמיכה העשירה בפורמטי וידיאו נותרה גם כאן, לשמחתנו, והצלחנו להריץ על המכשיר מגוון תכנים – מקובצי
DivX, דרך MP4 ברזולוציית 1080p ועד MKV עם כתוביות. תמיכה טובה ב-DLNA ותוכנת All Share אפשרו לנו לצפות בתמונות, סרטים וקובצי מוזיקה מהרשת הביתית ישירות על מסך המכשיר, או אף להזרים אותם אל הסטרימר שברשותנו.

Samsung Galaxy S 2
איכות התמונות שמפיקה המצלמה גבוהה, ומיישרת קו עם טובי הסמארטפונים ואפילו עם כמה מצלמות קומפקטיות מן השורה. צילום הוידיאו משובח, חד ואיכותי, ברזולוציית Full HD

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
מצלמת וידיאו במכשיר הסלולר המאפשרת צילום של קטעי וידיאו, בדרך כלל באיכות נמוכה, אך בטלפונים בעלי מצלמות באיכות גבוהה יכולה להגיע לרמה המקבילה לצילום וידיאו במצלמת סטילס.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כמו בכל פינה במכשיר הזה, סמסונג שיפרה גם את מהירות הגלישה הסלולרית והיא עומדת כאן על עד 21Mbps. יש כמובן תמיכה בקישורית Wi-Fi בתקן N המהיר.

חוויית הגלישה שופרה דרמטית בדגם הזה, גם ביחס למכשירי גלקסי S שעודכנו כבר לגרסת 2.3. הדפים נטענים במהירות שיא והגלילה בהם חלקה, מהירה ונטולת קוביות אפורות – כולל בעמודים כבדים מאוד כמו ynet למשל (כאן יש לומר שבגרסה של המפעילות בישראל המצב שונה, ובגלילה ראינו כמעט אך ורק קוביות אפורות - גם כשמבצעים זום. התמונה מופיעה מיד בתום הגלילה, אבל זה מעצבן). תמיכה מלאה בפלאש 10.2 לא צריך אפילו להזכיר. כמובן שהמסך הגדול והנפלא תורם רבות לחוויית הגלישה.

נקודה קטנה שהפריעה לנו – מנגנון התאמת הטקסט למסך שונמך כאן משום מה, וכעת הטקסט יותאם למסך רק בגודל אחד בלבד. כזכור, בגלקסי הראשון יכולתם לבצע התאמה באמצעות לחיצה כפולה במסך, לא משנה באיזה מרחק תצוגה הייתם, מה שאפשר לקרוא בנוחות באותיות גדולות מאוד. כאן תאלצו להסתפק בגודל ברירת המחדל שסמסונג הקצו לכם.

עוד תכונה מרגיזה במכשיר הזה היא החיבור למחשב, לפחות בגרסת התוכנה בה בדקנו אותו: לא ניתן לבחור כאן בין מצב Mass Storage לבין חיבור עם תוכנת Kies, אלא ברירת המחדל היא בחיבור עם תוכנת הסינכרון, וכדי לחבר את המכשיר למחשב במצב Mass Storage נאלצנו לגשת בכל פעם בנפרד להגדרות ולבצע זאת ידנית – לא ברור מדוע.

תכונה מעניינת שיש ב- Samsung Galaxy S 2 היא ה- Wi-Fi Direct, שבשלב זה מנוטרלת ותופעל בהמשך באמצעות עדכון תוכנה. מדובר באפשרות להעברת קבצים בין מכשירים באמצעות קישורית האלחוט במקום ה- Bluetooth, בדומה למה שראינו גם ב- LG Optimus Black. תכונה חשובה נוספת היא ה- USB On The Go, המאפשרת לחבר התקנים פריפרייאליים למכשיר – כמו דיסק און קי למשל, באמצעות מתאם.

מקלט ה-GPS עובד מצוין כאן, ואין זכר לבעיות הקליטה שחלק מהמשתמשים חוו בגלקסי הקודם. קיבלנו אות תוך כמה שניות והניווט בתוכנת Waze על המסך הגדול היתה חווייתית ויעילה.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

Samsung Galaxy S 2 מצויד בסוללה חזקה למדי, בקיבולת של 1650mAh (הסטנדרט כיום הוא 1500mAh), שלהצהרת החברה אמורה לספק ל-610 שעות המתנה או 8 שעות ו-40 דקות שיחה.

אצלנו הציגה הסוללה משך פעולה מרשים, שללא ספק מהווה שיפור רציני לעומת המכשיר הקודם. המכשיר יצא מטעינה בשעות הבוקר המוקדמות; במהלך היום תפעלנו את המכשיר באופן מלא, בשימוש שכלל כמה וכמה שיחות, סינכרון בדחיפה של שני חשבונות מייל ושל פייסבוק, 40 דקות ניווט וכשעה של משחקים, התקנת אפלקציות וגלישה. אל שעות הערב המאוחרות הגענו עם קצת פחות מרבע קיבולתה של הסוללה - כך שאפשר לומר שהמכשיר ישרוד יום שלם של שימוש אינטנסיבי ללא בעיה, ובשימוש מועט יותר הוא יחזיק יום וחצי.

עם גרסת המפעילות הישראליות חווינו זמן סוללה טוב עוד יותר: בימים של שימוש ממוצע הגענו לא פעם ליומיים כמעט מלאים של שימוש - מדהים - ובשימוש כבד הצלחנו להגיע ללא קושי ליום וחצי. מדובר במהפכה של ממש לטעמנו, במיוחד ביחס לגלקסי הקודם.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

באופן כללי, איכות הבנייה של המכשיר נראית טובה יותר מקודמו, והוא ללא ספק נראה יוקרתי ומעודן יותר. יש הרבה פחות פלסטיק, חישוק המתכת בחזית מוסיף חוזק והעובי הדקיק עושה את שלו.

מנגד, מכסה הסוללה כאן הוא חרפה: מדובר ביריעת פלסטיק שברירית וגמישה שחששנו בכל רגע שמא תישבר (או שמא תיקרע) בעת שביקשנו להוציא את הסוללה או את כרטיס הסים. חבל מאוד, משום שדווקא אהבנו מאוד את הגימור המחוספס בעדינות של המכסה, שמעניק גם אחיזה יציבה יותר. בעייה נוספת היא בעדשת המצלמה, שבולטת קלות מגב המכשיר ומועדת לטביעות אצבע ושריטות.

Samsung Galaxy S 2
באופן כללי, איכות הבנייה טובה והמכשיר נראה יוקרתי ומעודן. יש הרבה פחות פלסטיק, חישוק המתכת בחזית מוסיף חוזק והעובי הדקיק עושה את שלו. מנגד, מכסה הסוללה שברירי וחלש


 


המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות Dim-Phone

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply