1
מיקסר ידני או שולחני

שני סוגי המיקסרים הנפוצים הם מיקסר ידני ומיקסר שולחני. המיקסר הידני מיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, כאשר הפעלה ממושכת יכולה להיות מעייפת למדי. עם זאת, מאחר שמיקסר כזה קטן בממדיו, הוא יהיה נוח לאחסון ויתפוס פחות מקום על משטח העבודה.


מיקסר שולחני הוא בדרך כלל גדול ומסיבי יותר ובעל עוצמה גבוהה יותר, שמתאים גם לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה יותר של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות במהלך העבודה ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.


סוג נוסף של מיקסר הוא שילוב בין ידני לשולחני. מדובר למעשה במיקסר ידני הכולל קערה והתקן מיוחד שאליו מחברים את המיקסר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני, אך הוא עדיין מוגבל בביצועיו בהשוואה למיקסר שולחני קלאסי.

המיקסר הידני, כשמו כן הוא, מוחזק ביד ומיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, וכשההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה
המיקסר הידני, כשמו כן הוא, מוחזק ביד ומיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, וכשההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה
מיקסר שולחני מוצב על השיש, הוא בדרך כלל גדול ומסיבי ובעל עוצמה גבוהה, שמתאים לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
המיקסר הידני, כשמו כן הוא, מוחזק ביד ומיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, וכשההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
מיקסר שולחני מוצב על השיש, הוא בדרך כלל גדול ומסיבי ובעל עוצמה גבוהה, שמתאים לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
המיקסר הידני, כשמו כן הוא, מוחזק ביד ומיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, וכשההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה
המיקסר הידני, כשמו כן הוא, מוחזק ביד ומיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, וכשההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה
מיקסר שולחני מוצב על השיש, הוא בדרך כלל גדול ומסיבי ובעל עוצמה גבוהה, שמתאים לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.
מיקסר משולב נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני, אך מוגבל בביצועיו בהשוואה למיקסר שולחני
2
ביצועים

ביצועיו של המיקסר נמדדים על פי הקיבולת וההספק שלו, מספר המהירויות שהוא מציע וכן בתכונות נוספות שקיימות בחלק מהדגמים.

 

קיבולת הקערה: לכל המיקסרים מצורפת קערה בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת. יש מיקסרים שמצורפות אליהם שתי קערות בגדלים שונים לשימוש בכמויות שונות.

 

הספק: הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר. ככל שההספק גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר.


במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט.
מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה.


מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק''ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת בצק במשקל של 1 ק"ג ויותר בחרו מיקסר בעל הספק של כ-1000 ואט.


במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 ואט.

 

מהירויות: כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב (לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת)
.
ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, תוכלו להסתפק בפחות.


לחצן טורבו:
בעזרת לחצן טורבו ניתן להכפיל את המהירות הנוכחית מבלי לעבור לכפתור מהירות אחר. לחצן כזה שימושי בעיקר כשמוסיפים מרכיבים לתערובת שבקערה.

המיקסר הידני, כשמו כן הוא, מוחזק ביד ומיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, וכשההפעלה ממושכת היא יכולה להיות מעייפת למדי. אך מיקסר כזה קטן בממדיו ולכן גם נוח לאחסון ואינו תופס מקום על משטח העבודה
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
מיקסר שולחני מוצב על השיש, הוא בדרך כלל גדול ומסיבי ובעל עוצמה גבוהה, שמתאים לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
בעזרת לחצן טורבו ניתן להכפיל את המהירות הקיימת מבלי לעבור לכפתור מהירות אחר. לחצן כזה שימושי בעיקר כשמוסיפים מרכיבים לתערובת שבקערה.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
בעזרת לחצן טורבו ניתן להכפיל את המהירות הקיימת מבלי לעבור לכפתור מהירות אחר. לחצן כזה שימושי בעיקר כשמוסיפים מרכיבים לתערובת שבקערה.
בעזרת לחצן טורבו ניתן להכפיל את המהירות הקיימת מבלי לעבור לכפתור מהירות אחר. לחצן כזה שימושי בעיקר כשמוסיפים מרכיבים לתערובת שבקערה.
קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת
ללישת בצק בכמות של כחצי קילוגרם רצוי מיקסר בהספק של 700 וואט ואפילו יותר
3
נוחות השימוש ועמידות

כדי להתרשם מנוחות השימוש ומהעמידות של המיקסר מומלץ לבחון אותן בחנות. הרימו אותו, פרקו והרכיבו את הקערה ואם אפשר – גם חלקים נוספים, התנסו בכפתורים ובלחצנים השונים. ודאו שהמשקל מתאים לכם, שהמיקסר בנוי היטב ומורכב מחומרים איכותיים, שהוא קל ופשוט להרכבה ולפירוק ושהכפתורים יציבים ומגיבים היטב.

 

החומר שממנו עשוי גוף המיקסר: המיקסרים הפשוטים והזולים עשויים בדרך כלל מפלסטיק פשוט. מיקסרים טובים עשויים מפלסטיק יצוק ומסיבי או משילוב של מתכת ופלסטיק, והאיכותיים והעמידים שבהם עשויים יציקת מתכת חזקה.


מי שמבקש לעצמו מיקסר חזק לשימוש אינטנסיבי, שגם יישאר יציב ולא יזוז ממקומו במהלך העבודה – רצוי שיבחר מיקסר העשוי מתכת. עם זאת, מיקסר כזה קשה לניוד ולאחסנה ולרוב גם יקר יותר. אם החסרונות האלה מרתיעים אתכם, תוכלו להסתפק במיקסר מפלסטיק יצוק באיכות גבוהה.

 

החומר שממנו עשויה הקערה: הקערה יכולה להיות מפלסטיק או מנירוסטה, ולעתים רחוקות – מזכוכית. קערת פלסטיק פחות מומלצת בשל נטייתה להישרט ולצבור ריחות וטעמים. הזכוכית, לעומתה, עמידה בפני שריטות ואינה סופגת ריחות וטעמים, אך היא כבדה ושבירה יותר. קערת הנירוסטה קלה יותר במשקלה וגם עמידה בפני שבר והיא נוחה מאוד לשטיפה.

 

אביזרים נלווים: בכל מיקסר תמצאו אביזרים בסיסיים שיספיקו לשימושים יום יומיים, כמו וו לישה ומקצפות. לדגמים מסוימים מצורפים אביזרים נלווים שהופכים את המיקסר לרב תכליתי.  עם האביזרים הפוטנציאלים נמנים מסחטת מיץ, מטחנת בשר, מטחנת קפה ותבלינים, להב לחיתוך וקיצוץ ופריטים אחרים.

אם משקל כבד מרתיע אתכם, תוכלו להסתפק במיקסר מפלסטיק יצוק באיכות גבוהה
לדגמים מסוימים מצורפים אביזרים כמו מטחנת בשר ולהב חיתוך, שהופכים את המיקסר לרב תכליתי
4
מחיר

טווח המחירים העיקרי למיקסרים ידני ומשולב נע בין 150 ל-300 שקל.


טווח המחירים העיקרי למיקסר שולחני נע בין 500 ל-3,500 שקל. 


כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית מיקסר.

מיקסר שולחני מוצב על השיש, הוא בדרך כלל גדול ומסיבי ובעל עוצמה גבוהה, שמתאים לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.
5
אחריות

אחריות על מיקסר נעה בין שנה לשלוש שנים.


למידע אודות תקנות הגנת הצרכן לגבי שירות ואחריות למוצרי חשמל לחצו כאן

המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי מיקסרים
איך לבחור מעבד מזון
איך לבחור בלנדר
איך לבחור מסחטת מיץ