ההיצע של כלי בישול חשמליים רחב ומגוון, ולפני הכול עליכם להחליט איזה כלי בישול נחוץ לכם. הרשימה שלהלן תאפשר לכם להחליט על הכלי המתאים:
סיר בישול: סיר חשמלי הוא כלי הבישול הנפוץ ביותר שמיועד למגוון רחב של בישולים. תחת הקטגוריה של סיר בישול חשמלי קיימים דגמים רבים בעלי תכונות שונות, החל בסיר בישול בסיסי ועד סיר רב-תכליתי הכולל פונקציות רבות ומספר גדול של תכניות אוטומטיות וידניות. אם תבחרו בקפידה את הדגם המתאים תוכלו ליהנות מסיר יעיל ושימושי שיענה על מרבית צורכי הבישול שלכם, בהם תבשילי קדירה, הכנת דגים, ירקות, אורז, פסטה, בישול ארוך, בישול מהיר, חימום או שמירה על חום התבשיל, ואפילו תוכלו לאפות בהם סוגים מסוימים של דברי מאפה.
סיר לאורז: סיר ייעודי להכנת אורז שמתאים לצרכני אורז כבדים וחובבי סושי כאחד. ניתן להשתמש בו גם לבישולים קלים אחרים, אך סיר אורז מוגבל בתכונותיו ולא כדאי לבנות עליו כעל סיר רב-תכליתי.
סיר טיגון: סיר לטיגון בשמן עמוק בטמפרטורה גבוהה, הסיר האולטימטיבי להכנת צ'יפס ושאר מנות הדורשות טיגון בשמן עמוק. שוחרי הבריאות יכולים למצוא סירי טיגון בעלי אוריינטציה בריאותית המאפשרים טיגון עם מעט מאוד שמן, או כלל לא, הפועלים באמצעות הזרמת אוויר חם.
ווק: זהו הכלי האידיאלי להכנת מנות מוקפצות בטמפרטורה גבוהה מאוד. אבל לא רק למנות מוקפצות יתאים הווק. אפשר לעשות בו שימושים נוספים באמצעות ניצול שניים מיתרונותיו הבולטים: טמפרטורה מרבית גבוהה למדי ומבנה קעור וגבוה שמאפשר ערבוב נוח. לדוגמה, במטבחים מקצועיים שפים משתמשים בווק בין היתר להכנת רטבים לפסטה, וכשהפסטה מוכנה היא מועברת לווק וכך קל ונוח לערבב אותה עם הרוטב. תוכלו גם אתם להשתמש בווק בדרך זו, כמו גם לטיגון של בצל, ירקות ונתחי בשר, עוף ודג, או טופו, אם תרצו.
הבחירה בקיבולת הרצויה של סיר הבישול תלויה בכמות האוכל שאתם רגילים לבשל. לשם קנה מידה, סיר בקיבולת של 5 ליטרים יתאים ל-4 עד 6 סועדים. קחו בחשבון שסיר חשמלי גדול בממדיו מסיר רגיל בעל קיבולת דומה ולכן תופס יותר מקום. כמו כן, כבל החשמל שלו מוגבל ל-60 סנטימטרים כך שעליכם להיות קרובים לשקע. לכן אם מדובר בבישול מזדמן ובמקום אחסון מוגבל, כדאי להקפיד על קיבולת תואמת ושלא תהיה גדולה מדי. אם אין לכם בעיית אחסון ומקום על השיש, עדיף סיר מעט גדול יותר למקרה שתרצו לבשל כמות גדולה מהרגיל.
בסירים המיועדים למרקים ולתבשילי קדירה בחרו בגודל בהתאם למספר המנות שתרצו להכין - גדול ככל שתצטרכו, אבל לטיגון בשמן עמוק לא כדאי לקנות סיר גדול מדי. זאת מאחר שטיגון צריך להיעשות בטמפרטורה גבוהה ובכמויות קטנות יחסית של מזון, ולבסוף תישארו עם כמות גדולה של שמן משומש. טיגון גם ניתן לבצע במספר סבבים, מה שלא סביר לעשות בבישול רגיל. לכן לא כדאי להתפתות לקיבולת גבוהה מדי לסיר טיגון. אם זה סיר המיועד בעיקר להכנת אורז, פשוט חשבו את כמות האורז שאתם נוהגים להכין.
בכל מכשיר בישול חשמלי יש גוף חימום המהווה את מקור החום שלו. עוצמתו של גוף החימום נקבעת על פי ההספק שלו, שנמדד בוואט (W). חשיבותו של ההספק מתבטאת בעיקר במהירות שבה הסיר מגיע לטמפרטורה מרבית, וכן לבישול בחום גבוה. להרתחת מים לפסטה או למרק במינימום זמן או להקפצה, צלייה, השחמה וטיגון מהירים, אל תתפשרו על ההספק. המלצתנו היא לבחור בכל מקרה סיר בעל הספק גבוה, זאת מאחר שבכל סיר יש תרמוסטט המאפשר לקבוע את עוצמת החום הרצויה. וכך, בעוד שבאמצעות התרמוסטט אפשר לקבוע טמפרטורה נמוכה במידת הצורך, לא תוכלו לקבל טמפרטורות גבוהות בכלי בישול בעל הספק נמוך ובכללי זמן הבישול יתארך. זכרו שגם בתבשילי קדרה, שמתבשלים בטמפרטורה נמוכה-בינונית, נדרש לעתים לטגן בחום גבוה את הבשר או העוף לצורך השחמה.
כמעט בכל סיר ניתן לקבוע את טמפרטורת הבישול. בסירים הפשוטים יש לעיתים כפתור הפעלה וכיבוי בלבד, ובחלקם שלוש דרגות חום - נמוך, בינוני וגבוה - ואלה מתאימים לרוב סוגי הבישולים הרגילים. אבל אם תרצו שליטה מדויקת יותר בחום הבישול בחרו וסת טמפרטורה בעל מספר גדול יותר של דרגות חום, לדוגמה בקפיצות של 5 מעלות.
נתון נוסף שיש להתייחס אליו בבחירת כלי בישול חשמלי הוא האפשרות לקבוע את משך הבישול. הטיימר שקיים בחלק מהדגמים מאפשר לקבוע מראש את משך הבישול בפרקי זמן מוגדרים - בין דקות לשעות, בהתאם לדגם, ויש דגמים המציעים טווח של 12 ואף 24 שעות לאלו המוגדרים כסיר לשומרי שבת ומתאימים להכנת חמין או ג'חנון.
לסירים השונים מגוון תכונות המשפרות את נוחות השימוש בהם, ומקלים את הניקוי והתחזוקה שלהם וכן הופכים אותם לבטוחים יותר לשימוש:
תכניות בישול: בדגמים מסוימים, שעל פי רוב יקרים מאחרים, ניתן לקבוע תכנית בישול בהתאם למה שאתם מכינים. התוכנית בוררת פרמטרים כמו חום הבישול ומשכו. טוב ככל שזה נשמע, לא בטוח שנחוץ לכם סיר כזה, שגם יעלה לכם יותר. אם אתם בשלנים מיומנים, או סתם מנוסים מספיק בסוגים שונים של בישולים, תוכלו לחסוך כסף ולהסתפק בסיר פשוט יחסית. אבל אם המושג שלכם בבישול קלוש או אתם חסרי ביטחון וניסיון במטבח - תכניות הבישול יכולות לעזור לכם בצעדיכם הראשונים במטבח.
דפנות קרות: שומרות על טמפרטורה נמוכה של המעטפת, כך שניתן לגעת בה ללא חשש כוויה. שימושי במיוחד להורים עם ילדים קטנים.
לוח שנתות: לוח שנתות מאפשר להוסיף לסיר כמויות מדודות של נוזל ובכך חוסך את הצורך למדוד אותו בכלי ייעודי נוסף לפני העברתו לסיר.
קערה נשלפת: רצוי לבחור סיר עם קערה נשלפת המצוידת בידיות אחיזה. זה מעין סיר בתוך סיר, שמאפשר בתום הבישול לשלוף אותו ולהשתמש בו בנוחות ואף לנקות אותו, בלי הסרבול והמשקל של הסיר החשמלי עצמו, וכך גם ניתן להניח את הסיר על שולחן האוכל ולהגיש ממנו לצלחות.
צג וכפתורי מגע: ישנם סירים המצוידים בצג אינפורמטיבי המציג טמפרטורה, זמני בישול, תכניות בישול וכדומה, וכן כפתורי מגע לשימוש נוח ומדויק יותר.
ניקיון: בשונה מסיר בישול לא חשמלי, שניתן להניח בכיור ולרחוץ בחופשיות, כלי בישול חשמלי מורכב ממספר חלקים והוא קצת יותר מורכב לניקוי. לכן בדקו עד כמה קל ונוח לפרק את חלקי הסיר ואם הם מתאימים לניקוי במדיח.
הנתונים שמשפיעים על מחירו של הסיר הם קיבולת, הספק ותכונות מיוחדות שקיימות בדגמים השונים. החל ב-150 שקלים לסיר בישול בסיסי ופשוט ובעל קיבולת קטנה-בינונית ועד ל-1,500 שקלים ויותר לסיר מתקדם ועתיר תכונות.
האחריות הניתנת לכלי בישול חשמליים היא בדרך כלל לשנה.