חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
דיבורית Cardo Spirit
585 - 418 ₪
דיבורית Cardo Freecom 2X
750 - 690 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור אוזניית Bluetooth

עודכן לאחרונה: 10/08/2022


יתרונותיה של אוזנייה ה-Bluetooth ברורים – היא ניידת, חופשייה מחוטים, קטנה וקלה לתפעול ובדרך כלל נוח לדבר בה בידיים חופשיות מאשר לשוחח עם הטלפון הסלולרי עצמו. שוק אוזניות ה-Bluetooth משופע במאות דגמים, מסוגים, צורות ומחירים שונים.  


המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את אוזניית ה-Bluetooth המתאימה, לפי השיקולים הבאים:

איך לבחור אוזניית Bluetooth
1
סוגי אוזניות

אוזניית ה-Bluetooth נועדה להיות צמודה לבעליה לפרקי זמן ארוכים, ולכן נוחות השימוש וההרכבה שלה חשובים מאוד. יש ארבע תצורות עיקריות של אוזניות, לכל אחת תכונות, יתרונות וחסרונות משלה. בדקו מהי התצורה המתאימה ביותר עבורכם.


אוזניית קשת/אוזנייה חיצונית:
האוזנייה מורכבת משתי יחידות – קשת ההרכבה על האוזן, והאוזנייה עצמה, הכוללת את המשדר/מקלט, את האפרכסת והמיקרופון ואת המקשים השונים. האוזנייה יכולה להיות קטנה יחסית, אך בכל מקרה היא תלויה מחוץ לאוזן באמצעות קשת ההרכבה הגמישה. תצורה זו היא הנפוצה ביותר בגלל קלות הרכבתה והסרתה מהאוזן, וכן מפני שאנשים רבים אינם מרגישים בנוח עם גוף זר שנמצא בתוך האוזן לאורך זמן, ומעדיפים את הפיתרון החיצוני. אוזניות כאלה בדרך כלל נוחות מאוד, אך בגלל שהן חיצוניות עוצמת השמע שלהם לא תמיד גבוהה מספיק; בעיקר תרגישו בכך בשימוש תוך כדי נסיעה או במקומות רועשים.


איך לבחור אוזניית Bluetooth
אוזניית
in-ear (כפתור)
אוזניות אלה קטנות מאוד ובנויות כמקשה אחת – מתוך גוף האוזנייה יוצאת אפרכסת קטנה, בדרך כלל בציפוי סיליקון לנוחות מרבית, הנכנסת לתוך האוזן. אוזניות כאלה על פי רוב אינן זקוקות כלל למתלה על האוזן. יתרונן של אוזניות אלו הוא בגודלן ובמשקלן הזעירים, וגם בעוצמת השמע הגבוהה יותר בגלל קרבתה של האפרכסת לתעלת השמע.

חלק מהאוזניות הללו כוללות גם קשת חיצונית הנתלית אל האוזן, לתוספת ביטחון, ולרוב ניתן להשתמש בהן בלעדיה.


איך לבחור אוזניית Bluetooth


תפס עם אוזנייה חוטית:
אוזניות אלו מבוססות על קונספט שונה: במקום לדחוס את כל הרכיבים ליחידה אחת, שבסופו של דבר עשויה להכביד על האוזן, תצורה זו מחלקת בין האוזנייה עצמה לבין כל השאר: המשדר/מקלט והמקשים נמצאים ביחידה אחת הכוללת גם תפס שאפשר להצמיד לדש החולצה, וממנה יוצא חוט עם האוזנייה עצמה – אוזניית כפתור רגילה כמו שהכרנו מהדיבוריות האישיות החוטיות. יתרון נוסף באוזניות כאלו הוא האפשרות לשלוף בכל רגע את האוזנייה מהאוזן ולהחזירה לשם במהירות, בעוד הרכיב המרכזי תלוי על החגורה או על דש החולצה ואינו עלול להיאבד.

2
איכות השמע והדיבור

זהו כמובן אחד הפרמטרים החשובים ביותר. אוזניית ה-Bluetooth מחליפה למעשה את האפרכסת והמיקרופון של הטלפון הסלולרי שלכם, ולכן היא חייבת לספק שמע ודיבור באיכות גבוהה ובעוצמה גבוהה. למרבה הצער, קשה לבדוק את הנתון הזה לפני הקנייה, אך כדאי לבדוק האם קיים מעבד אות דיגיטאלי DSP המשפר את איכות השמע ומנטרל רעשים ורוח (באוזניות מיוחדות לקסדות אופנוע נקראת הטכנולוגיה WindGuard); ואם אפשר – לשאול ידידים וחברים עם אוזנייה כזו על איכות ועוצמת השמע.


איך לבחור אוזניית Bluetooth


אוזניות איכותיות יותר מצוידות במקרופון כפול, שנועד לבטל או לצמצם את השפעת הרעשים מסביבתו של הדובר ולהעניק לצד השני חוויית שמע נקייה ונעימה יותר.

דגמים מסוימים ויקרים מציעים איכות שמע HD, ובהתאם מפיקים סאונד צלול ואיכותי יותר.

המונח "דופלקס מלא" (Full Duplex) מתייחס ליכולת של האוזניה לקלוט ולשדר צליל בו זמנית, ללא קטיעות בזמן שהצד השני מתחיל לדבר. מרבית האוזניות כיום תומכות בכך.


אוזניות סטריאו
A2DP:
רובם ככולם של נגני המוזיקה והטלפונים הסלולריים כיום תומכים בתקן A2DP – תקן הסטריאו של ה-Bluetooth. אוזניות כאלו מתחברות באופן אלחוטי אל הנגן או אל הטלפון הסלולרי ומספקות חוויית מוזיקה נוחה יותר ונטולת חוטים. ניתן למצוא מגוון די רחב של תצורות לאוזניות כאלה – אוזניות ראש גדולות (כמו אוזניות אולפנים), אוזניות קשת קטנות ואפילו אוזניות in-ears זעירות המחוברות בחוטים למשדר/מקלט Bluetooth A2DP. אוזניות A2DP החדשות פועלות בתקן Class 1 המאפשר טווח פעולה רחב במיוחד של עד 100 מטרים.


חלק מהדגמים הללו תומך גם בתקן
AVRCP, המאפשר שליטה אלחוטית באמצעות ה-Bluetooth על נגני מוזיקה, טלפונים סלולריים או תוכנות מחשב.


איך לבחור אוזניית Bluetooth

3
טווח קליטה

טווח הקליטה של האוזנייה תלוי בתקן ה-Bluetooth שלה. תקני ה-Bluetooth מורכבים משני פרמטרים:  גרסאות ורמות (Classes). הגרסאות השונות – v1.1, v1.2, v2.0, v2.1, v3.0, v4.0  – נבדלות זו מזו במספר פרמטרים, בהם איכות ומהירות השידור, בהצפנה ובניהול צריכת הזרם, תמיכה ב-NFC ועוד; הגרסאות החדשות יותר מתקדמות וטובות יותר.

טווח השידור מסומן ב-Classes, כאשר Class 1 מסוגל לשדר או לקלוט עד טווח של 100 מטרים (קיים בעיקר באוזניות סטריאופוניות), Class 2 הנפוץ פועל בטווח של עד 10 מטרים, ו-Class 3 (כמעט ואינו קיים כיום) פועל בטווח של עד מטר אחד בלבד.

איך לבחור אוזניית Bluetooth
כמה מילים לגבי סוגיית הקרינה באוזניית Bluetooth שכדאי לדעת: תקן ה-Bluetooth פועל בטווח שידור קצר, בדרך כלל עד 10 מטרים בלבד. לעומתו, הטלפון הסלולרי עצמו קולט קרינה מהאנטנה הסלולארית המרוחקת לעיתים עד 3 קילומטרים ממנו, לכן עוצמת הקרינה שהוא קולט ופולט על פי רוב גבוהה בהרבה.


איך לבחור אוזניית Bluetooth


לדברי מומחים וחוקרים בתחום, רמת הקרינה שפולטת האוזנייה נמוכה כדי 1/200 מרמת הקרינה של טלפון סלולרי ממוצע, כך שמבחינת בריאותית השימוש באוזניית Bluetooth עדיף על פני שיחה עם המכשיר עצמו. עם זאת, כדאי לזכור שהטלפון הסלולרי מוצמד לאוזן למשך פרקי זמן קצרים יחסית ואילו האוזנייה עשויה להיות מורכבת על האוזן למשך זמן רב. כדאי אם כן להרכיב את האוזנייה רק לצורך דיבור ולא להסתובב איתה במשך זמן רב מדי.

4
נוחות השימוש

אוזניית ה-Bluetooth היא אמנם מוצר קטן ולא מורכב מדי, אך כדי שיהיה לכם נוח להשתמש בה לאורך זמן כדאי לבחון היטב את הדגם שבחרתם ולבדוק אם הוא יעיל, איכותי ונוח לשימוש. להלן הפרמטרים החשובים בבדיקת אוזניית Bluetooth.

 

זיווג האוזנייה לטלפון הסלולרי: כמו במוצרי Bluetooth אחרים, כדי להשתמש באוזנייה יש לזווג אותה תחילה עם מכשיר הטלפון בתהליך קצר. מי שמשתמש ביותר מטלפון אחד, יכול לרכוש אוזנייה התומכת בזיווג למספר מכשירים במקביל, כך שייחסך הצורך לנתק את האוזנייה ולזווג אותה למכשיר השני בכל פעם. 


איך לבחור אוזניית Bluetooth

תמיכה בטכנולוגיית NFC: אוזניות שתומכות בטכנולוגיית NFC מאפשרות העברת מידע וסנכרון עם מכשירים תומכים באמצעות מגע פיזי ביניהם, ללא צורך בהגדרות והזנת נתונים.

 

מקשים, נוריות חיווי ומסך: בכל אוזנייה תמצאו בדרך כלל שלושה מקשים: מקש החיוג-ניתוק, ומקשי עוצמת השמע. בכל דגם ממוקמים המקשים בסדר ובמיקום שונה. כיוון שבזמן שמרכיבים את האוזנייה לא רואים את המקשים, חשוב לוודא שמיקומם נוח ונגיש ושהם מגיבים היטב. בחלק מהדגמים ישנו כפתור "נעילת מקשים" המונע מקרים בהם מקש החיוג נלחץ בטעות כשהאוזנייה נמצאת בתיק – תכונה מועילה ומומלצת.

 

במרבית האוזניות יש נורית חיווי על מצב הסוללה. על פי קצב ההבהוב של הנורית, או בחלק מהדגמים על פי צבעה, ניתן לראות באיזה מצב היא – המתנה, שיחה נכנסת, זיווג למכשיר הטלפון או כמובן כבויה. נורית החיווי חשובה ורצויה, אך יצרני האוזניות נוטים לפעמים להגדיל אותה או את עוצמתה כדי שתבלוט למרחקים, מה שיוצר חגיגת אורות בוהקת ומביכה מעט באזור האוזן. בדגמים רבים ניתן לבטל את פעולתה של הנורית.


איך לבחור אוזניית Bluetooth


למי שנורית החיווי אינה מספיקה, יש בשוק כמה דגמים עם צג קטן
 המציג בזמן שיחה נכנסת את שם המתקשר או מספרו, וכן מאפשרת חיוג אל איש קשר בספר הטלפונים. אוזנייה עם מסך זה נחמד ואף יוקרתי, אך הדגמים האלה בדרך כלל יקרים יותר וכלל לא בטוח שתנצלו את התכונה הזאת. למשתמשים סטנדרטיים עדיף אולי להשאיר את האוזנייה על האוזן ולהציץ במסך הטלפון עצמו.

 

צלצול ורטט: רובן ככולן של האוזניות מסוגלות להשמיע את צלצול הטלפון הנייד גם באוזנייה, כך שאם הטלפון נמצא בתיק ואתם ברחוב רועש – לא תחמיצו את השיחה. דגמים מסוימים אף כוללים רטט, ואם אתם נוהגים להסיר את האוזנייה מהאוזן בזמן שאינה בשימוש ולשים אותה בכיס, הרטט יכול להיות שימושי עבורכם.

 

קשת תלייה: באוזניות שתלויות על האוזן, קשת התלייה חשובה מאוד לנוחות השימוש. היא צריכה להיות חזקה, גמישה ונוחה, ושתצמיד את האוזנייה לאוזן ככל האפשר כדי שלא תתנדנד כשאתם בתנועה. כמו כן רצוי שהקשת תהיה מתפרקת וניתנת להרכבה מחדש, כך שתתאים גם לאוזן ימין וגם לאוזן שמאל.


איך לבחור אוזניית Bluetooth

 

חריץ לכרטיס זיכרון: יש דגמים של אוזניות המצוידים בחריץ לכרטיס זיכרון שבאמצעותו אפשר להשמיע מוזיקה מקבצים שמאוחסנים בכרטיס.


אפליקציה לסמארטפון: באמצעות אפליקציה יעודית לסמארטפון ניתן לשלוט בדיבורית בקלות ובנוחות באמצעות המכשיר הסלולרי - לראות את מצב הסוללה, לכבות ולהדליק אן האוזנייה, להפעיל תכונות שונות ואף לאתר אותה כשהיא נעלמת, כל עוד היא בסביבה כמובן. 


איך לבחור אוזניית Bluetooth


משקל: מובן מאליו שמשקל נמוך רצוי ביותר באוזניות Bluetooth. לא תרצו שהאוזנייה תכביד על האוזן שלכם, במיוחד בשימוש ארוך טווח. רוב האוזניות קלות למדי – 20 גרם נחשב כיום לגבול העליון; תוכלו למצוא דגמים רבים במשקל נמוך בהרבה, ואפילו 7.5 גרם בלבד.

 

עיצוב: הפן העיצובי אמנם אינו משפיע מהותית על איכותה של האוזנייה, אך כיוון שהיא נמצאת על האוזן שלכם, במקום חשוף לעין כל, והיא שם כדי להישאר, כדאי לבחור דגם שמעוצב לפי טעמכם. המבחר גדול – קיימות אוזניות בצורות שונות ובצבעים שונים, בגימורי פלסטיק או מתכת, עם תאורה כחלחלה או לבנה, ואף כאלו המאפשרות החלפה של פאנלים לפי הטעם.

זיווג הוא תהליך ראשוני המקשר את האוזנייה לטלפון הנייד. התהליך שונה מעט בין הדגמים והטלפונים השונים, וכרוך על פי רוב בלחיצה ממושכת על משק הדיבור והזנת קוד גישה ראשוני. לאחר הזיווג הטלפון הנייד מזהה את האוזנייה ומתחבר אליה, כל עוד היא פועלת ובטווח הקליטה.   זיווג ליותר ממכשיר אחד: למי שמשתמש ביותר מטלפון אחד, כדאי לשקול רכישת אוזנייה התומכת בזיווג לכמה מכשירים במקביל, כך שייחסך הצורך לנתק את האוזנייה ולזווג אותה למכשיר השני בכל פעם.  
זיווג הוא תהליך ראשוני המקשר את האוזנייה לטלפון הנייד. התהליך שונה מעט בין הדגמים והטלפונים השונים, וכרוך על פי רוב בלחיצה ממושכת על משק הדיבור והזנת קוד גישה ראשוני. לאחר הזיווג הטלפון הנייד מזהה את האוזנייה ומתחבר אליה, כל עוד היא פועלת ובטווח הקליטה.   זיווג ליותר ממכשיר אחד: למי שמשתמש ביותר מטלפון אחד, כדאי לשקול רכישת אוזנייה התומכת בזיווג לכמה מכשירים במקביל, כך שייחסך הצורך לנתק את האוזנייה ולזווג אותה למכשיר השני בכל פעם.  
5
סוללה וטעינה

היצרנים מפרסמים בדרך כלל על האריזה או במפרטים את זמני השיחה וההמתנה של האוזניות השונות. כדאי מאוד לבדוק את הנתון הזה, ולבחור דגם בעל צריכה יעילה של סוללה שתחזיק לכם זמן רב בין הטעינות. מומלץ לחפש דגמים שזמן ההמתנה המוצהר שלהם הוא כעשרה ימים, וזמן השיחה הוא בסביבות ה-8 שעות.

האוזניות מסופקות עם מטען ייעודי לחשמל ביתי או עם חיבור Micro-USB, כך שתוכלו להטעין את האוזנייה עם מטען נוסף שיש ברשותכם או עם מטען לרכב. דגמים מסוימים מסופקים עם כבל USB לטעינה דרך המחשב בלבד, ויש דגמים המצוידים אף בתחנת עגינה ייעודית.

איך לבחור אוזניית Bluetooth

6
מחיר ואחריות

אוזניות ה-Bluetooth הן מוצר נפוץ ופופולרי ומחיריהן נוחים בדרך כלל. ניתן לרכוש אוזנייה בסיסית במחיר של כ-70 שקלים בלבד, ודגמים מתקדמים עשויים להגיע לעד 800 שקלים. אוזניות סטריאופוניות A2DP יקרות יותר ונעות בין 90 שקלים ל-800 שקלים.

תקופת האחריות לאוזניות Bluetooth נעה על פי רוב בין 6 חודשים לשנה. דגמים יקרים, בדרך כלל אוזניות סטריאופוניות, עשויים להגיע עם תקופת אחריות של שנתיים.

כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית אזניית Bluetooth

מדריכי הקנייה וסקירות המוצרים הבאים עשויים לעניין אתכם:
סקירות אוזניות Bluetooth
מילון מונחי אוזניות Bluetooth
איך לבחור טלפון סלולרי
איך לבחור טלפון סלולרי - המדריך המהיר

 

תקן סטריאופוני של Bluetooth. מאפשר שימוש בזוג אוזניות אלחוטי להאזנה למוזיקה דרך טלפון סלולרי, נגן מוזיקה תומך וכדומה.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית דיבוריות

מותג:Cardo,
סוג:דיבורית לאופנוע,
תאריך כניסה לאתר:...,
החל מ- 418 ₪
מתוך 9 חנויות
מותג:Plantronics Poly,
סוג:אוזניית בלוטוס,
תאריך כניסה לאתר:...,
החל מ- 429 ₪
מתוך 5 חנויות
מותג:Cardo,
סוג:דיבורית לאופנוע,
תאריך כניסה לאתר:...,
החל מ- 690 ₪
מתוך 7 חנויות
מותג:Cardo,
סוג:דיבורית לאופנוע,
תאריך כניסה לאתר:...,
החל מ- 1,199 ₪
מתוך 8 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי דיבוריות לרכב
לכל המונחים>>