חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Amazfit GTS
יצרן: Amazfit
סוג: שעון ספורט
תכונות: smart notification...
טווח מחירים: 200 - 400 ₪
סדרה: AMAZFIT GTS
חיבורים: Bluetooth
תאריך כניסה לאתר: 12/2019
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 377 ₪
חוות דעת גולשים
Yossi 14.05.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Amazfit GTS

אלי כהן | 12.12.2019
הטוב
  • מחיר אטרקטיבי
  • חיי סוללה טובים
  • מסך AMOLED מצוין
הרע
  • ביצועים מקרטעים
  • אין כלל תמיכה בעברית
  • כמות פיצ'רים די מינימלית
בשורה התחתונה
ה-Huami Amazfit GTS הוא שעון חכם לא רע, במחיר מצוין. החסרונות הבודדים שלו די משמעותיים - היעדר מלא של תמיכה בעברית וכמות יישומים צנועה, אך את מה שהוא יודע לעשות, הוא עושה נפלא: הוא מאפשר מעקב אחרי מסלולי ריצה או רכיבה בצורה מדויקת הודות לשבב GPS מובנה, כולל מסך AMOLED מצוין, מסוגל להחזיק למעלה מ-10 ימים ללא טעינה בכלל (!) ותג המחיר שלו אטרקטיבי מאוד. בסך הכל מדובר באופציה לא רעה לטווח המחירים בו הוא נמכר.
הקדמה

את חברת Huami בפני עצמה כנראה שלא רבים מכירים, אך את אחד מן המוצרים הבולטים ביותר שלה כנראה שרוב הישראלים מכירים: צמיד הכושר Mi Band לדורותיו. היצרנית הסינית Huami היא למעשה השותפה המרכזית של חברת הטכנולוגיה המוכרת Xiaomi, וזו מייצרת עבורה את כל צמידי הכושר החכמים בסדרת Mi Band, ביניהם דגמי ה-Mi Band 3 ו-Mi Band 4 שנמצאים בצמרת רשימת צמידי הכושר החכמים הפופולרים בישראל, לפי נתוני אתר זאפ. 


בעוד הואמי אחראית על ייצור צמידי Mi Band, שיאומי לקחה על עצמה את השיווק והמיתוג של הסדרה, מה שהפך את מוצריה להיות בין מוצרי המחשוב הלביש הנמכרים ביותר מסביב לעולם. לאחרונה, החליטה חברת Huami להגביר את פעילותה העצמאית והחלה לייצר ולפתח מוצרי מחשוב לביש מחוץ לאקו-סיסטם של שיאומי, תחת מותג Amazfit העצמאי שלה.


בין אלו נחת לאחרונה על מדפי החנויות בישראל השעון החכם Huami Amazfit GTS. מדובר בשעון חכם בעיצוב אלגנטי המזכיר את ה-Apple Watch, המציע מגוון נרחב של פונקציות (שבב GPS עצמאי, מסך AMOLED צבעוני ועוד) עבור תג מחיר צנוע למדי שנע סביב כ-500 שקלים. 

תודה לקבוצת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Amazfit GTS לסקירה.


נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

השעון החכם החדש של מותג Huami בישראל, ה-Amazfit GTS, מגיע לשוק בעיצוב שמשדר כי ביצרנית הסינית כנראה שאבו לא מעט השראה משעוני סדרת Apple Watch של אפל. הוא מגיע במבנה מלבני עשוי אלומיניום, עם כפתור יחיד המשולב על גבי הדופן הימנית שלו.


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


הכפתור לחיץ ומשמש כמעיין כפתור בית - לחיצה אחת משמשת כחזרה למסך הראשי או למסך הקודם, וכן להדלקה או כיבוי של המסך כשאנו נמצאים במסך הבית. עם זאת, אותו הכפתור גם מסתובב - ואף על פי שבאופן התחלתי הנחתי כי הוא מסוגל לבצע פעולות מסוימות (כמו גלילה בתפריטים השונים), בסופו של יום התברר שהוא פשוט לא מבצע דבר. קצת מוזר.


בחזית ה-Amazfit GTS שוכן פאנל תצוגה מסוג AMOLED, בגודל של 1.65 אינץ' וברזולוציה של 442X348 פיקסלים. המסך מתפקד בצורה לא פחות ממצוינת: הוא בהיר מאוד, חד ומציג צבעים עזים. כל התוכן שהוצג על השעון, שכלל בעיקר את השעה, התאריך ומזג האוויר, כמו גם מידע על כמות הצעדים והפעילות הגופנית שביצענו - הוצג בצורה מצוינת וברורה.


לא נתקלנו במצב בו לא הצלחנו לקרוא את התוכן שמצוי על המסך, גם בימים של שמש קדחתנית, וללא ספק מדובר במסך מרשים שיותר משמחנו לראות בשעון שעלותו נעה סביב 500 שקלים בלבד. במקרה שלנו העדפנו לוותר על הבהירות האוטומטית, שכן זו לא הצליחה לדייק לטעמנו האישי. 


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


בחלקו התחתון של השעון ישנו מד דופק אותו מכנה החברה בשם BioTracker PPG, שמסוגל לנטר באופן קבוע אחר מדדי הדופק של המשתמש. בזמן שאמנם לא השוונו את תוצאות מד הדופק לשעונים אחרים, תוצאות מד הדופק השתנו לעיתים בחדות מבדיקה לבדיקה ללא כל פעילות גופנית, כנראה נוכח שינויים באופן הנחתו והצמדתו ליד. 


ה-Amazfit GTS מגיע במימדים צנועים מאוד: משקלו 24.8 גרם בלבד, ויתר המימדים עומדים על 43.25 מ"מ אורך, 36.25 מ"מ רוחב ובעובי של 9.4 מ"מ בלבד, הוא דק מאוד ובהחלט מרגישים זאת בעת ענידתו. העיצוב אמנם מעט פחות מלוטש משעונים חכמים יקרים יותר, אך בסך הכל, עבור שעון בטווח המחיר הנ"ל, זה יותר ממספק. השעון זמין בישראל בצבע שחור בלבד, וזה מגיע עם מבנה אלומיניום צבוע שחור ורצועת סיליקון שחורה גם כן. 


בדומה לשעונים רבים בשוק, גם ה-GTS מסוגל להדלק באמצעות הרמת פרק כף היד לכיוון הפנים. לאורך הסקירה הפיצ'ר עבד באופן די-טוב, אך לא תמיד עקבי. לעיתים נדרשנו ממש להטות את היד בחדות ומפעם לפעם הוא נדלק ללא סיבה, אך במרבית המקרים הפונקציה עבדה ללא כל בעיה. 


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


את ההגדרה וההפעלה הראשוניים יש לבצע דרך אפליקציית Amazfit שזמינה הן למכשירי אנדרואיד והן למכשירי iOS. ההגדרה הייתה מהירה ונוחה, כשהיא דרשה צילום של QR Code שהופיע על גבי מסך השעון לאחר הדלקתו, ולאחר מכן בוצעה יתר הגדרתו מהסמארטפון. כבר בהפעלה הראשונית קיבלנו צמד עדכוני תוכנה, ואלו התבצעו ללא עיכוב.


דרך אפליקציית Amazfit בסמארטפון ניתן לשלוט על חלק ניכר מן הפיצ'רים של השעון. לצורך הגדרת האפשרות של קבלת התראות עבור שיחות טלפון, הודעות אסמס או התראות לאפליקציות צד ג', נדרשנו לאשר לאפליקציה הרשאות שונות כמו הרשאה לקריאה של הודעות האסמס, גישה ליומן השיחות ועוד. 


עוד ניתן להגדיר באפליקציה מסכי שעון שונים (המגוון שזמין באפליקציה מונה כעשרים מסכים שעונים, בעוד בשעון עצמו ישנם 2 בלבד - דיגיטלי ואנלוגי), הגדרת שעון מעורר, הגדרת התראות וכן צפייה בכל הנתונים השונים אותם מזרים השעון לאפליקציה: כמות הצעדים שהלכנו בכל יום, קצב הלב האחרון שנדגם, הגדרת מטרות וכן צפיה בנתוני האימונים השונים שביצעתם.


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


בזמן שהשעון תומך בהצגת התראות מהסמארטפון, הוא לא תומך בשלב הזה בשפה העברית. כל התראה שתקבלו עם תווים בשפה העברית, תוצג מיד על המסך כסימני שאלה שיחליפו את התווים, ומלבד העובדה שזה הופך את קבלת ההתראות לבלתי פרקטית - זה די מעצבן.


היעדר התמיכה בעברית בהחלט פוגם בחווית השירות באופן משמעותי, ומצמצם את הפרודקטיביות של השעון. פנינו להמילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, וזו מסרה מצידה כי עד לסוף שנת 2019 צפוי להגיע עדכון גרסה שיביא עימו תמיכה בשפה העברית, אך לוח הזמנים בהחלט עשוי להשתנות.


בכל הנוגע לשליטה על ממשק השעון, הדבר פשוט ונוח. מלבד השליטה הבסיסית של כיבוי/הדלקת המסך וחזרה לאחור באמצעות הכפתור היחיד שכולל ה-Amazfit GTS, מרבית השליטה תתבצע באמצעות מסך המגע. החלקה ימינה ושמאלה על גבי המסך הראשי העבירה אותנו מיידית למד הדופק ולמסך "סטטוס" - שמכיל מידע על כמות הצעדים שהלכנו, הקלוריות ששרפנו ועוד. 


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


ממשק המשתמש מאפשר גישה לפקדים מהירים באמצעות החלקה מלמעלה למטה, ושם ישנם מספר מצומצם של מקשים: כפתור להפעלה או כיבוי של הבהירות האוטומטית, פנס (שהופך את המסך ללבן), נעילת מסך ומצב נא לא להפריע (Do Not Disturb). אל רשימת האפליקציות שכולל השעון הגענו באמצעות החלקה מחלקו התחתון למעלה, שמציגה את רשימת היישומים כולה. בסך הכל, תפקד השעון באופן לא רע, אך לכל אורך ממשק המשתמש ניתן היה להבחין כי הוא איטי, תקוע ולא חלק בשימוש השוטף. זהו לא דיל-ברייקר, אך זה בהחלט משפיע על חווית השימוש בשעון. 

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

על גבי שעון ה-Amazfit GTS רצים מערכת הפעלה וממשק משתמש עצמאים לחלוטין בפיתוחה של חברת Huami, ולא אחת ממערכות ההפעלה המוכרות - Wear OS של גוגל או Tizen של סמסונג. מדובר במערכת הפעלה שאינה כוללת חנות אפליקציות, ולא מאפשרת את התקנתם של יישומים צד שלישי. לא נראה כאן את האפליקציות של ספוטיפיי, דיזר ואחרות להאזנה למוסיקה, וגם לא את אפליקציות הכושר של נייק, Under Armor או יצרניות אחרות.


בהתאם לדברים אלו, אם תרכשו את השעון תיאלצו להסתדר עם אפליקציות המערכת בלבד - ואין המון מהן. השעון כולל מספר יישומים בסיסיים, בהם: מד דופק, אפליקציות אימונים להפעלה של אחד מ-12 סוגי הפעילות הגופנית שמסוגל השעון לנטר (ריצה, רכיבה על אופניים, הליכה, שחייה, טיפוס, סקי ואחרות), שעון מעורר, מד לחץ אוויר, מצפן, מד גובה (מבוסס GPS), טיימר, תזכורות ומוסיקה.


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


בסה"כ מדובר במגוון אפליקציות די מצומצם, אך כזה שמכסה את מרבית הפעילויות היום-יומיות הנדרשות משעון חכם המיועד לצרכני ספורט. אמנם אין כאן מגוון אפליקציות כמו ב-Apple Watch של אפל או ב-Wear OS של גוגל, ואפילו לא כמות אפליקציות כמו זו שזמינה בשעוני Tizen של סמסונג, אך עבור אלו המעוניינים בשעון חכם לטובת ניטור הפעילות הגופנית שלהם, היישומים של ה-GTS יעשו את העבודה. 


השעון מסוגל גם לנטר אחר השינה של המשתמש, והנתונים יסונכרנו באופן אוטומטי לאפליקציית Amazfit שבסמארטפון בעת שתיכנסו אליה, כך שתוכלו לקבל מידע רחב אודות השינה: כמה שעות ישנתם שינה עמוקה וכמה שינה קלה, וכן לקבל המלצות שונות לשיפור השינה. בזירת החיישנים, נוסף על מד הדופק, כולל השעון מד לחץ אוויר, חיישן תאורה (עבור הבהירות האוטומטית), מד תאוצה בעל 6 צירים ושבב GPS לניטור ומעקב אחר מסלול הפעילות הגופנית.


משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במילה אחת: מרשים. ה-Huami Amazfit GTS אמנם מגיע בגוף דק מאוד של 9.4 מ"מ ומשקלו אינו מורגש  על היד, אך הוא כולל סוללת 220mAh שמעניקה חיי סוללה טובים במיוחד. ביצרנית מבטיחים לאפשר עד ל-14 ימי עבודה רצופים בשימוש סטנדרטי עם כל הפיצ'רים החכמים של השעון - ולמרבה ההפתעה השעון כמעט ועומד בהבטחה זו באופן מוחלט.


Huami Amazfit GTS: חכם אך לא רלוונטי


בשימוש היום-יומי שלנו עם ה-Amazfit GTS, החלטנו לוותר על מצב המסך שדולק תמיד (Always On Display), אך השארנו את פונקציית הדלקת המסך בהרמת יד פועלת וכך גם את ניטור השינה וניטור הדופק. במצב זה, ולאחר כשבוע של עבודה עם ה-Amazfit GTS (שכלל קבלת התראות, מעקב אחר דופק, ניטור שינה ושימוש סטנדרטי כשעון), הגיעה קיבולת הסוללה לכ-40 אחוזים. בהתאם לכך, אמנם לא הצלחנו להפיק 14 ימי עבודה מלאים, אלא סביב 10, וגם זה נתון לא רע בכלל. 


אם, כמובן, תבצעו שימוש אינטנסיבי יותר ב-GPS, הרי שזה יקצר את חיי הסוללה משמעותית (עד ל-25 שעות שימוש רצופות ב-GPS, כך לטענת החברה). מדובר בחיי סוללה מעולים, כאלו שדורשים לטעון את השעון פעם בכ-14 ימים בלבד, מה שאנו לא יכולים להגיד על רבים מן השעונים החכמים בשוק. ב-Huami גם מציעים מצב שימוש בסיסי עם ה-GTS, וזה יאפשר לו לעבוד למשך 46 ימים ללא טעינה. במצב זה הבלוטות' ומד הדופק אינם פועלים. את טעינת ה-Amazfit GTS ניתן לבצע באמצעות כבל טעינה מגנטי ייעודי, והיא נמשכת קצת יותר משעתיים מ-0 ל-100 אחוזים. 

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

שעון ה-Huami Amazfit GTS מגיע במבנה אלומיניום בצבע שחור, עם זכוכית Gorilla Glass 3 שעוטפת את חלקו הקדמי ומתמזגת אל מסגרת האלומיניום. הוא דקיק למדי (9.4 מ"מ), קל משקל ומרגיש איכותי למדי ביד. היצרנית ציידה את השעון בעמידות בפני מים עד לעומק לש 50 מטרים תחת תקן 5ATM, כך שניתן גם להתקלח, לשחות ולצלול איתו. בחברה מדגישים כי השעון אינו מתאים למלקחת חמה, ספורט ימי או צלילה עמוקה. 

תודה לקבוצת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, על השאלת ה-Amazfit GTS לסקירה.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply