חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות JBL Tune 220TWS
יצרן: JBL
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות כפתור
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תאריך כניסה לאתר: 12/2019
גרסת Bluetooth: 5.0
תכונות נוספות: מקשי שליטה, מיקרופון...
ציון WiseBuy
6.5
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 295 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
חוות דעת גולשים
markurman 06.08.23
nitzanmendel1 28.03.23
נחום 11.07.21
Itzhak 21.04.21
vakninoshrit1988 14.03.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות JBL Tune 220TWS

הטוב
  • קופסת טעינה קומפקטית
  • לחצני שליטה נוחים על האוזניות
  • האוזניות לא אוטמות את האוזן
הרע
  • איכות צליל לא מרשימה
  • לא כל כך נוחות בתוך האוזן
  • פחות מ-3 שעות סוללה
  • לא נוח להוציא את האוזניות מהקייס
  • שקע טעינה Micro-USB מיושן
בשורה התחתונה
לא ברור מה חשבו ב-JBL, או אצל היבואן המקומי, כאשר תמחרו את האוזניות הללו בכ-400 שקלים. מדובר בדגם בינוני ומטה, הן באיכות הצליל, הן בנוחות באוזן ובעיקר בחיי הסוללה הקצרצרים. לו הן היו עולות מחצית מהסכום הזה, יכול להיות שהיינו יכולים להמליץ עליהן למי שמחפש אוזניות זולות ממותג מוכר ולא מקפיד במיוחד על איכות הסאונד, אבל בתמחור הנוכחי - השוק מלא בדגמים טובים יותר במחיר זול יותר (למשל Galaxy Buds של סמסונג משנה שעברה).

היתרון היחיד לטעמנו של האוזניות הללו הוא בכך שהן נכנסות בקלילות לאוזן ולא אוטמים אותה, כך שהן לא מנתקות אתכם מהסביבה וקל לשלוף אותן כדי לענות לשאלה של מישהו ולהחזיר לאוזן בלי מאמץ. לסשן של צפייה משועשעת בסרטוני טיק-טוק, שאינם דורשים איכות צליל מיוחדת, זה הספיק לנו. להאזנה למוזיקה כאמור כדאי לחפש דגם אחר.
הקדמה

לצד שורה של אוזניות True Wireless יקרות יותר, עם פיצ'רים מתקדמים, עמידות במים וכן הלאה, מציעה JBL גם את ה-Tune 220TWS, הדגם המוזל שלה, שמתהדר בעיקר במגוון צבעים עשיר לרכישה. האוזניות מצוידות בתקן Bluetooth 5.0 העדכני והחברה מבטיחה "באס טהור" ועד 19 שעות האזנה משולבת באמצעות קייס הטעינה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות היבואן BUG

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

המוצרים של JBL מתאפיינים בדרך כלל בצליל מודגש ומקפיץ, עם המון באס מצד אחד ותדרים גבוהים חדים מצד שני - סגנון שנשמע מצוין במוזיקת פופ עכשווית. ל-Tune 220TWS יש רק חצי מזה: הן מצליחות לספק באס יפה, במיוחד לאור העובדה שאין להן שרוולי סיליקון שנכנסים לאוזן, אבל כל השאר מאכזב. התדרים הגבוהים לא מדויקים ולא חדים וכתוצאה מכך הצליל לא נשמע מפורט כראוי. כל מה שקורה בטווחי ה-Mid עגום עוד יותר, ולא כדאי לצפות לסאונד איכותי שבו כל כלי נגינה וכל אלמנט נשמעים באופן ברור ונפרד על בימת צליל עשירה. במקום זאת מתקבל צליל מפוזר, לא מדויק ובאיכות בינונית.


JBL Tune 220TWS: בינוניות ומטה


עם איקוולייזר טוב תוכלו לשפר את איכות הצליל בערך ב-20% להערכתנו, לא יותר מזה. אנחנו לפחות לא הצלחנו להגיע לסאונד שהשביע את רצוננו גם בשימוש באיקוולייזר המעולה Dolby Atmos שמובנה במכשירי הדגל של Huawei.


מבחינת איכות החיבור למכשיר - אין לנו תלונות. עם Bluetooth 5.0 העדכני, לא חווינו ניתוקים או חוסר סנכרון לתמונה בצפייה בסרטונים.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

בעוד מרבית אוזניות ה-True Wireless בשוק מגיעות בתצורה של שרוולי סיליקון הנכנסים לעומק האוזן, JBL Tune 220TWS דומות דווקא ל-Airpods, גם בצורת הרגלית המוארכת וגם בכך שהאוזניות יושבות בחלק החיצוני של האוזן, ללא אטימה כלשהי. 


בעוד שאפל עשו את זה באלגנטיות, עם מבנה עגלגל ונעים למגע, האוזניות של JBL מתאפיינות בקווים חדים וגסים במקצת דווקא היכן שהן פוגשות את פנים האוזן. הכנסתן לאוזן צריכה להיעשות בזהירות מסוימת כדי לא לקבל חיכוך לא נעים עם קצה חד, ומצאנו שלא נוח לענוד אותן לאורך זמן רב. מבחינה עיצובית מדובר באוזניות פשוטות למראה ומעט ארוכות ועבות מהמקובל. התכונה היחידה הבולטת בהן היא הצבע - ניתן לרכוש אותן במגוון רחב של צבעים, בהם שחור, לבן, כחול, ירוק, וורוד ואפור.


JBL Tune 220TWS: בינוניות ומטה


שני יתרונות יש ל-JBL Tune 220TWS על פני אוזניות אחרות בשוק, ובשניהם אין לזלזל. ראשית, דווקא בגלל היעדר שרוול סיליקון על ראש האוזנייה, הן לא אוטמות לגמרי את האוזן וכך ניתן להמשיך לשמוע במידה מסוימת את הסביבה ולא להתנתק לחלוטין; בנוסף, נחסכת מכם שמיעת הנשימות והצעדים שלכם, כפי שקורה במרבית אוזניות ה-In-Ear. יתרון שני נמצא במקשי השליטה שממוקמים בחלק העליון החיצוני של כל אוזניה. אנחנו מרבים להתלונן שהיצרניות עוד לא הצליחו לפצח מנגנון נוח לאוזניות כאלה - משטחי מגע מפספסים או נלחצים בטעות, בעוד שכפתורים פיזיים נוטים לדחוף את האוזניה פנימה ולהכאיב. נראה ש-JBL מצאה פיתרון מוצלח; זוג מקשים פיזיים "רכים", שלא צריך ללחוץ עליהם בחוזקה וכך ניתן לשלוט עליהן בצורה מדויקת ויעילה.


פחות אהבנו את הפונקציונליות עצמה של המקשים האלה. ניתן להפעיל ולעצור את המוזיקה בלחיצה אחת על האוזניה הימנית, או להזניק את העוזרת הקולית הלחיצה כפולה; עם האוזניה השמאלית ניתן לדפדף קדימה ואחורה בין השירים, וזהו. לא ניתן לשלוט בעוצמת השמע וחבל, כיוון שניתן היה להטמיע יכולת זו באמצעות לחיצות ארוכות על המקשים. האוזניות גם לא מסוגלות לזהות כשהוצאתם אותן מהאוזן ולעצור את המוזיקה אוטומטית, כפי שדגמים מתקדמים מסוגלים לעשות.


האוזניות לא מצוידות בתקן כלשהו לעמידות במים, ולא היינו מעמידים אותן במבחן אפילו בגשם קל.


JBL Tune 220TWS: בינוניות ומטה

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

שעתיים ו-40 דקות האזנה - זה זמן הפעולה המרבי שה-JBL Tune 220TWS מסוגלות לספק לפני שהן דורשות לחזור לקייס הטעינה. מדובר בזמן פעולה קצרה להפליא ומאכזב ביותר, קצר אפילו מהבטחת היצרן ל-3 שעות שגם הוא קצר ביותר מחצי מהמתחרים בשוק. קופסת הטעינה מסוגלת לספק עד 19 שעות בסך הכל.


JBL Tune 220TWS: בינוניות ומטה


קופסת הטעינה עצמה סימפטית למדי; היא קטנטנה וקלה, עם תושבות מגנטיות שמחזיקות את האוזניות בפנים בחוזקה, מכסה מגנטי יציב ונוריות חיווי למצב הסוללה של הקופסה עצמה, שממוקמים משום מה בחלק הפנימי מתחת המכסה במקום מבחוץ, אבל ניחא. בצד השלילי, הטעינה מתבצעת באמצעות חיבור Micro-USB המיושן ולא USB-C, והוצאת האוזניות עצמן מתוך התושבות לא כל כך נוחה בגלל קרבתן לציר המכסה של הקופסה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות היבואן BUG

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply