חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Realme 7 Pro 128GB 8GB
מותג: Realme
גודל מסך: 6.4 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2020
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
rivki 29.08.22
100ziva 12.03.22
איילה 17.01.22
רומן סטפנידנקו 19.06.21
harrysmisc 11.06.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Realme 7 Pro 128GB 8GB

הטוב
  • מסך AMOLED איכותי
  • ביצועים טובים לקטגוריה
  • חיי סוללה ארוכים
  • טעינה מהירה במיוחד
  • זוג רמקולים סטריאופוניים
  • ממשק נוח וקל לשימוש
הרע
  • ללא קצב ריענון תצוגה מהיר
  • מצלמה אולטרה-רחבה מאכזבת
  • הפידבק ברטט זול ולא איכותי
בשורה התחתונה
את ה-Realme 7 Pro קיבלנו לסקירה כמעט חודשיים לפני שהחל להימכר בישראל, ויכולנו להתנסות ביחידות שנשלחו אלינו לבדיקה לפרק זמן ממושך. מה שלא ידענו בתקופת הבדיקה הוא מה יהיה המחיר של המכשיר הזה בישראל. אם היינו צריכים לנחש, המחיר שלו להערכתנו היה אמור להיות סביבות 1800 שקלים. לכן קיבלנו כהפתעה נעימה את התמחור האמיתי שלו - 1,299 ש"ח בלבד, שלטעמנו הופך את העסקה כולה לאטרקטיבית בהרבה. במחיר תחרותי מאוד תקבלו מכשיר כיפי לשימוש עם מסך AMOLED, סוללה וטעינה מהטובות בתחום, מצלמה ראשית ראויה - בקיצור, כל מה שחשוב באמת. נכון שלא מדובר במכשיר פרימיום, מה שבא לידי ביטוי בביצועים שאמנם לא מאכזבים אבל גם לא מהירים באופן מרשים ובהיעדר קצב ריענון מהיר למסך. במחיר שלו, ה-7 Pro נותן יופי של תמורה לכסף.
הקדמה

סדרת הסמארטפונים המתארכת של המותג Realme בישראל התחדשה זה עתה בדגם חדש: 7 Pro. רילמי הולכת בעקבות יצרנית סינית אחרת, שיאומי, עם חוסר עקביות בין הדגמים בסדרות שלה. בעוד שה-Realme 6 Pro התהדר במסך עם קצב ריענון מהיר 90Hz ועדשת זום אופטי, בדגם החדש יש מסך AMOLED קטן יותר, ללא בקצב ריענון מהיר וללא עדשת טלפוטו. המעבד, הזיכרון ורכיב האחסון נותרו זהים בשני הדגמים: Snapdragon 720G, זיכרון RAM של 8GB ואחסון UFS 2.1 בנפח 128GB. הדגם החדש קיבל סוללה בנפח גבוה יותר, טעינה מהירה להפליא בהספק של 65W וקורא טביעות האצבע נדד מכפתור ההפעלה בצד אל מתחת למסך.




המכשיר מגיע בצבע כחול או אפור, ומריץ את מערכת ההפעלה Android 10.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Realme 7 Pro מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים, האחד בתחתית והאחד הוא זה שמצוי באפרכסת מעל המסך. מערך של שני רמקולים הוא פיצ'ר שאופייני למכשירי יקרים בדרך כלל, ולכן בהחלט הערכנו למצוא אותו בדגם הזה. איכות הצליל טובה למדי, גם אם לא מצטיינת. הרמקול התחתון משמעותית חזק יותר מהעליון, אבל שניהם חוברים יחד ומספקים ווליום די מרשים, ובאחיזה במכשיר לרוחב לצורך צפייה בווידאו, אפקט הסטריאו בא לידי ביטוי בצורה טובה.


ה-Realme 7 Pro מתפקד היטב גם בביצוע שיחות, הן באמצעות האפרכסת והן באמצעות הספיקר בשיחה ללא ידיים, כאשר שמענו היטב את הצד השני ודווח לנו שאנו נשמעים טוב. עם קישורית Bluetooth 5.1 וחיבור 3.5 מ"מ ניתן לקבל חווית האזנה טובה גם באוזניות חוטיות וגם באלחוטיות, כאשר בחיבור של אוזניות TWS מדגמים שונים קיבלנו קליטה רציפה ומינימום השהייה בין התמונה לצליל. 


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

העיצוב של ה-Realme 7 Pro מסובב מבטים: הוא מתהדר בגימור ייחודי בחלקו האחורי שמורכב משני חלקים שמשקפים את קרני האור בצורה הפוכה ויוצרים אפקט מראה נאה. הגב אמנם עשוי פלסטיק, אבל מרגיש נעים למגע ויוקרתי, ומזכיר זכוכית קפואה יותר מכל דבר אחר. בנוסף הוא מצליח להסתיר טביעות אצבע במידה רבה של הצלחה. מקדימה יש מסך כמעט נטול שוליים, עם חריר קטן למצלמה בחלקו השמאלי העליון, אם כי השול התחתון עבה משמעותית מהשאר. נוחות האחיזה במכשיר די טובה; מסגרת המכשיר לא חלקה לגמרי אבל זה לא מפריע לאחיזה ביד, והמשקל סביר יחסית למקובל היום - 182 גרם.


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם


בצידו הימני של המכשיר נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי, ומשמאל נמצאים זוג מקשים נפרדים לשליטה בווליום. המקשים הללו נגישים בצורה טובה ונוחים ללחיצה, ונלווים אליהם מחוות שונות שניתן לעשות על המסך כשהוא כבוי כקיצורי דרך שונים, כמו נקישה כפולה להדלקה, חיווי להפעלת המצלמה וכדומה. קצת מאכזב שלא ניתן להזניק את המצלמה בלחיצה כפולה על לחצני הווליום או ההפעלה, כמקובל במרבית המכשירים היום. שקע הטעינה מסוג USB-C, ולצידו שקע 3.5 מ"מ לאוזניות, ממוקמים בתחתית כמקובל. 


Realme עשתה כאן צעד קדימה וצעד אחורה בנוגע למסך ביחד לדגם הקודם בסדרה, ה-6 Pro. במקום מסך IPS ישנו מסך AMOLED, מה שמהווה שיפור ניכר בצבעים ובניגודיות; הרזולוציה נותרה זהה - 1080x2400, אם כי על מסך מעט קטן יותר, 6.4 לעומת 6.6 אינץ' כך שצפיפות הפיקסלים גבוהה יותר. אם בשני המדדים הללו נרשם שיפור, הרי שבמקום קצב ריענון תצוגה מהיר של 90Hz חזרנו אחורה בדגם הזה ל-60Hz סטנדרטיים בלבד, וזה קצת מאכזב. הבהירות המרבית של המסך טובה מאוד ובסך הכל, מעבר לחוסר בתנועה חלקה ומהירה, מדובר במסך מוצלח.


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם


את מערכת ההפעלה של Realme כבר סקרנו ושיבחנו בהרחבה כשבדקנו את הדגמים הקודמים של החברה שהושקו בישראל. מדובר בממשק נעים לשימוש, נוח ועשיר להפתיע ביכולות הגדרה אישית. מבחינת ביצועים, ברוב התרחישים היינו מרצים ממהירות התגובה של המכשיר. הוא לא מהיר כמו מכשיר דגל עדכני, אבל לא אטי או מגמגם בשום צורה ובשימוש סטנדרטי הוא יספק את מרבית המשתמשים. מבחן הביצועים של AnTuTu העניק לו 284,416 נקודות, בעוד שתוכנת Geekbench העניקה לו ציון של 565 במבחן הביצועים של ליבה בודדת, וציון של 1677 לביצועי Multi-core. 

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל-Realme 7 Pro יש ארבע מצלמות, מלבד מצלמת הסלפי קדמית: מצלמה ראשית בת 64 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8, מצלמה אולטרה רחבה בת 8 מגה פיקסל ועוד שתי מצלמות מיותרות בנות 2 מגה פיקסל, אחת למקרו ואחת לעומק. מצלמת הסלפי היא ברזולוציית 32 מגה פיקסל.


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם


איכות הצילום של המצלמה הראשית משביעת רצון. היא לא מושלמת, אבל כל עוד תנאי התאורה טובים היא מפיקה תמונות יפות, חשופות היטב, עם צבעים נכונים וחדות די טובה. בעומק התמונה ניתן להבחין ברעש דיגיטלי גם בתאורה טובה, אבל לא ברמה מטרידה ובכל מקרה לא ניתן להבחין בכך בצפייה רגילה. הטווח הדינמי מרשים, והמצלמה הצליחה להפיק את המיטב אפילו בצילום מול שמש ישירה (ראו את תמונת הבית הראשונה). אגב, תכונת ה-AI שאמורה למטב את איכות הצבע לפי זיהוי סצנות רק גורעת לטעמנו מפני שהיא הופכת את הצבעים לרוויים מדי ומוגזמים, ואנחנו העדפנו לכבות אותה.


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם


בתאורה חלשה רמת הפירוט יורדת, אבל התמונות עדיין חדות למדי ועם צבעים יחסית טובים. נציין שהמיקוד של המצלמה טוב ברוב התרחישים ומרבית התמונות שצילמנו במגוון תנאי תאורה יצאו ממוקדות כהלכה. מצלמת המקרו כצפוי מפיקה תמונות באיכות נמוכה מאוד ולטעמנו אין בה שימוש. מצלמת ה-Ultra wide אכזבה - התמונות יוצאו משמעותית פחות חדות מהמצלמה הראשית, ובעיקר הטווח הדינמי נפגע בצורה שגורמת לאיזורים רבים בתמונות לצאת "שרופים" לגמרי.


צילום הוידיאו, ברזולוציית 4K ובקצב של 30 פריימים לשנייה, מוצלח מאוד. הוידיאו חד ומפורט היטב, והמייצב הדיגיטלי עושה עבודה סבירה לגמרי בייצוב התמונה כל עוד לא תעשו תנועות חדות מדי. 


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

חיי הסוללה של ה-Realme 7 Pro מצוינים. אפילו בבהירות מסך של מעל 80% ובשימוש אינטנסיבי שכולל סינכרון של מיילים, אינספור הודעות ביישומים השונים וכשעה של TikTok ויוטיוב, הצלחנו לקבל בין 6.5 ל-7 שעות מסך מדי יום. בכל תקופת הבדיקה שארכה כשלושה שבועות לא קרה שלא הצלחנו להגיע לשעות המאוחרות של הלילה עם רזרבות בסוללה.


עד כמה שהתרשמנו מחיי הסוללה, זה עוד כלום לעומת ההתפעלות שלנו ממהירות הטעינה הפנומנלית של המכשיר הזה. עם הספק טעינה של לא פחות מ-65 וואט, הסוללה נטענה מ-0 ל-100% תוך כ-36 דקות בלבד, זמן הטעינה המהיר ביותר שיצא לנו לראות עד כה במו עינינו. לא ברור עד כמה טעינה מהירה כל כך משפיעה על בריאות הסוללה לטווח ארוך, אבל אין ספק שאם אתם צריכים לצאת מהבית עוד מעט והסוללה לקראת סופה, זה נוח מאוד שכמה דקות של טעינה יספיקו לשעות ארוכות של שימוש. החיסרון היחיד בהקשר הזה הוא שהמכשיר אינו תומך בטעינה אלחוטית, אם כי קשה לדרוש זאת ממכשיר ביניים.


Realme 7 Pro: לא פרו, אבל משתלם

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Realme 7 Pro משדר איכות טובה, ולמרות שהמסגרת והגב שלו עשויים פלסטיק הוא מרגיש יוקרתי וללא פשרות משמעתיות בגזרת החומרים. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3 המיושן למדי, אבל לפחות הגב שלו פחות מועד לשברים יחסית למכשירים עם גב זכוכית. אין ל-Realme 7 Pro תקן של עמידות במים, אבל החברה מציינת שהוא מצויד בציפוי דוחה מים, כך שגם ללא תקן מוצהר הוא צפוי להיות עמיד בהתזה ולא יותר אז אל תנסו לטבול אותו.


החלק היחיד במכשיר שהרגיש לנו זול ולא איכותי היה מנוע הרטט - הוא גס וזול, ולא מדויק ונעים כמו במכשירים הקודמים של רילמי שפגשנו. לדעתנו חבל שהחברה בחרה לקצץ עלויות ברכיב הזה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply