חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G10 שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג השואב: שואב אבק עומד
אלחוטי: אלחוטי
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
טכנולוגית שאיבה: ציקלון
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
משקל: 1.5 ק"ג
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 999 ₪
מחיר סופי: 1,149 ₪
חוות דעת גולשים
dr.chen.arbel 02.06.23
odede 22.04.23
izraevdiana 22.02.23
אבי 19.02.23
gil 10.01.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G10 שיאומי

הטוב
  • איכות שאיבה
  • התאמה אוטומטית למשטח
  • מסך צבעוני
  • בקרת שיוט
  • קל משקל
  • חיי סוללה
הרע
  • ניגוב רטוב - גימיק מיותר
  • צינור מתכת רגיש לשריטות
  • איכות חומרים ממוצעת
  • לא מסתדר עם שטיחים
בשורה התחתונה
ה-Mi Vacuum Cleaner G10 הוא שואב אלחוטי שמאפשר גם להעביר "ניגוב לח" על הרצפה תוך כדי השאיבה, ולא מדובר בשואב שממש מקרצף ושוטף את הרצפה. עם זאת, עדיין מדובר במתמודד ראוי בשוק רווי המתחרים, כאשר הוא "שואל" מאפיינים מהדייסון V11 כמו מסך צבעוני, התאמה אוטומטית למשטחים וסוללה נשלפת. על אף שמחירו אינו זול, מדובר בשואב המספק תמורה גבוהה מאוד למחיר. 
הקדמה

ה-Mi Vacuum Cleaner G10 הוא הדגם החדש של הקונצרן הסיני בשוק השואבים האלחוטיים, כשהפעם, בנוסף לשאיבת רצפות ושטיחים, הוא מאפשר גם להעביר ניגוב לח על הרצפה בעזרת מטלית ומיכל מים, בדומה לשואב רוידמי X30 Pro. המנוע מספק עוצמת שאיבה של 25,000PA והספק שאיבה של 150AW, ונוסף גם מסך צבעוני המציג את נתוני השאיבה והסוללה.


הוא מגיע בצבע לבן עם נגיעות כתומות, ערכה מלאה באביזרים וסוללה נשלפת (3000mAh) שתספיק לעד שעה של שימוש לפי הצהרת היצרן.


נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת השואב לסקירה

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Mi Vacuum Cleaner G10 מצויד כאמור במנוע דיגיטלי חדש בהספק יניקה של 150WA ועם כוח שאיבה של 25,000PA, מה שלדברי היצרנית מביא אותו להסתובב 125,000 פעמים בדקה. 


על רצפות ופרקטים, במצב Auto הוא הצליח לשאוב בצורה מדויקת וטובה פירורים וחלקיקי אבק, בלי שהיינו צריכים לחזור על מקום השאיבה שוב כדי לעשות "פינישים". כוח השאיבה לא מדביק את המברשת לרצפה, אך הוא בהחלט מספק לשגרת היום ומחליף מטאטא בלי שום בעיות.

קפה נמס שפוזר בטעות על הרצפה נאסף בקלות, וכך גם שאריות של אורז יבש שפוזרו בתוך המגירה (נשאבו בעזרת פיה צרה). מחשב השואב מאפשר התאמה אוטומטית למשטחי השאיבה, ואצלנו רוב הזמן העוצמה הייתה בינונית. כשרצינו לשאוב מאחורי המיטה או מאחורי הארון, העברנו את מצב השאיבה למקסימום, והשואב ינק את האבק בצורה נהדרת, כפי שמצופה ממצב טורבו. מנגד, מצב אקו אולי חסכוני בחשמל, אבל התקשה מאוד עם פירורי חלה או גושי אבק עקשניים.

Mi Vacuum Cleaner G10: שאיבה קלה


מברשת הרצפה לא מתאימה לשטיחים, ועל כן ה-G10 לא הצליח לשאוב פיצוחים או לכלוכים מהשטיח הפרסי בצורה מתקבלת על הדעת. על שטיחים מעט יותר גבוהים או שטיחי גומי הוא נתקע אחרי שתי שניות, וקפצה הודעה במסך שהמברשת תקועה. עם זאת, חשוב לציין שהמברשת הראשית מתמודדת בצורה טובה מאוד עם שיער ארוך, ולא נתקלנו בשיער שהסתבך במברשת עצמה. 

חסרון נוסף של המברשת ומוט המתכת הוא הפלת לכלוך שנשאב ברגע שמזיזים או מעט מנענעים את השואב. כך למשל, אחרי מבחן האורז שבו שאבנו מהרצפה עם המברשת הראשית, ראינו שהאורז נופל בחזרה לרצפה כי החזקנו את השואב בזווית מסוימת. זה לא קרה עם אבק או שיער ארוך, אלא עם פירורים גדולים יחסית או כאמור אורז ודומיו. מכאן שאין ל-G10 מחסום שימנע מהלכלוך הגרגרי לחזור למוט ולמברשת, בשונה משואבים אחרים כמו דייסון, שארק ואחרים. ציפינו שלאור מחירו, שיאומי כן תכניס מחסום או מנגנון עצירה כלשהו שימנע מהלכלוך לחזור בחזרה לרצפה. 

פטנט השאיבה והניגוב מוכר לנו משואב Roidmi NEX, וגם כאן לא מדובר בשואב ששוטף ומקרצף את הרצפה כמו הביסל, אלא זה יותר גימיק שיווקי מאשר משהו שעובד. תחילה, צריך להרטיב את המטלית שמגיעה ולמלא מים במיכל המצורף. לאחר מכן המיכל עם המטלית מתחברים בצורה מגנטית לגלגלי השואב, ומכאן תדרשו להפעיל כוח רב על השואב כדי ש"יסע" לאן שרציתם. הוא מחליק אם מפעילים עליו יותר מדי לחץ, ונתקע אם מפעילים פחות מדי. זה לא דומה לגרירה ודחיפה של שואב רגיל, וניכר שהמטלית הזאת ממש מפריעה ל"נסיעה" של השואב על הרצפה.

הניקוי עצמו בסיסי ופחות איכותי אפילו ממגבוני רצפה שמתאימים למגב. הוא משאיר פסי מים או לחות על הרצפה, וצורת ההפעלה הכללית צריכה להשתנות ברגע שהמיכל מחובר. בשאיבה רגילה בלי ניגוב, אפשר לגרור ולהסיע את השואב לאן שרוצים - הלוך ושוב. ברגע שהמיכל מחובר, צריך לעבוד בקווים ישרים ולחזור על אותו "פס" ששאבתם על הרצפה, אחרת המטלית תתלכלך בהרבה מאוד אבק ותמרח אותו על המשטח. בקיצור, לא מצאנו שימוש מיוחד לאופציית הניגוב, וכמובן שהיא לא מחליפה את הספונג'ה השבועית. היא תורמת ל"הרגשת הניקיון", אם עובדים בצורה חכמה ומנמיכים ציפיות. 

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-G10 מעוצב כמו רוב השואבים האלחוטיים בשוק, בסגנון דייסון V8 או רובורוק H6, רק שכאן הצבע הלבן שולט, וחלקי השואב צבועים בכתום - בדיוק כמו בשואבים הקודמים בסדרה. משקלו קל יחסית - 1.5 קילו ליחידות המנוע, והאביזרים השונים שוקלים כמה עשרות גרמים (למעט המברשות החשמליות). זה אומר שגם אחרי שאיבה ממושכת לא תתעייפו יותר מדי, והוא לא הכביד גם על היד של בני נוער.


הערכה מצוידת בכל טוב, ויש כאן את כל האביזרים שצריכים כדי להגיע לכל פינה בבית. המברשת הממונעת הקטנה טובה, אך ראינו ביצועים טובים יותר אצל המתחרים.

Mi Vacuum Cleaner G10: שאיבה קלה


איכות החומרים הכללית סבירה בלבד. הפלסטיקה נעימה למגע אך בכל זאת מרגישה מעט פשוטה ובסיסית, וכך גם חיבור האביזרים השונים לשואב. אחרי שבועיים של שימוש, שמנו לב שנוצר חופש בין השואב לבין מוט המתכת. זה לא משהו שפגע בשאיבה עצמה, אבל לא ציפינו לפגוש את זה בשואב חדש.

מוט המתכת והמברשת הראשית רגישים מאוד לשריטות ולמכות, ומספיקה נגיעה מעט חזקה בשולחן או במזנון כדי שהמוט יתחדש בשריטה לא יפה. המברשת אומנם נמוכה וניתן להגיע איתה מתחת לשידות או לריהוט אחר, אבל הרבה מאוד לכלוך מצטבר בה, ומדי פעם העברנו מטלית לחה כדי לנקות אותה. 

מסך ה-TFT הצבעוני אומנם לא דובר עברית, אבל אפשר להבין בקלות מה הוא מספר. אפשר לראות את נתוני הסוללה בדמות מחוון בצורת עיגול שהולך ומתרוקן (אין אחוזים), את מצב השאיבה ואם ישנה שגיאה כלשהי (סוללה חלשה, מברשת תקועה, פילטר שהותקן עקום וכו'). יש גם שני כפתורים - אחד להפעלת פעולה קבועה בלי לחיצה על ההדק, והשני לבחירת עוצמת השאיבה.

ה-Mi Vacuum Cleaner G10 הוא שואב שקט יחסית ולא מייצר רעש חזק מאוד, למעט מצב הטורבו. במצב Auto אצלנו הוא היה מהשקטים שבחנו, וכך גם הייתה המברשת הראשית. האוויר שיוצא מהשואב מופנה לצדדים, ועל כן לא הרגשנו חום מתפרץ או משבי רוח.

Mi Vacuum Cleaner G10: שאיבה קלה

בתמונת היח"צ ניתן לראות שהשואב נמצא על השטיח. בפועל, הוא לא מסתדר עם שטיחים.

מיכל האשפה מגיע בנפח של 0.6 ליטר, שזה די הממוצע בשוק. הפתיחה שלו קלה אך המיקום הכפתור מעט מוזר - בחזית השואב ולא בצד שמאל כפי שאפשר למצוא בשאר המתחרים, וניתן לשטוף אותו במים ביחד עם הפילטרים (HEPA).

מבחינת תחזוקה נוספת, מיכל המים מעוצב בצורה די מוזרה - כדי לרוקן את המים שנשארו צריך לפתוח את מכסה הגומי, ולנסות להוביל את המים אל עבר הפתח, שממוקם באמצע המיכל, ולא באחת הפינות. אנחנו נלחמנו עם המים במשך כמה דקות כדי שיצאו במלואם, ואחרי זה ניערנו את המיכל כדי להוציא את מה שנשאר. היה יותר פשוט לשים את הפתח בפינה, או לחשוב על פתרון אחר.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ל-Mi Vacuum Cleaner G10 יש סוללה בנפח 3000mAh שאינה מחוברת לשואב, וניתן לשלוף ולהחליף אותה. עם זאת, שלא כמו בשואב של שארק, כאן צריך את השואב כדי להטעין אותה. על פי שיאומי, הסוללה תספיק לעד 65 דקות של שאיבה, במצב Eco. במצב רגיל תוכלו לשאוב במשך חצי שעה, ובמצב טורבו - עד 10 דקות.


Mi Vacuum Cleaner G10: שאיבה קלה


במהלך תקופת הבדיקה, הסוללה סיפקה זמן דומה להצהרת היצרן, עם חצי שעת עבודה במצב Auto וקצת יותר מ-9 דקות במצב טורבו. מחוון הסוללה מצוי על גבי הסוללה עצמה דרך 3 נוריות, וכמובן גם במסך. טעינה מלאה אורכת כ-3 שעות.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת השואב לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply