חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון חכם Samsung Galaxy Watch4 40mm SM-R860 Bluetooth סמסונג
מותג: Samsung
מערכת הפעלה: Wear OS
גודל מסך: 1.2 אינטש
רזולוציית מסך: 396x396
מצלמה: ללא
תאריך כניסה לאתר: 8/2021
נגן MP3: ללא
Bluetooth: כולל Bluetooth
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 500 ₪
חוות דעת גולשים
מנחם 09.11.22
arie.kaver 03.02.22
Ben 22.12.21
ניר דקל 03.12.21
Ofek 29.09.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון חכם Samsung Galaxy Watch4 40mm SM-R860 Bluetooth סמסונג

הטוב
  • כולל רמקול ומיקרופון לשיחות
  • תצוגה מצוינת, בהירה וחדה
  • ממשק WearOS נוח למדי
  • תמיכה טובה בהודעות
  • מנוע רטט מדויק וחזק
  • קל משקל ונוח לענידה
  • עמידות מלאה במים
הרע
  • חיי סוללה קצרים, יומיים לכל היותר
  • לעיתים המסך לא נדלק בתנועת היד
  • רצועת סיליקון זולה ופשוטה
  • לא מהיר מספיק
  • ללא תמיכה ב-Google Assistant כרגע
בשורה התחתונה

לשעון החדש של סמסונג יש מערכת הפעלה ורסטילית, חומרה חזקה ויכולות חכמות מקיפות - החל מחיישני מדידה מתוחכמים ועד תמיכה מלאה בקבלת הודעות ומענה להם, ואפילו ניהול שיחות ישירות מהשעון. כל זה טוב ויפה, אבל חווית השימוש היומיומית עדיין לא מצליחה להשתוות לזו שאתם מקבלים מהטלפון הסלולרי שלכם: הביצועים לא מהירים מספיק, העיצוב של השעון גנרי וחסר ייחוד והסוללה דורשת טעינה (ארוכה) מדי לילה. 


אם יש לכם סמארטפון אנדרואיד ואתם מעוניינים בשעון חכם, Samsung Galaxy Watch4 הוא אחת האופציות הטובות ביותר שיש לשוק להציע כרגע. הוא לא מצטיין, אבל ביחס למתחרים בשוק הוא בהחלט זורח.

הקדמה

סדרת השעונים החכמים Galaxy Watch של סמסונג קיבלה השנה תפנית מעניינת: הענקית הקוריאנית הניחה בצד את מערכת ההפעלה Tizen שלה, שממשיכה לרוץ על מוצרים אחרים מתוצרתה, והטמיעה יחד עם גוגל את מערכת ההפעלה WearOS. החברה השיקה שני שעונים, האחד שנקרא פשוט Galaxy Watch4 מקביל לגרסאות ה-Active הספורטיביות מהשנים הקודמות, והשני נקרא  Galaxy Watch4 Classic  והוא הדגם המוקפד והאלגנטי יותר.


Samsung Galaxy Watch4 מגיע בשני גדלי מסך לבחירה, 40 או 44 מ"מ - אנחנו בדקנו את הגרסה הקטנה יותר, שמתאימה במיוחד לבעלי ידיים קטנות. 

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Samsung Galaxy Watch4, שהוא הגרסה הספורטיבית בסדרה, מגיע בשני גדלי מסך - 40 מ"מ ו-44 מ"מ. הגרסה שבדקנו היא הקטנה יותר, ובגרסה זו השעון קומפקטי להפליא ושוקל 25 גרם בלבד. הוא בקושי מורגש על היד, העובי שלו דק מספיק כדי לא לבלוט מבעד לשרוולים ארוכים ובאופן כללי נוחות הענידה על היד מושלמת. עיצוב השעון לעומת זאת מעט מאכזב: הוא עגול, פשוט ונאה עם גוף אלומיניום בגימור מט, ואין לו שום מאפיין בולט או זכיר - סתם שעון גנרי. זכוכית המסך שטוחה לגמרי, שזה בעינינו הרבה פחות אלגנטי מהזכוכית בדגם הקודם שהיתה קמורה מעט בקצוות וגלשה אל המסגרת, מה שיצר מראה הרמוני יותר וגם היה נעים יותר למחוות אצבע מהצדדים. 


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים


גם רצועת הסיליקון שמגיעה עם השעון פשוטה למראה, ולמרות שהיא נעימה למגע ונוחה על היד, ומשרתת את המטרה הספורטיבית של השעון הזה, היינו שמחים למראה קצת יותר ייחודי. רוחב הרצועה הוא 20 מ"מ, שזה רוחב סטנדרטי אמנם אבל הרבה פחות נפוץ מהגודל 22 מ"מ הפופולארי, אבל לפחות ניתן להחליף את הרצועה למשהו קצת יותר מתוחכם. 


לסמסונג יש מסכים נפלאים במכשיריה הניידים, וזה המצב גם ב-Galaxy Watch4. המסך העגול, מסוג Super AMOLED, מציג רזולוציה של 450x450 פיקסלים שמיתרגמים לצפיפות פיקסלים של 321ppi. התצוגה עשירה, עם רמת שחור מושלמת וצבעים עשירים, והבהירות המרבית שלה מצוינת כך שהוא נותר קריא אפילו בשמש. לשעון יש חיישן תאורה שמאפשר למסך לווסת את הבהירות בהתאם לתנאי התאורה הסביבתיים, ועוד עושה זאת באופן יעיל. בזכות הרזולוציה הגבוהה, הכל נראה חד וממוקד מאוד, וזה חשוב במיוחד כיוון שהטקסטים על המסך הקטן נשארים קריאים וחדים אפילו בגודל קטן.


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים


השעון מצויד במיקרופון ורמקול קטן שממוקם משמאל, ומסוגל להשמיע צליל התראות או לשמש כספיקר לביצוע שיחות ישירות מהשעון. להפתעתנו, הצלחנו לבצע שיחות מתוך השעון ללא בעיות, שמענו את הצד השני באיכות די טובה ובווליום מספיק (לפחות כל עוד הסביבה לא רועשת מדי), ולא קיבלנו תלונות על איכות השיחה. לגבי ההתראות, עדיף ורצוי להשתמש במנוע הרטט במקום הרמקול; בתפריט ניתן להגדיר את משך הרטט ואת עוצמתו ואנחנו מצאנו שהמנוע מספק רטט החלטי, מדויק ואיכותי. 

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Galaxy Watch4 הוא השעון הראשון של סמסונג שמריץ את מערכת ההפעלה Wear OS מבית גוגל, לעומת מערכת ה-Tizen שהיתה במכשירי הקודמים של החברה. גוגל מאפשרת לחברות להטמיע ממשק מעל הגרסה הבסיסית של Wear OS, וזה בדיוק מה שסמסונג עשתה עם ממשק ה-One UI שלה, כך שבעוד שהמנוע הוא מערכת ההפעלה של גוגל, כולל התמיכה שלה בהתקנת מגוון רחב של יישומים מחנות האפליקציות, העיצוב והפונקציונליות היומיומית תוכננו על ידי סמסונג. 


כדי לחבר את השעון לטלפון ולהשתמש בו, אפליקציית Galaxy Wearables צריכה להיות מותקנת על הטלפון שלכם, ואחר כך גם תידרשו להתקין פלג-אין ייעודי לשעון הזה. תהליך ההתקנה הראשוני אמנם לא מסובך במיוחד, אבל בהחלט ארוך ומייגע ומחייב התחברות לחשבון סמסונג, הגדרות ראשוניות ומתן שורה ארוכה של הרשאות. כיוון שהחלפנו כמה טלפונים בתקופת הבדיקה, יצא לנו לעבור את תהליך החיבור הראשוני מספר פעמים ובכל פעם זה לקח כמעט 5 דקות לפני שהשעון היה מוכן לשימוש. 


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים


התפעול של ה-Galaxy Watch4 מתבצע ברובו המוחלט ממסך המגע, לצד שני לחצנים פיזיים שנמצאים מימין על המסגרת ומשמשים לפעולות בסיסיות (אחד מהם ניתן לתכנות עצמי). המחוות הרגילות והמוכרות עובדות כאן כך שלכל מי שהיה שעון חכם כלשהו בעבר יהיה קל להתרגל: החלקה על המסך מלמעלה למטה תפתח את תפריט המתגים המהירים וההגדרות, החלקה משמאל ימינה מציגה את התראות שהתקבלו, החלקה מקצה המסך הימני מדפדפת בין מסכי הווידג'טים, מעין תצוגה ראשונית של אפליקציות שתוכלו להגדיר איזה מהם יופיעו ובאיזה סדר - למשל תצוגת מזג האוויר, תצוגת הפעילות הספורטיבית שלכם, יומן וכדומה; ולבסוף החלקה מלמטה למעלה פותחת את רשימת האפליקציות המותקנות בשעון בתצורת תפזורת של אייקונים עגולים שמזכירים מאוד את מסך היישומים ב-Apple Watch. להבדיל מהדגם ה-Classic אין לשעון הזה מסגרת פיזית שניתן לסובב, אבל את אותה פעולת סיבוב סביב המסך כדי לדפדף בין התפריטים ניתן לעשות כאן על מסך המגע. ההחלקה של האצבע סביב המסך מניבה סדרה של רטטים קלים שמייצרים תחושה של סיבוב גלגלת אמיתית, וזה עובד לא רע בכלל.


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים


השעון מציע שורה לא ארוכה של עיצובי תצוגת שעון (Watch face), והיופי הוא שניתן להוריד עוד מגוון רחב של עיצובים מחנות האפליקציות של גוגל, וגם להתאים את המראה והפונקציונליות של העיצובים המובנים של סמסונג. בנוסף תומך השעון בתצוגת Always On, כך שניתן עדיין לראות מידע בסיסי גם כשאינכם צופים בשעון. 


מסך המגע מגיב היטב למחוות ולנגיעות כך שהתפעול על פניו נוח, אבל השעון עצמו, חרף החומרה המתקדמת שלו (מעבד Exynos W920 בעל 2 ליבות במהירות 1.18GHz וזיכרון RAM של 1.5GB) לא מהיר כמו שהיינו מצפים. הדפדוף במסכים אמנם חלק יחסית, אבל כל צלילה פנימה מלווה בהשהייה קלה, ולעיתים חווינו גמגום באנימציות. בעיקר הפריעו לנו האנימציות האיטיות והמיותרות שסמסונג הטמיעה בשעון. לדוגמה, כשמתקבלת התראה מהטלפון, תראו תחילה את אייקון האפליקציה ושם איש הקשר, ואז שני אלה עולים למעלה באנימציה ומופיע תוכן ההודעה. זה לוקח אמנם שנייה וחצי, אבל אלה שנייה וחצי מיותרות שמרגישות ארוכות מדי, במיוחד כשנמצאים בנהיגה ורק רוצים להעיף מבט חטוף לשעון. בעיה נוספת היא שהשעון לא תמיד מגיב למחווה של הרמת הזרוע, שאמורה להדליק את המסך. זה קרה לנו לפחות כמה פעמים ביום, וכך מצאנו את עצמנו מנענעים את הזרוע בעצבנות בניסיון לגרום למסך להידלק כדי שנוכל לקרוא את ההתראה שקיבלנו.


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים


אפרופו התראות, ה- Samsung Galaxy Watch4 מצטיין בתחום הזה בהשוואה לשעונים חכמים אחרים שפגשנו, למרות שאינו מושלם. הוא מקבל התראות מכל היישומים שלכם, כאשר בחלקם יש תמיכה בתצוגה מקדימה של תוכן ההודעה ובחלקם אין (זה בטח תלוי באפליקציות עצמן), ויתרה מזאת - באפליקציית Whatsapp השעון מסוגל להציג תמונות שמופיעות בהודעות, ואילו ביישומים אחרים לא. טקסט בעברית מופיע באופן מושלם - בפונט נעים לקריאה, מיושר ימינה כנדרש ובלי בעיות, והשעון יודע גם להציג emoji באופן מלא. בנוסף לצפייה בהתראות, ניתן גם לסמן את ההודעות כנקראו (מה שמוחק אותן מתצוגת ההתראות בטלפון), ואפילו להגיב מתוך השעון עצמו בשלל דרכים - תגובות קצרות מוכנות מראש שניתן להגדיר ולשלוח בלחיצה אחת, הכתבה קולית באנגלית בלבד או הקלדה על גבי מקלדת T9 וירטואלית על המסך בעברית. 


השעון מגיע עם מגוון אפליקציות מותקנות מראש, כולל יומן, מזג אוויר, ניטור שינה וכמובן מעקב אחרי שלל פעולות ספורטיביות. כשהסתובבנו עם השעון בחו"ל גילינו שהוא מזהה עצמאית הליכה ממושכת כהתחלה של פעילות גופנית, ולאחר 10 דקות של הליכה הוא הודיע לנו שהוא מתחיל לתעד את הפעילות שלנו באופן עצמוני - יפה מאוד. כל המדדים זמינים לאחר מכן מתוך השעון, או שתוכלו לצפות בהם באופן מפורט ומלא באפליקציית Samsung Health שגם אותה תצטרכו להתקין בנפרד בטלפון שלכם. אין לנו כלים להעריך את מידת הדיוק של השעון הזה בהשוואה לשעוני ספורט מקצועיים, לכן רק נציין שהוא מציע מעקב אחר מגוון רחב של פעילויות - הליכה, ריצה, שיחה, ריצה על הליכון ועוד. בנוסף כולל השעון מדידה של קצב הלב, קלוריות וכו', וכן מדידה שנקראת Body composition שמחייבת מגע בשני הכפתורים בו זמנית ללא תנועה לכמה עשרות שניות, ומנפקת לכם מיפוי די מפורט על מצב הבריאות שלכם (שוב, אין לנו מושג עד כמה הנתונים מדויקים. לנו נראה מוזר שהשעון אבחן אצלנו 9% שומן גוף בלבד, נתון שנראה רחוק מהמציאות).


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים


כמו שציינו, מערכת ההפעלה Wear OS מאפשרת התקנה של יישומים או עיצובי שעון נוספים מהחנות של גוגל, ויש לכם 16GB של אחסון פנימי לנצל. תוכלו לשמור מוזיקה מנגן המדיה הפנימי, לחבר זוג אוזניות Bluetooth ישירות לשעון ולהאזין למוזיקה ללא צורך בטלפון עצמו. השעון תומך בהתקנת גרסה ייעודית של אפליקציית Spotify ושל YouTube Music אבל לא מצאנו את Deezer ברשימה. YouTube Music תסכלה אותנו מאוד - לא הצלחנו לשמוע מוזיקה בהזרמה ישירה אלא הוכרחנו להוריד Playlist שלם לאחסון השעון, מה שלקח שעות ארוכות של הורדה. באופן משונה מאוד, העוזרת הקולית של Google אינה זמינה בשעון הזה, למרות שמערכת ההפעלה WearOS היא של גוגל. רק העוזרת Bixby של סמסונג זמינה, ונראה שבעתיד יש כוונה של סמסונג להוסיף תמיכה גם ב-Google assistant, אבל לא ברור אם ומתי זה יקרה.


בזכות GPS פנימי ותמיכה באפליקציית Google Maps, ניתן להפעיל ניווט בטלפון ולאחר מכן לשים אותו בכיס ולצפות במפה, לקבל התראות על פניות וכדומה ישירות מהשעון. זה עובד, אבל המסך כה קטן והמפה לא מפורטת מספיק שבסופו של דבר אחרי כמה דקות העדפנו לחזור למסך של הטלפון. 


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים

Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

Samsung Galaxy Watch4 מצויד בסוללה בקיבולת 361mAh. הוא תומך בטעינה אלחוטית סטנדרטית בתקן Qi, אם כי אנחנו לא הצלחנו לגרום לו להיטען מהמטען השולחני שלנו (הנורה במטען נדלקה אבל השעון עצמו לא הגיב), כך שהשתמשנו במטען האלחוטי המצורף בערכה, שמתמגנט בקלות לגב השעון. הטעינה ממושכת מאוד ולוקח לשעון שעתיים תמימות כדי למלא את הסוללה - זה בזמן בשוק שיש כבר סמארטפונים עם קיבולת של יותר מפי-10 מהסוללה של השעון הזה, שנטענים תוך 20 דקות בלבד.


חיי הסוללה, אפילו ללא הפעלת תצוגת Always On, פשוט קצרים מדי. ניתן לקבל יום אחד של שימוש ללא שום בעיה, אבל אפילו ביום שכולל שימוש מינורי יחסית, הגענו לסוף היום עם כ-40% סוללה, מה שאומר שחייבים לטעון את השעון במשך הלילה, אחרת הסוללה תיגמר באמצע היום שלמחרת. אם אתם בונים על ניטור שינה מדי לילה - תאלצו לשכוח מזה, או לקחת בחשבון שבבוקר למחרת תיפרדו מהשעון לשעתיים של טעינה. 


Samsung Galaxy Watch4: ראש לשועלים

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

השעון מצויד בתקן עמידות צבאי MIL-STD-810G וכן בתקן IP68 לעמידות במים; ניתן לצלול איתו עד לעומק של 50 מטר, אבל לא כדאי להכניס אותו למים מלוחים, כמובן. כפי שציינו גוף השעון עשוי אלומיניום (דגם ה-Classic עשוי טיטניום), והמסך מוגן בזכוכית גורילה DX+.  באופן כללי איכות הבנייה וההרכבה מצוינות, ונראה שהוויתור על זכוכית קמורה בקצוות למסך משפרת את העמידות של המכשיר ואת קלות ההחלפה של הזכוכית במקרה של שבר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply