חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Edifier NeoBuds Pro
יצרן: Edifier
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 9/2021
תכונות נוספות: עמידות בזיעה, מקשי...
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
adirhenn 25.11.23
porush4005 31.08.23
גד 25.03.23
מיכה 23.11.22
margophir 18.07.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Edifier NeoBuds Pro

הטוב
  • איכות סאונד עילאית
  • תמיכה ב-Hi-Res, LHDC, LDAC
  • ביטול רעשים מעולה
  • מצב שקיפות מצוין
  • נוחות מאוד באוזן
  • תקן עמידות IP54 למים ואבק
  • אפליקציית שליטה, כולל איקוולייזר
הרע
  • חיי סוללה בינוניים
  • שליטה מוגבלת ממקשי המגע
  • ללא חיישן הוצאה מהאוזן
  • ללא טעינה אלחוטית
בשורה התחתונה

Edifier NeoBuds Pro הן כנראה אוזניות ה-TWS המשתלמות ביותר שניתן לקנות כיום למי שאיכות הסאונד קריטית עבורו. במחיר של כ-300 שקלים הן הרשימו אותנו עם איכות סאונד נפלאה שמשתווה רק לאוזניות היקרות ביותר בשוק, תמיכה במקודדים המתקדמים ביותר, ביטול רעשים אקטיבי מרשים לא פחות, נוחות טובה באוזן ועיצוב יוקרתי. יש בשוק אוזניות שמציעות שליטה רחבה יותר ממקשי המגע, חיי סוללה ארוכים יותר או טעינה אלחוטית שחסרה לנו בדגם הזה, אבל אף אחת מהן לא תספק לכם את איכות הסאונד ואיכות ביטול הרעשים שה-Edifier NeoBuds Pro מציעות - בטח לא במחיר הזה.


אם סאונד איכותי הוא הפרמטר החשוב ביותר עבורכם ואתם מעדיפים שלא להוציא קרוב לאלף שקלים על המותגים היוקרתיים, NeoBuds Pro הן האוזניות עבורכם.

NeoBuds Pro
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 299 ₪
מחיר סופי: 309 ₪
מחיר סופי: 319 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-6 חנויות>>
הקדמה

חברת Edifier אמנם פחות מוכרת בישראל ממותגי אודיו אחרים, אבל המוצרים שלה צברו קהילת מעריצים קטנה וביקורות מהללות ברשת. את אוזניות ה-TWS החדשות שלה, NeoBuds Pro, התחילה החברה כפרויקט מימון המונים ב-Indigogo, ומהר מאוד הן הפכו למוצר מוגמר שנמכר על ידי החברה וברחבי העולם. האוזניות הללו, שמצטרפות לליין של אוזניות True Wireless אחרות של החברה, הן הראשונות בעולם שקיבלו את תקן Hi-Res היוקרתי בזכות תמיכה במקודדי הצליל LDAC ו-LHDC.


האוזניות מגיעות בעיצוב יוקרתי "בהשראת מכוניות מרוץ", כדברי החברה, וכוללות ביטול רעשים אקטיבי, מצב שקיפות, מצב גיימינג וטעינה מהירה.

האוזניות נמסרו לבדיקה באדיבות Banggood, שם הן נמכרות במחיר של כ-300 ₪ עם קוד קופון BGZAP11

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-NeoBuds Pro יש שפע של טכנולוגיה שאמורה לספק את איכות הסאונד המובטחת: דרייבר מסוג Knowles Balanced Armature ולצדו דרייבר דינמי נוסף, רכיב קרוסאובר אלקטרוני שמקשר ביניהם, תמיכה במקודדים LHDC ו-LDAC עם קצב הזרמה אלחוטית של עד 900Kbps ותמיכה בתקן Hi-Res. 


פגשנו כבר לא מעט אוזניות TWS עם הבטחות שיווקיות מפליגות בנוגע לאיכות הסאונד, ולכן היינו מעט סקפטיים לגבי ה-Neobuds Pro - במיוחד לאור המחיר התחרותי שלהן. הספקנות התפוגגה מהר מאוד כשהתחלנו להאזין למוזיקה: האוזניות הללו מספקות איכות סאונד נפלאה, שניתן להשוות רק לאוזניות היקרות והאיכותיות ביותר שיצא לנו לבדוק עד כה - המומנטום 2 של סנהייזר וה-PI7 של B&W - וזה חתיכת הישג לאוזניות שעולות בערך שליש מהן. 


Edifier NeoBuds Pro: סאונד פרימיום, מחיר מינימום


ה-NeoBuds Pro מצטיינות כמעט בכל הפרמטרים שקשורים לאיכות הצליל. הצליל נשמע חד, מפורט וקריספי מבלי להיות צורמני בשום שלב, עם טיפול מדויק והדגשה נבונה של התדרים הגבוהים כדי שכל הקשה על מצילה וכל פריטה על גיטרה אקוסטית יישמעו כאילו הם כאן אתנו בחדר. תדרי האמצע נמצאים בדיוק במקום הנכון כך שהצלילים הווקאליים וקולות הזמרים נשמעים בקדמת הבמה, והבאס שמלווה את המוזיקה נוכח ו"גדול" מבלי להיות מרוח ולהשתלט על תדרים אחרים. כאן יש לומר שלטעמנו הבאס ב-PI7 נשמע מעט עמוק יותר, כזה שכמעט ניתן להרגיש, בעוד שב-NeBbuds Pro הוא אמנם בולט אבל עם מעט פחות עומק. אלמנט נוסף שבו ה-NeoBbuds Pro מצטיינות הוא בבימת הצליל, שנשמעת רחבה להפתיע בשביל אוזניות True Wireless ומאפשרות לשמוע את כלי הנגינה עם מרחקים ביניהם, כאילו אתם נמצאים בחלל חדר אמיתי. עוצמת השמע המרבית מצוינת.


ה-Edifier NeoBuds Pro הן אוזניות ה-TWS הראשונות שקיבלו תקן Hi-Res, כלומר תמיכה ברזולוציה גבוהה של סאונד, בזכות התמיכה בתקן Low Latency High-Definition Audio Codec, או בקיצור LHDC (ביום האחרון של הסקירה התקבל עדכון גרסה שהוסיף תמיכה גם במקודד LDAC). האפליקציה מאפשרת לכם אפילו לבחור את קצב ההזרמה המקסימלי, כאשר ניתן להגיע עד ל-900Kbps בהנחה שיש לכם תוכן תומך. אם לומר את האמת, למרות הקילומטראז' העשיר שלנו עם מוצרי אודיו והיכולת הטובה למדי לזהות ניואנסים, התקשינו מאוד להבחין בהבדלים בין האזנה עם המקודד LHDC ועם תוכן באיכות Master לבין האזנה למוזיקה בקצב הזרמה 320Kbps עם מקודד AAC. ההבדל העיקרי היה שבשימוש במקודד האיכותי יותר, טווח קליטת ה-Bluetooth התקצר משמעותית ולעיתים חווינו הפרעות בסאונד ממרחק של כמה מטרים בודים ואפילו כאשר הלכנו עם הטלפון בכיס האחורי, מה שלא קרה בשימוש במקודד AAC. יתכן שאודיופילים בעלי אוזן רגישה יותר משלנו יצליחו לזהות הבדלים בצליל, אך בכל מקרה לטעמנו האוזניות הללו מספקות איכות סאונד נפלאה גם ללא תקן ה-Hi-Res המהולל. נקודה חשובה נוספת היא שמרבית הסמארטפונים בשוק תומכים בתקן AptX של Qualcomm, אך פחות מכשירים תומכים ב-LDAC או LHDC (אנחנו בדקנו עם מספר מכשירים של שיאומי, שתומכים בתקנים אלה). אם הסמארטפון שלכם אינו תומך במקודדים האלה, תאלצו להסתפק ב-AAC בלבד.


Edifier NeoBuds Pro: סאונד פרימיום, מחיר מינימום


Edifier NeoBuds Pro מבטיחות ביטול רעשים אקטיבי עד לרמה של 42 דציבל. באפליקציה ניתן לבחור בין רמה נמוכה לרמה גבוהה של ANC, ובבדיקה שלנו, ברמה הגבוהה האוזניות הלו מספקות ביטול רעשים עוצמתי מאוד, שמחריש בהצלחה לא רק רחשים מונוטוניים בתדר נמוך אלא גם תדרים גבוהים יותר. בבדיקה אחת שערכנו מול 5 אוזניות אחרות עם ANC, שבה בדקנו עד כמה האוזניות מסוגלות להתמודד עם רעש של מייבש כביסה שפועל בחדר, ה-Edifier NeoBuds Pro הציגו את הרמה הטובה ביותר של ביטול רעשים בפער ניכר מכל האחרות, ורק אחוז קטן מאוד של תדר גבוה יחסית הצליח להסתנן פנימה. 


לצד השבחים לביטול הרעשים האקטיבי, יש לציין לטובה גם את מצב השקיפות לסביבה. אוזניות רבות כבר מציעות את הפיצ'ר הזה, שמשתמש במיקרופונים שעל האוזניות כדי לאפשר לכם לשמוע את הסביבה מבלי לשלוף אותן מהאוזן; מה שיפה ב-Edifier NeoBuds Pro הוא שהצליל שנקלט מהסביבה נשמע טבעי מאוד לכמעט ללא עיבוד, ולמעשה הרגשנו כאילו אין לנו בכלל אוזניות תחובות בתוך האוזן. יכולנו לנהל שיחות עם אנשים בנוחות, מבלי שרעשי הרקע יהיו חזקים מדי (גם על עוצמת מצד השקיפות ניתן לשלוט מתוך האפליקציה).


Edifier NeoBuds Pro: סאונד פרימיום, מחיר מינימום


איכות השיחות עם האוזניות טובה, אבל לא מושלמת. אנחנו שמענו את הצד השני היטב, אבל האוזניות מפעילות ביטול רעשים אקטיבי בעת השיחה שלא ניתן לבטל - אנחנו דווקא היינו מעדיפים לעבור למצב השקיפות כדי לשמוע את עצמנו מדברים. הצד השני דיווח שאנו נשמעים בסדר גמור, כאילו אנחנו משוחחים דרך ספיקר איכותי, אבל ניתן לשמוע שאיננו מדברים ישירות לטלפון.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Edifier NeoBuds Pro מגיעות בעיצוב ה"גבעולים" המוכר, עם הרגליות הקטנות שיוצאות כלפי מטה לצדי הפנים, אבל העיצוב הטרפזי ושילוב הצבעים שחור-אפור בגימור מתכת הופך את העיצוב שלהם לאלגנטי ולא שגרתי. האוזניות קטנות וקלות משקל, ובזכות שרוולי הסיליקון הן יושבות בנוחות מצוינת בתוך האוזן ומספקות אטימה פסיבית טובה. החיבור של האוזניות לטלפון הוא מיידי ולוקח פחות משתי שניות, כך שעד שתכניסו את שתי האוזניות לאוזניים הן כבר מחוברות לטלפון ומוכנות לנגינה.


קופסת הטעינה, אגב, אמנם לא קטנה כמו הקופסה של ה-Galaxy Buds2 למשל, אבל מעוצבת להפליא גם היא עם גימור מתכת בחלקה החיצוני, ובר תאורה נושם בצבע אדום בחזית שמזכיר מכוניות מרוץ ומציג חיוויים שונים על מצב הסוללה, מצב זיווג למכשיר וכו'. האוזניות נכנסות לתוך תושבות מגנטיות, ובזכות תכנון נבון ומרווח מספיק ביניהן, כל מאוד לשלוף את האוזניות מתוך התושבות ולהחזירן פנימה. גם פתיחת מכסה הקופסה נוח וקל. בתוך הקופסה ישנו לחצן המשמש להפעלת מצב זיווג לטלפון.


Edifier NeoBuds Pro: סאונד פרימיום, מחיר מינימום


על החלק החיצוני של כל אוזניה יש משטח מגע המשמש למקשי שליטה. אדיפייר מאפשרת לכם, באמצעות האפליקציה, להגדיר איזה פעולה לבצע כל מחוות מגע על כל אוזניה, שזה נחמד, אבל רק 2 מחוות זמינות - נגיעה כפולה או 3 נגיעות. משום מה אין תמיכה בנגיעה בודדת או בנגיעה ארוכה, מה שמגביל מאוד את השימושיות של מקשי המגע ולא מאפשר שליטה על הכל בו זמנית. אנחנו למשל הגדרנו שנגיעה כפולה בצד ימין תשמש לנגינה ועצירה, נגיעה כפולה משמאל מעבירה בין ANC למצב שקיפות, ו-3 נגיעות בכל צד מדפדפות קדימה ואחורה בין השירים. זה אומר שלא נשארו מחוות פנויות לשליטה בווליום או הפעלת העוזרת הקולית. אנו מקווים מאוד שהחברה תשנה זאת בעדכון גרסה עתידי.


Edifier NeoBuds Pro: סאונד פרימיום, מחיר מינימום


להבדיל מאוזניות רבות אחרות בשוק, ל-Edifier NeoBuds Pro אין חיישן קרבה שמזהה כאשר הוצאתם אותן מהאוזניים ועוצר או ממשיך את המוזיקה אוטומטית.


האפליקציה, שמעוצבת היטב ונוחה לשימוש, כוללת חיווי על מצב הסוללה של כל אחת מהאוזניות ושל קופסת הטעינה, שליטה על עוצמת ביטול הרעשים ומצב השקיפות ומעבר בין המצבים השונים, הפעלה וכוונון של איקוולייזר, הפעלת מצב גיימינג, מדריך שימוש ועוד. עדכון גרסה לעומת זאת תאלצו לעשות באפליקציה נפרדת, משום מה.


ה-NeoBuds Pro מצוידות בתקן IP54, כך שהן עמידות גם באבק וגם בגשם וזיעה, אך לא מיועדות לטבילה במים.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Edifier מבטיחה עד 5 שעות האזנה רצופות עם ANC פעיל, כאשר קופסת הטעינה מספקת 15 שעות נוספות, כלומר עד 3 מחזורי טעינה. לטעמנו המספרים הללו מעט נדיבים: בבדיקה שלנו, בהאזנה למוזיקה עם ANC פעיל ועם קודק LHDC הצלחנו לקבל 3:45 שעות בסך הכל, וכאשר עברנו למקודד AAC קיבלנו 4:30 שעות. ניסינו לכבות את ביטול הרעשים והגענו כמעט ל-5 שעות. אלו חיי סוללה מעט נמוכים ביחס למקובל בשוק כיום. אגב גם ה-B&W PI7 הציגו חיי סוללה קצרים יחסית בסקירה שלנו - נראה ששימוש בדרייברים איכותיים ובמקודדים עם קצב פריימים גבוה מקצר את חיי הסוללה.


Edifier NeoBuds Pro: סאונד פרימיום, מחיר מינימום


הטעינה מהירה מאוד - חצי שעה לאחר שהנחנו את האוזניות הפרוקות לתוך הקופסה הן הגיעו ל-100%. הקופסה עצמה נטענת באמצעות כבל USB-C, אבל אין תמיכה בטעינה אלחוטית.

האוזניות נמסרו לבדיקה באדיבות Banggood, שם הן נמכרות במחיר של כ-300 ₪ עם קוד קופון BGZAP11

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply