חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Apple iPhone 13 Pro 128GB אפל
מותג: Apple, Apple
גודל מסך: 6.1 אינטש
טווח מחירים: מעל 2500 ₪
מערכת הפעלה: iOS
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: SIM אחד, eSIM
שנת הכרזה: 2021
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
תמר 04.01.23
almoglaviog 29.09.22
איתן הכתב 04.06.22
Avi Klinger 22.02.22
Stylebuy 30.10.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone 13 Pro 128GB אפל

שחר שושן | 03.11.2021
הטוב
  • תצוגה מרהיבה ובהירה ביותר
  • המעבד החזק ביותר בשוק
  • סוללה מעולה
הרע
  • לא נוח לאחיזה
  • מסך עם חריץ
  • משקל כבד
בשורה התחתונה

אפל מכריזה בכל שנה שזהו האייפון המשוכלל ביותר שהם הוציאו אי פעם, אך נראה שדווקא השנה זה לא מדויק לגמרי. לטעמנו מערך הצילום עשה צעד ענק אחורה והכתים את התחום אפל הובילה בגאווה במשך שנים. בעוד שחיי הסוללה הם בין הטובים ביותר שראינו מזה שנים, בהחלט ביחס לאייפונים אחרים יש לזה משמעות במשקל המכשיר ובעובי שלו שיותר מתאימים למכשירים מלפני 5 שנים. 


אם יש לכם אייפון שיצא בשנתיים האחרונות, למעט הסוללה המרשימה, אין כאן שדרוג כלשהו שיכול להצדיק את העלות הגבוהה של המכשיר. אך אם אתם מחפשים סמארטפון עם כוח עיבוד של מחשב וסוללה שיכולה להחזיק יומיים, האייפון 13 פרו יתאים לכם היטב.

iPhone 13 Pro 128GB
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 3,248 ₪
מחיר סופי: 3,249 ₪
מחיר סופי: 3,295 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה

האייפון 13 פרו הוא הדגם הפשוט מבין שני דגמי הפרימיום של אפל והוא כמעט זהה לדגם הפרו מקס אך המשקל, המסך והסוללה שלו צנועים יותר. הוא מגיע עם מסך בגודל 6.1 אינץ', מערך צילום משולש, מעבד A15 חדש, 6 גיגה RAM וסוללה בקיבולת 3,095 מיליאמפר. האייפון 13 פרו זמין בנפח 128, 256, 512 גיגה ו-1TB במגוון צבעים.



איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

עוצמת הווליום באפרכסת וברמקול גבוהה מאוד אך הצליל נשאר ברור וחד, כך שקל להבין את הנאמר בצד השני בכל מצב. אם תסובבו את הרמקול לרוחב, תוכלו לשמוע אפקט סטריאו מרשים ומאוזן.


אפל דוחפת קדימה את טכנולוגיית ה-Spatial Audio שקיימת זמן מה, אך בהיעדר תמיכה אמיתית מהשוק, היא נשארה כתכונה איזוטרית של חובבי אודיו. בעוד שאין כאן תמיכה בדולבי אטמוס, אפל מקדמת את התקן שלה לאודיו מרחבי והוא אינו זמין ברמקולים אלא דרך האוזניות של החברה.


iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במשקל 204 גרם, האייפון 13 פרו שוקל 15 גרם יותר מקודמו והוא מרגיש כבד ומגושם ובו זמנית עדין לכל נגיעה מקרית. למרות גודלו הפיזי, המסך מרגיש קטן וצפוף בגלל קנה המידה של ממשק המשתמש שמגיע כברירת מחדל על המידה הקטנה ביותר כך שמפה הוא רק יכול לגדול. עיצוב המכשיר דומה מאוד לאייפון 4 ויש לו שוליים חדים ולא נעימים למגע, כך שלא נעים לאחוז בו בלי נרתיק מגן. כמו כן, מערך הצילום בולט מחלקו האחורי ולעדשות יש שוליים חדים שרק מפחיתים עוד יותר את נוחת השימוש.


אחת התכונות הבולטות לטובה עבור אפל היא רמת האינטגרציה שה-Eco System שלה מאפשרת. לצורך הסקירה, עברנו מאייפון קיים לדגם החדש ואחרי תהליך שהיה ברובו אוטומטי וארך כשעה, קיבלנו שכפול מדויק של המכשיר הקיים. כל זה קיים גם אצל סמסונג לדוגמה, אך שם יש להיכנס מחדש עם שם משתמש וסיסמה לכל אפליקציה ושירות כדי להמשיך את השימוש. שמחנו לגלות שבגרסה זו של iOS, כמעט כל האפליקציות כבר היו מוגדרות עם שם המשתמש והסיסמה, כך שיכולנו להמשיך כאילו זה אותו טלפון. ולפני שאתם אומרים לעצמכם שזה לוקח רק כמה דקות, תנסו לספור כמה חשבונות שונים יש לכם והאם אתם באמת זוכרים את פרטי ההתחברות של כל אחד ואחד מהם.

iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים

עיצוב המכשיר כמעט זהה לדגם הקודם ודגם הפרו החדש מגיע עם מסך בגודל 6.1 אינץ' מסוג Super Retina XDR המציג תמונה ברזולוציה של 1170x2532 שהיא יחסית קרובה ל-FullHD+. פאנל התצוגה תומך בתקן HDR10 הנפוץ וגם ב-Dolby Vision - תכונה בלעדית לאפל. בהירות המסך גבוהה ביותר - 1000 ניט עם בהירות שיא של 1200 ניט, כך לראות את שמוצג על המסך גם תחת שמש ישירה בלי בעיה.

אחת התכונות שהיו חסרות מאוד במכשירי אפל היא התמיכה בקצב רענון גבוה ואפל כהרגלה ממתגת את מה שכבר ראינו אצל חברות אחרות מזמן תחת השם ProMotion. האייפון 13 פרו מסוגל להציג תמונה בקצב רענון של עד 120 הרץ וכמו ברוב הסמארטפונים, מטעמי חסכון בסוללה, קצב הרענון משתנה בהתאם לשימוש.

iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים

האייפון 13 פרו כמו שאר הדגמים החדשים, מגיע עם המעבד העדכני של אפל - ה-A15 הבנוי בארכיטקטורת 5 ננומטר שאמור להציע ניצול אנרגיה מעולה ובו זמנית לספק ביצועים גבוהים. כוח העיבוד של מעבד ה-A15 הוא פי כמה מעל ומעבר למה שסמארטפון צריך ואחד השימושים שמדגימים את זה היטב הוא צילום ועריכת וידאו. באחד מימי הבדיקה יצאנו לטיול ביום שמשי ובהיר, צילמנו וידאו ב-ProRes וב-Dolby Vision כשהמסך על בהירות גבוהה. את הווידאו ערכנו דרך אפליקציית iMovie המובנית במכשיר ובה כל סרטוני ה-4K רצו חלק לחלוטין כולל אפקטים. ובסוף היום אחרי יותר מ-4 שעות מסך נשארנו עם 60% סוללה.

היכולת לא רק לצלם וידאו ב-4K, אלא לעשות זאת בפורמט מתקדם ואז לערוך אותו בזמן אמת ולייצא את הווידאו באותו פורט וכל זאת דרך הטלפון, זו תכונה מעולה לכל מי שעוסק בצילום ולא רוצה לסחוב איתו ערימה של ציוד כדי להפיק תוכן ברמה של רשת חברתית. עם זאת, מדרגות המחיר שאפל מציבה בין נפחי הזיכרון השונים הופכים למועקה תקציבית עבור מי שרוצה ליהנות מהתכונות הטכניות המרשימות ללא הצורך להעביר קבצי וידאו כל הזמן - פעולה איטית מאוד בגלל חיבור ה-USB 2,0 שממשק ה-Lightning המיושן מאפשר.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

האייפון 13 פרו מגיע עם שלוש מצלמות 12 מגה פיקסל חדשות - עדשת זום אופטי X3, עדשה רגילה ועדשה רחבה שגם תומכת במצב מאקרו. למרות הדמיון הוויזואלי בין הדגמים, יש לא מעט הבדלים במערך הצילום לעומת האייפון 12 פרו של שנה שעברה. מייצב התמונה בעדשה הראשית כעת מבוסס על טכנולוגיית Pixel Shift המייצבת את חיישן התמונה עצמו במקום את העדשה - משהו שהיה קיים בדגם ה-12 פרו מקס. כמו כן מפתח הצמצם גדל ל-f/1.5 במקום 1.6 וגודל הפיקסל עצמו על החיישן גדל מ-1.4 מיקרומטר ל-1.9 - מה שמקנה לו רגישות גדולה יותר לאור.


עדשת הזום היא כעת X3 במקום X2 אך מפתח הצמצם התכווץ מ-f/2.2 ל-f.2.8 כך שפחות אור נכנס לעדשה. העדשה הרחבה עברה טיפול הפוך כך שמפתח הצמצם גדל מ-f/2.4 ל-f/1.8 מה שעושה אותו משמעותית רגיש יותר לאור ומאפשר את מצב המאקרו החדש המאפשר לצלם אובייקטים ממרחק של 4 סנטימטר. אפליקציית המצלמה מחליפה בין העדשות אוטומטית ובצורה טבעית כך שאם תתקרבו לאובייקט כלשהו, העדשה תשתנה מהראשית לעדשה הרחבה ומצב מאקרו יופעל. ברגע שמתרחקים מהאובייקט העדשה מתחלפת חזרה. כל המצלמות הן עדיין 12 מגה פיקסל.

iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים

איכות התמונה הכללית הייתה הרבה פחות טובה ממה שציפינו. במצבים רבים היה קל לראות בתמונות חידוד יתר שרק הדגיש את חוסר הפירוט של התמונה, שזו תכונה שמאפיינת לרוב את המצלמות של סמסונג. בתמונות מוארות היטב ראינו רעש מובהק באזורים המוצללים ועוד יותר בתמונות שצולמו לקראת שקיעה.

בו זמנית, בתמונות בודדות ראינו טווח דינמי מרהיב ורמת פירוט מרשימה ביותר עם מעט מאוד רעש. רמת הפירוט לכשעצמה הייתה טובה אך הקצוות המודגשים מדי והרעש הדיגיטלי הרסו את התמונה. בנוסף, גווני העור היו אנמיים כך שנראה שאפל עשתה צעד אחורה בכל הקשור למצלמות המובנות במכשירים שלה.

iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים
iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים


וידאו
דרך אפליקציית המצלמה המובנית ניתן לצלם וידאו ב-4K עד 60Fps וב-Dolby Vision. קצב המידע המקסימלי הוא 90 מגה ביט ומרחב הצבעים הוא 4:2:0 ב-10 ביט - לא בדיוק שיא היכולת של התקן שמגיע עד 16 ביט 4:4:4.

אחד ממצבי הצילום החדשים שעוררו לא מעט עניין בזמן השקת המכשיר הוא Cinematic. במצב זה המערכת מנתחת את הסרטון שצילמתם, ומאפשרת להסיט את הפוקוס מאובייקט אחד לשני לא רק בזמן אמת, אלא גם אחרי ההקלטה. המנגנון עובד היטב על אובייקטים וממש טוב על פרצופים אנושיים כבר בזמן הצילום, אך היכולת לשנות את מוקד התמונה לאחר מכן היא נכס חשוב. עם זאת, במצב זה הווידאו המתקבל הוא ב-1080P בלבד כך שהתוצאה יותר מתאימה לרשתות חברתיות.


בתחילת חודש נובמבר אפל הוציאה עדכון תוכנה המאפשר לצלם ב-ProRes דרך אפליקציית המצלמה המובנית אך כדי לקבל את האיכות המקסימלית צריך להשתמש בתוכנה צד ג' כמו FilmicPro שעולה כ-50 שקל. דרכה ניתן להקליט וידאו ב-10 ביט, ב-Dolby Vision ב-160 מגה ביט לשנייה וב-ProRes עד 422HQ במרחב הצבעים BT2020 שנותן 10 ביט 4:2:2 וב-REC709 גם 10 ביט 4:2:0 ובקצב של עד 740 מגה ביט לשנייה - שזה הרבה מאוד. כמה הרבה אתם שואלים? סרטון של 15 שניות שוקל 1.5 גיגה לעומת 180 מגה.

השאלה המתבקשת היא מה עושים עם זה. בקצרה, זה פרקטי למי שכבר מצלם פרויקט כלשהו וצריך לצלם משהו מזווית או מיקום שמצלמה בגודל מלא לא יכולה להיכנס אליו, אבל לא רוצה לראות נפילה באיכות התמונה. למעט הסיטואציה הזו, קשה לנו לדמיין מישהו שיקנה את המכשיר רק בשביל היכולות הספציפיות האלה, שכן רק מהירות העברת הקבצים האיומה הזהה ל-USB 2, הופכת את השימוש בו לחסר תועלת.

ומה עם Dolby Vision? הוא פה יותר בשביל שאפל תוכל להפציץ עם מונחים מקצועיים מאשר לספק תועלת אמיתית שכן המקום היחידי שבו אפשר באמת לראות את התקן זה במכשירי אפל אחרים, טלוויזיות של LG ומסכי מחשב יקרים מאוד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

למכשיר יש סוללה בקיבולת 3,095 מיליאמפר שאמורה לפי החברה, לספק עד שעה וחצי יותר זמן שימוש מהאייפון 12 פרו. לטעמנו היא יותר מעמדה בהבטחה וזמן הסוללה כאן כה ארוך שזה מרגיש ששיקרו לנו עד עכשיו.


כמעט כל יום עברנו את ה-5 שעות מסך ועדיין נשארנו עם יותר מ-50% סוללה. עם זאת, הטעינה נותרה מיושנת ביותר. המכשיר מגיע ללא מטען ועם כבל USB C ל-Lightning והוא תומך בטעינה שהיא לא רק יחסית איטית - 23W, אלא מישומה מעט איטית יותר מדגם הפרו מקס שתומך בהספק של עד 27W. בכל מקרה ישנה תמיכה בטעינה אלחוטית יחסית 15W דרך MagSafe או 7.5W דרך מטען Qi סטנדרטי.

iPhone 13 Pro: מחשב על, מצלמת ביניים

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כחלק מעיצוב הפרימיום של דגמי הפרו, מסגרת המכשיר היא פלדת אל חלד וגב הזכוכית והמסך מוגנים על ידי גורילה גלאס. המכשיר עמיד באבק ומים לפי תקן IP68.


שולי המכשיר חדים ולא נעימים למגע ובמיוחד מסגרת מערך הצילום והעדשות עצמן. גב המכשיר חלק מאוד כך שקשה לאחוז בו בבטחה מבלי להרגיש שהוא יכול ליפול מכף היד בקלות. כל הסעיפים האלה דורשים לעטוף אותו בקייס כלשהו ולו רק כדי שיהיה אפשר להשתמש בו בלי להיות אחוזי חרדה שהוא עומד להתרסק לרצפה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply