חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
עכבר Razer Orochi V2
מותג: Razer, Razer
סוג: עכבר גיימינג, עכבר...
חיבור: אלחוטי, אלחוטי
סוגי אלחוט: Bluetooth
לחצנים: 6 לחצנים
תאריך כניסה לאתר: 12/2021, 12/2021
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - עכבר Razer Orochi V2

לירן עבדי | 03.01.2022
הטוב
  • תוכנת Synapse לתכונות מתקדמות
  • מאפשר להכניס סוללת AA או AAA
  • חיי סוללה ארוכים
  • גוף קל וקומפקטי
הרע
  • לא מאפשר חיבור קווי
  • איכות בנייה נמוכה
  • נטול תאורת RGB
  • ללא קייס נשיאה
בשורה התחתונה
הפרופיל הצנוע של ה-Orochi V2 מבית Razer לא יתאים לבעלי ידיים גדולות או משתמשים שמעדיפים לעטוף את העכבר עם כל כף היד שלהם. גם על איכות הבנייה הפלסטיקית היו לנו כמה תלונות אבל מעבר לכך, מדובר בעכבר גיימינג לכל הדעות: יש לו תוכנה ייעודית עם פקודות מאקרו, הגדרות מקשים וקיצורי דרך בלתי נגמרים והביצועים בפועל זריזים ועדיפים לגיימינג. העכבר מתופעל באמצעות סוללות כך שחיי העכבר מתחדשים ברגע ובתמורה ל-425 שעות פעילות בחיבור בתדר 2.4Ghz התובעני, הוא משהו שאנחנו חיים איתו בשלום.
Orochi V2
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 339 ₪
מחיר סופי: 360 ₪
מחיר סופי: 399 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

ה-Orochi V2 מבית Razer הוא עכבר גיימינג אלחוטי המאופיין במשקל נמוך ובעל מראה קומפקטי. העכבר תומך בשתי תצורות אלחוטיות, טכנולוגיית HyperSpeed מבוססת 2.4Ghz ובלוטות'. עוד בעכבר: הבטחה לחיי סוללה ארוכים במיוחד ותוכנה ייעודית שמסוגלת להגדיר מחדש את ששת המקשים בעכבר. זמין בצבע לבן ושחור.


עמידות ואיכות הבנייה

(40% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

גוף ה-Orochi V2 עטוף כולו פלסטיק ולצערנו לא מהסוג העבה או כזה שמרגיש בטוח במיוחד. יש כאן התפשרות מורגשת וחומרי הגלם הדקיקים בדמות המקשים המרכזיים לא מותירים רושם חיובי במיוחד. אפילו הקליקים נשמעים יותר "זולים" מהאחים היותר יוקרתיים שלו וההתנגשות בעת הלחיצה עם הפלסטיק בתחתית נותן הרגשה של פשרה בכל הנוגע לאיכות הבנייה. בתחתית העכבר רגלי PTFE שנחשבים לחומר עמיד יחסית שמגיב היטב לרוב המשטחים והיצרנית מבטיחה אורך חיים של עד 60 מיליון קליקים, נתון גיימרי תחרותי שמיישר קו עם העכברים הרציניים בשוק. 

ההתקנה ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ה-Orochi V2 קטן מידות ולא צריך להכיר יותר מדי עכברים כדי להבין שלפנינו עכבר עם פרופיל צנוע למדי: אורכו פחות מ-11 ס"מ, רוחבו 6 ס"מ ושיא הגובה שלו עומד על 3.8 ס"מ. משקלו כ- 72 גרם עם סוללת AA, מעכברי הגיימינג האלחוטיים הקלים שפגשנו. מידותיו הנמוכות בולטות בנוף עכברי הגיימינג, כשרובם מציעים גוף עוטף שמכיל את רוב כף היד. עדיין יש כאן כמה התייחסויות שמקלות על השימוש לבעלי כף יד גדולה: גב מוקשת מאחור מציע תמיכה מבוססת יותר של כרית כף היד ובאזור בו מניחים את האגודל החלק קעור במעט לטובת אחיזה פחות רופפת של האצבע החמישית. יש גם את היתרונות הברורים מאליהם: גוף כה קל לנשיאה ומידות נמוכות, מאפשרות לשלב אותו בהרבה משטחים מאולתרים שהם לא שולחן העבודה השגרתי שלכם, גם אם זה למשימות משרד בסיסיות. שימו לב, שמאליים: עיצובו מיועד בעיקר לימיניים, בשל הימצאותן של זוג המקשים הצדיים משמאל.


Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע


דור שני של המתגים המכניים מבית Razer מבטיחים נוחות הקלקה גבוהה והחיישן האופטי אמור להציע דיוק מרבי. שישה מקשים ממוקמים על העכבר: הימיני והשמאלי המרכזיים, גלגלת קליקבלית בולטת החוצה המאופיינת בגימור מחוספס,מקש ייעודי לשינוי ה-DPI בקודקוד מרכז הגוף ועוד צמד מקשי צד המשמשים בברירת המחדל כפקודות אחורה/וקדימה, בין אם זה במעבר מהיר בין תיקיות או בשיטוט בין דפי אינטרנט. בשליפת מכסה הפלסטיק הראשי נחשפות צמד כניסות הסוללות מסוג AA ו-AAA ותא קטן לאחסון דונגל ה-USB. בתחתית העכבר מתג הזזה המעביר בין שלושה מצבים: שימוש אלחוטי בתדר 2.4Ghz, בלוטות' או מצב OFF שמכבה את העכבר. הפונקציונליות הנדיבה שימושית ומאפשרת לעבוד עם מחשב נייד בלי הרבה חיבורים זמינים בתקשורת בלוטות', ובמקביל על מחשב אחר בהכנסת הדונגל המצורף במארז. רק חבל שאין לעכבר אופציה קווית, במקרה שתיגמר הסוללה ואין לכם חלופית באותו רגע.

Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע

ומה לגבי הביצועים בפועל? החיישן אופטי מציע דיוק של עד 18,000DPI, מהירות מקסימלית של 450IPS, האצה של 40G ו-Polling Rate מקסימלי של 1000Hz. החיישן מגיב נהדר כשהפעלנו את העכבר בתדר 2.4Ghz וביצועיו זריזים על גבי משטח העץ השולחני עליו הנחנו אותו. בשיטוטי סמן מהירים בשולחן העבודה אין הרגשה אלחוטית כלל, התחושה כאילו עבדנו עם עכבר שמחובר עם כבל ישירות למחשב. גם בגיימינג הכל מרגיש מצוין: התאמנו שעות ב-Aim Lab ושיחקנו במשחק הפעולה Warzone ולמרות החשש מהקישורית האלחוטית, טכנולוגיית ה-HyperSpeed מבית היצרנית השאירה אותנו עם רושם מאוד חיובי שהוכיח שהפער בין חיבור חוטי לאלחוטי הולך ומצטמצם דרמטית עד כדי שקשה לזהות את ההבדלים בין סוגי החיבורים במבחן עיוור. את רגישות תנועה העכבר ניתן לשנות ברמת התוכנה ולסדר אותה לפי מדרגות, כשאנחנו העדפנו לעבוד עם 1600DPI בשיטוט שגרתי במחשב ובגיימינג עברנו ל-2400DPI לחווית משחק יותר תזזיתית וזריזה שתדע להתמודד עם כותר ה-FPS ששיחקנו בו.

Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע

לפי היצרנית, ה-Orochi V2 אמור להתאים לשלושת סוגי משתמשי העכבר, ה-Claw, ה-Palm וה-Fingertip. בתור שחקני Claw, קשה לומר שה-Orochi V2 היה אידיאלי עבורנו: אורכו הנמוך-יחסית גורם לצורת הטופר של היד להיות גבוהה מהרגיל, כדי להצליח להשאיר את רוב החלק האחורי של כף היד על בסיס העכבר. במבחן התוצאה נדרשה מאיתנו עקומת למידה רצינית וכזו שתעשה חיים קשים פי כמה למשתמשים עם יד גדולה משלנו. גם משתמשי ה-Palm נאלצים להיכנס ל"מסגרת התרגלות": עם היתרונות של גוף עכבר קטן מגיעים חסרונות כמו האופן שבו היד עוטפת את רוב גוף ה-Orochi V2, מה שגורם להפעלת המקשים עם החלק התחתון של קצה האצבע וזה הרבה פחות נוח ממה שזה נשמע.

Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע
Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע
Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע


את תוכנת Synapse 3 אנחנו מכירים ממספיק מוצרי גיימינג מבית Razer וגם כאן היקף היכולות המתקדמות של העכבר ראוי לציון. את כל ששת המקשים ניתן לתכנת מחדש ברמת התוכנה הייעודית, כולל פרופיל אחד שניתן לשמור בזיכרון העכבר. השימושים מגוונים ולכל כפתור ניתן לשייך מגוון פקודות, בין היתר הפעלת קובץ EXE, פקודות מערכת מורכבות, מאקרו שהוקלט עם עורך מתקדם ושיוך עוד כמה פונקציות כמו הפעלה קיצורים פופולריים או הדבקת טקסט שהוכן מראש. עוד מחכה לכם בתוכנה: כיול של העכבר למשטח Razer שברשותכם ואופציית Multi-Device Pairing, כלומר אם יש לכם עוד מוצר מצויד ב- HyperSpeed תוכלו להשתמש באותו דונגל עבור שני מכשירי Razer אלחוטיים.

Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע

ואיפה תאורת ה-RGB שהתרגלנו לפגוש בעכברי גיימינג, שלא לדבר במיוחד על אלו מתוצרת Razer? ב-Orochi V2 תאלצו להתפשר בנושא זה: אין שום תאורה מנקרת עיניים בכל גוף העכבר, עניין טיפה משמים שלא יתכתב את המערכת השולחנית הצבעונית שלכם.

משך פעולת הסוללה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ב-Razer מבטיחים עד 425 שעות בחיבור 2.4Ghz ועד 950 שעות בחיבור בלוטות'. לעכבר אין סוללה נטענת מובנית אלא תא סוללות כפול המאפשר להשתמש בסוללת AA או AAA אחת ולא, לא ניתן להכניס שתי סוללות במקביל כדי להאריך את חיי הסוללה וב-Razer אפילו טוענים שהפעולה עלולה לפגוע בתקינות המוצר. חיווי על סטטוס הסוללה מופיע בקודקוד העכבר, בדמות תאורה אדומה שמהבהבת לסירוגין שמתריעה על אחוזי סוללה שנמוכים מ-5%. את סטטוס הסוללה הנוכחי של העכבר לא הצלחנו לגלות, כנראה בשל היעדרה של סוללה מובנית. בתום שלושה שבועות של שימוש יום-יומי במשרד וגם הרבה שעות משחק בערב, בערך 120-140 שעות פעילות בסך הכל, עדיין לא התבקשנו להחליף את הסוללה.


Razer Orochi V2: קומפקטי לטוב ולרע

יש עוד כמה פתרונות לחיסכון בסוללה: ברמת התוכנה במחשב ניתן להגדיר בתוך כמה דקות בהיעדר שימוש העכבר ייכנס למצב שינה וכן ניתן לקבוע מתי ייכנס העכבר למצב "חיסכון בסוללה", בהתבסס על סטטוס הסוללה באחוזים. בכניסה למצב "חיסכון בסוללה",Low Power Mode לפי התוכנה, ביצועי מהירות העקיבה והאצת החיישן יפחתו כדי לחסוך בחיי סוללה ולהעניק לנו עוד כמה שעות פעילות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply