חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות JBL Tune 230NC
יצרן: JBL
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 2/2022
גרסת Bluetooth: 5.2
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
yotamle 19.03.24
רועי 18.03.24
s3106379 08.03.24
asafbala 26.12.23
idanherer 18.12.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות JBL Tune 230NC

לירן עבדי | 17.08.2022
הטוב
  • מקשי מגע מגיבים היטב והתאמה אישית
  • עמידות IPX4 שימושית לאימונים
  • 3 סוגי ביטול רעשים
  • אפליקציה שימושית
  • חיי סוללה מספקים
הרע
  • ללא חיישן זיהוי של הסרת/החזרת אוזניות לאוזן
  • לא ניתן לצמד שני מכשירים במקביל
  • הקייס לא תומך בטעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
לאוזניות ה-TWS החדשות מבית JBL יש פוטנציאל להפוך לפופולריות במיוחד: הן בורכו באקולייזר בהתאמה אישית, 3 סוגי ביטולי רעשים, סאונד ניטרלי ועמידות סמלית למים גם תמצאו כאן. הן לא נעו ממקומן באוזן בזמן השימוש, מחמאה שאי אפשר לחלק לכל אוזניות TWS ותג המחיר שלהם הופך את כל העניין למאוד תחרותי. רק עדיף להכיר את הפשרות מראש, שרובן נחשבות לתכונות פרימיום; ל-Tune 230NC אין חיישן שמזהה את הסרת האוזניות מהאוזן - וגם אינו תומך בצימוד שני מכשירים במקביל. מעבר לכך, מדובר באוזניות יעילות למדי.
Tune 230NC
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 289 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
מחיר סופי: 323 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-23 חנויות>>
הקדמה

ה-Tune 230NC הן אוזניות TWS מבית JBL המתיימרות להציע "בס טהור עם אפס רעשים", דרייברים בקוטר 6 מ"מ, ביטול רעשים אקטיבי, 4 מיקרופונים לביצוע שיחות צלולות וחיי סוללה של עד 40 שעות. עוד באוזניות: תמיכה בטעינה מהירה, עמידות למים IPX4 ואפליקציה ייעודית עם התאמת האזנה אישית. האוזניות זמינות בצבעי כחול, שחור, לבן ובז', כשאת הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל מכמה פרטים טכניים: דרייברים בקוטר 6 מ"מ מציעים טווח תדרים סטנדרטי של 20Hz - 20KHz, עכבה 16Ohms ורגישות 1kHz/1mW (dB) 105 - עד כה נתונים מקובלים למדי. המקודדים הנתמכים כאן הם SBC ו-AAC אבל אין כאן aptX או aptX HD למשל, להפחתת העכבה האלחוטית. מאיכות הסאונד רוב הזמן התרשמנו: יש כאן העדפה ברורה לבאסים עמוקים, לא שזה רע אבל לפעמים מרגישים מאולץ ומחוזק באופן דרמטי מדי – תכונה שאולי תתחבב על מכורי הטווחים הנמוכים אבל כאמור, לנו זה הרגיש מתאמץ מדי. שאר הטווחים נהדרים: פרופיל הסאונד כאן ניטרלי ומוגש נאות בכל סוגי השימושים הטיפוסיים שלנו, מצפייה ב-Stranger Things בנטפליקס ועד להאזנה לפודקאסטים ביוטיוב. למי שמעדיף אופי צליל שונה, יש גם אקולייזר המופעל דרך האפליקציה, שם תמצאו 5 מצבים מובנים כמו Bass, Club ו-Vocal וכן תוכלו לבחור את הטווחים המועדפים עליכם ולשמור אותם כפרופיל כמובן.


JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן


עוברים לביטול הרעשים: באוזניות שלושה סוגי ANC, ה-Noise Cancelling הקלאסי שיוצר את השקט המלאכותי באוזניים, מין אווירת וואקום אטומה בהרגשה, אם כי פגשנו יעילות ממנה ועדיין מצליחים לחדור פנימה קצת מצלילי הסביבה. עדיין, עבור צמצום רעשים כלליים היא מעולה; היא סופגת את הרוב המוחץ של רעשי סביבה מונוטוניים כמו מנוע אוטובוס או מזגן שפועל ברקע ושיחות קולחות בסמוך אלינו קולם הופחת משמעותית. ה-Ambient Aware מהווה את הגרסה המרוככת שלו; הסביבה הופכת ליותר ברורה ומובחנת, כך שמי שמעדיף לא להתנתק לחלוטין מהסביבה, זו כנראה תהיה גרסת ה-NC המועדפת עליו. האחרונה היא TalkThru שמתיימרת לאפשר שיחה עם אחרים מבלי להוריד את האוזניות – שבפועל הרגישה לנו כמו עוד גרסת Ambient עם חידוד קל לטובת ה-Vocals.

JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן

ביצועי המיקרופונים ב-230NC מפתיעים לטובה. כשמדובר באוזניות TWS אנחנו תמיד מגיעים עם חשש קל בנוגע לביצועי השיחות, בעיקר כי רובן אכזבו אותנו ועדיין המרחק הטבעי של שפתי המשתמש מהאוזניות לא פעם מאתגר את המיקרופונים המובנים בהן. הביצועים כאן נעו בין סבירים לטובים; בשיחות שבוצעו בחוץ רעשי סביבה קלים הצליחו להיכנס לשיחה לפרקים; מכונית שחלפה על פנינו נשמעה כזמזום, אי-אפשר היה לפספס את הרוחות ברקע ואולי רעשי צפירה צורמים הצליחו להיכנס – אבל בסך הכל שיחות התקיימו בהצלחה ולא קיבלנו יותר מדי הערות. כצפוי, הביצועים היותר-מחמיאים תועדו במקומות סגורים ובמשרד הצלחנו להוציא ולקבל שיחות עם מעט מאוד הערות על איכות הקול שלנו, אם בכלל. חשוב לציין שבבדיקת המון אוזניות TWS העירו שקולנו נשמע "מרוחק" או שנשמענו כאילו שוחחנו בתוך חלל ענק – וכאן ההערות היו מעטות בהרבה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-230NC מזכירות מאוד במראה את ה-Live Pro Plus, עוד אוזניות TWS גם כן מבית JBL, אם כי אלה שלפנינו בורכו במראה מעט יותר גס והפרופיל שלהן פחות צנוע, במיוחד ה"ידית" הקטנה שממשיכה את האוזנייה, וכאן היא יותר שמנמנה ברוחבה. בחלק החיובי, זו לטעמנו התכונה שגורמת לאוזניות להישאר באוזן ולא לזוז. לאוזניות TWS יש נטייה לגרום לנו להרגיש שלא משנה כמה עמוק נתחוב אותן לתעלת האוזן, תמיד הן מציעות הרגשה רופפת, כזו שעוד רגע תגרום לאוזניה ליפול מהאוזן. המקרה לא כך עם ה-230NC ובדומה ל- Live Pro Plus גם כאן האחיזה מאוד בטוחה ובין אם אתם סטטיים או דינמיים, האוזניות שם כדי להישאר. כל אוזניה שוקלת כ-5.1 גרם, לא משהו שתרגישו בהאזנה ממושכת.


הצימוד הראשוני לא עשה לנו שום בעיות. הרמנו את מכסה הקייס והוצאנו את האוזניות ממקומן, שמצידן מיד נכנסו למצב צימוד וחיפוש אחר מכשיר תומך. בסלולרי תכונת Fast Pair של Google הקפיצה לנו התראה ומיד הציעה לנו לבצע צימוד לאוזניות, כולל תמונה תואמת של האוזניות. משם עוד כמה שניות של חיבור ראשוני וזהו, האוזניות מוכנות להפעלה. לאחר מכן עניינים שבשגרה עובדים נהדר; מחזירים את האוזניות לקייס והחיבור מופסק. שולפים אותן שוב מהקייס ושניה אחרי שהן נתחבו לאוזן כבר קיבלנו חיווי על צימוד מחודש. רק תכונה אחת הייתה חסרה לנו, שדווקא כיכבה בלא מעט אוזניות JBL שבדקנו: אין ב-230NC חיישן שמזהה הורדת והחזרת אוזניות לאוזן, כזו שתגרום לנגן לעצור אוטומטית ולהפעיל אותו בחזרה ברגע שהחזרנו את האוזניות לאוזן.

JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן
האוזניות מתופעלות על ידי מגע בלבד ואין כאן אף מקש פיזי. המחוות הפופולריות זמינות כאן: באוזניה ימין לחיצה בודדת תפעיל/תעצור את השיר, לחיצה כפולה תעביר שיר קדימה ולחיצה משולשת תחזיר שיר אחורה. באוזניה שמאל, לחיצה בודדת תעביר בין מצבי ה-ANC, לחיצה כפולה תפעיל את ה-TalkThru. בשתי האוזניות לחיצה ממושכת תוביל לאותה פקודה – הפעלת העוזרת הווירטואלית, שתומכת ב-Google Assistant ו-Amazon Alexa. כל הפקודות שצוינו מוגדרות בברירת המחדל ולשמחתנו כולן ניתנות לשינוי דרך האפליקציה. הפקודה היחידה שהייתה חסרה לנו בבסיס היא הגברת/הנמכת הווליום – ותצטרכו להקריב פקודה אחרת כדי ליהנות מהן במגע מהיר. באשר להפעלת מחוות בשוטף, כמו רוב אוזניות ה-TWS, גם כאן צריך לגלות את רמת הרגישות הנדרשת כדי לפקוד על האוזנייה היטב, אם כי בתום כמה שעות שימוש בודדות מתאקלמים די מהר. המחוות מגיבות בזריזות – נוגעים באזור המיועד ובתוך חצי שניה הפקודה מתרחשת.

JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן
JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן


בענייני בלוטות' ומרחק קליטה, נוכחת כאן גרסת 5.2 ויש כאן את הסטנדרט הצפוי; גם במרחק של 9-10 מטרים מהסלולרי תצליחו להאזין בנוחות אבל ככל שתשלבו קירות, הצימוד ייקטע לפרקים כמובן. על ממ"ד אין מה לדבר וכבר בתוך 2-3 מטר מחוץ לחדר ממ"ד בו הונח סמארטפון, האוזניות סיפקו יותר קטיעות מאשר מוזיקה. לצערנו אין כאן תמיכה בצימוד שני מכשירים במקביל – אבל כן ניתן להשתמש באוזניה בודדת בזמן שהשנייה נטענת במקביל. בנוגע לענייני עכבה טיפוסיים שמאפיינים כל אוזניות בלוטות', אי אפשר לומר שאין כאן את הפער הקטן, המעצבן והמובחן בין שפתי המדובב למילים שמגיעות לאוזנינו. ב-JBL מנסים לפצות על הסטייה עם תכונת Video Mode המופעלת דרך האפליקציה, אם כי לא הרגשנו הבדל משמעותי שהרשים אותנו במיוחד, בטח לא כזה שהצליח לטפל בבעיה הסוררת.

קייס האוזניות עשוי פלסטיק קשיח, פשוט למדי במראהו וכבר פגשנו במרשימים ממנו. החלק הכי מאכזב בו הוא שאינו מצליח לעמוד בעצמו ולהתייצב ברגע שמרימים את המכסה. זה נשמע אולי עניין פעוט אבל מעצבן הרבה יותר בשימוש יום-יומי; בכל פעם שהסרנו את האוזניות מהקייס, הוא נפל לאחור – ובכל פעם המשתמש צריך לזכור לסגור את המכסה כדי להשאיר את הקייס בשיווי המשקל שלו. מוזר שמשקלו של המכסה, כל כך מעט גרמים, מבדילים בין שיווי משקל לבין נפילה לאחור ועוד יותר תמוה שב-JBL לא עלו על זה.
JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן
אטימות IPx4 ששולבה לאוזניות מציעה את הסטנדרט הנדרש עבור פעילויות עתירות זיעה. הדבר אומר שתוכלו להתאמן עם האוזניות ואין חשש מזיעה שתיכנס לאוזניות ותהרוס אותן. ההגדרה הרשמית של העמידות היא אטימות בפני השפרצת מים למשך 5 דקות, כך שבכל הנוגע לכניסה עם האוזניות לבריכה או להתקלח איתן – תשכחו מזה במקרה שלפנינו.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ב-JBL מבטיחים עד 10 שעות האזנה רצופות כשה-ANC כבוי ועד 8 שעות כשהוא פועל. בקייס מובטחים עוד 24 או 30 שעות האזנה, בהתאם להפעלת ה-ANC. זמן טעינה מלאה של הקייס אורך כשעתיים. יש גם הבטחה לתכונת טעינה מהירה; בתמורה ל-10 דקות אנחנו אמורים לקבל כשעתיים של האזנה. בקייס הטעינה שלוש נורות LED מקדימה מציגות את סטטוס הסוללה הנוכחי וכן בזמן הטעינה. גודלו קומפקטי יחסית ואין כיס שהוא לא יצליח להשתחל אליו. מאחוריו כמקובל כניסת USB-C לטעינה והקייס אינו תומך בטעינה אלחוטית.


JBL Tune 230NC: מבטל רעשים, רוב הזמן


בענייני סוללה בשוטף, אין מה לדאוג. ה-230NC שורד שני ימי עבודה, בערך 9 שעות פעילות רצופות בפועל, במהלכן האזנו למוזיקה, ביצענו שיחות וכל זה כשה-ANC פעל כל הזמן. כמובן שאם תבקשו לכבות אותו אתם אמורים לקבל עוד שעה-שעתיים לפחות של פעילות. ההבטחה של הטעינה המהירה טיפה יומרנית; בדקנו את הבטחת ה-10 דקות טעינה ובתמורה קיבלנו קצת יותר משעת האזנה, אבל בטח שלא שעתיים. עדיין, התכונה שימושית למתאמנים ספונטניים שיבקשו לצאת להליכה עם אוזניות ולא צריכים לחכות לטעינה מלאה בשביל שעת האזנה שתספק אותם לאותו רגע.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply