חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy Z Flip4 SM-F721B 128GB 8GB RAM סמסונג
מותג: Samsung, Samsung
גודל מסך: 6.7 אינטש
טווח מחירים: 2000 - 2500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: eSIM
שנת הכרזה: 2022
מבנה המכשיר: מסך מתקפל
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
orianabitan 13.04.24
benyu204 29.09.23
Noam 21.08.23
avshlum 11.01.23
nofeioranit 11.12.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Z Flip4 SM-F721B 128GB 8GB RAM סמסונג

לירן עבדי | 07.09.2022
הטוב
  • ממשק שמגיב אינטואיטיבית לקיפול המסך
  • מסך קדמי שימושי, גם אם מוגבל
  • עמידות מרשימה בתקן IPX8
  • תצוגת AMOLED בהירה
  • איכות בנייה גבוהה
הרע
  • תצורת נפח אחסון 128GB לא מספיקה כלל
  • סוללה מושפעת קשות מיום תובעני
  • סורק פנים חלש בלילה
בשורה התחתונה

ה-Galaxy Z Flip 4 הוא מאותם מכשירים שגורר אינספור מבטים; לא משנה אם סימסנו במעלית או שסיימנו שיחה לצד קולגות במשרד, כולם רצו לדעת באיזה מכשיר מדובר - והקיפול הייחודי עושה את שלו.


תצוגת ה-AMOLED נהדרת כרגיל, הממשק מגיב באינטואיטיביות ראויה לציון ויש גם עמידות IPX8 מרשימה.עם זאת, ה-Flip 4 סובל מכמה תסמיני "לא-מכשיר-פרימיום", כמו סורק פנים שמתקשה לזהות בתאורה חלשה, מצלמות שלא תמיד הרשימו והסוללה שגדלה מאז הדגם הקודם, עדיין אכזבה בשימוש מוגבר. אם הנראות והנוחות חשובה לכם יותר מהביצועים, ה-Z Flip 4 הוא בדיוק בשבילכם.

Galaxy Z Flip4 SM-F721B 128GB 8GB RAM
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,395 ₪
מחיר סופי: 2,396 ₪
מחיר סופי: 2,400 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה

ה-Galaxy Z Flip 4 הוא הסמארטפון המתקפל החדש מבית Samsung המבטיח להציע עיצוב אופנתי, נוחות מקסימלית ומפרט מרשים במארז אחד. למכשיר מסך מתקפל עם מסך נוסף חיצוני, כשהמרכזי בגודל 6.7 אינץ' עם פאנל Dynamic Amoled 2X ברזולוציית +FHD עם קצב ריענון אדפטיבי, צמד מצלמות ראשיות בנות 12 מגה פיקסל כל אחת, מעבד Snapdragon 8+ Gen1 וסוללת 3,700mAh. המכשיר זמין בצבעי סגול, אפור, ורוד זהב וכחול. המכשיר זמין בגרסת 8GB של זיכרון RAM ומגיע ב-3 תצורות נפח אחסון, 128GB/256GB/512GB, כאשר לסקירה קיבלנו את הדגם עם נפח האחסון הנמוך מבניהם, בצבע סגול.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אין בעיות באגף האפרכסת, ה-Z Flip 4 מוציא ומקבל שיחות בלי בעיות, עם ספיקר פנימי איכותי שמספק קול ברור וצלול של הצד השני. לצערנו אין בטלפון אף פתרון בנושא הקלטת שיחות והחייגן המובנה במכשיר לא מציע זאת במהלך שיחות. גם פשפוש בהגדרות מביא לתוצאות הנוגעות לרשמקול בלבד, כלומר המקליט החיצוני שנועד לשיחות שגרתיות, ראיונות וכו'.


Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


במערך הספיקרים תמצאו זוג רמקולים, אחד ממוקם למעלה והשני בתחתית הטלפון - ולמרבה ההפתעה, עוצמתם לא גבוהה כפי שציפינו. זה לא שהם לא רועשים, אבל כבר פגשנו בכמה סמארטפונים, חלקם אפילו מקטגוריית הביניים, עם עוצמת ווליום גבוהה בהרבה. לפחות באיכות הצליל הפשרות מעטות ונוח לצפות בסמארטפון באיזו סדרה בנטפליקס בזמן שאתם שוטפים כלים למשל, רק אל תסמכו יותר מדי על הבאסים מן הסתם.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אולי אחד החלקים הכי מרשימים בסיפור של ה-Z Flip 4 אלו מידותיו: ב-Samsung הקפידו לשמור יחסית על מידות שמאוד תואמות אם לא זהות למגוון סמארטפונים בקטגוריית הדגל: אורך 16.5 ס"מ, רוחב 7.2 ס"מ ועובי של כמעט 7 מ"מ. משקלו, כ-187 גרם גם ממש לא נורא, בהתחשב בכך ששולב בו מנגנון מתקפל וגם סוללה מעט יותר מנופחת מהדגם שהושק שנה שעברה, שאמורים לכאורה להוסיף לו כמה גרמים נוספים. אלא שה-Z Flip 4 במצבו הפתוח מרגיש מעולה ביד ושימושי לתפעול ביד אחת – בדיוק כמו מתחריו שאינם מתקפלים. רק את הקפל הרוחבי במרכז המסך עדיין לא תוכלו לפספס, ולא כולם יהיו מסוגלים להתרגל לזה. ה-Z Flip 4 לא שונה מדי מקודמו בנראות, אולי רק בשילובי גימור המט והחלקים המבריקים, שוליים שמרגישים דקיקים יותר והמתכת המפרקית שמשדכת בין שני חלקי המסך נראית אלגנטית ויותר צנומה מגרסת אשתקד.


Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


ל-Galaxy Z Flip 4 צמד מסכים: כשהוא במצב פתוח נחשף מסך ה-6.7 אינץ' עם פאנל Dynamic Amoled 2X ברזולוציה FHD+, כלומר 2640X1080 פיקסלים, עם קצב ריענון אדפטיבי, מ-1Hz ועד 120Hz, תמיכה בתקן +HDR10 ובהירות מקסימלית של 1200nits. כשהמכשיר מקופל, מסך מלבני בגודל 1.9 אינץ' זמין למשתמש, עם תצוגת Super AMOLED, רזולוציה של 512X260 פיקסלים והגנת זכוכית +Glass Victus מבית Gorilla. למסך הראשי אין לנו תלונות; הוא מציע שתי סגנונות תצוגה, "ססגוני" ו"טבעי", יש שליטה על טמפ' הצבעים והתמיכה ב +HDR10 תחמיא לצפייה בתכנים עם טווח דינמי רחב. תצוגת ה- Amoledהמצוינת תציע את הגוונים השחורים והעמוקים שאנחנו אוהבים לקבל והבהירות כאן מרהיבה; במהלך ימי הסקירה אף יום שמשי של חודש אוגוסט המאתגר לא הצליח לגבור על רמת הבוהק המקסימלית של ה-Z Flip 4. קצב הריענון האדפטיבי גם תרם למחמאות בקטגוריית המסך, עם שיטוט מסכים נקי וחלק.

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים

מסך נוסף בגודל 1.9 אינץ' שולב מקדימה, מבוסס מגע וצבעוני גם כן והשימושיות שלו לא רעה בכלל, אחרי שמתרגלים למגוון המחוות והצורך שהוא יודע לספק במסגרת ממדיו הצנועים. ניתן להפעיל ולכבות בו קישוריות כמו בלוטות', מצב טיסה ו-Wi-Fi, להסיט התראות, לצפות במשימות, להפעיל את נגן המוזיקה, לפתוח יומן ותצוגת Always On אפילו שולבה שם. הוא עדיין מוגבל כמובן; לא תוכלו לענות משם להודעה או להפעיל משם סרטון ביוטיוב – כשתנסו, המכשיר יבקש מכם לפתוח אותו ולצפות בתוכן המבוקש במסך הגדול.

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


ואיך אפשר בלי, צריך לדבר על נוחות הקיפול והשימושיות ביום יום. נתחיל מהאמת המרה ואם למישהו העניין חשוב, את הטלפון לא תצליחו לפתוח או לקפל חזרה עם יד אחת – וגם אם תנסו, יהיה מדובר בפעולה לא טבעית או נוחה במיוחד. צריך גם להתייחס לנוכחותו המינימלית בכיס כשהוא מקופל; הפרופיל הקומפקטי שלו גרם לנו בפעם המי-יודע-כמה לחשוב שאיבדנו את הטלפון כי לא מצאנו אותו בכיס בפשפוש ראשוני. היתרונות המובנים מאליהם הוא שהמכשיר הייחודי הזה מסובב המון ראשים והוא לוכד תשומת לב סדרתי. גם הקומפקטיות הטבעית שלו ראויה לציון. רק לדבר אחד מאוד התקשינו להתרגל: מיקום מקש הדלקת המכשיר המסורתי שולב בצד גבוה יחסית, מעט מעל המפרק המתכתי, מה שגרם לזיכרון לשריר שלנו לעבוד שעות נוספות ובכלל, למתוח את האגודל יותר מהמקובל.

עוברים לביצועים: במכשיר שולב המעבד Snapdragon 8+ Gen1 מבית קאוולקום, לצד 8GB זיכרון RAM ועוד 128GB כנפח אחסון פנימי, כאשר המכשיר זמין גם בתצורת 256GB ו-512GB. התחלנו במבחני הביצועים של 3DMark ו-GeekBench 5. במבדקי Sling Shot ו-Wild Life הבסיסיים קיבלנו את התוצאה מצוינת Maxed Out, כלומר ביצועי המכשיר "קטנים" עליו. ב-Wild Life Extreme קיבלנו 2827 נקודות וב-Wild Life Stress Test כבר הרגשנו את יכולות העיבוד מדרדרות, כשבלופ הראשון קיבלנו 10491 נקודות אבל כבר בלופ השני קיבלנו ירידה ל-8004 נקודות ומשם הצניחה ל-5500-6000 נקודות הייתה בלתי נמנעת – תופעה שמציגה את הקושי של ה-Galaxy Z Flip 4 להחזיק מעמד לאורך זמן בגיימינג מאתגר. את המשחקים Asphalt 9: Legends ו-Apex Legends Mobile לא התקשינו להפעיל כמובן, אבל תוך דקות ספורות הרגשנו את החום המבעבע בחלק העליון של המכשיר.

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


על נפח האחסון המינימלי בסך 128GB קשה לסלוח ובכלל, כמעט ולא נמליץ לבחור באף תצורת נפח שהיא מתחת ל-256GB, לא משנה באיזה מכשיר מדובר. כבר כשקיבלנו את הטלפון, קבצי מערכת ההפעלה של אנדרואיד תבעו כ-30GB של זיכרון, לא פחות. הוספנו כמה תוכנות מינימליות כמו ווטסאפ, פייסבוק ואינסטגרם ולאט לאט ראינו כיצד "המחסן" שלנו הולך ונגמר - וזה עוד לפני שהתחלנו להעמיס עליו סדרות נטפליקס שאנחנו אוהבים לשמור בטלפון, שירים שהורדנו בספוטיפיי ועוד כמה גלריות מהדרייב שנרצה זמינים גם במצב אוף ליין. תוסיפו למשוואה היעדרו של חריץ להרחבת הזיכרון וקיבלתם מכשיר עם מעט מאוד מקום פנוי לקבצים אישיים.

למכשיר צמד אמצעי זיהוי ביומטריים כמקובל, סורק אצבע וסורק תווי פנים. נתחיל מסורק הפנים שהיה בינוני: תחת השמש או במשרד מואר הוא איתר אותנו ברוב הזמן וברגעים שלא, דרש עוד מבט כדי להבין במי מדובר. בלילה אל תצפו ליותר מדי ומעטים הפעמים שה-Galaxy Z Flip 4 הצליח לזהות את הפרצוף שלנו. מאכזב למדי, כבר פגשנו בהרבה סמארטפונים, חלקם אפילו מוזלים, שידעו להתמודד עם האתגר הזה. סורק טביעת האצבע יותר החמיא למכשיר; הוא שולב במקש ההדלקה/כיבוי ומזהה היטב ובמהירות את האצבע, גם אם יותר מדי פעמים קיבלנו את ההערה "וודא שהאצבע יבשה" – למרות שחצי שניה אח"כ הסלולרי בפועל נפתח.

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


עוברים למערכת ההפעלה וכאן אנדרואיד 12 מנצחת בגאון, עליה הולבש ממשק ה-One UI 4.1.1 של סמסונג. משתמשי סמארטפונים אחרים מבית הקונצרן הדרום-קוריאני יסתדרו מיד ואין כל חדש תחת השמש, מלבד ההתייחסות המובנת מאליה ליכולות הקיפול של המכשיר. יש כאן Game Launcher, חנות אפליקציות של Galaxy, אפליקציית פתקים של היצרנית, כלי שמעביר תוכן בין שני מכשירי סמסונג ועוד המון אפליקציות שרובן הגמור פרסומיות או כלים שיש ל-Google גרסה משופרת שלהן. הממשק מככב ברגעים בהם ה-Z Flip 4 מתקפל, למשל בשיטוט בגלריית התמונות, כשחלקו העליון של הצג הופך לזה שמציג את התמונה והחלק התחתון מאפשר שיטוט יותר נוח, או למשל בפתיחת מצלמה, החלק העליון הופך לתצוגה המקדימה והחלק התחתון משמש להצגת הגדרות הצילום ובדרך גם הופך לחצובה לא רעה שמייצבת את התמונה.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

במערך המצלמות תמצאו מאחור צמד עדשות, שתיהן בנות 12 מגה פיקסל כל אחת. הראשונה רחבה עם מפתח צמצם f/1.8, פוקוס אוטומטי Dual Pixel ומייצב תמונה אופטי. השנייה סופר-רחבה (123˚ מעלות) עם מפתח צמצם f/2.2. מקדימה עדשת 10 מגה פיקסל רחבה עם מפתח צמצם f/2.4 ותמיכה ב-HDR. עוברים לווידאו: היכולות של המערך האחורי שראויות לציון הן הקלטה ב-4K ב-60 פריימים בשנייה, 1080p ב-240 פריימים בשנייה ויש גם הילוך איטי ב-720p ב-960 פריימים בשנייה. עדשת הסלפי מסוגלת להקליט ב-4K ב-30 פריימים בשנייה.


Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


ואיך הביצועים בפועל? לא רעים, אבל גם לא מיטביים. בצילומי טוב תיעדנו כמה רגעים בולטים לטובה, בזכות חידוד נאות והפרדה מעולה של גווונים, גם אם לפעמים הרוויה המואצמת יוצרת ניגודיות שלא נראית טבעית. בצילומי פנים בליווי תאורה מלאכותית חזקה קיבלנו גם כמה תמונות חדות ורק אורות הניאון קיבלו טיפול חצי-איכותי. בלילה התוצאות היו מבלבלות; היו חלקים בתמונה שפורטו היטב - והאחרים קיבלו טשטוש לא טיפוסי, למרות שאף אפקט בוקה (דיוקן) לא פעל ברקע.

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים
Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים

Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


גם הסרטונים שהקלטנו היו בינוניים. ביום הקלטנו ברזולוציה 4K ב-60 פריימים בשניה וקיבלנו פירוט סביר בלבד, במיוחד באיזורי העצים, אם כי ראוי לציין לטובה את הניגודיות המובחנת והמייצב האלקטרוני ששמר על פריים יציב יחסית. בלילה קיבלנו סרטונים הרבה יותר "רועשים", עם תופעת גירעון שאי אפשר לפספס, הילות מגושמות סביב תאורה מלאכותית ופירוט ירוד, בעיקר באזורים החשוכים יותר מן הסתם.




תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המכשיר אובזר בסוללת 3700mAh עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק 25W ובתמורה ל-30 דקות טעינה אנחנו אמורים לקבל כ-50% סוללה. יש גם תמיכה בטעינה אלחוטית בהספק 15W וטעינה אלחוטית הפוכה בהספק 4.5W. במארז לא קיבלנו מטען, כצו המגמה המעצבנת. במבחן מהירות הטעינה התרשמנו מתוצאות מעט יותר מחמיאות ועם מטען תואם בהספק 25W צברנו כ-53% בתום 29 דקות. טעינה מלאה אורכת כמעט שעה ו-20 דקות, בהחלט לא תוצאה בולטת מדי, אבל גם לא בולטת לרעה בקטגוריה.


Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


ה-Z Flip 4 מצליח לשרוד יום עבודה די בקלות ובשימוש משרדי מתון הגענו לסוף היום בממוצע עם 40-45% סוללה. שמנו לב שברגעים מאתגרים הוא מושפע מכך כהוגן; ביום ששילב משימות תובעניות מהרגיל, כמו 20 דקות משחק ב-u Asphalt 9: Legendsuלא מעט צילומים והקלטות שתועדו במהלך היום – והגענו לסוף היום עם 20-25% אחוזי סוללה, צניחה דרמטית לעומת סוג השימוש ה"רגוע". רוב ימי השימוש נעשו תחת קצב ריענון אדפטיבי עם בהירות מסך בעוצמת 50%, כך שהתוצאות עלולות להשתנות מן הסתם.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המכשיר עשוי מרכיבי פלסטיק ואלומיניום במסגרת, עם ציפוי +Gorilla Glass Victus במסך החיצוני ובגב המכשיר, המונעים שריטות. בכל הנוגע לקייסים ונרתיקים, תסמכו על סמסונג שתציע כמה סוגים שיימנעו מהמכשיר להיפגע. זמינים למכירה קייסים מפלסטיק שקופים או סיליקון, כאלה עם טבעת מצורפת וכאלה עם רצועה. מפרק המתכת שבמרכז המסך הגיב היטב בזמן ימי הסקירה; לא הרגשנו סימנים של עייפות מתוקף קיפולים חוזרים ונשנים והתגובתיות שלו ביום האחרון לסקירה הרגישה לנו בדיוק כמו ביום הראשון. זה לא אומר דבר כמובן בטווח הארוך – אבל בבדיקה הסמלית שלנו לא אותרו סימני עייפות טיפוסיים.


Samsung Galaxy Z Flip 4: ממשיך לגרור מבטים


בענייני חום, ה-Z Flip 4 נוטה להתחמם בגבו בצורה מורגשת בעיקר בזמני גיימינג וגם במבחני ביצועי ה-Stress הוא בער כהוגן, בעיקר בחלק העליון של המכשיר באזור הזכוכית, אם כי התופעה מתקבלת על הדעת. במכשיר שולבה גם עמידות גבוהה בתקן IPX8, כלומר אטימות לעומק של עד מטר וחצי למשך חצי שעה – במים מתוקים בלבד. שימו לב שאין כאן אף עמידות לאבק ולא ברור איך יגיב ה- Galaxy Z Flip 4 לימי חוץ מאובקים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply