חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Jimmy H10 PRO
מותג: Jimmy
סוג השואב: שואב אבק עומד
אלחוטי: אלחוטי
עוצמת יניקה: 245AW
הספק: 600 וואט
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אורן 26.05.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Jimmy H10 PRO

לירן עבדי | 05.01.2023
הטוב
  • תצוגה עם התראות בעברית והערכת זמן סוללה
  • ערכת אביזרים רחבה
  • שאיבה עוצמתית
  • מוט מפרקי
הרע
  • מעמד רעוע, ללא תושבת טעינה ייעודית
  • מלאכת ריקון המיכל מלכלכת
  • טעינה מלאה ממושכת
בשורה התחתונה
סוללה נשלפת, רגל מפרקית והתראות בעברית הם חלק מהיתרונות שיש ל-H10 Pro להציע, אבל קשה לומר שאין לו כמה מתחרים שמציעים תכונות זהות. כנראה שמעלתו המרשימה ביותר היא השאיבה העוצמתית וברוב מוחץ של הניקיונות שלנו לאורך תקופת הסקירה, מעבר בודד הספיק כדי לשאוב את כל הלכלוך – ואי-אפשר להגיד את זה על כל שואב מוט אלחוטי. עוד בנמצא: מעמד מעט מאכזב, מלאכת ריקון מלכלכת, ערכת אביזרים נאה וסטטוס סוללה בזמן אמת – אבל גם טעינה ממושכת מדי. ה-H10 Pro תופס מקום טוב במרכז הקטגוריה העמוסה ולטעמנו אלטרנטיבה לא רעה בכלל.
H10 PRO
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,949 ₪
מחיר סופי: 1,950 ₪
מחיר סופי: 1,952 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-12 חנויות>>
הקדמה

שואב האבק האלחוטי H10 Pro מבית Jimmy מבטיח להציע מנוע דיגיטלי חזק בעוצמת 600W וכוח שאיבה 245AW, זמן שאיבה של עד 90 דקות עם סוללה נשלפת וחיישן אבק חכם שמסוגל לזהות עד 4 דרגות לכלוך שונות. עוד בשואב: רגל "ג'ירפה" מתקפלת, תאורת LED הנדלקת בעת השאיבה, מסך תצוגה אינטרקטיבי, ערכת אביזרים והתראות קוליות.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מכמה נתונים "יבשים": הספק המנוע עומד על 600W וכוח השאיבה כ-245AW נשען על טכנולוגיית ציקלון אופקי כפול. לשואב 4 מצבי שאיבה: אוטומטי, שמשנה את עוצמת השאיבה בהתאם למשטח, Eco החסכוני, Turbo המוגבר ו-Max העוצמתי ביותר. הקפדנו לשאוב מדי יום את הבית שלנו עם מצב השאיבה האוטומטי, ברירת המחדל של השואב ברגע שמדליקים אותו. נתחיל מהשורה התחתונה; ה-H10 Pro התגלה כשואב יעיל, בעיקר בזכות עוצמת יניקה גבוהה והימנעות מחזרה על אותם מקומות שוב ושוב. גושי פרוות כלב שמקפידה להיאסף במסדרון ארוך נשאבו בקלות במצב Eco ושאריות אוכל שנפלו לילדים לרצפה או לכלוכים אבקתיים כמו קפה וקמח גם כן לא דורשים יותר מדי מהשואב שלפנינו והכל נאסף במעבר בודד.


Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה


הרגע שהכי הרשים אותנו ב-H10 Pro היה בעת שאיבת הספה המשפחתית והמזרן בחדר השינה. התקנו את המברשת הממונעת הייעודית לנושא ובתום 20 דקות של שאיבה יסודית לאורך ולרוחב הספה והמזרן, גילינו גושי אבק שזעזעו אותנו, אבל יותר מזה, הוכיחו לנו כמה יעיל השואב. שלא תטעו, גושי האבק שנאגרו במיכל בתום השאיבה לא נראו בשום שלב כשהיו מפוזרים ברחבי הספה, אבל ברגע שנערמו לכדי יחידת ענן אבק שנשאבה בעוצמה, הבנו כמה מאובקת הספה שלנו ולא פחות חשוב, כמה הצליח ה-H10 Pro במשימתו. מרשים – אבל גם קצת מדאיג לדעת כמה אבק הסתתר בספה המשפחתית שלנו.

Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה

עוברים לריקון מיכל הלכלוך. מיכל הפסולת מציע נפח של 0.6 ליטר, אחסון נדיב יחסית עבור ענני אבק שמצטברים שם ואנחנו הסתדרנו עם ריקון של פעם בשבוע, לא רע בכלל. ממה שפחות התלהבנו היא מלאכת הריקון המלכלכת. המיכל מוגן על ידי דלת פלסטיק שבלחיצה על מקש ייעודי, נשלפת החוצה ואמורה לגרום ללכלוך להיפלט החוצה. אלא שלא משנה אם רוקנו את המיכל מדי יום או מדי שבוע, ענני האבק תמיד נטו להידבק לפינות, השיערות נצמדו לסוף הפילטר ובשורה התחתונה, כמעט תמיד נאלצנו למשוך את חתיכות האבק עם היד, בתהליך שלכלך אותנו בכל פעם מחדש. אגב, גם הטחה של המיכל בפח האשפה לא עוזרת – כשהאבק הוכיח בפעם המי-יודע-כמה שהוא שם כדי להישאר. וזה מעט מאכזב, בעיקר כי פגשנו מכלי אבק אצל השואבים המתחרים שאיכשהו הצליחו לגרום לאבק להיפלט החוצה בקלות – אלא שה-H10 Pro התקשה להציע זאת, ריקון אחר ריקון.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-H10 Pro לא שונה מדי בנוף שואבי המוט ומציע את מה שכבר ראינו אצל המתחרות: ידנית אחיזה בולטת ורחבה, צמד מקשים עבור הדלקת/כיבוי השואב ומקש המחליף בין עוצמות השאיבה – ומתחתיהם מסך LED המציג את מצב השאיבה הנוכחי, סטטוס סוללה, דרגות חלקיקי אבק והתראות שוטפות. אולי רק מיקום יחידת הציקלון כאן בולטת בייחודה, עם שילובה לרוחב יחידת השואב ולא לאורכה. באשר להרכבת ופירוק אביזרים, הכל עובד כשורה: כל החלקים "קליקיים" ומתחברים בקלות ליחידת השואב, עם מנגנון שכנראה כבר פגשתם בכל שואב מוט אחר. יחידת השואב לבדה שוקלת כ-1.9 ק"ג , שאולי לא נוראי בתנועה בתמיכת מוט, אבל כשעוברים למצב ידני מגלים גוף כבד שתובע מנוחה מעת לעת, במיוחד כשמנסים לשאוב מדפים גבוהים או אזורים יותר צרים וצפופים – וכבר מרגישים את שרירי הזרוע עובדות שעות נוספות שתובעות מנוחה בתוך דקות בודדות של שימוש. ואם זה חשוב לכם, גם התראות בעברית קיימות כאן, עם חיווי קולי על כמה מרגעים שוטפים במהלך השאיבה, כמו במעבר בין מצבי שאיבה או כשמטעינים את השואב. נחמד ולא מזיק.


Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה


מלבד יחידת השואב וצינור המתכת המתקפל במארז קיבלנו ערכת אביזרים מתקדמת, קחו אוויר: מברשת רצפה חשמלית, מברשת למזרנים, צינור הארכה גמיש, מברשת לריפודים, מברשת מסילות צרה, מברשת רכה, רולר שטיחים, מתאם זוויתי, שנאי עבור טעינה, סוללה ומעמד אחסון פלסטיקי. מגוון האביזרים מוערך מאוד, בטח כשהם דואגים ל-99% מדרישות ניקוי הבית היום-יומיות. אותנו למשל מברשת הריפודים שירתה מצוין כשניקינו את מזרן השינה שלנו וכורסה ישנה, המברשת הצרה שאבה אבק שהצטבר בחודשים האחרונים במסילות חלון ההזזה ורולר השטיחים ינק כמות מפתיעה של לכלוך משטיח סיבים עבה. באותו עניין ראוי גם לפרגן למוט המפרקי ורגל ה"ג'ירפה" מתקפלת די בקלות כשמנסים לשאוב אזורים נמוכים – בכך לא נאלצים להתכופף יותר מדי או להשתטח על הרצפה רק כדי להגיע למרכז תחתית הספה.

Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה

המעמד שקיבלנו לא רע אבל גם לא מחדש מדי; הוא אמנם הוברג בקלות אבל פלסטיקי ומרגיש די שברירי, בטח כשמניחים עליו את יחידת השואב שגורמים לו מעט לנוע במקומו - אבל לפחות נמנעים מקידוח בקיר. מצד שני, אם אתם מעדיפים סטנד צמוד לקיר כדי לחסוך במקום, המעמד של ה-H10 Pro לא מאפשר זאת. החלק הכי מצער במעמד היא תושבת הטעינה שלו, או יותר נכון היעדרה; בניגוד למעמדי שואב בהם כבל המטען משתלב פנימה וכל שנותר למשתמש הוא להכניס את יחידת השואב לתא ייעודי, כאן נדרש לחבר פיזית את כבל הטעינה ישירות לשקע הסוללה – לא הפתרון הכי אלגנטי ופחות נוח מהמעמדים המתחרים.

Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה


ומה לגבי רעשי מנוע? בעוצמות השאיבה הגבוהות, Turbo ו-Max, ה-H10 Pro מגיע לרעש שנע בין 83-85dB במצב Max, נתון גבוה למדי ואולי אפילו הרועש ביותר מבין שואבי המוט שבדקנו בשנים האחרונות. יש לכך יתרון מסווה וחיסרון גלוי: הרעש הגבוה הוא תוצר מפורש של המנוע העוצמתי, זה שגם מציע את עוצמת היניקה שהרשימה אותנו. כאמור, תופעת הלוואי מתבטאת ברעשים שהשואב מפיק ותשכחו מלנסות לשאוב איתו אבק בשעות הערב כשהילדים ישנים למשל, או בחללי עבודה פתוחים – הוא טורדני להחריד ופשוט יפריע לכולם.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ב-Jimmy מבטיחים עד 90 דקות של זמן עבודה בתמיכת סוללת 3000mAh. בחיטוט במפרט הטכני, ה-90 דקות המקסימליות הן תחת מצב Eco, כשהשואב מופעל במצב ידני, כלומר לא דרך המברשת הראשית, שמציעה באותו מצב חסכוני עד 60 דקות עבודה. לא שזה נורא מדי, אבל קחו זאת בחשבון. עוד נתונים: במצב Turbo אנחנו אמורים לקבל עד 22 דקות עם מברשת ועד 29 דקות במצב ידני ובמצב Max התובעני זמני הפעילות מתקצרים משמעותית, כצפוי; עד 12 דקות במצב מברשת ועד 17 דקות בשימוש ידני.


Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה


בכל הנוגע לסוללה בפעילות השוטפת, התוצאות לא רחוקות מדי מהנתונים המובטחים: ה-H10 Pro מציע בערך 10-11 במצב Max, אבל לזכותו ייאמר שמלבד הבדיקה הפורמלית עבור הסקירה, כמעט ולא נאלצנו להשתמש בעוצמת השאיבה המקסימלית. תחת מצב Eco השואב מציע בערך 50-55 דקות של עבודה, שהספיקו לרוב שאיבות הבית השגרתיות שרק חיפשו את האבק הרך והשגרתי שמצטבר בכל דירה. בזמן השאיבה, במסך הקדמי כל הזמן מוצגת הערכת זמן בדקות עד לתום הסוללה, בהתאם כמובן לעוצמת השאיבה התורנית.


Jimmy H10 Pro: העוצמתי והמרעיש שבחבורה


לפי היצרנית, משך טעינת הסוללה אורך בין 4-5 שעות. בפועל גילינו שבתוך שעתיים צברנו כ-40%, כלומר אכן טעינה מלאה אורכת בסביבות 4.5 שעות – לא זמן קצר במיוחד. החדשות הטובות הן שהסוללה של ה-H10 Pro נשלפת, מה שאומר שברגע שהיא מסתיימת, תוכלו להחליף אותה מיד בחדשה ולא תצטרכו להמתין עד לטעינה מחודשת. מאחר ובקופסה מקבלים סוללה בודדת, את הנוספת תאלצו לרכוש בנפרד, כמובן. עוד עניין פחות מעודד הוא שאין תושבת ייעודית עבור הסוללה הנפרדת ולא תוכלו להטעין צמד סוללות במקביל, כלומר רק אחרי שהראשונה תיטען, תוכלו לחבר למטען את הסוללה השנייה. בהתחשב במשך הטעינה הארוך-במיוחד, לשתי סוללות ייקח יחדיו כמעט 10 שעות להיטען במלואן.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply