חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Anker Soundcore Liberty 4
יצרן: Anker
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 1/2023
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
y0583237769 28.03.24
xyzqvu 19.06.23
Bar 28.04.23
yomtovam 06.03.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Anker Soundcore Liberty 4

לירן עבדי | 08.03.2023
הטוב
  • מצב האזנה מרחבי שהתגלה כיעיל בגיימינג
  • אפליקציה אינטואיטיבית ומלאה בתכונות
  • זיהוי אוטומטי של הסרת האוזניות
  • צימוד לשני מכשירים בו-זמנית
  • עמידות IPX4 בפני מים
  • איכות סאונד מצוינת
הרע
  • זמן המתנה (latency) סביר
  • מקשים חצי-נוחים לתפעול
  • נטול קודק aptX כלשהו
בשורה התחתונה
יש ל- Liberty 4 את אוסף התכונות המתקדם ביותר בשוק, בעיקר בשל אפליקציה שאחראית ל-90% מהקסם. מה עוד בנמצא? סאונד מרחבי שמשפר דרמטית את חווית הגיימינג, ביטול רעשים שסיפק תחושת ואקום רצויה, צימוד לשני מכשירים במקביל ועמידות IPX4, אם תרצו לרוץ איתן. אם חיפשתם חסרונות, כדאי שתדעו שהן נטולות קודק aptX כלשהו, זמן ההמתנה סביר בלבד ואל המקשים הפיזיים התקשינו להתרגל. אם חיפשתם אוזניות עבודה פרקטיות בלי להתפשר על הסאונד, ה- Liberty 4יעשו את העבודה.
Soundcore Liberty 4
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 489 ₪
מחיר סופי: 545 ₪
מחיר סופי: 559 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

ה-Liberty 4 הן אוזניות TWS מבית Anker Soundcore המציעות ביטול רעשים, דרייברים דינמיים ACAA 3.0 החדשים של החברה עם הבטחה לאודיו מרחבי ב-360° ותמיכה בקודק LDAC. האוזניות מתיימרות להציע נוחות הרכבה גבוהה בזכות מתאמי CloudComfort הכוללות גם מד דופק מובנה שאמור לנטר את המידע לצרכים שונים. באגף הסוללה, האוזניות מציעות עד 9 שעות שימוש בטעינה מלאה ועד 28 שעות יחד עם קייס הטעינה – ויש גם הבטחה לטעינה מהירה; טעינת 15 דקות תביא ל-3 שעות האזנה. ה-Liberty 4 זמינות בצבע שחור ולבן.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ב-Anker מנופפים בגאון בצמד הדרייברים הדינמיים החדשים שלהם, ה-ACAA 3.0 (ר”ת Astria Coaxial Acoustic Architecture) המבטיחים להעניק איכות משופרת לצד תמיכה בקודק LDAC, תקן Hi-Res שחובבי הצליל יעריכו. רק שימו לב שמעבר בין חתימת הסאונד של היצרניצת לקודק המבוקש מתבצעת רק דרך האפליקציה, בתהליך שאורך סביבות 10 שניות. מקודדים נוספים הנתמכים כאן הם AAC ו-SBC, אך אין זכר לאף קודק של Qualcomm, בין אם זה עבור שיפור איכות הסאונד בהאזנה אלחוטית או להורדת זמן ההמתנה (latency).


Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


נתחיל מביטול הרעשים, שהתגלה כיעיל מאוד – וזו לא הפעם הראשונה שהתרשמנו מהתכונה הזאת באוזניות TWS מבית Anker Soundcore. בקטגוריית ה-Ambient Sound קיבלנו 3 תצורות של השתקת רעשים חיצוניים; אדפטיבי, המושפע מרעשי הסביבה ומחליש אותה בהתאם להתגברותם, Normal המבטל בערך 60-70% מהרעשים ו-Transparency, מין ביטול רעשים חלקי שמציע גרסת Vocal שמאפשרת האזנה לקולות הקולגות או גרסת Transparency Fully מלאה שמכניסה לא מעט מרעשי הרקע כדי לא להרגיש לגמרי מנותקים. במבחן התוצאה זה עובד נהדר ואם אתם מחפשים את תחושת הוואקום, הביטול האדפטיבי יעבוד נהדר. במקרים בהם תרצו לא להרגיש לבד בעולם, ה-Transparency ידקק את רעשי הסביבה ויכניס אותם סמלית לתוך האוזניים שלכם. בשורה התחתונה, ה- Liberty 4חשף ביטול רעשים עוצמתי ואוטם או צנוע ודליל, בהתאם לצורך האישי שלנו.

Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


עוברים לאיכות הצליל ויש כאן הרבה חשיבות לסאונד המוגש לאוזני המשתמש והערכנו את מגוון מצבי הסאונד, לכל צורך. למי שלא רוצה להסתבך מדי, חתימת הסאונד של Soundcore זמינה לבחירה מיידית ויש גם את תכונת HearID שמתאימה את פרופיל הסאונד המבוקש להעדפות המשתמש והרגישות שלו לטווחים מסוימים. נחמד. לחובבי הסאונד המדויק, יש גם אקולייזר בהתאמת טווחים אישית, לא כולל אוסף הסגנונות המובנה באפליקציה המותאם למה שהאזנו לו; פודקאסט, דאנס, הדגשת הבס או היצמדות לז'אנר מסוים כמו ג'אז, רוק או רגעי פסנתר קלאסיים. לא בטוח שהמשתמש הממוצע ינצל עשירית מתכניות הסאונד שמציעה האפליקציה – אבל בטח שלא תמצאו אותנו מתלוננים.

Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


בעניין הסאונד המרחבי, מה שב-Soundcore מכנים Spatial Audio, אנחנו מודים שמיהרנו להכיר בו כגימיק. שמחנו לאכול את הכובע; בהאזנה למוזיקה האפקט המוענק לשירים מורגש באוזן כמוגש בתוך היכל, כזה שגורם למוזיקה להישמע כאילו נוגנה במופע חי עם כמה כיווני שמיעה ויש גם אפקט הדהוד (Reverb) מורגש לקטעי ה-Vocals, למי שאוהב את הסאונד המלא והראוותני. את השימוש בסאונד המרחבי הערכנו דווקא בגיימינג וההבדל התהומי בינו לבין סאונד ברירת המחדל משנה את כל אופן סגנון המשחק. כיווני היריות נשמעים הרבה יותר מפותחים, צעדים סמוכים הופכים ליותר ברורים והרגשת ה-360 מעלות הפתיעה לטובה. ב-Anker לא מתייגים את האוזניות כייעודיות לגיימינג וחבל – סאונד ה-Spatial הוא מהיעילים שפגשנו במשחקי FPS.

Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


עבור ניהול שיחות, האוזניות צוידו ב-6 מיקרופונים עם ביטול רעשים מבוסס AI ואין לנו יותר מדי תלונות באגף זה. שבוע שלם של שיחות במשרד, בבית ובחוץ ביצענו אך ורק עם ה-Liberty 4 ואת כמות התלונות מהצד השני אפשר לספור על יד אחת. ביטול רעשי חוץ התגלה כיעיל למדי, גם אם לעיתים הצליחו להיכנס רוחות רעשניות שאפיינו את פברואר הסוער, ומהצד השני נאמר לנו שקולנו מספיק גבוה וברור לשיחה קולחת ונטולת הפרעות. היו לפעמים הערות על כך שנשמענו מרוחקים מדי, תופעה ידועה לשמצה שפגשנו בהמון אוזניות TWS שעברו על ידינו – אבל כמות ההערות בעניין זה הייתה זניחה מאוד ביחס ליתר השיחות המוצלחות.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

למרות הקופסה המרשימה, אוזניות ה-Liberty 4 לא בורכו במראה מנצנץ או מסובב ראשים, לפחות לא הגרסה השחורה שקיבלנו; הן מעוטרות בשחור מבריק, עשויות פלסטיק ברובן ועלולות להיחשד כאוזניות TWS גנריות אילולא מותג היצרנית שמככב לאורך ידיות האוזניות. מרגיש שב-Anker העדיפו להתעסק בפרקטיקה ובתכונות מתקדמות – ובהמשך נגלה אם קיבלנו פיצוי ראוי. הוגן להוסיף שהמראה זה לא הכל והאוזניות מצוידות בעמידות בתקן IPX4, כלומר חסינות בפני רסיסי מים ואגלי זיעה שאמורה להספיק לכם אם תבקשו לרוץ איתן.


Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


עוברים לנוחות ההרכבה ואוזניות ה-TWS שלפנינו לא סובלות מפרופיל בולט כשמרכיבים אותן באוזניים ובתמיכת אטמי הסיליקון במארז קיבלנו אחיזה גבוהה במיוחד, כזו שלא תגרום לאוזניות להישמט בגלל לעיסת מסטיק, הסטת צוואר מהירה או נדנוד ראש מוגזם. לגבי אימון, קשה לנו להשתכנע שהן בוודאות לא ייפלו; באימונים סטטיים כמו הרמת משקולות האוזניות לא הושפעו מדי מתנועות הראש, אך באשר לריצה מהירה או כל ספורט שגורם לגוף להיטלטל בתדירות גבוהה, ה-Liberty 4 התקשו להשאיר את הרושם המאובטח במלואו באוזן.

ומה לגבי תפעול? בניגוד ללא מעט אוזניות TWS המתופעלות על ידי חיווי מגע, ה-Liberty 4 חוזרות לשיטת המקש הפיזי, שהפעם מגיע בדמות לחצן מוארך וצר לאורך שפורפרת כל אוזניה. סך השימושים מגוון ולא חוסך דבר מהמשתמש; בברירת המחדל זמינות 3 מחוות (לחיצה בודדת, כפולה ומשולשת) לפעולות הפופולריות כמו ניגון/עצירת שיר, מעבר בין מצבי Ambient ומעבר שיר קדימה/אחורה – אבל את כל המחוות ניתן לשייך לפעולות אחרות, כמו הגברת/הנמכת הווליום, מעבר לעוזרת וירטואלית הפעילה במכשירכם או פשוט לבטל את אותו חיווי.

Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק

הכל על הנייר מאוד משכנע, אלא שהשימושיות מעט לוקה בחסר וגם ביום האחרון לסקירת האוזניות התקשינו להתרגל ללחצנים. לטעמנו שילוב של לחצן זעיר לצד מיקומו באזור לא אינטואיטיבי במיוחד יצרו חווית שימוש לוקה בחסר, כזו שמאוד מהר גרמה לנו להעדיף לתפעל את האוזניות ישירות מהסמארטפון שלנו. כן ייאמר לזכות האוזניות שיש חיווי קולי דק שמעיד על לחיצה מוצלחת וגם ברמת האפליקציה ניתן להקשיח או לעדן את הלחיצה הנדרשת – אבל גם אחרי כמה ימים עקשניים, לא הצלחנו להתרגל למקשים המובנים באוזניות. תוסיפו לעובדה שיש זמן המתנה של שניה מרגע הלחיצה ועד שהפקודה מתרחשת וקיבלתם גם תגובתיות נמוכה. חבל שדווקא בשימושיות כה בסיסית האוזניות מאכזבות.

עוברים לפיצ'רים מיוחדים ויש לא מעט מהם. מבחינת שימוש יום-יומי, צפו לתכונות פרימיום יעילות למדי; צימוד לשני מכשירים בו-זמנית ביעילות מרשימה בתמיכת האפליקציה, זיהוי הסרת האוזניות ועצירה אוטומטית של הנגן – ואם תקבלו שיחה תוך כדי, בתום השיחה הנגן יחזור לנגן אוטומטית. לא מובן מאליו ומגיב היטב ביום-יום. יש גם מצב מונו בנמצא, אם תבקשו להאזין באוזניה אחת בלבד בזמן שהאחרת נטענת וכמצופה, ישנה גם תמיכה בעוזרת וירטואלית שפועלת במכשיר שלכם.

Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


פיצ'ר נוסף ודי בולט בייחודו בקטגוריית ה-TWS הוא חיישן דפיקות הלב וה-Liberty 4 הצליח לתעד את פעימות הלב שלנו רק דרך הרכבת האוזניות באוזניים, לא פחות. באפליקציה מתועד קצב הלב הנוכחי שלנו, מעקב אחרי רמת המתח שנגזרת מכך (ומשאר מדדים אישיים שהזנו קודם לכן) ויש גם מעקב שבועי. האפליקציה גם מזמינה לבצע אימון עם האוזניות – אבל כאמור, הרגיש לנו בטוח יותר להרכיב אותן בפעילויות סטטיות עם תנועה קלה מאשר אימונים אינטנסיביים ומהירים שעלולים לגרום להן ליפול מהאוזניים.

ומה לגבי האלחוטיות? ה-Liberty 4 מגישות את הסטנדרט המקובל בקטגוריית ה-TWS, כלומר הכנסת האוזניות לקייס וסגירת המכסה מנתקת את הצימוד. החזרה האוזניות לאוזניים מחזירה את הצימוד תוך רגעים בודדים, בלי עיכובים או בעיות טכניות שנתקלנו בהן. בלוטות' בגרסה 5.3 מספק טווח קליטה של עד סביבות 10 מטרים כמקובל ורק זמן ההמתנה טיפה העיב על חגיגת האלחוטיות; ישנו עיכוב מורגש בין שפתי הדמות למילים הנשמעות, סביבות 100-150ms אם נהמר בגסות. במחשב זה אפילו מחריף, סביבות 250-300ms. זה לא אומר שאי-אפשר לראות סדרה בנוחות, אבל מי שחייב את הדיוק המושלם, לא ימצא אותן אצל ה-Liberty 4 – והיעדרותו של קודק שיצמצם את זמן התגובה כמו aptX Low Latency לא עוזר במיוחד.

נחתום את נושא הנוחות עם אפליקציית Soundcore המצוינת הזמינה לאנדרואיד ו-iOS. שמחנו לגלות אחד מפתרונות התוכנה ההדוקים והראויים ביותר לאוזניות TWS; האפליקציה יציבה מאוד עם ניתוקים אפסיים מול האוזניות, כל התכונות מוצגות באופן ברור, מצבי הסאונד ואפשרויות ה-ANC מוסברות נפלא – ויש גם עדכוני firmware מעת לעת, כמו זו שקיבלנו במהלך הסקירה. במילים אחרות, ב- Anker Soundcore הראו לנו שהמוצר זה לא הכל והאפליקציה המתלווה לאוזניות מעניקה ל-Liberty 4 המון ערך מוסף שלא כל המתחרות מצליחות להציע.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

לפי היצרנית, הסוללה באוזניות אמורות להציע עד 9 שעות האזנה ועוד 19 שעות האזנה מחכות בקייס, כלומר כ-28 שעות האזנה בסך הכל. רק צריך לזכור שכשמפעילים את ביטול הרעשים או מצב ה-Spatial Audio, זמני הסוללה מתקצרים, עד כ-7 שעות האזנה עם ANC פועל ועד 5 שעות האזנה כשהצליל המרחבי פועל. הקייס של ה- Liberty 4 קטן מאוד, אולי מהקומפקטיים שפגשנו בשמי ה-TWS ובקלות ייכנס לכל כיס. מקדימת שולבה תאורת LED בהירה מהבהבת כסימון לטעינה, בגבו יציאת USB-C עבור חיבור הכבל ויש גם תמיכה בטעינה אלחוטית.


Anker Soundcore Liberty 4: מהמתוחכמות בשוק


התחלנו עם כמה ימים משרדיים כשה-ANC פעל במשך כל הזמן אך עם LDAC כבוי – ובממוצע ה-Liberty 4 הציעו כ-6-6.5 שעות האזנה בממוצע. לא שזה נורא מדי, כי זה די מקביל ליום עבודה ממוצע, אבל גם לא כזה שתואם להבטחת היצרנית. הקייס כאמור מספק עוד 2 מחזורי טעינה, לפני שתצטרכו להטעין גם אותו. טעינת האוזניות בתוך הקייס אורך בערך 50 דקות ובאפליקציה ניתן להורות לאוזניות להיכבות אוטומטית בהיעדר שימוש, בטווח שבין 10-60 דקות – או פשוט לבטל את התכונה אם תעדיפו שהאוזניות יהיו פעילות כל הזמן כל עוד הן מחוץ לקייס.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply