חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung TouchWiz F480 סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 2.8 אינטש
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2008
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
כרטיס זיכרון: Micro SD/T-Flash
ממשק הפעלה: מסך מגע
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אניטה 28.07.12
עמיר 09.06.12
מתן 18.02.12
Shiran 04.10.11
חנית 22.04.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung TouchWiz F480 סמסונג

הטוב
  • מסך מגע
  • ממשק מצוין
  • עיצוב מרהיב בממדים ובמשקל נוחים
  • מצלמה 5 מגה פיקסל איכותית
  • משך פעולת סוללה ארוך
הרע
  • Wi-Fiאין
  • ממשק מעט אטי
  • חיבור אוזניות לא סטנדרטי
בשורה התחתונה

רבות דובר על המושג iPhone Killer, אותו מכשיר שיצליח להביס את ה-iPhone של אפל במכלול פרמטרים – תכונות, נוחות שימוש ובעיקר שיק וסטייל. האם F480 של סמסונג הוא קוטל הiPhone האולטימטיבי? נראה שלא.

למרות שה-F480 מציג ביצועים עדיפים בכמה אספקטים וגם עושר תכונות רחב יותר, משהו באותו Look and Feel חמקמק עדיין לא מושלם ואלגנטי כמו בiPhone-. מצד שני, סמסונג בהחלט יכולים להתפאר במכשיר שהוא כנראה אחד הטובים מסוגו. המצלמה האיכותית, מסך המגע, מערכת ההפעלה המצוינת והעיצוב המרהיב חוברים כולם יחד במכשיר הזה ועושים אותו טלפון-גאדג'ט נחשק ואיכותי. אם היה בו Wi-Fi, הוא היה קרוב מאוד למושלם.

הקדמה

מאז הסעירה אפל את העולם עם ה-iPhone הראשון, היה ברור שחברות נוספות ינסו לשחזר את ההצלחה ולייצר מכשירים עם תכונות דומות. הראשונה הייתה LG עם דגםKU990 Viewty , וכעת זאת חברת סמסונג הקוריאנית, שהתמקמה לאחרונה כמס' 2 בעולם הטלפונים סלולאריים. סמסונג משיקה סדרת מכשירים עם קונספט דומה, כמו ה-Instinct וה-Omnia שטרם הגיעו לארץ, ואת הדגם הנוכחי Tocco – או בשמו הרשמי, Samsung F480.

הכינוי Tocco (Touch באיטלקית, מגע) הולם את הדגם הזה מאוד, שכן עיקר התפעול שלו מתבצע באמצעות מסך המגע החכם. חוץ ממנו תמצאו במפרט תקשורת בדור 3.5 HSDPA, מצלמת 5 מגה פיקסל, נגן מוזיקה ווידאו, רדיו FM, Bluetooth סטריאופוני ותמיכה בהרחבת זיכרון עם כרטיס MicroSD.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בעבר הבחנו שנושא איכות השיחה הוזנח במקצת בטלפונים סלולאריים שמוצבו כמכשירי גאדג'ט, ולשמחתנו המצב אינו כך ב-F480. איכות השיחה במכשיר טובה מאוד, והעוצמה גבוהה למדי, בעיקר באפרכסת; בספיקר העוצמה סבירה אך תתקשו לשוחח אתו במקומות הומי אדם.

בנגינת מוזיקה דרך הרמקול של המכשיר (שהוא בעצם אותו הרמקול שבאפרכסת, בקדמת המכשיר) קיבלנו צליל חד ודי איכותי אך מוגבל לתדרים בינוניים-גבוהים, מטבע הדברים, ובעוצמה גבוהה יחסית. האוזניות המצורפות מתחברות בחיבור Micro-USB למכשיר, באותו השקע המשמש גם לטעינה, והן מספקות איכות שמע מצוינת ועוצמה גבוהה.

סמסונג F480
איכות השיחה במכשיר טובה מאוד, והעוצמה גבוהה למדי; בספיקר העוצמה סבירה אך תתקשו לשוחח אתו במקומות הומי אדם. האוזניות המצורפות מתחברות בחיבור Micro-USB למכשיר, באותו השקע המשמש גם לטעינה, והן מספקות איכות שמע מצוינת ועוצמה גבוהה

נוחות השימוש

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

חשבתם שהiPhone הוא פסגת העיצוב? חכו עד שתראו את המכשיר הזה. העיצוב שלו פשוט מרהיב: F480 הוא מכשיר בתצורת בר דקיק וקטן; החלק הקדמי שלו מצופה זכוכית כהה, החלק האחורי עשוי מתכת מוברשת ובאמצע נמצא חישוק כרום מבריק. המסך, בגודל 2.8 אינטש, תופס את רוב הפאנל הקדמי.

אחת התכונות שעושות את הדגם הזה למיוחד ומושך כל כך היא מידותיו הקומפקטיות. הוא בנוי בגודל וצורה אידיאליים: הוא גדול מספיק כדי שהמסך יהיה נוח וברור לשימוש, וקטן מספיק כדי לשבת בנוחות מושלמת בכף היד ולהחליק בקלות לכיס המכנסיים או בכיס החולצה. תוסיפו לזה את עוביו הדק (11.6 מ"מ), את משקלו הקל (106 גרם) גרם ואת העיצוב המרשים, ותבינו למה התאהבנו בו ממבט ראשון.

מקשי החומרה מינימאליים, וכוללים מקשי חיוג וניתוק ומקש אמצעי לתפריט הראשי הנמצאים שלושתם בפאנל הקדמי, מתחת למסך. בצדי המכשיר נמצאים מקשי העוצמה ומקש הצילום. בראש המכשיר ישנו מקש Hold, שלמעשה מעביר את המכשיר למצב המתנה. עוד תמצאו בצדי המכשיר שקע Micro-USB המשמש לטעינה ולחיבור לאוזניות, וחריץ הרחבה לכרטיס MicroSD התומך בעד 8GB. זיכרון המכשיר, אגב, הוא בנפח של 232MB.

סמסונג F480
אחת התכונות שעושות את הדגם הזה למיוחד ומושך כל כך היא מידותיו הקומפקטיות. הוא בנוי בגודל וצורה אידיאליים: הוא גדול מספיק כדי שהמסך יהיה נוח וברור לשימוש, וקטן מספיק כדי לשבת בנוחות מושלמת בכף היד ולהחליק בקלות לכיס המכנסיים או בכיס החולצה


 


גולת הכותרת היא כמובן המסך: זהו מסך מגע גדול ברזולוציה של 240X320, התומך ב-262 אלף צבעים. איכות המסך מצוינת, למרות שלא יכולנו להשתחרר מההרגשה שהן הרזולוציה והן עומק הצבע יכולים היו להיות מעט גדולים יותר. עם אור שמש מלא המסך מתקשה להתמודד והוא דוהה מאוד, אך ממבט בזווית עליונה המצב משתפר ומאפשר שימוש סביר.

מסך המגע בנוי בטכנולוגיה שסמסונג מכנה
TouchWiz, שאמנם אינה תומכת במולטי-מגע (מגע ביותר מנקודה אחת במקביל) אך מאפשרת גלילה, לחיצה ארוכה וגרירה והשלכהdrag & drop) ) של פריטים ממקום למקום. אי אפשר להימנע מהשוואה לאבי הקונספט, הiPhone-, והמסקנה שלנו היא שה-iPhone בכל זאת עושה את העבודה טוב יותר. מסך המגע ב-F480 אמנם מגיב היטב ברוב המקרים, אך חסרה בו הקלילות והחלקלקות המושלמת שמצאנו בiPhone-.

על מערכת ההפעלה של המכשיר הזה, שמשובצת גם בסדרת המכשירים החדשה Soul של סמסונג, אפשר לכתוב עמודים שלמים. בתמציתיות נאמר שבחברה עשו שיעורי בית רציניים והוציאו לשוק מערכת הפעלה בוגרת, חכמה, מגוונת ונוחה בכל אספקט אפשרי. התפריטים אינטואיטיביים ומפורטים, העיצוב מלוטש ועכשווי מאוד והשימוש במכשיר פשוט מהנה.

נקודת התורפה המרכזית של הממשק הנהדר הזה היא האטיות שלו. האפקטים במעבר תפריטים ובין המסכים השונים מקסימים (אם נתעלם לרגע מדמיונם המובהק לאלו של המתחרה מבית אפל), אבל הם קצת אטיים ועצלים, ולא זורמים באותה קלילות ואלגנטיות שהיינו מצפים מהם. מנגד מצאנו כמה הברקות עיצוביות, כמו ממשק חיבורי ה-Bluetooth שמציג את המכשיר במרכז מעין רדאר וירטואלי, כשההתקנים המזוהים בסריקה מופיעים בעיגולים סביבו לפי המרחק ועוצמת האות; כדי לחבר את המכשיר עם אחד ההתקנים פשוט גוררים את סימון ההתקן המבוקש אל מרכז המעגל – פשוט ומבריק. חוץ מזה תמצאו די הרבה תוכנות ואפליקציות שימושיות, כמו קורא RSS, עורך וידיאו, תמיכה בהצגת מסמכי אופיס ועוד.



סמסונג F480
 
נקודת התורפה המרכזית של הממשק הנהדר הזה היא האטיות שלו. האפקטים במעבר תפריטים ובין המסכים השונים מקסימים, אבל הם קצת אטיים ועצלים, ולא זורמים באותה קלילות ואלגנטיות שהיינו מצפים מהם


 


אחת התכונות האהובות עלינו בממשק הוא המשוב המתקבל בכל מגע במסך, בצורת רטט קצר (שאפשר להתאים את עוצמתו ואף לבטלו כליל); מעבר לנוחות הפונקציונאלית שבקבלת פידבק, המוודאת שהקישור או הכפתור שעליו התכוונת ללחוץ אכן נלחץ, יש משהו ממכר בויברציות הקצרות האלו בקצה האצבע. נסו ותיהנו.

התפריט הראשי בנוי מ-12 אייקונים המספקים גישה לכל הפונקציות המכשיר. לחיצה על מקש התפריט הפיזי מתחת למסך מוביל אל מעין תפריט ראשוני מקוצר עם חמישה אייקונים: הודעות, חיוג, נגן מוזיקה, דפדפן אינטרנט ותפריט ראשי.



סמסונג F480
התפריט הראשי בנוי מ-12 אייקונים המספקים גישה לכל הפונקציות המכשיר. לחיצה על מקש התפריט הפיזי מתחת למסך מוביל אל מעין תפריט ראשוני מקוצר עם חמישה אייקונים: הודעות, חיוג, נגן מוזיקה, דפדפן אינטרנט ותפריט ראשי


 


החיוג וההקלדה הם סוגיה חשובה במכשיר הזה, בגלל מסך המגע. בסמסונג החליטו על קונספט שונה מהiPhone-, ובמקום מקלדת מלאה תמצאו במסכי ההקלדה את סט המקשים הנומריים שקיימים בטלפונים רגילים, שמחייבים הקלדה על אותו מקש מספר פעמים כדי להקליד אות. יש שיחלקו עלינו, אבל מצאנו את הבחירה בשיטה זו כחכמה ונוחה יותר משיטת המקלדת המלאה – המקשים הוירטואליים עצמם גדולים יותר והסיכוי לטעות קטן יותר. עדיין, ההקלדה על מסך מגע נוחה פחות ממקשים אמיתיים, אבל למי שאינו מקליד עשרות מסרונים ביום – אפשר להתרגל לעניין ואפילו להקליד במהירות יחסית.

סמסונג F480
במקום מקלדת מלאה תמצאו סט מקשים הנומריים, שמחייבים הקלדה על אותו מקש מספר פעמים כדי להקליד אות. מצאנו את הבחירה בשיטה זו כחכמה ונוחה יותר משיטת המקלדת המלאה – המקשים הוירטואליים עצמם גדולים יותר והסיכוי לטעות קטן יותר


 


בתוך הקופסה המהודרת, מצאנו מלבד המטען, האזניות וכבל הנתונים, עוד פריט חביב ושימושי: כיסוי מסך העשוי פלסטיק קשיח בציפוי עור שחור מהודר, שמורכב למכשיר במקום מכסה הסוללה הרגיל בחלקו האחד, ומכסה את המסך בחלקו השני. בעינינו זו חשיבה יצירתית ושירותית ראויה לשבח מצד סמסונג, שיודעת את נפש צרכניה וטורחת גם לצייד אותם בכיסוי ראוי ונאה למכשיר שכמעט כולו מסך.

סמסונג F480
ל-F480 מצורף כיסוי מסך העשוי פלסטיק קשיח בציפוי עור שחור מהודר, שמורכב למכשיר במקום מכסה הסוללה הרגיל בחלקו האחד, ומכסה את המסך בחלקו השני

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

F480 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עשירה במיוחד, עם תכונות שאנו רגילים למצוא במצלמות ייעודיות: אוטו-פוקוס, תכניות צילום, מבזק LED עוצמתי, צילום רצף, זיהוי פנים וזיהוי חיוך (ממש כך), איזון לובן, מדד חשיפה, הגדרת ISO ומייצב תמונה – בקיצור, כל מה שהייתם מצפים למצוא במצלמה.

תפעול המצלמה, קביעת ההגדרות וכו' מתבצעים באמצעות מסך המגע, והצילום עצמו מתבצע באמצעות מקש הצילום הממוקם בימין המכשיר, כך שבאחיזה לרוחב כמו מצלמה רגילה המקש נמצא במקומו הטבעי, למעלה מימין. המצלמה אומנם תומכת בפוקוס אוטומטי, אך חבל שאין חיווי לאחר חצי-הלחיצה לאות שאכן המיקוד הצליח (או נכשל). בתנאי תאורה קשים משתמש המכשיר בנורת המבזק כנורת עזר למיקוד.

בתאורה טובה, איכות התמונות מצוינת; קצת קשה להאמין שתמונות כאלה יצאו ממצלמה של טלפון סלולרי. הצבעים יפים, החדות גבוהה והחשיפות נכונות. כשהתקרבנו לקרופ של 100% ניכרו אותות העיבוד הדיגיטלי והחדות לא נראתה כה מרשימה, אבל בתצוגה רגילה על מסך המחשב, או בהדפסה של גדלים סטנדרטיים, תקבלו תוצאות מרשימות מאוד. אהבנו מאוד את הפונקציה של זיהוי החיוך, שהיא בעצם הדור הבא של זיהוי הפנים: לאחר לחיצה על הדק הצילום המצלמה מתמקדת בפני המצולם וממתינה עד שיחייך – ורק אז מבצעת את הצילום עצמו. הבעיות מתחילות בצילום בתוך הבית: למרות שהפלאש חזק למדי ומצליח להאיר את הסצנה היטב, המיקוד משום מה לא מדויק והתמונות אינן חדות וממוקדות מספיק.

איכות הוידיאו, כרגיל בטלפונים סלולריים, די גרועה. הרזולוציה המקסימאלית היא 320X240 (QVGA) והוידיאו נראה מפוקסל ולא איכותי.

סמסונג F480
F480 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עשירה במיוחד. תפעול המצלמה, קביעת ההגדרות וכו' מתבצעים באמצעות מסך המגע, והצילום עצמו מתבצע באמצעות מקש הצילום הממוקם בימין המכשיר, כך שבאחיזה לרוחב כמו מצלמה רגילה המקש נמצא במקומו הטבעי, למעלה מימין. בתאורה טובה, איכות התמונות מצוינת


 


נגן המוזיקה במכשיר נוח וקל מאוד לשימוש. ניתן לקטלג את הרצועות לפי פרמטרים שונים, יש השמעה אקראית או חוזרת ואיקולייזר עם תשע הגדרות קבועות, ומובן שניתן להשמיע את המוזיקה ברקע ולהמשיך להשתמש ביישומים אחרים. בזמן הנגינה מראה התצוגה את שם האמן והאלבום וכן את תמונת העטיפה במידה שיש.

נגן הרדיו מאפשר שמירה של תחנות בזיכרון, סריקה ידנית או אוטומטית והשמעה דרך הרמקול במכשיר. איכות הקליטה סבירה ולא יותר ופעמים רבות נאלצנו לנסות ולמקם מחדש את המכשיר כדי לקבל קליטה. תיאורטית ישנה תמיכה ב-RDS, אך בפועל לא ממש הצלחנו לראות אותו פועל (למעט פעם אחת). בנוסף קבלנו במכשיר אפליקציה לזיהוי שירים ברדיו דרך האינטרנט (בדומה ל-TrackID שבמכשירי סוני-אריקסון).

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הנקודה המאכזבת ביותר מבחינתנו ב-F480 הוא היעדרה של קישורית Wi-Fi. במקומה נאלצנו להסתפק בגלישה סלולרית ברשת דור 3.5, שהייתה מהירה מאוד. הדפדפן המובנה במכשיר ראוי לשבחים, והוא אחד הדפדפנים העשירים והנוחים שיצא לנו לפגוש בטלפונים סלולריים. מעבר לנוחות שבגלישה עם מסך מגע, המאפשרת לחיצה על הקישורים עצמם וגלילה מהירה בעמוד עם האצבע, דאגו מפתחי התוכנה להכין עבורנו 3 צורות תצוגה שונות שאפשר להתאים לנוחות מרבית: תצוגת שולחן עבודה, המציגה את הדפים כמו שהם; התאמת תצוגה חכמה, שכשמה כן היא – מתאימה את תוכן העמוד למסך בצורה נוחה להפליא; ותצוגת דף מנחה, שמקבילה לניווט שהכרנו מדפדפן Opera-mini או מ-Mini-map של נוקיה, ומאפשרת ניווט מהיר בעמוד הממוזער והתקרבות לקטע המבוקש. ניתן לשנות את גודל התצוגה באופן מהיר בעזרת מקשי העוצמה שבצדי המכשיר – בקיצור, תוכלו לשלוט על האופן שבו תראו את דפי האינטרנט ולגלוש בצורה הנוחה ביותר – ומה עוד אפשר לבקש מדפדפן?

כמובן מאליו נזכיר שניתן לנהל סימניות, לשמור עמודי אינטרנט בזיכרון המכשיר ולגשת להיסטוריית הגלישה. ניתן להגדיר חשבונות של ספקיות ישראליות באופן מהיר וקל ולהתחיל לקבל מיילים בתדירות הרצויה לכם. בנוסף ישנה תמיכה מלאה בדוא"ל כולל קבלה ושליחה של קבצים. במכשיר מותקנת תוכנת צפייה במסמכי אופיס המסוגלת להציג קובצי Word, Excel, PowerPoint ו-PDF, כך שתוכלו לפתוח ולהציג את מרבית הקבצים המצורפים שתקבלו במייל.

סנכרון הנתונים מול המחשב האישי מתבצע באמצעות תוכנת Samsung PC-Studio 3, שהתגלתה כנוחה ואינטואיטיבית להפליא ומאפשרת גם גישה לזיכרון המכשיר, הפעלת קבצי מולטימדיה ועוד.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סמסונג מבטיחה עד 3 שעות דיבור ועד 250 שעות המתנה במכשיר עם סוללת הליתיום-יון 1000mAh. בפועל השגנו משך פעולה נאה של יומיים, שכללו שימוש נרחב בפונקציות המכשיר (מוזיקה, מצלמה, גלישה באינטרנט ושיחות) ובבהירות מסך מלאה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

העיצוב האלגנטי להפליא והמסך הגדול מצופה הזכוכית נראים קצת עדינים ושבריריים, אך לאחר שימוש ממושך נרגענו במידה רבה. F480 בנוי מחומרים מעולים ובגימור משובח, והוא עשוי כולו כמקשה אחת, ללא חלקים נעים או רופפים. גם זכוכית המסך עושה רושם קשוח, ואחרי שהות בכיס ובתיק שלנו היא נותרה ללא שריטה (אבל עם הרבה טביעות אצבעות, אין מנוס מכך). גם הנרתיק המצורף בערכת המכשיר הוסיף לנו הרבה שקט נפשי ביחס לעמידות המכשיר. קצת חבל שעדשת המצלמה חשופה ללא מכסה, ועלולה להישרט ולהתלכלך.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply