חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia 5800 XpressMusic נוקיה
מותג: Nokia
מערכת הפעלה: Symbian
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2008
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: ARM 11
מספר ליבות: ליבה אחת
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Rossoneri 07.01.14
נינה 12.11.13
ויטלי 28.04.13
אלעד 27.03.13
itamar 19.03.13
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia 5800 XpressMusic נוקיה

הטוב
  • מסך מגע איכותי וחד
  • זוג רמקולים עוצמתיים וטובים
  • Wi-Fi ו-bluetooth A2DP
  • A-GPS
  • חיישני מהירות וקירבה
  • דפדפן תומך פלאש
  • מקלדת QWERTY וירטואלית נוחה
  • זיהוי כתב יד עברי
  • נגני מוזיקה ווידיאו טובים
  • יציאת TV
הרע
  • ממשק נוח אך לא מלהיב, ומעט אטי
  • שיטת גלילה לא נוחה ולא עקבית
  • מצלמת 3.2 מגה פיקסל באיכות בינונית
  • מבנה שמנמן ועיצוב לא מרשים
בשורה התחתונה

ל-XpressMusic 5800, יש פוטנציאל שהוא לא מספיק מממש. לזכותו נזכיר שזהו טלפון המגע הראשון של נוקיה, ולכן הוא לא מגובש ומדויק מספיק. בסך הכל הוא מצויד בסט תכונות נאה מאוד, והוא אפילו מצטיין בתחום השמע והמוזיקה. אבל מטלפון מגע ציפינו לערך מוסף כלשהו; מסך המגע של 5800 לא מספק ערך מוסף כזה בגלל מערכת ההפעלה הסטנדרטית מדי וחסרת הברק. זה לא אומר שהוא לא מכשיר טוב ומוצלח, והבעיות הקונקרטיות שלנו אתו בסך הכול די מינוריות, אבל את זה תוכלו לקבל גם במכשירי מוזיקה רגילים.


 


 לסיכום, נוקיה מתחילה את חוויית המגע בזהירות רבה מדי ובלי לשנות הרבה, ואם אתם מחסידי נוקיה שמאוהבים בממשקים השמרניים שלה, 5800 ייקח אתכם צעד נוסף עם מסך המגע שלו, אבל לא צעד גדול מדי.

הקדמה

XpressMusic 5800, טלפון המגע הראשון של Nokia, הושק סוף-סוף בארץ אחרי ציפייה ארוכה. נוקיה איחרה להיכנס לשוק מכשירי המגע, בעוד שרוב החברות הציגו כבר מזמן דגמים ראשונים שגם נמכרו יפה. 5800, שכונה בתחילה Tube, הוא טלפון מוזיקלי מובהק, מסדרת XprerssMusic של החברה. הוא בנוי בתצורת בר וחלקו הקדמי מוקדש ברובו הגדול למסך המגע שלו, בגודל 3.2 אינטש.

בעוד שהחברות המתחרות הלכו על קו אלגנטי, עסקי או שניהם גם יחד במכשירי המגע שלהם, טלפון המגע הראשון של נוקיה הוא טלפון-מוזיקה ספורטיבי. ככזה הוא מעוצב בדומה לדגמים אחרים בסדרה, עם גוף פלסטיק קשיח בצבעים עזים ומבנה עמיד ושמנמן למדי - רחוק שנות אור מהטלפונים אניני-העיצוב של סמסונג או HTC 

הצצה במפרט הטכני מגלה ש-5800 פועל על מעבד ARM 11 במהירות של 369Mhz, ועם 128 מגה זיכרון RAM. הזיכרון למשתמש בסיסי, בנפח 81MB בלבד, אך ניתן להרחיבו באמצעות כרטיס Micro-SD עד 16GB.

יכולותיו הטלפוניות של המכשיר כוללות תקשורת ב-4 רשתות ה-GSM, ותקשורת נתונים ברשת HSDPA ובמהירות מקסימלית של 3.6Mbps. כמו כן הוא מצויד במקלט Wi-Fi ובקישורית Bluetooth A2DP, מקלט A-GPS, רדיו FM עם RDS, חיישן מגע וחיישן קירבה. כטלפון-מולטימדיה במהותו הוא מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים ובנגן מוזיקה ווידיאו, וכן בחיבור 3.5 מ"מ לאוזניות ויציאת TV-Out. בנוסף יש לו מצלמת 3.2 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו. מערכת ההפעלה שבמכשיר היא S60 בגרסה 5, המבוססת על סימביאן 9.4.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

5800 ממשיך את המסורת המכובדת של מכשירי נוקיה, ומפיק איכות דיבור מצוינת בשיחות. שמענו את בן-שיחנו באיכות טובה ובעוצמה גבוהה דרך האפרכסת, וברמקולים החיצוניים נהנינו מעוצמה גבוהה מאוד שאפשרה שיחה במקומות רועשים ותוך כדי נסיעה, מבלי לפגום באיכות הצליל.

זוג הרמקולים ממוקמים שניהם מימין המכשיר, כך שבאחיזה בו לרוחב הם מעניקים חווייה סטריאופונית. הרמקולים פשוט מצוינים, הן בעוצמת השמע והן באיכות הסאונד שלהם. צפייה בסרט או האזנה למוזיקה הם חוויה מהנה עם הרמקולים הללו. הצליל עשיר יחסית עם טווח תדרים רחב ועוצמתו חזקה מספיק כדי למלא חלל של חדר קטן. יתרון נוסף מתבטא בעוצמה הגבוהה של צילצולים ורינגטונים בקבלת שיחה, שאפשרה לנו לשמוע את הצלצול בתוך אולם חתונות רועש ממרחק של יותר משישה מטרים.

נוקיה 5800
צפייה בסרט או האזנה למוזיקה הם חוויה מהנה עם הרמקולים הללו. הצליל עשיר יחסית עם טווח תדרים רחב ועוצמתו חזקה מספיק כדי למלא חלל של חדר קטן

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

5800 נוח מאוד לאחיזה בגלל מבנהו המוארך והצר, אך הוא עבה למדי ומורגש מאוד בכיס המכנסיים.

מסך המגע מצוין. הוא בהיר מאוד ואיכותי מאוד, ובזכות הרזולוציה הגבוהה שלו
(
640X360) הוא חד במיוחד ומציג טקסט ותמונות באיכות גבוהה. זהו אמנם מסך TFT ולא OLED, אך איכות הצבע שלו מרשימה והוא תומך בעד 16 מיליון צבעים. באור יום הוא שומר היטב על בהירותו ומאפשר שימוש סביר גם בשמש. המכשיר אמנם מגיע עם סטיילוס, אבל לא נזקקנו לו כלל – המסך מגיב טוב מאוד למגע אצבע והמקשים הוירטואליים השונים גדולים מספיק. רגישות המסך לא לגמרי גבוהה ולא די בנגיעה קלה אלא יש ללחוץ קלות על המסך כדי שהפעולה תיקלט – עניין של הרגל. המסך כולל גם תכונה בשם Tactile Feedback או "משוב תחושתי", שמתבטאת בפידבק פיזי למגע שהוא ספק-רטט ספק-הדף קל. ניתן לשלוט על עוצמת הפידבק, ובאופן כללי הוא משפר את חוויית המגע ומדמה אותה ללחיצה אמיתית על לוח מקשים.

מתחת למסך נמצאים 3 מקשי חומרה, 2 לחיוג וניתוק ואחד לתפריט הראשי. המקשים קצת צרים מדי ומעט קשים ללחיצה. מעל המסך מימין נמצא מקש מגע מואר, שנגיעה בו פותחת תפריט קיצור עם התכונות העיקריות במכשיר: מוזיקה, תמונות, שיתוף ברשת, וידיאו ואינטרנט.

בצד ימין של המכשיר נמצאים 2 חריצים מכוסים במכסי פלסטיק, אחד לכרטיס הזיכרון מסוג Micro-SD ואחד לכרטיס ה-SIM, שלמרבה הצער לא ניתן לשליפה מבלי לפרק את הסוללה. בראש המכשיר נמצא מקש ההפעלה והכיבוי, שקע 3.5 מ"מ סטנדרטי לאוזניות ושקע Mini-USB לסינכרון למחשב, וכן שקע טעינה זעיר. בצד שמאל של המכשיר נמצאים מקשי העוצמה, מקש הצילום הדו-שלבי, ובאמצע מתג הסטה שמשמש לנעילה ושחרור של המקשים ומסך המגע – מקש שימושי ונוח להפליא שממוקם בדיוק במקום הנכון, מול האגודל של היד האוחזת במכשיר (לפחות לימניים). בגב המכשיר, במכסה הסוללה, נמצא חריר ייעודי שבתוכו שוכן עט הסטיילוס. בדרך כלל אנחנו לא אוהבים סטיילוס בטלפון – לדעתנו עדיף שהמכשיר יידע להתמודד עם מגע באצבע – אבל אם כבר, טוב שהסטיילוס נמצא בתוך גוף המכשיר ולא מתנדנד לו עם חוט כמו ב-Omnia של סמסונג. כאמור, הסטיילוס הוא רק בונוס ב-5800, מפני שמערכת ההפעלה שלו מותאמת היטב למגע באצבע ולמעשה לא תזדקקו לו מלבד לשירבוט ולכתיבה.

נוקיה 5800
המכשיר אמנם מגיע עם סטיילוס, אבל לא נזקקנו לו כלל – המסך מגיב טוב מאוד למגע אצבע והמקשים הוירטואליים השונים גדולים מספיק. רגישות המסך לא לגמרי גבוהה ולא די בנגיעה קלה אלא יש ללחוץ קלות על המסך כדי שהפעולה תיקלט


 


מערכת ההפעלה במכשיר היא S60 – אותה מערכת שהכרנו ממכשירי סימביאן הרגילים, עם התאמה למסך המגע. מבחינת המהות זו אותה מערכת, עם אותם אייקונים ואותן פונקציות, אותם תפריטים ואותן תוכנות – וכאן הבעיה שלנו בעצם עם המכשיר הזה. הממשק אמנם טוב, מובן ואפילו לא אטי מדי (רק קצת), אבל מי שקונה מכשיר מגע מצפה לחוויית שימוש אחרת, מהנה יותר, ייחודית יותר, עם איזשהו ערך מוסף. במערכת ההפעלה של 5800 אין כמעט ערך מוסף. הוא פשוט וסתמי מדי, עם אותו עיצוב יבשושי ואפילו האפקטים במעבר בין מסכים פשוטים ודלים. בעיה קטנה נוספת היא שלחיצה אחת לא מספיקה כדי להפעיל פונקציה כלשהי, אלא צריך ללחוץ פעמיים – לא ברור למה זה טוב. יש לומר שהמסך מגיב גם למחוות (הסטת אצבע וגלילה) וגם ללחיצה ארוכה שפותחת תפריט משנה, אך לא למולטי-מגע. תלונה אחרונה בנוגע למערכת ההפעלה: הגלילה בתוכנות השונות לא אחידה. בעוד שברוב המקרים תצטרכו לגלול מלמעלה למטה באמצעות פס גלילה דק בצד המסך, עניין לא נוח כשלעצמו, בדפדפן האינטרנט הגלילה משתנה והופכת לגלילה מלמטה למעלה. טוב היה לו נוקיה הייתה בוחרת במתודת גלילה אחת ונצמדת אליה.

חיישן הסיבוב במכשיר פועל אוטומטית ומתאים את התצוגה לכיוון ההחזקה במכשיר, אולם הפעולה לוקחת לו קצת זמן – לפעמים 2 שניות עד שהוא מגיב. בנוסף יש במכשיר לחיישן קירבה שמכבה אוטומטית את המסך כשהוא מוצמד לאוזן, וגם משתיק את הצילצול או השעון המעורר כשהופכים את המכשיר על גחונו.

המסך הראשי במכשיר כולל את "מסך ההמתנה הפעיל" הרגיל של נוקיה, שמציג קיצורי דרך לתוכנות (מותאם אישית) וכן את מצבן של תוכנות שפועלות כעת, כמו נגן המוזיקה. בחלק התחתון מוצגים שני כפתורים, אחד לחיוג שפותח מקלדת מקשים, ואחד לאנשי הקשר. לתפריט הראשי ניתן לגשת רק ממקש החומרה שמתחת למסך.

כמו ב-Renoir של LG, גם כאן תוכלו לבחור בין מקלדת אלפא-נומרית למקלדת QWERTY, אלא שבעוד שב-Renoir המעבר בין המקלדות מתבצע אוטמטית בהתאם לכיוון האחיזה במכשיר, ב-5800 תצטרכו לבחור בסוג המקלדת מתפריט ייעודי. גם כאן ההקלדה במקלדת הרגילה לא נוח מספיק בגלל הרגישות הקהה של המסך, ואילו מקלדת ה-QWERTY נוחה מאוד עם מקשים גדולים יחסית המאפשרים הקלדה מהירה ללא טעויות. שיטת הזנה נוספת היא זיהוי כתב-יד, כלומר שירבוט האותיות בכתב יד על המסך (באמצעות הסטיילוס), שמתורגמות אוטומטית לאותיות. להפתעתנו הנעימה, יש תמיכה בזיהוי כתב יד עברי והוא עובד מצוין. חבל רק שאי אפשר לכתוב באופן שוטף, אלא צריך להמתין אחרי כל אות עד שתיקלט.

5800 כולל מקלט A-GPS מובנה, ואת תוכנת המפות של גוגל. סביר להניח שהספקיות בארץ ימכרו אותו עם תוכנת הניווט שלהן. כרגע המכשיר לא תומך בתוכנות Waze או Sygic Drive מפני שהוא מכשיר הסימביאן הראשון שכולל מסך מגע. יש לצפות שגרסאות תואמות יפותחו תוך זמן לא רב. תוכנות אחרות שתמצאו במכשיר הן נגני מוזיקה וודיאו, תוכנת עריכת וידיאו, תוכנת צפייה במסמכי אופיס (ללא אפשרות עריכה והכנה של קבצים אלא אם כן תרכשו את התוכנה המלאה), עריכת תמונות ועוד.

ערכת המכשיר נדיבה למדי, וכוללת כרטיס זיכרון בנפח של 8GB, שני עטי סטיילוס, סטיילוס בצורת מפרט, מטען ביתי, זוג אוזניות, כבל נתונים, כבל וידיאו, נרתיק נשיאה עשוי גומי (לא הכי נוח, אבל מגן על המסך) ומדריך למשתמש.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נגן המוזיקה במכשיר מתקדם ונוח, כמצופה. הוא מקטלג את המוזיקה לפי פרמטרים, מציג את תמונת האלבום ותומך באפשרויות השמעה שונות ובפעולה ברקע. כמו כן יש איקולייזר עם תבניות מוכנות שגם ניתן להתאמה אישית (8 Bands), וכן הרחבת סטריאו והעמקת באס. הנגן תומך בפורמטים MP3, WMA, WAV ו-ACC.

נוקיה 5800
נגן המוזיקה במכשיר מתקדם ונוח, כמצופה. הוא מקטלג את המוזיקה לפי פרמטרים, מציג את תמונת האלבום ותומך באפשרויות השמעה שונות ובפעולה ברקע


 


נגן הוידיאו תומך בהצגת מסך מלא, ובזכות זוג הרמקולים והגודל שלו, חויית הצפייה בסרטים טובה מאוד. המכשיר תומך בהצגת סרטים בפורמטים MPEG4, WMV ו-3gp. את התמונות והסרטים שב-5800 שלכם תוכלו להציג על מסך הטלויזיה באמצעות יציאת ה-TV שמכשיר.

מצלמת המכשיר, ברזולוציה מקסימלית של 3.2 מגה פיקסל, כוללת עדשת קארל-צייס, אוטופוקוס ופלאש שמורכב משתי נורות LED. תוכנת המצלמה נוחה לשליטה באמצעות מסך המגע, וכוללת תכונות כמו פיצוי חשיפה, איזון לבן, מקרו ועוד. מקש הצילום לא נוח במיוחד, ובעוד שחצי הלחיצה מבצעת את הפוקוס כיאות, המשך הלחיצה בעייתי ולא פעם המקש פשוט לא נלחץ והצילום לא מתבצע, ויש לחזור על התהליך. המכשיר יודע גם לצלם וידיאו ברזולוציית VGA
(
640X480) ובקצב של 30 פריימים בשנייה.

איכות התמונות המתקבלת סבירה ותו לא. בתאורה טובה קיבלנו כמה תמונות טובות עם צבעים טובים, אבל ברובן ככולן הופיע רעש דיגיטלי לא נעים, גם ב-ISO נמוך מאוד. בתאורה חלשה או בתוך הבית המצב מחמיר והתמונות מקבלות גוונים ירקרקים וגרעיניות מרובה, וגם הפלאש לא משפר בהרבה את המצב. גם איכות הוידיאו בינונית, עם תופעות פיקסול ומריחה בתנועה, ולמרות הרזולוציה ההגונה שלם הם יתאימו בעיקר לצפייה במסך המכשיר. בתמונות ובסירטונים שצילמתם תוכלו לצפות בתוכנת הגלרייה שמכשיר, הכוללת מצב שקופיות ודיפדוף בין התמונות בהסטת אצבע, וכן סיבוב התמונה וביצוע התקרבות (זום).

5800 כולל גם רדיו FM עם תכונת RDS, והקליטה בו טובה. הוא מאפשר שמירת תחנות בזיכרון, סריקה אוטומטית, הזנה ידנית של התדר המבוקש והאזנה דרך הרמקולים החיצוניים (כאשר האוזניות מחוברות ומתפקדות כאנטנה).

פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

XressMusic 5800 כולל את הדפדפן Mini-map בגרסה מותאמת למסך המגע. גם כאן הוא מתפקד היטב, ומספק גלישה מהירה ונוחה למדי. הוא מתמודד היטב עם עמודי WAP כמו גם עם עמודי HTML. הדפדפן טוען את העמודים כשהם מוקטנים ומוצגים במלואם, וכדי להגדיל אותם יש להקיש פעמיים במקום כלשהו במסך. הבעייה היא שבמצב ההתקרבות, גושי הטקסט אינם מתאימים עצמם לרוחב המסך כמו במכשירים אחרים, ויש צורך לגלול לרוחב כדי לקרוא – לא נוח. למרבה השמחה בדפדפן תומך בפלאש ומאפשר הצגה של דפי אינטרנט במלואם. הגלישה מהירה הן בקישורית הסלולרית והן באלחוטית, אך בטעינת דפים מורכבים כמו עמוד של פורטל, הניווט בעמוד נעשה איטי.

המכשיר תומך בקבלה ושליחה של דוא"ל, כולל קבצים מצורפים, ומאפשר הגדרה מהירה וקלה של חשבונות דואר נפוצים.

5800 הוא מהמכשירים הראשונים שתומכים בשיתוף תמונות וסרטונים עם חשבון OVI, מעין רשת חברתית מתוצרת נוקיה דרכה ניתן לשתף קבצים עם חברים. אחרי פתיחת החשבון, ניתן להעלות סרטונים לרשת בקלות רבה ישירות מהגלרייה שבמכשיר.

את המכשיר ניתן לסנכרן עם המחשב האישי ועם תוכנת Outlook באמצעות התוכנה Pc-suite ועם כבל הנתונים המצורף.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הסוללה ב-5800 היא סוללת ליתיום-יון בהספק נאה של 1320mAh, ולפי הצהרת נוקיה היא אמורה לספק עד 408 שעות המתנה, 5 שעות שיחה ו-35 שעות האזנה למוזיקה. אצלנו שרדה הסוללה בין יום וחצי ליומיים בשימוש רגיל, וזהו זמן סוללה סטנדרטי למכשירים מסוג זה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

הזכרנו בשיפוטיות מסוימת ש-5800 לא ניחן במראה יוקרתי ואלגנטי כמו מכשירי-מגע של חברות מתחרות, אבל במקום זאת הוא מספק שקט נפשי למשתמש בזכות מבנהו המסיבי והקשיח. הוא בנוי היטב מחומרים שנראו לנו חזקים, ולדעתנו הוא ישרוד גם נפילות וחבטות קלות. סביב קדמת המכשיר ישנה מסגרת הבולטת מעט קדימה, כך שבנפילה חזיתית הסיכון שמסך המגע יפגוש בקרקע קטן. החיבורים השונים מכוסים מכסי פלסטיק, אך עדשת המצלמה נשארה חשופה וכדאי לבדוק היטב לפני כל תמונה שהיא אינה נגועה בטביעות אצבע. גם מסך המגע סובל מאוד מהצטברות טביעות אצבע, יותר ממכשירי מגע אחרים שבדקנו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply