חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי HTC One V
מערכת הפעלה: Android
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: ליבה אחת
מהירות מעבד: 1000 MHz
כרטיס זיכרון: Micro SD/T-Flash
ממשק הפעלה: מסך מגע
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אילן 22.01.13
Idan Levi 06.12.12
מוסא 29.09.12
Dani 15.09.12
רונית 29.07.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC One V

גד גניר | 17.05.2012
הטוב
  • מסך איכותי וחד
  • טכנולוגיית Beats Audio
  • זמן סוללה ארוך במיוחד
  • גוף מתכתי
  • ממשק Sense נאה ושימושי
הרע
  • אטיות מסוימת בהתקנת אפליקציות
  • נפח זיכרון RAM מצומצם יחסית
  • השהיות במעבר במסכי הבית ובפתיחת אפליקציות
  • ביצועי וידיאו ירודים
בשורה התחתונה

ל-One V אין יומרות להתחרות במכשירי High-End. מדובר בסמארטפון קטן שהמפרט שלו ממצב אותו מול מכשירים כמו ה-Galaxy W של סמסונג, אך מתעלה על מרבית מתחריו בזכות ממשק ה-Sense היפהפה, איכות השמע באוזניות, גוף Unibody מתכתי ומעל לכל, זמן סוללה ארוך להפליא במונחי סמארטפונים. כל אלה הופכים אותו למועמד מוביל בסגמנט שלו.

עבור מי שהחזיק בעבר ב-Legend ואהב את המימדים, היוקרתיות והקונספט הכללי של המכשיר, אבל מאס בו בגלל באגים, איטיות וסוללה מאכזבת, ה- HTC One V יכול להיות חוויה מתקנת. מי שמחפש מכשיר High-End ימצא את מבוקשו בדגמים אחרים.

הקדמה

סדרת One החדשה של HTC כוללת שלושה אחים, כשה- HTC One V הוא הפחות מרשים חומרתית מבין כולם ונועד להעניק את חוויית השימוש המוכרת של HTC בתקציב צנוע יותר.

עם עיצוב שמזכיר מאוד את שושלת מכשירי ה- Legend וה-Hero, מצויד One V בפלטפורמת MSM8255 של Qualcomm עם מעבד Snapdragon במהירות 1GHz ומאיץ גרפי Adreno 205, מסך בגודל 3.7 אינטש ברזולוציית 480X800 פיקסלים, מצלמת 5 מגה פיקסל עם פלאש LED וצילום וידיאו ברזולוציה של 720p, טכנולוגיית Beats Audio לשיפור איכות השמע באוזניות, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ועוד. סוגיית נפח הזיכרון הפנימי סבוכה במקצת, ונגיע אליה בהמשך.

מערכת ההפעלה היא Android 4.0 עם ממשק Sense בגרסתו האחרונה 4.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

השמע באפרכסת לא מרשים במיוחד, אך גם לא מאכזב. כבר שמענו מכשירים בעלי איכות שמע טובה יותר, אך לא מדובר במשהו שמפריע במיוחד בשימוש היומיומי. בשימוש בספיקר בשיחת האיכות היתה טובה מאוד, ועוצמת השמע היתה מספקת.

כמו בכל מכשיריה מאז ה-Sensation XE, שילבה HTC את טכנולוגיית ה- Beats Audioבמכשיר, מה שמשפר את איכות השמע באופן משמעותי בהאזנה למוזיקה באמצעות אוזניות. לצערנו, בניגוד למכשיריה הקודמים, בסדרת ה-ONE הפסיקה החברה לספק את אוזניות ה- Beats Audioהאיכותיות, וצירפה למכשיר אוזניות סטנדרטיות לחלוטין. הדבר עומד בניגוד מוחלט לגישה המלגלגת שהציגו אנשי HTC אך לפני מספר חודשים (כאשר עוד ניתן היה למצוא את אוזניות ה- Beats Audioבערכות המכשירים) בנוגע לאוזניות הפשוטות והבסיסיות איתם שומעים רוב האנשים מוזיקה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כפי שציינו, HTC One V נראה כמו נצר למשפחת ה-Legend וה-Hero של HTC. סימן ההיכר של המשפחה הזאת הוא ה"סנטר" בתחתית המכשיר שיתרונו הבולט (גיחי גיחי) הוא הגנה על המסך משריטות כאשר הוא מונח כשפניו מטה. מעבר לזה, מהלג'נד הוא גם ירש את גוף המתכת האחיד (Unibody) שאינו כולל מכסה סוללה סטנדרטי, אלא חיפוי פלסטיק קטן בתחתית המכשיר, המכסה את כרטיס ה-SIM וכרטיס הזיכרון. המכשיר משלב שני גווני אפור כהים, האחד של גוף המתכת, והשני של הכיסוי האחורי, אלמנט המצלמה, כפתורי הווליום וכפתור הכיבוי וההדלקה. באופן כללי, המכשיר נראה טוב, אבל הוא לא מסובב עיניים ברחוב, כנראה בגלל שילוב גווני האפור הסולידיים. עם זאת, התחושה ביד היא שמדובר באחד המכשירים היותר יוקרתיים ברמתו.

המתכת ממנה עשוי ה-One V אמנם מוסיפה למשקל המכשיר, שעומד על 115 גרם; עוביו 9.2 מ"מ. בסקאלה דמיונית שבקצה האחד שלה נמצאת נוחות השימוש ובקצה השני נמצאים ממדים קומפקטיים, ה-One V נמצא במקום טוב באמצע. הבליטה בחלקו התחתון לא ממש מפריעה כאשר מכניסים את המכשיר לכיס. משתמשים רבים התלוננו שב-HTC Legend, רמקול האפרכסת ממוקם בדיוק בקצה מסגרת המתכת של המכשיר, מה שהופך את הצמדת המכשיר לאוזן לתענוג די מפוקפק. ב-HTC One V זכוכית המסך בולטת מעט החוצה ומונעת את התופעה המכאיבה.

HTC One V
כמו קודמו הלג'נד, גם למכשיר הזה יש גוף מתכתי אחיד בצבע אפור וסנטר בולט קדימה. משקלו סביר והוא נוח לאחיזה ולנשיאה, וגם להצמדה לאוזן

בחלקו העליון של המכשיר נמצא שקע אזניות, ופס תאורה דקיק המשמש להתראות שונות. המכשיר אין כפתורים פיזיים, רק שלושה לחצני מגע בתחתית המסך (יישומים פועלים, חזרה למסך הבית וחזרה אחורה). לא שכחנו את כפתור התפריט, HTC החליטה לוותר עליו במכשיריה המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסא 4, מאחר ואפליקציות המותאמות לגרסא זו אמורות לכלול בתוכן פקד כזה על מסך האפליקציה עצמה.

המסך הוא אמנם מסוג TFT ולא AMOLED, אך הוא מספק איכות תמונה וצבע מעולים. הרזולוציה הגבוהה יחסית שמתפרשת על מסך בגודל של 3.7 אינטש יוצרת חדות גבוהה, הודות דחיסות פיקסלים של 252ppi, אותה דחיסות פיקסלים של ה-Samsung Galaxy W למשל. זהו נתון מצוין, אך עדיין לא ברמה של הגלקסי נקסוס או האייפון.

גרסת ה-Sense, הממשק העלי של HTC המותקן מעל Android 4.0, היא גרסה "דיאטטית" של זו שראינו ב- One X. בין ההבדלים שמצאנו היו ויתור על אפקט המעבר התלת מימדי בין מסכי הבית, אפשרויות מסך הנעילה צומצמו לבחירה האם יופיעו קיצורי דרך (שנקבעו מראש ע"י HTC) או שלא, וגם מסך האפליקציות האחרונות שנעשה בהן שימוש הוא המסך הרגיל של אנדרואיד 4, ולא זה המרשים של HTC. פרט לפשרות האלו ואולי עוד אי-אלה אחרות, Sense היה ונותר הממשק הנאה והשימושי ביותר שראינו במכשיר אנדרואיד. הוא כולל מגוון ענק של ווידג'טים, עיצוב מקיף ומרהיב של כל המסכים, אפליקציית מייל מתוחכמת ועוד שינויים רבים. כל אלו באים עם מחיר מסוים, לפחות על גבי החומרה הממוצעת של ה-One V: ישנה השהיה מסוימת במעבר בין מסכי הבית, מה שגורם לתחושת איטיות קלה בשימוש במכשיר. בנוסף, לא ברור לנו למה, אבל דווקא פעולת התקנת אפליקציות גורמת לאיטיות קשה בזמן ההתקנה וההורדה, וגם הפעולה עצמה אטית מאוד יחסית למכשירים אחרים.

HTC One V
המסך מספק איכות תמונה וצבע מעולים. הרזולוציה הגבוהה יחסית שמתפרשת על מסך בגודל של 3.7 אינטש יוצרת חדות גבוהה, הודות דחיסות פיקסלים של 252ppi

סוגיית הזיכרון הפנימי במכשיר היא סוגיה שמדירה שינה מלקוחותיה של HTC בשנים האחרונות. אפליקציות הולכות והופכות לכבדות יותר, אבל HTC ממשיכה להשיק מכשירים הכוללים זיכרון פנימי צנוע מאוד. ב-One V נתקלנו בתעלומה: בעוד כל המקומות המציגים את המפרט הטכני של המכשיר ציינו שיש לו זיכרון פנימי בנפח 4GB, בדיקה בתפריט ההגדרות של המכשיר העלתה שיש בו רק 1GB, מתוכם חצי מוקדש ל-RAM, זיכרון העבודה של המכשיר, וחצי לאחסון. לאן נעלמו 3GB נוספים? כנראה למערכת ההפעלה עצמה, ולממשק ה-Sense הידוע לשמצה בשל הנפח הרב שהוא דורש על כרטיס הזיכרון. קשה לנו להאמין שהמכשיר אכן דורש את כל הנפח הזה, מה שמעורר תקוות לכך שבבוא העת, כאשר שדרוג לגרסא הבאה של אנדרואיד יהיה על הפרק, לא נשמע תירוצים בסגנון "אין ל-One V מספיק זיכרון". בכל מקרה קחו בחשבון שבעת קניית המכשיר, תאלצו להיפרד מכמה עשרות שקלים נוספים כדי לרכוש לו כרטיס זיכרון בנפח סביר. בנוסף, 512MB זיכרון RAM זה לא הרבה, והדבר בא לידי ביטוי במדיניות ניהול זיכרון אלימה למדי; נתקלנו מפעם לפעם בסגירת אפליקציות שפעלו ברקע מבלי שרצינו בכך. לדוגמה, קרו מקרים בהם נסענו עם Waze פועל ורצינו במקביל לשמוע מוזיקה דרך אפליקציית Google Play Music, לאחר שבחרנו רשימת השמעה ורצינו לחזור לתוכנת הניווט, גילינו שהיא הספיקה להיסגר בינתיים. חשוב להדגיש שהדבר לא קורה באופן קבוע, אך קרה יותר מפעם אחת.

נקודה מעניינת לגבי העברית ב-One V: המכשיר שקיבלנו לבדיקה לא כלל עברית בין רשימת השפות שלו, אך לאחר שהתקנו את אפליקציית Morelocale2 (חינמית, זמינה ב-Play store) ובחרנו דרכה בשפה העברית –  כל ממשק המכשיר השתנה לעברית מלאה כבמטה קסם. לא ברור לנו מדוע הכלילה HTC את קבצי השפה בקוד המכשיר ולא אפשרה לבחור בה, אם כי אין ממש סיבה להתלונן.

למי שקרא את הסקירה שלנו על ה-HTC One X ונבהל מהצורך להחליף את כרטיס ה-SIM הרגיל שלו ב-Micro-SIM, הרי שב-One V נדרש SIM סטנדרטי לחלוטין.

HTC One V
Sense מגיע בגרסה דיאטטית ועם כמה פשרות, אבל היה ונותר הממשק הנאה והשימושי ביותר שראינו במכשיר אנדרואיד. הוא כולל מגוון ווידג'טים, עיצוב מקיף ומרהיב של כל המסכים, אפליקציית מייל מתוחכמת ועוד

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המצלמה ב-HTC One V מספקת תמונות מספקות באיכותן, והולמות ביחס למצלמת 5 מגה פיקסל. התמונות חדות, אך מתאפיינות בוורדרדות מסוימת. בנוסף, המצלמה לא מתמודדת בצורה טובה מספיק עם אזורים חשוכים, וניתן להבחין בהם ברעש דיגיטלי. HTC שילבה באפליקציית המצלמה מגוון פילטרים (לא משהו שלא ראינו בעבר במצלמות של סמארטפונים אחרים) ובנוסף, כאשר יש ב-Market מגוון עצום של אפליקציות כדוגמת Instagram, הצורך בפיצ'ר הזה הולך ופוחת, אם כי נחמד שהוא קיים. מצלמת הוידיאו מספקת איכות צילום סבירה למדי ברזולוציית 720p, אך גם כאן אין הפתעות או משהו מרשים במיוחד. צילום סטנדרטי, לא חד באופן יוצא דופן, אך עושה את העבודה.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם מצלמת המכשיר. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

HTC One V


HTC One V


HTC One V


נגן המוזיקה עבר ריענון קל ומציג כעת במסך הפתיחה שלו את שירות המוזיקה 7digital, את אפליקציית רדיו האינטרנט הפופולארית TuneIn ואת שירות זיהוי השירים SoundHound. הנגן המובנה מציע כרגיל ווידג'טים למסך הבית, למסך הנעילה ואפילו לתפריט ההתראות.

כהרגלה, HTC לא מרשימה בתחום ניגון הוידיאו. אמנם ניתן לנגן על המכשיר סרטי DivX אך לא הרבה מעבר לכך; סרטי MKV ברזולוציות 720p ו-1080p לא הצליחו להתנגן, וכך גם סרטון MP4 ברזולוציית 720p שנגן הוידיאו לא הצליח להתמודד איתו. ניסינו להוריד מה-Play Store את נגן הוידיאו MXPlayer, והתוצאות היו שונות אמנם, אך לא מרשימות הרבה יותר: הצלחנו לנגן כראוי את סרטון ה-MKV  ברזולוציית 720p, אך כל שאר הסרטונים היו מקוטעים והתנועה בהם היתה מאוד לא חלקה, כולל בסרטון ה- Divx.

רכיב ה-GPS במכשיר עובד מצוין, ננעל מהר על לוויינים, ובאמצעות Waze ניווט אותנו אל מחוז חפצנו ללא בעיות.

HTC One V
נגן המוזיקה עבר ריענון קל וכולל את שירות המוזיקה 7digital, את אפליקציית TuneIn ואת שירות זיהוי השירים SoundHound. הנגן מציע ווידג'טים למסך הבית, למסך הנעילה ולתפריט ההתראות

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

HTC One V מספק חוויית גלישה מהנה מאוד, למרות מסך צנוע מידות. הדפים נטענים במהירות, ושורת הכתובת נעלמת כאשר לא עושים בה שימוש כדי לפנות עוד קצת מקום. בדפים עמוסי תוכן נתקלנו בגלילה פחות חלקה, אם כי לא מדובר באופן חריג. כמובן שיש כאן תמיכה בפלאש ובאופן כללי, הגלישה במכשיר זורמת ומהנה.

ממשק ה-Sense הוא ככל הנראה הממשק שמאפשר סנכרון עם המספר הרב ביותר של שירותי רשת: Flickr, LinkedIn, Hotmail, וכמובן גם הסטנדרטיים: Facebook, twitter, Google ו-Exchange. בסנכרון לשרת הארגוני מצאנו בין הגדרות פרקי זמן הסנכרון אפשרות בשם "Smart Sync", שבה המכשיר לומד את הרגלי השימוש שלנו במייל וקובע את זמני הסנכרון בהתאם, על מנת לחסוך בזמני סוללה. כמו באחיו הגדולים לסדרה, גם לרוכשי ה- One V מציעה חברת DropBox לנפח אחסון בענן של 25GB בחינם למשך שנתיים. בנוסף, התרגשנו לראות את שירות SkyDrive של מייקרוסופט נמצא ברשימת השירותים איתם ניתן להסתנכרן, אך ההתרגשות חלפה כאשר גילינו שניתן רק להעלות קבצים לשירות הזה, ולא לעשות בו שימוש דו כיווני ולהוריד ממנו קבצים אל המכשיר כמו באפליקציות DropBox או Google Drive.

HTC One V
One V מספק חוויית גלישה מהנה מאוד, למרות מסך צנוע מידות. הדפים נטענים במהירות, שורת הכתובת נעלמת כאשר לא עושים בה שימוש כדי לפנות עוד קצת מקום ויש תמיכה בפלאש

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

בתוך המכשיר שוכנת סוללה בקיבולת של 1500mAh. הסוללה אינה ניתנת לשליפה החוצה בהתאם לאופנה שהתחילה עם ה-iPhone הראשון והתפשטה לצערנו גם ליצרניות אחרות. ולמרות זאת, HTC One V הוא אחד המכשירים הבודדים הזכורים לנו שמקבל ציון מושלם בסעיף משך זמן הסוללה: בשימוש מאסיבי שכלל שימוש בבהירות מסך בינונית, שיחות טלפון שנמשכו כ-40 דקות, סנכרון קבוע ל-Gmail ו- Exchange, גלישת אינטרנט, התקנת אפליקציות, ניווט במשך שעה ואפילו שימוש של שעתיים (!) ב -Tethering של המכשיר, הוא החזיק מעמד מהשעה 07:30, ועד 10:00 בבוקר שלמחרת. בשימוש רגיל מסוגל המכשיר להחזיק בכבוד במשך יומיים ללא טעינה, הישג שהוא בגדר חלום בסמארטפונים אחרים.

הסיבות להישג הזה הן ככל הנראה המסך שאינו ענק, מעבד חד ליבתי צנוע וטכנולוגיית ה- Smart Sync עליה הרחבנו לעיל. במהלך השימוש במכשיר הבחנו בצריכת סוללה גבוהה יותר בשימוש במשחקים ובהצגת סרטוני וידיאו, כך שייתכן שתמהיל שימוש הנותן יותר דגש לשימושים מהסוג הזה יציג זמן סוללה קצת פחות מרשים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

HTC אמנם לא מתפארת בעמידות במים או במכות, אך גוף ה-Unibody המתכתי של ה-one V מקנה לו תחושה של עמידות וחוסן. עם זאת, מכסה הקטן בחלקו האחורי התחתון קצת הורס את התחושה, מאחר ולפחות ביחידה שבדקנו הוא לא נסגר עד הסוף, ובמבט מקרוב ניתן להבחין דרך החריץ בכרטיס ה-SIM. בכל מקרה, אין חשש שהמכסה ייפול והוא יושב במקומו באופן יציב.


 


המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply