חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 2 N7100 סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 5.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
ציון WiseBuy
9.4
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Itshak 15.12.15
איתמר 19.11.15
natali 23.07.14
kathy 02.07.14
Ofir 04.02.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 2 N7100 סמסונג

הטוב
  • מסך ענק ומשובח בגודל 5.5 אינטש
  • מצלמה איכותית ומהירה במיוחד
  • עט סטיילוס רגיש ומדויק
  • ביצועים מהירים מאוד
  • חיי סוללה מצוינים
  • חיישנים שונים לתפעול אינטואיטיבי
  • ספיקר עוצמתי
  • NFC ו-MHL
  • אנדרואיד 4.1
הרע
  • מגושם ולא מתאים לכל יד
  • ממשק מעט מצועצע בעיצובו
  • גלילה לא לגמרי חלקה בחלק מהמצבים
  • אין תמיכה בפלאש בדפדפן (בשל גרסת 4.1)
בשורה התחתונה

המסקנות שלנו מה-Note הראשון של סמסונג היו מעט פושרות. היה זה מכשיר מרשים לתקופתו, אבל ביצועים חלשים יחסית ופשרות נוספות הרחיקו אותו מהכתר. עם הנוט 2 החדש המצב אחרת לגמרי: לטעמנו מדובר בסמארטפון האנדרואיד המרשים והנחשק ביותר כרגע, למי שמסוגל לדמיין את עצמו עם מכשיר גדול שכזה. עם מפרט אימתני, עט סטיילוס מדליק וחיי סוללה ארוכים במיוחד, ובעיקר עם מסך שמאפשר שימוש ארוך טווח, נוח וכיפי בשלל הפונקציות, מדובר במוצר שמסוגל להחליף גם את הטאבלט. והישג כזה לא הולך ברגל.

הקדמה

ה-Note הראשון של סמסונג היה הצלחה מפתיעה. בישראל הוא אמנם לא שבר שיאי מכירות, אבל בעולם הוא מכר יפה, ובאופן טבעי הגיע יורשו, Note II, שהושק בתערוכת IFA בברלין. כמו קודמו, מדובר במכשיר שמותח את גבולות הסמארטפון אל כיוון הטאבלט, ויחד עם עט סטיילוס מתוחכם ושלל אפליקציות תומכות, הוא מתיימר להיות עוזר אישי קריאייטיבי ורב-תכליתי.

נוט 2  מגיע אלינו קצת אחרי ה- Galaxy S III, ולכן באופן טבעי הוא שואב לא מעט השראה ממנו, הן בעיצוב והן במפרט. מדובר במכשיר ענקי עם מסך בגודל 5.5 אינטש מסוג Super AMOLED ברזולוציית 1280x720, עם מעבד מרובע ליבות Exynos 4421 המבוסס על Arm A9 במהירות 1.6GHz, 2GB זיכרון RAM, מאיץ גרפי Mali-400MP, מצלמת 8 מגה פיקסל ומצלמת 1.9 מגה פיקסל קדמית, רדיו, יציאת וידיאו MHL, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, מקלטי GPS ו-Glonass ועוד.

למכשיר שטח אחסון מובנה בנפח של 16, 32 או 64GB, עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD לעד 64GB נוספים. הוא פועל על כרטיס Micro-SIM. מערכת ההפעלה במכשיר היא Android בגרסה 4.1, המכונה Jelly bean.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

השיחה באמצעות ה- Samsung Galaxy Note 2 מעט מאתגרת בהתחלה, משום שהמכשיר באמת עצום בגודלו; בימים הראשונים נאלצנו לגשש ולהתאים את אפרכסת המכשיר לאוזן שלנו כדי לשמוע כראוי. עם זאת, התרגלנו לזה בסופו של דבר, והצליל שמפיקה האפרכסת איכותי וחזק דיו. תוויו העגלגלים של המכשיר גורמים לכך שהצמדתו לאוזן בזמן השיחה נוחה ולא מכאיבה.

הספיקר החיצוני ממוקם בגב המכשיר בחלק התחתון, והוא מפיק צליל איכותי משזכור לנו בסמארטפונים לאחרונה – עשיר, חזק מאוד ובעל נפח; בהשוואה לטאבלט מסוים שהיה אצלנו באותה הזדמנות לבדיקה, הרמקול הבודד של ה-Note II  היה משמעותית טוב יותר מזוג הרמקולים של הטאבלט. הספיקר הזה שימש אותנו נאמנה הן בצפייה בסרטונים ובהאזנה למוזיקה, והן בשיחות ללא ידיים. אגב, החיבור למערכת השמע ברכב באמצעות קישורית ה-Bluetooth היה מהיר, עקבי ואמין.

בערכת המכשיר מצאנו זוג אוזניות מהודרות בצבע לבן, עם שרוולי סיליקון שנכנסים לאוזן. הן נוחות מאוד וכוללות גם לחצני ווליום ולחצן מענה לשיחות, אבל לא התרשמנו מאיכותן במיוחד. הצליל יחסית שטוח והבאס מועט ולא מוצלח. השתמשנו באוזניות טובות יותר משלנו, ולאחר משחק קצר באיקוולייזר הצלחנו להגיע לצליל איכותי ומספק.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סמסונג גלקסי נוט 2 נפל לידינו בתזמון אידיאלי: בדיוק אירע שיצאנו לנופש בן כמה ימים, וכטכנולוגים קליניים, בטיולים אנחנו נוטים להשתמש בסמארטפון באופן אינטנסיבי הרבה יותר מבדרך כלל. אתם יודעים – לחפש מסעדות ואטרקציות, לנווט מפה לשם, לגלוש באינטרנט, להתעדכן ולעדכן בפייסבוק וכדומה. טרחנו ולקחנו איתנו גם את המחשב הנייד, iPad וגם Asus Nexus 7, אבל (וכאן אנחנו מגיעים לפואנטה), מבלי שהתכוונו לכך, Galaxy Note 2 היה המכשיר ששימש אותנו בסופו של דבר במשך כל הזמן; הטאבלטים והמחשב נותרו מיותמים בצימר. וכך נחשפנו לגדולתו של המכשיר הזה: הוא הצליח להחליף לא רק את הסלולרי שלנו, אלא גם את הטאבלט.

אחרי ההקדמה הארוכה הזו, נחזור למכשיר עצמו. מדובר במכשיר ממש, אבל ממש גדול. כל כך גדול, שיש לו למעשה אזור חיוג משלו. טוב, ברצינות: מדובר במכשיר שרחבו 8.05 ס"מ, ארכו 15.1 ס"מ ועוביו (הדק להפתיע) 9.4 מ"מ; הוא שוקל 183 גרם, שבסך הכל לא מרגישים כבדים מדי ביחס למראו הכללי. להצמיד אותו לאוזן תוך כדי שיחה נראה קצת מוזר משום שהוא מסתיר את מרבית הפנים, אבל אפשר להירגע: הוא יושב היטב בכף-יד בגודל ממוצע, ובכיס המכנסיים הוא לא מפריע ולא מורגש יתר על המידה. המקרה היחיד שבו גודלו של המכשיר הפריע לנו ממש, היה כשניסינו לצאת איתו להליכה או לפעילות ספורטיבית אחרת – הוא הכביד מאוד בכיס המכנסיים הקצרים. מובן שגם לבעלי ידיים קטנות הוא עלול להיות בלתי אפשרי לאחיזה.

מבחינה עיצובית, Samsung Galaxy Note 2 הוא סמארטפון מרשים ואלגנטי מאוד. הוא שואל את העיצוב העגלגל, דמוי חלוק-הנחל מהגלקסי אס השלישי, והוא מציג מסגרת מסך דקה מאוד, חישוק כסוף סביב וקווים עגלגלים וזורמים. חלקו האחורי עשוי פלסטיק מבריק ופשוט, אבל מצליח להישאר נאה. אנחנו קיבלנו אותו בצבע לבן (וכך הוא נמכר בשלב הראשון בארץ), אך הוא זמין גם באפור-טיטניום.

Samsung Galaxy Note II
זהו סמארטפון מרשים ואלגנטי מאוד. הוא שואל את העיצוב העגלגל, דמוי חלוק-הנחל מהגלקסי אס השלישי, והוא מציג מסגרת מסך דקה מאוד, חישוק כסוף סביב וקווים עגלגלים וזורמים

סט החיבורים והמקשים אינו מחדש הרבה לאלו שמכירים אי-אלו דגמים מסדרת גלקסי של סמסונג. מימין נמצאים לחצני עוצמת השמע, משמאל במקביל ממקום בלחצן ההפעלה והכיבוי, בחלק העליון ממשאל יש את כניסת האוזניות ובתחתית נמצא שקע Micro-USB להטענה וסנכרון המשמש גם כיציאת וידיאו MHL, וכן עט הסיילוס, שנמצא בחריר ייעודי משלו ואינו תופס נדל"ן רב או בולט מגוף המכשיר. מקדימה, מתחת למסך, נמצא לחצן בית פיזי צר שמגיב היטב ללחיצה, ולצדדיו לחצני מגע לחזרה ותפריט, שמוארים רק כשנוגעים בהם.

גלקסי נוט 2 מתהדר במסך עצום שגדלו 5.5 אינטש, ועם רזולוציית 720p הוא מציג צפיפות פיקסלים של 267ppi. מדובר בצפיפות שאינה מהגבוהות כיום, אבל עזבו אתכם מנתונים יבשים: המסך נראה נפלא. הוא חד, הוא בהיר (יחסית), הצבעים שלו מצוינים ותענוג להשתמש בו. בזכות השימוש בטכנולוגיית Super AMOLED, הוא מרשים במיוחד מבחינת ניגודיות, ומסוגל להציג רמת שחור מושלמת, כך שצפייה בסרטוני וידיאו איכותית במיוחד. גם מבחינת מגע הוא מצטיין ומגיב היטב ובמהירות רבה לכל נגיעה.

Samsung Galaxy Note II
המסך נראה נפלא. הוא חד, הוא בהיר (יחסית), הצבעים שלו מצוינים ותענוג להשתמש בו. בזכות השימוש בטכנולוגיית Super AMOLED, הוא מרשים במיוחד מבחינת ניגודיות

ממשק המשתמש, ברובו הגדול, זהה לזה שראינו כבר ב- Galaxy S 3; סמסונג משתמשת גם כאן בממשק TouchWiz 5, שכולל Launcher משופר ומהיר מאוד וטיפול רחב בכל האפליקציות הבסיסיות (חייגן, תפריטים, שורת התראות, הודעות, מייל וכדומה). עם זאת, מדובר כאן באנדרואיד 4.1 ולכן משולבים כאן גם היתרונות של הגרסה הזו. למשל, וילון ההתראות המשודרג, שמציג את ההתראות בצורה אינטראקטיבית – ניתן לאחד או לפתוח כמה הודעות ממקור אחד, להתקשר ישירות משם לשיחות שלא נענו וכדומה. בנוסף יש שם שורה ארוכה של Toggles (מתגים להפעלה מהירה של תכונות) וגם בר לשינוי בהירות המסך באופן זמין ומיידי. ניתן לגשת לממשק Google Now הנהדר בלחיצה ארוכה על לחצן הבית, אז מופיע לחצן וירטואלי בתחתית המסך עבור ממשק זה. כדאי לזכור שכדי לנצל את יכולותיו של Google Now, תהיו חייבים בשלב זה לעבור לממשק באנגלית בלבד.

בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריה עם צילומי מסך שלכדנו מממשק המכשיר.

עם אנדרואיד בגרסה העדכנית ביותר, בתוספת מעבד מרובע ליבות במהירות 1.6GHz וזיכרון ענק של 2GB, Galaxy Note 2 לא מתקשה לספק ביצועים שסיפקו אפילו פיינשמקרים כמונו. ברוב המוחלט של הזמן הוא הגיב מיידית לכל פעולה, טען אפליקציות כבדות במהירות ובאופן כללי נתן הרגשה של סוס עבודה מיומן ומסיבי. דפי אינטרנט נטענים במהירות שיא (במיוחד בחיבור Wi-Fi). עם זאת, הרגשנו ש"פרוייקט החמאה" של גוגל עוד פחות אפקטיבי במכשיר הזה מאשר ב-Nexus 7, שגם עליו התלוננו קצת – נראה שהממשק העלי של סמסונג לא מאפשר לאנדרואיד לספק גלילה חלקה באופן מושלם, כמו שקיווינו. לעיתים לא רחוקות נצפו קרטועים בגלילה, הן באתרי האינטרנט והן (ובעיקר) ברשימת אנשי הקשר וברשימת המיילים. זה לא נורא, אבל באמת שציפינו לחוויה מעט יותר חלקה במכשיר שכזה.

עוד תכונות שהושאלו מהגלקסי השלישי הן החיישנים החכמים המעניקים שלל אפשרויות לקיצור תהליכים ועבודה נוחה ואינטואיטיבית יותר. בין היתר: מנגנון המזהה מתי עיניכם מופנות למסך ולפיו יודע להשהות את כיבוי המסך או לנטרל את סיבובו; התראת רטט קצרה כשאתם מרימים את המכשיר לאחר שהתקבלו בו התראות שטרם טופלו; גלילה בתפריטים בהנעת המכשיר לצדדים; חיוג מיידי בהרמת המכשיר לאוזן כאשר נמצאתם על איש קשר מסוים קודם לכן; ניעור המכשיר לעדכון ועוד.

וכמובן, עט הסטיילוס. מדובר בעט בעל דיגיטייזר, שיודע לדבר עם שכבת דיגיטייזר נוספת שמשולבת במסך עצמו. השילוב הזה מאפשר למסך לזהות עד 1024 רמות לחץ שונות, וגם תמיכה בהצגת מידע ברפרוף של העט ממרחק קצר מהמסך – לא נגיעה. כך למשל ניתן לצפות בתמונות שנמצאות בתוך תיקיה על ידי ריחוף מעליה, או לצפות ברשמת המטלות שלכם ביום מסוים על ידי ריחוף מעל אותו היום באפליקציית לוח השנה.

כמובטח, העט אכן מאפשרת שרבוט ברמת דיוק יוצאת דופן, ועם השהייה מינימלית בין השרבוט לבין הופעתו בפועל על המסך. המסך מזהה באופן מעורר השתאות את רמת הלחץ שבה השתמשנו, וכך יכולנו לצייר פרטים עדינים ומורכבים, כולל נקודות וקווים קטנטנים – מה שלא התאפשר ב-Galaxy Note הראשון. המכשיר מזהה אוטומטית כשמוציאים את העט מעריסתו, מדליק את המסך ופותח את הנעילה. הוא גם פותח עבורכם מסך בית זמני נוסף שמציג את האפליקציות התומכות בעט ומאפשר לכם לפתוח מסמך חדש ולהתחיל מיד במלאכה.

לאלו שתוהים האם העט הזה הוא אכן תחליף אמיתי לדף ועט, כאן עלינו לומר שהתשובה אינה חד משמעית. אנחנו ניסינו כמה פעמים להשתמש במכשיר לסיכום הערות של פגישות, ואפילו הצלחנו להנפיק רשימות קריאות למדי, אבל אין להכחיש שפעולת הכתיבה על המסך עדיין אינה מושלמת, ונוח יותר להשתמש בעט ונייר אמיתיים. בכל מקרה, לכתיבה מרובה אנחנו בטוחים שעדיף להשתמש במקלדת הוירטואלית.

Samsung Galaxy Note II
באמצעות העט, ניתן לצפות בתמונות שנמצאות בתוך תיקיה על ידי ריחוף מעליה, או לצפות ברשמת המטלות שלכם ביום מסוים על ידי ריחוף מעל אותו היום באפליקציית לוח השנה

אגב, חוויית ההקלדה במכשיר נוחה מאי-פעם. המסך הגדול אפשר לסמסונג לרווח את לחצני המקלדת ולהגדילם, וגם להוסיף שורה של לחצני ספרות בחלקה העליון – מבלי להסתיר שטח גדול מדי של תצוגה. באמצעות שני אגודלים הקלדנו במהירות רבה תוך שעה קלה, והחיסרון היחיד לטעמנו של המקלדת המובנית הוא שמקש הפסיק אינו נמצא בפריסה הראשית, אלא מחייב לעבור לפריסת הסימנים (בעיה קבועה וותיקה במקלדות של סמסונג).

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Samsung Galaxy Note 2 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש, שמסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים בשנייה.

המצלמה נטענת ומוכנה לצילום הראשון תוך 1.3 שניות, וזהו בערך הזמן הארוך ביותר שתצטרכו להמתין לה. המיקוד מתבצע אוטומטית כל העת, ללא שתאלצו לבצע מיקוד אקטיבי לפני הצילום; לכידת התמונה עצמה מתבצעת כמעט ללא השהייה (מדדנו כרבע שנייה מרגע הנגיעה במסך ועד שהתמונה נלכדה בפועל). ואם לא די בכך, המצלמה הזו מאפשרת צילום רציף בקצב שלא היה מבייש מצלמות ייעודיות; כמו באייפון 5, אפשר פשוט ללחוץ לחיצה אחר לחיצה בקצב מהיר, או להשאיר את האצבע וללכוד תמונות ברצף של כ-4.5 תמונות בשנייה – ברזולוציה מלאה.

ממשק המצלמה נוח ועשיר בתכונות. מצאנו שם אפקטים סונים, זיהוי פנים מתוחכם, HDR יעיל מאוד, פנורמה, זיהוי חיוך, צילום יופי המחליק את פני המצולם, צילום עם שיתוף מיידי באמצעות Wi-Fi Direct ועוד.

Samsung Galaxy Note II
המצלמה נטענת ומוכנה לצילום הראשון תוך 1.3 שניות. המיקוד מתבצע אוטומטית כל העת, ללא שתאלצו לבצע מיקוד אקטיבי לפני הצילום; לכידת התמונה עצמה מתבצעת כמעט ללא השהייה

גם איכות התמונות מרשימה מאוד. התמונות שצילמנו יצאו במרבית המקרים חשופות כהלכה, בעלות פירוט וחדות טובים, צבעים עשירים ורעש מינמלי. גם בתאורה חלשה יחסית מצליחה מצלמה להפיק תמונות ראויות, אפילו ללא עזרת הפלאש. עם זאת, בתאורת שמש חזקה הבחנו שהמצלמה נוטה לעיתים לשרוף מעט את פני המצולמים.

צילום הוידיאו מצוין גם הוא. הוא מתבצע כאמור ברזולוציית Full HD, והסרטונים שצילמנו היו חדים, בעלי תנועה חלקה ואיכות סאונד טובה מאוד. במהלך צילום הוידיאו תוכלו ללכוד בזמן אמת צילומי סטילס ברזולוציה מלאה, מבלי שהדבר יפריע לצילום הוידיאו.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- Galaxy Note 2. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה. בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריה עם שלל תמונות נוספות.

Samsung Galaxy Note II


Samsung Galaxy Note II


Samsung Galaxy Note II


Samsung Galaxy Note II


אפליקציית הגלריה זכתה לשדרוג חביב. ראשית, אם תתחברו עם אפליקציית הפייסבוק ותאשרו זאת, היא תמשוך עבורכם את התמונות שלכם מפייסבוק, כולל התיקיות, ותציג אותם בכל עת (גם ב-
Offline). שנית, תצוגת הגלריה מחולקת לתיקיות משמאל ולתוכנן מימין. שלישית, הגלריה מזהה פרצופים של אנשים שצילמתם, מציעה לכם לתייג אותם לשימוש עתידי וגם לומדת עם הזמן לזהות בעצמה את המצולם ולהציע לכם את שמו. על כל אלה מעיבה פעולה מעט איטית של הגלריה, אולי בשל הצורך לבדוק בכל פעם האם התיקיות מפייסבוק מסונכרנות עם המכשיר.

נגן הוידיאו מעולה, כצפוי; המכשיר תומך היטב בפורמטי וידיאו מכל הסוגים שבדקנו, כולל MKV 1080p, ומצליח להתמודד גם עם פס קול AC3 (אך לא עם DTS). חוויית הצפייה במסך הענק משובחת. גם במכשיר הזה, כמו ב-Galaxy S3, יש את הגימיק שמאפשר לנגן את הוידיאו בחלון צף מעל יישומים אחרים, וגם כאן זה מרשים בעיקר בהיבט של חוזק המעבד, אך לא שימושי במיוחד.

גם על תחום ה-GPS אין לנו תלונות. המכשיר התחבר לאותות הלוויינים תוך שניות ספורות ונותר יציב כל העת.

מבחינה טלפונית, סמסונג Galaxy Note 2 תומך בכל הרשתות הסלולריות בישראל, בזכות תמיכה בשלל תדרים (Quad-band). בנוסף הוא תמוך בקצב נתונים נאה מאוד – 21Mbps ברשתות HSDPA, והעלאה בקצב 5.76Mbps ברשתות HSUPA. הגלישה הסלולרית אכן הייתה מהירה באופן מספק מאוד, ולא חווינו בעיות קליטה כלשהן.

המכשיר מגיע עם דפדפן של סמסונג, אבל אנחנו הורדנו דבר ראשון את הדפדפן Chrome המצוין, שסנכרן מייד את המועדפים שלנו מהמחשב הנייח וחיבר אותנו לחשבון שלנו ב-Google. אנחנו מסתכנים בלהישמע כמו תוכי, אבל אין ברירה – מסך בגודל 5.5 אינטש הופך את המכשיר הזה למכונת גלישה כל כך טובה, שכפי שציינו בפתיח הסעיף הזה, הוא ייתר אצלנו את הצורך בטאבלט. החיסרון היחיד, והמשמעותי למדי, הוא שהמכשיר אינו תומך עוד בפלאש בדפדפן – החל מאנדרואיד 4.1 זה המצב בכל המכשירים, וחבל.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

מעט מאוד סמארטפונים קיבלנו אצלנו את הציון המקסימלי בסעיף הסוללה. הסטנדרט כיום הוא בערך יום אחד של שימוש רציף, ולעיתים קרובות – פחות מכך. לכן היה זה מרענן ומשמח מאוד לגלות שאחת מנקודות החוזק הגדולות של ה- Galaxy Note II היא בחיי הסוללה שלו.

נוט 2 מצויד בסוללת ליתיום-יון נשלפת בקיבולת עצומה של 3100mAh. בזמן שהיינו עם המכשיר בנופש, השתמשנו בו באופן אינטנסיבי במיוחד: ניווט בנסיעות, שיחות, צילום בלתי פוסק והרבה מאוד גלישה (כזכור, הטאבלטים נשארו בצימר). לאחר יום עמוס שכזה, הסוללה שבקה חיים בסביבות 11 בלילה.

כשחזרנו הביתה, לעבודה ולשימוש היומיומי שלנו, הסוללה החזיקה אצלנו יומיים שלמים. כן, מה ששמעתם: משבע בבוקר של יום א' ועד 23:00 בלילה של יום ב', ללא כל טעינה באמצע. בכל הזמן הזה המכשיר היה בשימוש סטנדרטי, כלומר שיחות פה ושם, גלישה מדי פעם וכדומה; כניסוי, השארנו את כל הקישוריות פועלות כל העת (Bluetooth, Wi-Fi ו-GPS) ובכל זאת הצליח המכשיר לשרוד כ-40 שעות. ולא מדובר בהבלחה חד-פעמית: הנתון הנפלא הזה, יומיים רצופים של סוללה, חזר על עצמו פעם אחר פעם במהלך הבדיקות.

תרשו לנו הערה קטנונית אחת בנושא הסוללה? הבחנו שבזמן שהמכשיר סיים להיטען ונשאר עוד זמן מה מחובר למטען, הוא מתעורר מדי פעם ומשמיע צפצוף, כנראה כדי להזכיר לנו שהסוללה טעונה במלואה. אם אתם נוהגים להטעין את הסלולרי שלכם במשך הלילה בחדר השינה שלכם, זה עלול לעצבן אתכם.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

גלקסי Note 2 הוא מכשיר מסיבי שבנוי מצוין ומעניק תחושה עמידה. הוא עשוי ברובו פלסטיק, אך מדובר בפלסטיק איכותי ובהרכבה שנראית איתנה. המסך מוגן כמובן בזכוכית גורילה מהדור השני (חזק יותר, עמיד יותר). גם עט הסטיילוס נצמד בחוזקה לחריר שלו, אינו בולט החוצה ואינו רופף.

Samsung Galaxy Note II
Note 2 הוא מכשיר מסיבי שבנוי מצוין ומעניק תחושה עמידה. הוא עשוי ברובו פלסטיק, אך מדובר בפלסטיק איכותי ובהרכבה שנראית איתנה. המסך מוגן כמובן בזכוכית גורילה מהדור השני

חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply