חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia Lumia 820 נוקיה
מותג: Nokia
נפח אחסון פנימי: 8GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
כרטיס זיכרון: Micro SD/T-Flash
ממשק הפעלה: מסך מגע
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
עידו 01.12.14
שרון 11.09.14
משה 05.08.14
Gabriel Marcovici 20.03.13
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 820 נוקיה

אבי גיל | 11.03.2013
הטוב
  • מערכת הפעלה יפהפייה מבחינה ויזואלית
  • מסך חד ואיכותי
  • אפשרות להרחבת זיכרון והחלפת סוללה
  • איכות שמע מעולה
  • אוזניות מצוינות מצורפות
  • סנכרון יעיל עם Facebook
  • תוכנת Office מעולה
הרע
  • חנות אפליקציות צנועה מאוד
  • אפשרויות ניווט מצומצמות בישראל
  • מיקום לחצנים בעייתי
  • קריסה אקראית של אפליקציות
  • תגובה לא מושלמת למגע
בשורה התחתונה

כל כך רצינו להיות מופתעים לטובה מה-Lumia 820. רצינו בשביל נוקיה, רצינו בשביל מיקרוסופט, רצינו בשבילנו, לאחר שהתנסינו לפני כמעט שנתיים במכשירים מבוססי Windows Phone 7 שלא תמכו כלל בשפה העברית, אך זה לא הפריע לנו לייחל ליום שבו מערכת ההפעלה היפהפייה הזאת תתמוך בשפת הקודש. אז קיבלנו עברית, אבל מה עם כל השאר? עדיין, למרות כל ההתקדמות, חוויית השימוש במכשיר הזה רחוקה מלהיות מושלמת. לרוב זה בגלל מערכת ההפעלה, אך לא פעם גם בגלל דברים קטנים ומרגיזים בהם אשמה נוקיה, כמו מיקום כל הכפתורים בצד אחד של המכשיר, מסך המגע שתפקודו לא מושלם וחוסר יציבות מסוים של המערכת. על כל אלו מאפיל חסרון אחד גדול ומשמעותי: נכון להיום עדיין אין פתרון מלא וכולל לניווט באמצעות מכשירים אלו.

למי יתאים לומיה 820? בעיקר למי שיש המון סבלנות ואמונה ב-Windows Phone 8. אם החלטתם שאתם נעולים על מכשיר בעל מערכת ההפעלה הזאת, האפשרות להחלפת סוללה ולהרחבת זיכרון הן בונוס מעולה שלא קיים אפילו במכשיר הדגל של החברה, לומיה 920.

הקדמה

יחד עם Lumia 920, ספינת הדגל של נוקיה בסדרת מכשירי ה-Windows Phone 8 החדשים שלה, השיקה החברה גם את לומיה 820, מכשיר בעל מפרט מעט יותר צנוע, המיועד לאנשים בעלי תקציב מוגבל יותר.

גם אם לא מדובר בספינת דגל, המפרט שלו מרשים למדי: הוא כולל מעבד כפול ליבה במהירות 1.5GHz רץ מדגם MSM8960 של חברת Qualcomm, זיכרון RAM בנפח 1GB, זיכרון אכסון פנימי בנפח 8GB ואפשרות הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס בנפח של 64GB. למכשיר יש מסך AMOLED בגודל 4.3 אינטש וברזולוציה של 480X800. בתחום הצילום הוא מציע מצלמת 8 מגה פיקסל עם פלאש לד, המסוגלת לצלם גם סרטוני וידאו ברזולוציית 1080p ובקצב פריימים של 30 לשנייה. בתחום הקישוריות, מציע לומיה 820 תמיכה ב-NFC, Bluetooth בתקן 3.1 ו-Wi-Fi בתקן a/b/g/n.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כהרגלה, מייצרת נוקיה טלפונים. זוכרים? המכשיר הזה שמשמש אותנו לשיחה עם קרובי משפחה, חברים וקצינת הקישור. בתחום הזה לנוקיה באופן מסורתי כמעט ואין פספוסים, וגם כאן, בלומיה 820, מציגה החברה ביצועים טובים בכל הקשור לאיכות השמע בשיחה – גם בצד שלנו וגם בצד השני. היינו שמחים לעוצמה מעט יותר חזקה של השמע באפרכסת, אך לא מדובר במשהו שפוגע במוניטין של נוקיה בתחום זה.

האוזניות המסופקות עם ה- Lumia 820 הן לא פחות ממעולות: יש להן באסים עמוקים ומדויקים, צליל עשיר ובנוסף הן קלילות ויושבות בצורה נוחה ובטוחה באוזן. יחד עם טכנולוגיית דולבי לשיפור השמע באוזניות, האזנה למוזיקה במכשיר היא חוויה מהנה במיוחד.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

את לומיה 820 קיבלנו בגרסא הצהובה שלו. כמה צהוב? צהוב מספיק כדי לנופף בו בלב ים על מנת שמסוק חילוץ במרחק עשרות קילומטרים יוכל לאתר אותך. אם להיות רציניים, הגרסא הצהובה של המכשיר הזה מושכת תשומת לב לא הגיונית, והדבר מפתיע עוד יותר, בעידן בו רוב הסמארטפונים מכוסים בנרתיקים מקושקשים וצבעוניים לא פחות. ולמרות זאת, המכשיר יפהפה בצבע הזה, ויחד עם ערכת הנושא הצהובה-שחורה למערכת ההפעלה (שניתן כמובן להחליפה בכל צבע שתרצו) מתקבל רושם של טלפון ספורטיבי ואלגנטי. אחרי שסיימנו לדון בצהוב, ניתן לספר שהלומיה מגיע גם בצבעים שחור, אפור, לבן, אדום כחול וסגול.

הפלסטיק ממנו עשוי Nokia Lumia 820 מרגיש מעט זול, אך הוא גם נעים מאוד לאחיזה. משקלו של המכשיר עומד על 160 גרם, משקל בעל נוכחות, אבל לא בלתי נסלח. יש לו גימור מבריק וחלק אך כנראה בגלל הצבע הצהוב (מצטערים, שוב חזרנו לזה) לא הצלחנו להבחין בטביעות אצבעות עליו. כל פינותיו של הלומיה 820 מעוגלות והאחיזה שלו נוחה מאוד.

Nokia Lumia 820
כל פינותיו של המכשיר מעוגלות והאחיזה שלו נוחה מאוד. הוא מגיע בשלל צבעים עזים שמעניקים לו מראה ספורטיבי יפהפה

בצידו הימני ניתן למצוא את כפתורי עוצמת השמע, כפתור נעילת מסך, ו...הפתעה, כפתור יעודי למצלמה, תוספת מבורכת שעושה קאמבק מפואר כאן ומעוררת אצלנו תהיות מדוע יצרניות אחרות הפסיקו עם הכפתור הזה. בחלקו העליון של המכשיר תמצאו שקע 3.5 לאוזניות, בחלקו התחתון תמצאו שקע Micro USB  ואת הגריל של הרמקול היחיד של המכשיר. בצדו הימני תמצאו, ובכן, כלום: שטח ריק ונקי מכפתורים. סידור הכפתורים הזה משאיר אותנו ברגשות מעורבים: יש היגיון ארגונומי במיקום כפתור הנעילה בצד, כפי שסמסונג מוכיחה כבר מספר שנים במכשיריה, אך כאן נעוץ ההבדל בינה לבין נוקיה. נוקיה בחרה למקום את כפתור הנעילה במרכז הדופן הימנית של המכשיר (ולא בחלקה העליון של הדופן כמו סמסונג), מה שהופך את הגישה אליו לפחות נוחה, ולא נוחה יותר מכפתור שכזה הממוקם בחלקו העליון של המכשיר. בנוסף,  איכשהו, נוקיה הצליחה למקם את הכפתור החשוב הזה בנקודה קריטית, שכמעט כל זרוע לרכב לוחצת עליה. בניסיון הראשון למקם את המכשיר ברכב הוא נכבה, וכל ניסיונותינו למקם את המכשיר באופן אחר בתושבת עלו בתוהו, עד שהתייאשנו סופית.

Nokia Lumia 820
בצידו הימני ניתן למצוא את כפתורי עוצמת השמע, כפתור נעילת מסך, וכפתור יעודי למצלמה, בעוד הצד השני ריק מלחצנים. הסידור הזה תמוה ולעיתם מפריע – למשל בהרכבת המכשיר במעמד לרכב

הדמיון הקלוש לסמסונג ממשיך גם בגזרת המסך. לומיה 820 הוא אחד המכשירים הבודדים בשוק שאינם של סמסונג וכוללים מסך בטכנולוגיית AMOLED. מסך שכזה במערכת ההפעלה של מיקרוסופט הכוללת משטחי צבע עזים על רקע שחור, יוצר תמונה מרהיבה על גבי המסך. גודלו של המסך הוא 4.3 אינטש, גודל ממוצע בדור המכשירים הנוכחי, ולטעמנו מדובר בפשרה מעולה בין גודל לנוחות תפעול ביד אחת. רזולוציית המסך היא 800X480, ובכך הוא מיישר קו עם המסך של טלפון מוכר אחר- Galaxy S II. תפקוד המסך באור יום סביר בהחלט, וניתן להשתמש בו גם מחוץ לבית. הטענה העיקרית שיש לנו לגבי המסך היא העובדה שנתקלנו במקרים לא מעטים בהם המסך פשוט לא קלט את המגע שלנו, בעיקר במצבים בהם ניסינו לגלול את המסך הצידה למעבר מסך הבית לרשימת כל האפליקציות.

ואם התחלנו עם תלונות, זהו זמן מצוין לדבר על Windows Phone 8, מערכת ההפעלה אותה מריץ לומיה 820. בקצרה (מאחר וכבר דובר עליה רבות בסקירותינו על ה-Lumia 920 וה- HTC 8X), נאמר שלתחושתנו, Windows Phone 8 אינה בשלה עדיין, לא באופן כללי ובייחוד לא לקהל הישראלי. היצע האפליקציות עדיין מביך לעומת חנויות האפליקציות של גוגל ואפל, החיפוש המובנה במכשיר מתבצע באמצעות מנוע החיפוש של מיקרוסופט, bing (שעדיין מספק תוצאות פחות טובות מגוגל, בעיקר בעברית), וכ"בונוס" מיוחד, אנחנו מקבלים בלומיה 820 קריסה פתאומית של אפליקציות מפעם לפעם. הדבר מפתיע לאור העובדה שיש לו מעבד כפול ליבה מהיר וזיכרון עבודה בנפח 1GB, מפרט שאמור להספיק לרוב האפליקציות (כך שנראה שהאשם נעוץ בגרסת מערכת ההפעלה ולא בחומרת המכשיר). לזכותה של מערכת ההפעלה, ניתן להגיד שויזואלית, היא נראית נהדר, הגלילה בה חלקה מאוד, ולא לקח זמן רב מדי להתרגל אליה.

לאחר שסיימנו להתלונן, נספר לכם שהמכשיר מאפשר הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס Micro SD, בנוסף ל-8GB המובנים בו (שמתוכם רק 4GB זמינים לשימוש). בנוסף, גם את הסוללה ניתן להחליף באחרת. לאחרונה, יצרניות רבות הלכו בעקבותיה של אפל, ובחרו להשמיט את שתי האפשרויות האלו ממכשירי הפרימיום שלהן (וגם נוקיה עצמה, ב-Lumia 920), כך ששמחנו לראות שהמכשיר הזה עדיין מאפשר יכולות בסיסיות וחשובות אלה.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Nokia Lumia 820 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל עם עדשת קארל צייס ופלאש לד. מצלמה זו מסוגלת לצלם גם וידאו ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים בשנייה. את המצלמה ניתן להפעיל דרך רשימת האפליקציות או באמצעות לחיצה על כפתור המצלמה הפיזי. 5 שניות עוברות מרגע שלוחצים על כפתור הצילום (כאשר הטלפון נעול) עד שניתן לצלם.

Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 820 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל עם עדשת קארל צייס ופלאש לד. מצלמה זו מסוגלת לצלם גם וידאו ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים בשנייה

מצלמת הסטילס לא השאירה בנו רושם יוצא דופן, והיא מציגה ביצועים פושרים למדי. בצילום באור יום כצפוי היא מציגה ביצועים לא רעים, אך בצילום בתוך חדר בתאורה פחות אידיאלית, ניתן להבחין בגרעון רב ורעש דיגיטלי. הוידיאו זהה בהתנהגותו, אך התנועה חלקה מאוד, הודות לצילום ב-30 פריימים בשנייה. בצילום עם המכשיר נתקלנו בתופעה מרגיזה – גם אם הגדרנו את הפלאש ככבוי, הוא יידלק במקרה הצורך כדי לסייע למצלמה להתמקד לפני צילום. אפשרות "צילום חכם" מצלמת מספר תמונות ברצף ומאפשרת לנו לבחור את הטובה מביניהן (חידוש מרעיש, בימי ה-Sony Ericsson K800i, הקרם דה לה קרם של תעשיית הסלולר אי שם ב-2006). תוכלו למצוא כאן גם צילום פנורמה, את ה-Creative Studio, אפליקציית פילטרים שונים לתמונות, וגם את Cinemagraph, אפליקציה בה ניתן לגרום לחלק מהתמונה לרצד ולזוז מילימטרים ספורים – לא הבנו כל כך את הקטע אבל בנוקיה טוענים שזה הופך את התמונה לחיה יותר.

מעבר לצילום, נוקיה מספקת מגוון אפליקציות מובנות משלה, רובן לא רלוונטיות לקהל הישראלי. לדוגמה: "נוקיה בעיר", המאפשרת, תיאורטית, להביט באמצעות טכנולוגיית המציאות הרבודה, על בתי עסק בקרבת מקום, דרך עדשת המצלמה.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Nokia Lumia 820


Nokia Lumia 820


Nokia Lumia 820


Nokia Lumia 820


נקודת התורפה העיקרית של המכשיר מהזוית הישראלית, היא ללא ספק, יכולות הניווט שלו, או יותר נכון, חוסר יכולת הניווט שלו. למעשה, עבור מי שאינו מנוי באחת מחברות הסלולר הגדולות (אשר עשו התאמה של אפליקציות הניווט שלהן למערכת ההפעלה), אין אופציה לניווט מדלת-לדלת באמצעות הלומיה 820.
Waze הישראלית טרם שיחררה גרסה לתוכנת הניווט החברתית שלה ל-Windows Phone 8, וכך גם טלמאפ עם אפליקציית הניווט החדשה שלה. מתעקשים לנווט עם הלומיה 820? לרשותכם תוכנת המפות של נוקיה, שלצערנו מציגה את שמות הרחובות הפוך (בעברית), וללא ניווט קולי.

אחרון ובהחלט ראוי לתואר "חביב" (אך לא יותר מכך) הוא נגן המוזיקה המובנה. בתפריט הנגן מרוכזות למעשה כל אפליקציות המולטימדיה של המכשיר, המובנות וכאלה שהורדנו, וכך בנוסף לנגן המוזיקה ניתן למצוא שם גם את אפליקציות ה-TuneIn Radio, YouTube, אפליקציית XBOX ונגן הוידיאו. נגן המוזיקה מעוצב כמו כל מערכת ההפעלה, אך תחת המעטה הזה אין פונקציונאלית מיוחדת או יוצאת דופן, ולמעשה לא מצאנו דרך שבה ניתן לגשת לזמן מוגדר בתוך השיר, או לדלג בתוך השיר קדימה או אחורה. נגן הוידיאו תומך בפורמטי הוידיאו MP4, H.264, H.263 ו-WMV, אך לא בפורמטMKV  הפופולארי.

Nokia Lumia 820
נוקיה מספקת מגוון אפליקציות מובנות משלה, רובן לא רלוונטיות לקהל הישראלי. דווקא תוכנת ניווט עברית ראויה לשמע לא תמצאו שם

מותג גרמני וותיק ומוערך המייצר עדשות המשמשות בין היתר לצילום.טלפוני-מצלמה שונים משתמשים בעדשות מתוצרת Carl Zeiss לשיפור איכות האופטיקה של המצלמה.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

דפדפן האקספלורר במחשבים האישיים חווה שנים של עליות ומורדות, אך בשנים האחרונות הוא רואה בעיקר מורדות. האם גרסת הסלולר שלו תחזיר אותו להובלה בלתי מעורערת בשוק הדפדפנים? לדעתנו, חד משמעית לא. הגלישה אמנם מהירה יחסית, הגלילה חלקה וגם גודל המסך מאפשר חוויית גלישה טובה, אך הפונטים (בעיקר בעברית) משוננים, "מעוכים", ופשוט לא נוחים לקריאה.

את Lumia 820 ניתן לסנכרן אל מול חשבון ההוטמייל שלכם (שירות המייל הלוהט ביותר לשנת 2001), דואר ארגוני בשרתי Exchange, ואפילו עם חשבון ה-Gmail שלכם. אגב, בנוגע לחשבון הג'ימייל, נתקלנו בבעיה מרגיזה. מסיבה לא ברורה, אנשי הקשר שסנכרנו למכשיר מהחשבון הגיעו רק עם מספר טלפון אחד, מה שגרם לאינספור התחלות שיחה מביכות.

אם התאכזבנו מסנכרון אנשי הקשר מחשבון ה-Google שלנו, הרי שסנכרון אנשי הקשר מ-Facebook היה חוויה מתקנת. ישנה הטמעה מצוינת של הרשת החברתית בתוך המכשיר, ובייחוד באפליקציית אנשי הקשר, שמציגה כברירת מחדל את עדכוני הסטטוס של חברינו.

עוד נקודה לזכותו של לומיה 820 היא כמובן אפליקציית ה-Office המעולה המובנית במכשיר, ומאפשרת ליצור ולערוך קבצי Word, Excel ו-Power Point. את המסמכים ניתן לשמור על זיכרון המכשיר עצמו, או על הענן באמצעות שירות SkyDrive של מייקרוסופט, שבו כרוכשי לומיה 820 אתם זכאים ל-7GB חינם.

שמחנו לגלות שבניגוד לעבר (וגם בניגוד למכשירי iPhone לדורותיהם), כאשר מחברים את המכשיר למחשב באמצעות כבל הסנכרון, אין חובה להשתמש בתוכנת הסנכרון Zune. עם זאת, ניתן לגשת רק אל תיקיית המוזיקה, רינגטונים, תמונות, מסמכים וסרטוני וידיאו. כל שאר תיקיות המכשיר נסתרות עבור המשתמש.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נוקיה לומיה 820 מצויד בסוללת ליתיום-פולימר בקיבולת של 1650mAh, או אם תרצו, WH 6.1. הסוללה הספיקה עבורנו ליום עבודה כמעט מלא בשימוש סטנדרטי. לא מדובר בנתון מרשים במיוחד, אך גם לא מאכזב. למי שזקוק ליותר זמן עבודה במכשיר, תמיד קיימת האפשרות לרכוש סוללה נוספת ולהחליף ביניהן באמצע היום, תעלול שמשתמשי האייפון, מוטורולה Razr, HTC One X ואפילו Lumia 920 לא מסוגלים לבצע.

בערכה מגיע יחד עם הטלפון מטען קיר סטנדרטי עם כניסתUSB  המאפשר את טעינת המכשיר דרך כבל הסנכרון. פעולת חיבור הכבל מסובכת ופרימיטיבית מדי עבורכם? נסו את המטען האלחוטי של נוקיה, שאינו כלול בערכה.

Nokia Lumia 820
בערכה מגיע יחד עם הטלפון מטען קיר סטנדרטי עם כניסתUSB  המאפשר את טעינת המכשיר דרך כבל הסנכרון. פעולת חיבור הכבל מיושנת מדי? נסו את המטען האלחוטי של נוקיה, שאינו כלול בערכה

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כפי שציינו, Nokia Lumia 820 עשוי מחומרים שאינם מרגישים יוקרתיים במיוחד, אך הדבר לא עומד בסתירה לעובדה שמדובר בחומרים איכותיים שלדעתנו ייראו חדשים לתקופת זמן ממושכת. במכשירים רבים המאפשרים החלפת סוללה, מנגנון פתיחת מכסה הסוללה הוא נקודת תורפה של המכשיר. במקרה של הלומיה 820, נקודת התורפה היא בציפורניים שלנו. המאבק לפתיחת מכסה הסוללה היה קשה וממושך, אך בסופו של דבר הצלחנו להסיר אותו מהמכשיר ולהחליף סוללה. לצערנו, מתברר שלמרות עמידותו, הוא לא מושלם, ונראה שעל מנת שניתן יהיה (גם אם בקושי רב) להסיר את מכסה הסוללה, הוא מעט גדול יותר מהחלק השני אליו הוא אמור להתחבר. כל התיאור המפורט הזה בא להסביר לכם כי מדי פעם כאשר עושים תנועה מהירה עם המכשיר, או מנערים אותו, מרגישים שמשהו שם בפנים זז.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות hMobile – הום סלולר

Nokia Lumia 820
מנגנון פתיחת מכסה הסוללה מבורך במהותו שכן הוא מאפשר החלפה של הסוללה והוספת כרטיס זיכרון, אך הוא קשה מאוד לפתיחה ואילץ אותנו להיאבק בו ממושכות

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply