חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia Lumia 1020 32GB נוקיה
מותג: Nokia
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2013
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
זיכרון RAM: 2GB
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Oshri 16.10.14
דרור 22.08.14
ארז 14.05.14
אילן 13.12.13
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 1020 32GB נוקיה

הטוב
  • איכות צילום מעולה בתאורה חלשה
  • פלאש עוצמתי ויעיל
  • זום x4 ללא אבדן איכות בוידיאו
  • חיי סוללה טובים
  • איכות בנייה גבוהה מאוד
  • הדלקת המסך בהקשה כפולה
  • תצוגת שעון והתראות במצב המתנה
הרע
  • כבד ומגושם
  • מיקום האפרכסת לא נוח במיוחד
  • לא יציב על השולחן בגלל הבליטה מאחור
  • מהירות הצילום אטית למדי
בשורה התחתונה

בהנחה שמכשיר Windows Phone רלוונטי עבורכם (ואין סיבה שלא, לטעמנו), האם לומיה 1020 הוא בחירה טובה? ובכן, השאלה היא עד כמה המצלמה חשובה לכם. המכשיר עצמו מוצלח מאוד בפני עצמו – מהיר, עם מסך איכותי וכל השאר – אבל הוא גם כבד ומגושם בהרבה מהסמארטפון הממוצע, מה שעלול להרתיע לא מעטים. אבל אם צילום איכותי בכל תנאי תאורה זה הפרמטר החשוב ביותר, אין ספק שה-1020 הוא הסמארטפון עבורכם.

הקדמה

המצלמות הקומפקטיות ספגו מכה קשה בשנים האחרונות, עם הפופולריות העצומה שצברו מכשירי הסמארטפון; מאז 2011 ירדה הפופולאריות שלהן באתר zap בכמעט 70 אחוזים. נוקיה, שהבינה היטב את המציאות הזו וגם זקוקה באופן נואש לבידול משמעותי מהשוק, משקיעה משאבים ניכרים בדיוק בתחום הצילום הסלולרי. Lumia 1020, מכשיר הדגל שלה בתחום זה שהושק ביולי 2013, מתיימר להיות המצלמה הסלולרית הטובה בעולם, עם טכנולוגיית PureView, חיישן גדול, עדשת צייס ורזולוציה מפלצתית של 41 מגה פיקסל.

כמו שאר מכשירי סדרת "לומיה", גם ה-1020 מריץ את מערכת ההפעלה
Windows Phone 8 של מייקרוסופט, ובדיוק במהלך ימי הבדיקות הוא גם קיבל את עדכון Lumia Black, שהוא הגרסה של נוקיה לעדכון הגרסה השלישי של מייקרוסופט למערכת ההפעלה.

מפרט המכשיר כולל מסך
AMOLED בגודל 4.5 אינטש וברזולוציית 1280x768, ערכת השבבים MSM8960 Snapdragon של קוואלקום עם מעבד כפול ליבה Krait במהירות 1.5GHz, זיכרון RAM בנפח 2GB, מאיץ גרפי Adreno 225, נפח אחסון פנימי של 32/64GB ללא אפשרות הרחבה, רדיו FM, שבב NFC ועוד.

המכשיר זמין בצבעים שחור, לבן וצהוב (וגם אדום, ברשת
AT&T בלבד).

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נוקיה בחרה מיקום אחד מוצלח ואחד בעייתי ליציאות הסאונד במכשיר. האפרכסת היא החלק הפחות מוצלח: היא קרובה מאוד לקצה העליון של המכשיר, שמסתיים בזווית ישרה ללא כל שיפוע או ריכוך. כתוצאה מכך, לא ברור היכן יש להניח את האוזן על האפרכסת כדי לשמוע כמו שצריך, ובכל שיחה היו לנו כמה שניות של התאמה עד שהגענו למיקום הנכון. הסאונד עצמו עשיר ואיכותי, אם כי לא החזק ביותר ששמענו.

מיקום הספיקר, מאידך, מעולה – בתחתית המכשיר. מדובר ברמקול חזק וטוב, שאינו נחסם בקלות (אלא אם כן אתם מחזיקים את המכשיר באופן אופקי וצופים בוידיאו, וחוסמים בטעות את הרמקול בכף יד ימין). הספיקר מפיק צליל טוב יחסית בהאזנה למוזיקה, ואיכות גבוהה ביותר בניהול שיחות ללא ידיים. גם הצד השני בשיחה לא התלונן.

האוזניות המצורפות בערכה גרועות ממש – אוזניות כפתור פשוטות ובעלות סאונד מיושן וחסר כל נפח. אין מנוס מלהשתמש באוזניות משלכם (או לקנות זוג), וכאשר עשינו זאת קיבלנו צליל איכותי ומלא. שמחנו לגלות שנוקיה הוסיפה תפריט שלם של הגדרות שמע בתפריט ההגדרות, כולל הפעלת אפקט
Dolby מיותר לגמרי ואיקולייזר נוח בהתאמה אישית, שעזר מאוד.

החיבור למערכת השמע שלנו ברכב דרך קישורית ה-
Bluetooth התבצע כהלכה, אם כי חווינו תופעה משונה שלא קרתה לנו במכשיר היומיומי שלנו: בכל פעם שיצאנו מהרכב והמכשיר התנתק מהחיבור למערכת השמע, נגן המוזיקה הפעיל את השיר האחרון שאותו שמענו (למרות שלפני הניתוק לחצנו על Pause).

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נוקיה לא מפחדת לייצר סמארטפונים גדולים ועבים, והוכיחה זאת במכשיריה הקודמים. כאן היא הגדילה לעשות; Lumia 1020 הוא לא רק עבה (10.4 מ"מ) וכבד (158 גרם), אלא יש לו גם בליטה עבה בגבו, שמאכלסת את עדשת המצלמה. התוצאה היא מכשיר שאמנם לא הפריע לנו בכיס, אבל האחיזה בו לא מאוד נוחה, וגם כשמניחים אותו על השולחן הוא עומד באלכסון ובאופן לא יציב בגלל הבליטה בגבו. העיצוב עצמו דומה מאוד למה שכבר פגשנו במכשירים קודמים כמו ה-920, כלומר – עיצוב בעל נוכחות חזקה שמשלב תווים ישרים, פוליקרבונט איכותי מאוד בגימור מט וזכוכית מסך בעלת פינות עגולות – מראה ייחודי לנוקיה ובהחלט נאה בדרכו. כזכור, המכשיר זמין גם בצבע צהוב זועק, לצד שחור ולבן סולידיים.

Nokia Lumia 1020
מדובר במכשיר מגושם יחסית שמשקלו 158 גרם. העיצוב משלב תווים ישרים, פוליקרבונט בגימור מט וזכוכית מסך בעלת פינות עגולות. המכשיר זמין בצהוב, שחור ולבן

לחצני החומרה של המכשיר מרוכזים בצדו הימני: למעלה לחצני הווליום, באמצע לחצן ההפעלה וכיסוי ולמטה לחצן ייעודי למצלמה. המיקום של הלחצים כולם בצד אחד אולי לא יהיה הכי נוח לכולם, לנו זה היה בסדר גמור. המקשים עצמם כולם בגודל טוב, בולטים במידה הנכונה ומגיבים מצוין. שקע הטעינה ממוקם בתחתית כראוי, ושקע האוזניות – למעלה במרכז, כאשר משמאלו נמצאת מגירת כרטיס ה-SIM.

בחזית המכשיר נמצאים שלושת לחצני המגע הקבועים – חיפוש, Windows וחזור (משמאל לימין).

Nokia Lumia 1020
לחצני החומרה של המכשיר מרוכזים בצדו הימני: למעלה לחצני הווליום, באמצע לחצן ההפעלה וכיסוי ולמטה לחצן ייעודי למצלמה

המסך, בגודל 4.5 אינטש וברזולוציית 1280x768, מציג צפיפות פיקסלים יפה של 332ppi, אם כי משום מה מבט מקרוב עדיין חושף את צורת הפיקסלים (ממרחק של כ-20 ס"מ המסך חד וחלק). מדובר במסך AMOLED שמצטיין ברמת שחור מושלמת; הצבעים שלו רוויים מעט יותר מהרגיל, אבל שמחנו לראות שהצבע הלבן שלו חמים יותר מזה של מסכי ה-AMOLED של סמסונג, שנראים תמיד כחלחלים מדי. רמת בהירות המסך טובה מאוד. החיסרון שמצאנו במסך הוא במסגרת העבה שלו בצדדים; משום מה, במהלך הקלדה שוטפת קרה לנו פעמים רבות שהמקשים הקיצוניים בצדדים (כמו האות ש' והספרה 1) לא נלחצו לנו בניסיון הראשון, מאחר ולחצנו במקום עליהם – על המסגרת העבה שלידם.

Nokia Lumia 1020
למכשיר מסך
AMOLED שמצטיין ברמת שחור מושלמת; הצבעים שלו רוויים מעט יותר מהרגיל, אבל שמחנו לראות שהצבע הלבן שלו חמים ושבהירותו טובה מאוד

על מערכת ההפעלה Windows Phone 8 לא נרחיב את הדיבור, מאחר והיא זהה בכל המכשירים בהם בדקנו אותה, כמו Samsung Ativ S או Nokia Lumia 920. כותב שורות אלה משתמש במכשיר WP באופן יומיומי ונהנה מאוד ממנה, בזכות הזרימה החלקה שלה וביצועיה הטובים. מרבית האפליקציות החשובות כבר קיימות לפלטפורמה זו, ולמרות שהחנות עדיין דלה יחסית לאלו של אנדרואיד או iOS, לטעמנו היא מספקת בשימוש קבוע.

נוקיה משקיעה את מלוא משאביה כדי לבדל את מכשירה ולהעניק להם ערך מוסף ביחס למתחרים, מה שהוליד שתי תכונות שאהובות עלינו במיוחד: הדלקת המסך בנקישה כפולה עליו (בדיוק כמו ב- LG G2), וכן Glance – כאשר המכשיר במצב המתנה, מוצגות על המסך השעה והתראות נבחרות (מיילים, הודעות או שיחות שטרם נקראו, חיווי שהמכשיר במצב שקט וכדומה). בעינינו, די בשתי הפונקציות האלה כדי להצדיק את הלוגו של Nokia על המכשיר ולהפוך אותו לאטרקטיבי ביותר, משום שהן משפרות את נוחות השימוש בו ומקלות על נגישות המידע. מעבר לכך יש כמה וכמה אפליקציות והגדרות שונות במכשיר, החל מהגדרות הסאונד המורחבות, דרך אפליקציות הצילום השונות ועד אפשרות לשיפור קריאות המסך בשמש וקביעת איזון הלובן שלו לפי טעמכם.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מהסוף: Nokia Lumia 1020 כולל בתוכו את המצלמה הסלולרית הכי טובה שפגשנו עד היום, והיחיד שמסוגל להפיק תמונות איכותיות גם בתאורה חלשה.

נחזור קצת אחורה, לפרטים: המצלמה כאן היא ברזולוציית 41 מה פיקסל, שמצטופפים על חיישן גדול במיוחד ביחס למקובל:
1/1.5 אינטש. זאת בנוסף לעדשה מבית Carl Zeiss עם מייצב תמונה אופטי, ופלאש Xenon משולב LED. אין עוד מצלמה סלולרית עם נתונים כאלה.

Nokia Lumia 1020
המצלמה היא ברזולוציית 41 מה פיקסל, עם חיישן בגודל 1/1.5 אינטש. זאת בנוסף לעדשת Carl Zeiss עם מייצב אופטי ופלאש Xenon משולב LED

הליך הצילום קצת מאכזב: המצלמה לא מהירה כפי שהיינו מצפים. לוקח לה כמעט 3 שניות לעלות, ובין תמונה לתמונה תאלצו להמתין כ-3 שניות נוספות. צילום ספונטני קשה לקבל מהמצלמה הזו. בנוסף, צילומי מקרו מתאפשרים ממרחק מאכזב של כ-10 ס"מ מהאובייקט, בעוד שבמכשירים עם מצלמות פשוטות יותר ניתן לצלם ממרחק קרוב בהרבה.

בכל תמונה שתצלמו, המצלמה שומרת שני עותקים: אחד בגודל מלא של 38 מגה פיקסל, והשני בגודל 5 מגה פיקסל לשיתוף נוח יותר. ייתכן וזה מה שגורם לזמן הארוך יחסית של המתנה לאחר הצילום.

ממשק המצלמה של נוקיה נוח ועשיר בתכונות. תוכלו לעבור בין כמה מצבים אוטומטיים כמו מצב לילה, ספורט וכדומה, וכן להגדיר ידנית פרמטרים כמו איזון לובן, חשיפה, מיקוד, צילום בכיוונונים שונים (
Bracketing) ועוד. האפשרות לצלם עם לחצן פיזי, עם חצי לחיצה למיקוד, בהחלט מקרבת את חוויית הצילום במכשיר לדבר האמתי.

איכות התמונה באור יום טובה מאוד, אם כי כאן אין דבר יוצא דופן – לא בשחזור הצבעים, לא בחשיפות ולא בחדות; כולם טובים, אבל כמותם ראינו כבר במצלמות אחרות. נציין לטובה את העובדה שהמצלמה מצליחה לייצר אפקט "בוקה" (טשטוש הרקע) בצילומי תקריב בזכות החיישן הגדול שלה. אבל הפלא האמתי הוא בצילום בתאורה חלשה ובלילה. המצלמה מגייסת את כל הפיקסלים שעל החיישן, את האופטיקה האיכותית, את מייצב התמונה וגם את פלאש הזנון (אם תבחרו להשתמש בו), ומפיקה תמונות ברמה מעוררת השתאות, שלא יביישו מצלמות בגודל מלא. יש אמנם גרעיניות בעומק התמונה ובאזורים חשוכים, אבל הצבעים, הפירוט והשמישות הכללית של התמונות שצילמנו בחושך מרשימים במיוחד.

בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית תמונות שצילמנו עם ה-
Lumia 1020.

צילום הוידיאו מוצלח מאוד גם הוא. הסרטונים שצילמנו, ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים לשנייה, נראו חדים ואיכותיים, עם צבעים ברמה טובה מאוד. מייצב התמונה מסייע מעט בנטרול חלק מרעידות היד בזמן הצילום. הדובדבן שבקצפת הוא הזום הדיגיטלי, X4, שבחסות החיישן הגדול הוא מתבצע ללא ירידה באיכות – ממש ככה. למעשה, זו הפעם הראשונה שניתן לבצע זום בוידיאו במצלמה סלולרית תוך כדי שמירה על איכות התמונה, כאילו היה זה זום אופטי. מרשים.

כדי להעצים עוד יותר את חוויית הצילום, נוקיה מציעה לרכישה מעין "גריפ" ייעודי שמתלבש על גוף המכשיר והופך אותו לדמוי מצלמה, עם ידית אחיזה נוחה ולחצן צילום במקום הנכון.

נגני המוזיקה והוידיאו זהים לגמרי לאלו שתמצאו בכל מכשיר ווינדוס פון – כלומר, בסיסיים ביותר.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מערכת הפעלה מעוצבת, מהירה ופשוטה לתפעול. היא מציגה ממשק מינימליסטי שמבוסס על צורות פשוטות, צבעים בסיסיים וטיפוגרפיה מוקפדת, ואפשרויות ההגדרה האישית שלה מצומצמות מאוד. חנות האפליקציות שלה קטנה מהותית ביחס לאנדרואיד ו-iOS. בשל פשטותה, Windows Phone עשויה להתאים לטכנופובים ולבני הגיל השלישי

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

גם כל הקשור לגלישה, דואר וסנכרון למחשב אינו שונה ב- Nokia Lumia 1020 משאר המכשירים מבוססי מערכת הפעלה זו; הדפדפן Internet Explorer 10 עושה בסך הכל עבודה טובה בהצגת עמודי אינטרנט מורכבים, החיבור למחשב מתבצע בשיטת MTP הנוחה (ללא צורך בתוכנת סנכרון ייעודית) וממשק הדוא"ל הוא מהטובים והנוחים שאנו מכירים בסמארטפונים, למעט העובדה שהתמונות המוטמעות במיילים תמיד מוסתרות בברירת מחדל (מטעמי אבטחה).

מבחינה חומרתית, לומיה 1020 תומך בכל התדרים הרלוונטיים לרשתות הסלולריות בישראל, והוא תומך גם ב-
LTE שעדיין אינה רלוונטית בארץ. הוא מאפשר מהירות הורדה סלולרית של עד 42.2Mbps וכולל אנטנת Dual-Band לקליטת Wi-Fi a/b/g/n. לא חווינו בעיות קליטה כלשהן במהלך ימי הבדיקות.

קליטת ה-
GPS מצוינת והניווט באפליקציית Waze כרגיל נוח ויעיל.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Nokia Lumia 1020 מצויד בסוללת פנימית שאינה ניתנת להחלפה בקיבולת של 2000mAh.

למרות תכונת
Glance, שבה חלק מהמסך פעיל כמעט כל הזמן (גם במצב המתנה) ומציג את השעה והתראות שונות, המכשיר הצליח לספק חיי סוללה טובים מאוד: כמעט בכל יום הגענו לשעות הקטנות של הלילה עם כ-30 אחוזי סוללה נותרים. רק ביום אחד, עמוס במיוחד בגלישה ובעיקר בניווט, הסוללה שלחה אותות מצוקה בסביבות שבע בערב.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כפי שהתרגלנו ממכשירי דגל קודמים של נוקיה, איכות הבנייה וההרכבה מעולים. גוף המכשיר עשוי כולו יחידה אחת מפוליקרבונט קשיח ואיכותי בגימור מט, שאינו סופח טביעות אצבע ונראה גם עמיד למדי בפני שריטות. למסך יש זכוכית גורילה מדור 3.

החלק הפחות מלבב הוא הבליטה בגב המכשיר שמאכלסת את העדשה – היא גורמת למכשיר לעמוד באופן לא יציב לגמרי על השולחן ולגרום לו להתנדנד בנגיעה, מה שעלול לשחוק את הפלסטיקה או אף לגרום לנפילה בתנועה לא זהירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply