חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Epson L6190
מותג: Epson, Epson
סוג המדפסת: משולבת
טכנולוגיית הדפסה: הזרקת דיו, הזרקת דיו...
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi, LAN
רזולוציה מקסימלית: 4800x1200 DPI
גודל נייר מרבי: A4
תאריך כניסה לאתר: 7/2018, 7/2018
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
shmuelf26 31.10.23
נחום 26.06.22
Yehonatan 23.06.22
Or Hi 24.09.20
אמיר 25.08.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Epson L6190

שחר שושן | 07.12.2020
הטוב
  • מיכלי דיו עם נפח גבוה ובעלות נמוכה
  • מבנה קומפקטי
  • שליטה דרך מסך מגע
  • ניתנת לשימוש מלא ללא מחשב
  • הדפסה דו צדדית אוטומטית
הרע
  • עלות ראשונית גבוהה
  • ממשק לא אחיד וברור
בשורה התחתונה
סדרת מדפסות ה-EcoTank הם התקדמות חשובה בדרך לשבירת שוק מחסניות הדיו היקרות, אך הדבר בא בעלות רכישה ראשונית גבוהה פי 3 לעומת המתחרים. אך אותו מחיר מייצג את העלות האמיתית של המוצר, ולא המחיר המסובסד ששאר החברות מציעות במטרה להכניס ללקוחות מדפסת הביתה ולמכור להם דיו במחיר מופקע.

ה-L6190 היא ההוכחה שגם מדפסת דיו יכולה לתפקד בסביבה משרדית היטב וביחס עלות-תועלת הגיוני, במיוחד בהשוואה למדפסת לייזר צבעונית. כל עוד לא תנסו לפענח את כל רזי הממשק המבלבל, תקבלו כלי עבודה יעיל וחסכוני, שהוא גם פרקטי לבתים שמדפיסים בהם הרבה.
L6190
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,123 ₪
מחיר סופי: 2,128 ₪
מחיר סופי: 2,299 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה

בשנים האחרונות אפסון מציעה פתרון הפוך לבעיית הדיו במדפסות הביתיות, במקום למכור את המדפסת בזול ואת הדיו בכמויות מזעריות במחירים מופקעים, היא מוכרת את המדפסת במחיר כפול ואף משולש לעומת חברות אחרות, אך המדפסת כבר מגיעה עם כמות דיו הגדולה פי 10 ממה שהמתחרות מציעות, כשכל בקבוק דיו למילוי עולה חצי או שליש פחות ומספיק לאלפי דפים.


ה-Epson L6190 היא מדפסת הזרקת דיו המיועדת למשרדים קטנים ובתים שבהם נוהגים להדפיס לעיתים קרובות. היא עובדת על מיכלי דיו הניתנים למילוי ובנוסף ליכולת להדפיס בצבע, היא כוללת סורק עם מזין דפים אוטומטי, פקס וקישוריות WiFi. המדפסת מסוגלת לעבוד בחיבור חוטי למחשב, דרך הרשת הביתית או בחיבור רשת ישיר.

המגש הראשי מסוגל להכיל עד 250 דפים ומזין המסמכים האוטומטי מסוגל להכיל עד 30 דפים. רזולוציית ההדפסה היא עד 4800x1200 dpi ורזולוציית הסריקה היא 1200x2400 dpi.

טכנולוגיית הדפסה נפוצה במדפסות ביתיות המבוססת על סדרת מזרקים זעירים המתיזים טיפות דיו קטנות אל הנייר בהתאם לאותות חשמליים הנשלחים מהמחשב.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אחת התכונות השימושיות ב-L6190 היא העובדה שאין כל צורך במחשב כדי להשתמש ברוב התכונות שלה. את המדפסת אפשר להגדיר ולתפעל דרך מכשירי iOS ואנדרואיד באמצעות האפליקציה הייעודית Epson iPrint המשמשת כגשר בין האפליקציות השונות לבין המדפסת עצמה.


Epson L6190: יותר מכלי עבודה


למדפסת יש חיבור USB, חיבור רשת סטנדרטי, אנטנת WiFi ותמיכה ב-WiFi Direct. בנוסף, המדפסת תומכת במגוון שירותי הדפסה וסריקה מרחוק, כך למשל אם קיבלתם מייל שאותו פתחתם בטלפון, אין צורך לפתוח אותו מחדש במחשב, אפשר להדפיס אותו ישירות מהסמארטפון. אותו דבר גם סריקה, ניתן לסרוק ישירות לטלפון ולשמור את החומר כ-PDF או כ-jpg.

Epson L6190: יותר מכלי עבודה

למדפסת יש תמיכה ב-AirPrint של Apple כך שניתן להדפיס ישירות מכלל מכשירי החברה בלי להתקין תוכנות נוספות. אם תרצו את כלל האפשרויות וההגדרות כן תצטרכו להתקין את האפליקציה של החברה. באנדרואיד הסיטואציה מעט בעייתית, שכן נכון לעכשיו יש תמיכה ב-Google Cloud Print אך השירות הזה מסתיים ב-31.12.20 ולא יהיה זמין יותר. המשמעות היא שעדיין ניתן להדפיס מרחוק דרך דפדפן כרום אך כדי להדפיס דרך האפליקציות הייעודיות לאנדרואיד, צריך להשתמש בשירות Mopria שמגיע כחלק מהאפליקציה של Epson. העניין הכי חשוב בפתרון הזה, זה שהמידע עובר דרך כמה שרתים בדרך למדפסת אז קחו את זה בחשבון.

Epson L6190: יותר מכלי עבודה


ומעל כל האפשרויות האלה, אפשר להשתמש ב-WiFi Direct מה שיוצר חיבור אלחוטי ישיר בין הסמארטפון או הטאבלט למדפסת, כך שאין צורך ברשת ביתית כדי להדפיס אלחוטית, אך כן תצטרכו להיות בקרבת המכשיר.

לטעמנו היכולת להדפיס מכל מכשיר מיידית, מכל אפליקציה, מכל תוכנה, בין אם ברשת הביתית, מחוצה לה או אפילו אם אין רשת בכלל, הופכת את ה-L6190 למכשיר שפותר בעיות במקום למכשיר שיוצר אותן.

Epson L6190: יותר מכלי עבודה

כל הפתרונות האלה מתייחסים למדפסת ולסורק, אך ל-L6190 יש עוד תכונה אחת מיושנת שממשיכה איכשהו להיות רלוונטית - פקס. למרות שלמדפסת יש פקס מובנה, לא מצאנו כל דרך להעביר את הפקס עצמו הלוך חזור אל הטלפון, אלא דרך שירות Epson Connect המחייב הרשמה. אך כל מה שהוא מאפשר, זה לשלם לשירות צד ג' כדי לשלוח דרכו את הפקס כך שלטעמנו זו מגבלה - אם אכן קיימת - דיי מיותרת. הרי המכשיר יודע כיצד הדף הנכנס נראה, ובהחלט יודע כיצד הדף היוצא נראה, אז למה את הסריקה כן אפשר לראות בטלפון ולא את הפקס? מצד שני, כן ניתן לנהל את הפקס במלואו דרך המחשב באמצעות התוכנה של אפסון.

Epson L6190: יותר מכלי עבודה

השליטה מתבצעת דרך מסך מגע צבעוני בגודל 2.4 אינץ' המותקן על פאנל שנשען על ציר כן שניתן להתאים את הזווית שלו בין אם אתם עומדים מעל המכשיר או יושבים לידו. הממשקים של אפסון מאופיינים בחוסר אחידות במודרניות שלהם. מצד אחד האפליקציות נראות כאילו עיצבו אותן בשנת 2013, ומצד שני תפריטי ההגדרות שאליהם ניתן להגיע דרך האפליקציה או במחשב, נראים כאילו עוצבו עשור לפני כן. אנחנו מאמינים שלא רק אנחנו למודי תסכול מהפערים בין הבטחות יצרני המדפסות לבין השעות שנאלצנו לבלות בלנסות להבין למה ההדפסה האלחוטית לא עובדת. ולכן כל כך שמחנו לפגוש מדפסת שבה זה לא קורה. ברגע שחיברנו אותה לרשת ה-WiFi, היא החלה לעבוד ולעבוד היטב - עד שהיא הפסיקה.

קשה לנו לדעת את מי להאשים יותר, את הראוטר או את המדפסת, אך על מסך המכשיר הופיע שוב ושוב שיש התנגשות בכתובת ה-IP של המדפסת ויש להחליפה, אך לחיצה על כפתור האישור לא הובילה אותנו לתפריט הרלוונטי להודעה המאוד טכנית הזאת, אלא לתפריט הראשי. בראוטר לא הוגדרה כתובת IP ספציפית למדפסת או כל הגדרה אחרת ו לבסוף נדדנו לתוככי תפריט ה-WiFi במדפסת שם הגדרנו ידנית כתובת IP והבעיה נפתרה.

Epson L6190: יותר מכלי עבודה

אותה חומה בצורה של תסכול פגשנו גם כשהגיעה הודעה על עדכון הקושחה: "יש גרסת קושחה חדשה. עדכן את הקושחה דרך התפריט 'הגדרות'." אז לחצנו על אישור, ובמקום להוביל אותנו לתפריט הגדרות, שוב הגענו לתפריט הראשי. אבל זה לא הסוף, שכן רק לאחר מכן, עלתה הודעה על "הקדמה לקראת עדכון" שבה התבקשנו להפעיל בדיקה לחיבור לאינטרנט, כדי לעשות בדיקה אם יש גרסת קושחה חדשה. וזה להזכירכם, רגע אחרי שהמדפסת כבר אמרה שיש גרסה חדשה. ואם כבר עלתה הודעה על משהו ספציפי, מדוע הכפתור לא מוביל ישירות אל נושא ההודעה? בסופו של דבר, ניגשנו בעצמנו אל תפריט ההגדרות ומשם הפעלנו את העדכון אך נשארנו תוהים עבור מה כל השלבים הנוספים והמיותרים, אם התוכנה יכולה באותה מידה להוריד את העדכון ולשאול אותנו אם אנחנו רוצים להתקין או לא וזהו.

Epson L6190: יותר מכלי עבודה

אך הסרבול הזה אינו אחיד. בתפריט העזרה המובנה שאליו ניתן לגשת דרך כפתור ייעודי על פאנל השליטה, מציג רשימה של בעיות נפוצות למשל, בעיה בחיבור, אך שם ישנו כפתור המוביל ישירות לביצוע בדיקת החיבור והוא - שימו לב - בודק את החיבור מיד, לא שולח אותנו לחפש את ההגדרה שצריך לזכור בעל פה.

חיבור רב תכליתי מתקדם המעביר נתונים במהירות גבוהה. מיועד לחיבור המדפסת ואביזרים שונים אל המחשב. שני סוגי היציאות הקיימים הםUSB1.1  עם רוחב פס מרבי של 12 Mbps, ו- USB2המהיר מקודמו פי 40 וקיים ברוב המדפסות.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

טיב ההדפסה תלוי מאוד בסוג הדפים שעליהם אתם מדפיסים אך מראש לא ציפינו ליותר מדי ממדפסת משרדית. אם בכל זאת תרצו להדפיס תמונות תוכלו לעשות זאת בהצלחה אך גם עם המיכלים הגדולים והזולים של אפסון, זה עדיין פחות משתלם מלשלוח לפיתוח סטנדרטי.


אפסון לא מציינת את המשקל המקסימלי לדף שנתמך במדפסת אך היא כן מציינת במפורש את הנייר Premium Glossy Photo Paper - A4 במשקל של 255 גרם לדף. יחד עם היכולת להדפיס ללא שוליים, אפשר להגיע לתוצאות מאוד מרשימות ישר מהמדפסת.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
מהירות ההדפסה מרשימה למדי, באיכות טיוטה ניתן להגיע לעד 33 דפים בדקה בשחור ועד 20 דפים בדקה בצבע. המהירות הריאלית שתפגשו היא בין 15 ל-20 דפים בדקה וזה בסדר גמור. כמדפסת המשרדית שהיא, ישנה תמיכה בהדפסה דו צדדית אוטומטית, כך שאין צורך להפוך את הדף, פשוט מחכים והמדפסת עושה זאת עבורכם. עם זאת, אחרי שהדף יוצא בפעם הראשונה, עוברות כמה שניות ארוכות של שקט עד שהיא מושכת את הדף חזרה כדי להדפיס על הצד השני ואנחנו עדיין תוהים מה זה שהיא עושה בין לבין.


יעילות וצריכת מתכלים

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המדפסת מגיעה עם שני סטים שלמים של ארבעה בקבוקי דיו מדגם 101: צבע שחור בנפח 127 מיליליטר המספיק לעד 14 אלף דפים, ושלושה מכלי צבע בנפח 70 מיליליטר המספיק ל-6,000 עמודים כל אחד. מחירו של בקבוק דיו שחור מקורי הוא כ-125 שקל ובקבוק צבעוני כ-75 שקל. אפשר למצוא סטים של כל הארבעה בכ-300 שקל. היות והמדפסת כבר מגיעה עם דיו שווה ערך ל-28 אלף עמודים בשחור ו-12 אלף עמודים בצבע, ייקח קצת זמן עד מועד הרכישה הבא, אך קחו בחשבון שכל פעולת ניקיון פנימית שהמדפסת עושה, צורכת לא מעט דיו. בכך עם הפעלת המכשיר, מפלס הדיו ירד בשמינית וזה עוד לפני שהדפסנו דף אחד.


Epson L6190: יותר מכלי עבודה


שלא כמו המדפסות העובדות על מחסניות דיו שהן גם ראש ההדפסה, כאן הצבע נמצא במאגר פנימי בתוך המדפסת. את המאגר ממלאים באמצעות בקבוקי הדיו הרלוונטיים שלהם פיה המונעת התזות ולכלוך. להבדיל מהדורות הקודמים בסדרת המדפסות המשתמשות במכלי הדיו של אפסון, הדגם הזה עובד בהדפסה קרה - כלומר לא מתבצע חימום של הדיו כדי להזרים אותו, והוא גם לא מתקרר ומתגבש - מה שהיה גורם בעבר לסתימות בצינורות הדיו המובנים.


לסדרה זו יש מתכלה חמישי שנקרא קופסת תחזוקה - Maintenance box. תהליך הניקוי העצמי של צנרת הדיו כולל הזרמת דיו דרך ראשי ההדפסה. כל הדיו העודף הזה צריך להגיע למקום כלשהו וזו מטרתה של הקופסה - לשמש כבור ספיגה לעודפי הדיו. אך בשלב כלשהו גם הבור הזה מתמלא וצריך להחליף אותו, ועלות קופסה שכזו נעה בין 80 ל-200 שקל, תלוי באיזה מדינה אתם מחפשים. במשך ארבעה חודשים שהמדפסת אצלנו, ראינו שהקיבולת שלה ירדה ברבע וזה קרה מיד עם הפעלת המדפסת ומאז לא השתנה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply