הפרדת רצועת שירים ליצירת הופעות חדשניות כולל שילוב בין רצועות שירים שונות בזמן הופעה על הבמה במידה ואתם רוצים ליצור הופעות חיות ייחודיות שאינן אפשריות עם ציוד קונבנציונאלי של תקליטנים, לדגם DDJ-FLX10 יש את התשובה.
בעזרת טכנולוגיית הפרדת רצועות השירים שלו, באפשרותכם להטעין בצורה פשוטה שירים רגילים מספריית המוסיקה ולעשות שימוש בבקר לשם יצירת רמיקסים ושילובי רצועות שירים באופן מאולתר על ידי הפעלה בנפרד של 3 חלקים מרכזיים של המוסיקה: הקולות, התופים וכלי הנגינה האחרים(כלי נגינה אחרים כולל בס וסינתיסייזר).
לדוגמא, באפשרותכם לנגן את כלי הנגינה ואת התופים מתוך רצועת שירים אחת בזמן שהקולות מרצועת השירים שבמשטח העבודה האחר, מתנגנים בשילוב.
קיימים לחצנים מקודדים בצבעים ייעודיים שנועדו לשליטה בכל חלק, כך שתהיה לכם תמיד תפיסה חזותית ברורה של מה שמתנגן.
•חלק אקטיבי (פעיל) וחלק Iso כוונו באופן אינדיבידואלי את עוצמת הקול של הקולות, של התופים או של כלי הנגינה במטרה לאפשר ביצוע מיקס בדרכים חדשות. באפשרותכם גם לבחור להשתיק כל שילוב של 3 החלקים במטרה ליצור שילובים עם רצועות שירים אחרות באופן מאולתר תוך כדי הופעה.
•בחירת חלק FX בחרו אלו חלקים של רצועת שירים עליהם תרצו להפעיל את האפקטים, וצרו את המיקס שלכם בהופעה חיה על הבמה. לדוגמא, באפשרותכם להוסיף אפקט של הד לקולות אולם להשאיר את החלקים האחרים לבד.
•חלק כפול באופן מידי בודדו את החלק המסוים של רצועת השירים (קולות, תופים או כלי נגינה) והעבירו אותו למשטח עבודה אחר כך שתוכלו לבצע עליוscratch . הרחבה של תצוגת ה- JOG בעזרת תצוגת ON JOG החדשה, אותה פיתחו מתוך דגם DDJ-1000, באפשרותכם להתאים אישית את המידע שאתם רואים על ה- JOGS כך שאין כל צורך להוריד את העיניים שלכם ממשטחי העבודה. בחרו מתוך 4 מצבים כמפורט להלן, שחלקם מציגים צורות גל 3Band (rekordbox בלבד), בזהה למולטי נגן נושא הדגל דגם CDJ-3000. באפשרותכם גם להציץ במידע החדש אודות Mix Point Link, במידע אודות ניתוח נתוני עמדה קולית של rekordbox, ובמצב כרית הביצועים.
• מצב מידע אודות משטח עבודה (Deck Info mode) – מציג מידע אודות משטח העבודה, לרבות צורת גל כוללת. (בעת השימוש בתוכנת Serato DJ Pro, מצב זה מציג את משטח העבודה הווירטואלי של Serato DJ Pro).
• מצב צורת גל – מציג את עבודת האמנות עבור רצועת השירים שמתנגנת.
• תצוגת הלוגו של DJ – מציג את הלוגו שלכם או את התמונה המועדפת עליכם על גבי כל משטח עבודה לאחר שימוש בכלי להעברת תמונות (Image Transfer Tool) עבור מחשבי PC/Mac. New Mix Point Link עבור מעברים חלקים תנצלו את רעיון הנגינה החדשנית לחלוטין הקיימת בתוך תוכנת rekordbox, המאפשרת לכם ליצור התנהלות מוסיקלית חלקה בסטים שלכם באמצעות חיבור בין נקודות מיקס בתוך רצועות שירים כך שהשיר הבא נכנס ברגע המושלם. באפשרותכם להגדיר שרצועת השירים הבאה תתחיל מתחילת המלודיה שלו ברגע שהקולות של הזיר הנוכחי מסתיימים, תוך שאתם מבטיחים מעבר חלק ללא התנגשות בין הצלילים.
אין כל צורך להפעיל ספירה לאחור או ללחוץ על לחצן PLAY בצורה ידנית, דבר שמשאיר את הידיים שלכם חופשיות על מנת לייצר שילובים בין רצועות שירים או להוסיף אפקטים. יציאת DMX עבור פונקציית תאורה של rekordbox הענקת רוח חיה להופעות שלכם בעזרת אפקטים של תאורה התואמים למצב הרוח של רצועות השירים שאתם מנגנים.
העניין פשוט וקל לביצוע בעזרת פונקציית התאורה של rekordbox והודות ליצירת ה- DMX שבדגם DDJ-FLX10, אינכם זקוקים לשום ציוד אחר כגון ממשק DMX חיצוני.
כל שעליכם לעשות הוא לחבר ציוד תאורה תואם DMX לבקר ולעשות שימוש בתוכנת rekordbox על מנת לייצר אפקטים של תוארה מותאמת, או על מנת להגדיר את התוכנה כך שתתאים את עצמה באופן אוטומטי לצבע ולתנועה של האורות לשם התקדמות עם המוסיקה.
מערכת 4 חיישנים מתפתחת MAGVEL FADER כשיפור ממערכת הכוללת 2 חיישנים בדגם DDJ-1000, ה- MAGVEL FADER שבדגם DDJ-FLX10 עושה שימוש במערכת הכוללת 4 חיישנים.
היא מאפשרת לכם לבצע את כוונוני עוצמת הקול העדינים ביותר, לא משנה כמה קטנה תנועת ה- crossfader, מה שמאפר לייצר מספר גדול יותר של ביצועים מוסיקליים. מאפיינים נוספים טבעת JOG צבעונית באפשרותכם לעשות שימוש בטבעת ה- JOG הצבעונית הראשונה עם בקר Pioneer DJ במטרה לציין את החלקים השונים של רצועת השירים שמתנגנים כאשר אתם עושים שימוש בפעם הראשונה במאפייני הפרדת רצועות השירים, או שבאפשרותכם להתאים אישית את הצבעים בהתאם למראה המועדף עליכם.
עיצוב אייקוני (סמלי) אינטואיטיבי מאפייני הפרדת הרצועות החדשים שבדגם DDJ-FLX10 משתקפים במערך לחצני הבקרה שלהם – היוצרים מעגל מתוך 3 נוריות חיווי עם קודי צבע שונים – כמו גם העיצוב הכולל של המכשיר, אשר נראה כמו 3 שכבות חופפות האחת לשנייה. חיבור USB Type-C