התאימו את נפח האחסון בהתאם לגודל הקבצים
כיום, עם מצלמות ברזולוציה גבוהה בסמארטפונים ובכלל, נפחי האחסון הנדרשים לטובת שמירה על הנתונים שלנו (שלא בענן) הולכת וגדלה. אם בעבר זיכרון USB בנפח 8 או 16 גיגה-בייט היה נחשב לסטנדרטי, הרי שהיום הפכו כרטיסי 64GB לסטנדרט החדש, ובמקרים רבים גם זה לא יספיק לכם. אם אתם נדרשים לאחסן קבצי תמונות וסרטונים רבים, הרי שמומלץ בהחלט לבצע שימוש בזיכרון USB בנפח של 64GB או יותר, בהתאם לכמות הקבצים.
להעברה מהירה של מידע בחרו ממשק USB 3.0
הממשקים הרווחים בשוק הם USB 2.0 ו-USB 3.0, ובדגמים חדשים יותר USB 3.1, USB 3.2 ו-USB-C. להעברה מהירה של קבצים כבדים כדאי לבחור ב-3.0 או מתקדם יותר.
קישורית Wi-Fi להעברה אלחוטית של קבצים
זיכרון נייד הכולל קישורית Wi-Fi מאפשר העברה אלחוטית של קבצים דרך הרשת בין הזיכרון ובין מכשירים אחרים, כמו סמארטפון, טאבלט ומחשבים ניידים. כמו כן, ישנם זיכרונות ניידים עם חיבורי USB Type-C המאפשר חיבור לסמארטפונים וטאבלטים; או לחילופין זיכרונות עם חיבור או מתאם Lightning לטובת חיבור למכשירי אייפון/אייפד.
לאחסון קבצים כבדים כדאי לשקול תוכנת כיווץ
התוכנה מאפשרת להפחית מנפח הזיכרון של הקבצים, ובכך לאחסן מידע רב יותר בנפח זיכרון נתון.
אם עמידות חשובה לכם בחרו דגם חזק
כדי להגן על הזיכרון הנייד מפני נזק פיזי, בחרו דגם בעל מעטפת העשויה טיטניום, גומי או בזיכרון נייד מוקשח, ובכל מקרה מומלץ שתקע הזיכרון יהיה מוגן מפגיעה או מחדירת אבק.
נחוצה לכם אבטחת מידע ברמה גבוהה?
אם כן, קיימים שני פתרונות בתחום אבטחת המידע: גישה באמצעות ססמה לתכולת הזיכרון, וכן זיהוי ביומטרי המשמש לגישה לאתרי אינטרנט באמצעות זיהוי טביעת אצבע כתחליף לססמה.