חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי Sonos Roam
סוג: רמקול נייד
יצרן: Sonos
טווח מחירים: 500 - 700 ₪
Bluetooth: bluetooth
חיבורים נוספים: Wi-Fi
מקור חשמל: סוללה פנימית
תאריך כניסה לאתר: 4/2021
מסך: לא כולל
ציון WiseBuy
9.4
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Yardoo 04.07.23
רן 02.04.22
omerporat77 25.11.21
lior772 22.11.21
ruedaleader 14.11.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Sonos Roam

הטוב
  • הזרמת מוזיקה ב-WiFi או Bluetooth
  • תמיכה בצימוד לרמקולים נוספים
  • באסים מרשימים יחסית לגודל
  • קומפקטי, נייד ועמיד במים
  • סאונד מפורט, עשיר וצלול
  • תומך בטעינה אלחוטית
  • עמיד במים בתקן IP67
הרע
  • באג (זמני) בחיבור ל-Google Assistant
  • לא כולל דיבורית בחיבור Bluetooth
  • מיקום הלחצנים לא נוח במיוחד
  • דפדוף בין שירים לא נוח
בשורה התחתונה

למרות ההתפתחות והפופולאריות של שוק הרמקולים האלחוטיים, רוב המוצרים בשוק יאלצו אתכם לבחור בין רמקול חכם אבל לא נייד (אלא מחובר לחשמל בכבל), לבין רמקול נייד אבל לא ממש חכם. ה-Roam של סונוס נהנה מכל העולמות: הוא קומפקטי ונייד, מתחבר לטלפון עם Bluetooth אבל גם באמצעות Wi-Fi, מציע תמיכה מלאה בכל היכולות החכמות שהרמקולים האחרים של המותג מצטיינים בהם ובעיקר לא מתפשר על סאונד עשיר ואיכותי, על אף ממדיו הקטנים.


קשה למצוא חסרונות רציניים ברמקול הזה; אפילו המחיר שלו סביר ביחס לתמורה שמקבלים. למי שמחפש רמקול קטן, איכותי וחכם ולא זקוק לעוצמות שמע מחרישות אזניים, ה-Roam הוא אופציה מצוינת שכדאי לשקול.

Roam
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 579 ₪
מחיר סופי: 690 ₪
מחיר סופי: 698 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

Roam מצטרף לליין הרמקולים של מותג האודיו הפופולארי Sonos, שמוכר כיצרן מוצרי אודיו חכמים שיודעים להתחבר זה לזה וגם לרשת ולהעניק ערך מוסף מעבר לאיכויות הסאונד שלהם.


הפעם מדובר ברמקול נייד ואלחוטי לגמרי, שמציע את אותן יכולות חכמות בגוף קומפקטי שאפשר לקחת מחוץ לבית. ה-Roam מגיע בצבע שחור או אפור-בהיר וכולל חיבור wi-Fi וגם Bluetooth, מיקרופון לשליטה בעוזרות קוליות, תמיכה בטעינה אלחוטית ועמידות במים.



המוצר נמסר לבדיקה באדיבות BUG היבואן הרשמי

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

זה כבר נהיה קלישאה להתפעל עד כמה מרשים הסאונד שבוקע מרמקול שנראה קטן - זה קרה לנו המון לאחרונה, מה שמוכיח שיצרניות האודיו הגדולות הצליחו כבר לפצח את האתגר האקוסטי שכרוך בכך, וכבר אין פה חידוש גדול. ועדיין, ה-Roam הפתיע אותנו לטובה: איכות הצליל שהוא מפיק נראית חסרת פרופורציות לגודל הפיזי שלו. הסאונד מדויק מאוד ביחס לרמקול כזה, הבאסים עמוקים להפתיע, התדרים הגבוהים צלולים וחדים מה שגורם לצליל להישמע מפורט ורחב. הוא נשמע מצוין במגוון סגנונות מוזיקה שונים, כולל כאלה שמאתגרים בדרך כלל רמקולים קטנים בגלל נושא הבאסים - למשל מוזיקת פופ עכשווית, Soul או פאנק. 


Sonos Roam: רמקול נייד ללא פשרות


מבחינת עוצמת השמע, כאן דווקא אין ניסים: הווליום המרבי ימלא היטב את חלל הסלון הממוצע, אבל הוא לא חזק יותר מזה ולמען האמת עדיף שלא לדחוק אותו לקצה סקאלת הווליום כיוון שהבאסים מתחילים "להיחנק" והסאונד מתעוות מעט. 


באמצעות האפליקציה ניתן לשלוט על איקוולייזר בסיסי אך אפקטיבי, שמאפשר לשלוט בבאס ובטראבל, להפעיל מצב Loudness וכן להפעיל את מצב Trueplay, שאמור לכוונן את הצליל בהתאמה לחלל שבו הרמקול נמצא באמצעות המיקרופון המובנה. עד כמה זה עובד - קשה לומר משום שהסאונד נשמע לנו מצוין ממילא.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Sonos Roam מגיע בצורת משולש מוארך וקצוותיו מעוגלים. הוא מגיע בצבע שחור או אפור-בהיר ושוקל כ-430 גרם, כך שהוא קל לנשיאה ולניידות בתיק. העיצוב שלו סולידי ולא מתבלט במיוחד, והוא ישתלב בקלות בסלון או בחדר עבודה. ניתן להעמיד אותו במצב אנכי או אופקי, כאשר על אחת הפאות שלו יש רגליות קטנות שמשפרות את האחיזה במשטח.


על הצלע העליונה של הרמקול נמצאים לחצני שליטה - מקשי וליום ומקש רב תכלתי שמשמש להפעלה ועצירת המוזיקה בלחיצה בודדת, וכן לדפדוף לשיר הבא בלחיצה כפולה או דפדוף לשיר הקודם באמצעות שלוש לחיצות. לא התלהבנו מהסידור הזה והיינו מעדיפים מקשים ייעודיים לכל פעולה, אבל למען האמת רוב השליטה ברמקול נעשית ממילא מהאפליקציה שבטלפון הסלולרי, אז לא נורא. מקש נוסף נועד לכיבוי המיקרופון (ונטרול היכולות החכמות של הרמקול הזה), אם חשובה לכם הפרטיות; לצד המקש יש נורית חיווי לבנה, שמסייעת לכם להבחין גם מרחוק אם הרמקול נמצא במצב האזנה או לא.


Sonos Roam: רמקול נייד ללא פשרות


בחזית הרמקול, לצד הלוגו של סונוס יש נורית חיווי למצב פעיל, סטנדביי או סוללה חלשה (הנורה תאיר בכתום במקום בלבן), ומאחור יש את לחצן ההפעלה וכיבוי לצד שקע טעינה מסוג USB-C. הרמקול נדלק בלחיצה בודדת, ולחיצה נוספת שולחת אותו למצב Standby (או המתנה של 30 דקות ללא פעילות), וכדי לכבות אותו יש ללחוץ על הכפתור במשך 5 שניות ארוכות. במהלך תקופת הסקירה נתקלנו במקרים בהם הרמקול התעורר עצמאית ממצב שינה, ובתמיכה הטכנית של החברה הסבירו שמדובר בבאג שקשור ל-Google Assistant. מאחר שהרמקול רק יצא לשוק, באגים קטנים כאלה אינם מפתיעים והם צפויים להיפתר בעדכון גרסה.


החלק המעניין ברמקול הזה, כמו בשאר מוצרי האודיו של המותג סונוס, הוא היכולות החכמות שלו והחיבור לאפליקציה. כמו מרבית הרמקולים הניידים והאלחוטיים בשוק גם ה-Roam מסוגל להתחבר לטלפון שלכם באמצעות Bluetooth, אבל זו יכולת משנית שלו. בזכות תמיכה ב-Wi-Fi וחיבור לאפליקציה של Sonos, הוא מאפשר הזרמה של מוזיקה על הרשת האלחוטית כל עוד שניהם מחוברים לאותה רשת WiFi. בשביל מה זה טוב? ראשית, אין ירידה באיכות הצליל כמו שעשויה להיות בהזרמה דרך Bluetooth; שנית אין צורך בקרבה פיזית בין הטלפון לרמקול, רק ששניהם היו מחוברים לאותה רשת WiFi. שלישית, הרמקול הזה יודע להתחבר דרך האפליקציה לכל רמקול אחר של החברה ובעצם להצטרף לרשת הרמקולים שיש לכם כבר בבית כך שתוכלו להזרים מוזיקה לאיזה מהרמקולים שתרצו או לכולם ביחד. זאת בנוסף ליכולת שלו להתחבר לרמקול Roam נוסף בתצורת סטריאו.


Sonos Roam: רמקול נייד ללא פשרות


האפליקציה של סונוס יודעת להתחבר למרבית שירותי המוזיקה הפופולאריים (אפל מיוזיק, יוטיוב, ספוטיפיי, דיזר, יאנדקס וטיידאל בין היתר) ולהזרים את המוזיקה לרמקול. אין זה אומר שלא תוכלו תוכלו להשתמש באפליקציה הייעודית שאליה אתם רגילים אך זה תלוי בשירות המוזיקה עצמו. ספוטיפיי למשל מאפשרת שליטה מרחוק כך שכל מכשיר שבו המשתמש שלכם מוגדר, מסוגל להפעיל את הרמקול מרחוק. טיידאל לעומת זאת לא מאפשרת זאת כך שחייבים להשתמש באפליקציה של סונוס.


נקודה אחת שהציקה לנו קצת היא השליטה בווליום: כל עוד אתם בתוך האפליקציה, מקשי הווליום של הטלפון שולטים בווליום של ה-Roam, אבל אם תמזערו את האפליקציה ותעברו למסך אחר לא תוכלו לשלוט בווליום עם המקשים. מוצרי אודיו אחרים מאפשרים להגדיר תמיכה גלובאלית בווליום ממקשי הטלפון וחבל שזה לא אפשרי כאן.


Sonos Roam: רמקול נייד ללא פשרות


אם תצליחו לחבר את העוזרת הקולית שלכם (אלכסה או Google Assistant, שרשמית לא נתמכים בישראל אבל אצלנו משום מה גוגל אסיסטנט עבד ללא בעיה), תוכלו להשתמש ב-Roam כרמקול חכם לכל דבר. קריאה לחלל הבית "היי גוגל" מעירה מיד את הרמקול, הוא נכנס למצב האזנה ויודע להגיב לבקשות להשמעת שיר רצוי, הגברת או הנמכת הווליום וגם מענה לסתם שאלות ובקשות שיש לכם, בדיוק כמו דיבור עם העוזר הקולי בטלפון הנייד. הרמקול יודע להאזין לכם גם כשהוא משמיע מוזיקה ומחליש מיד את הוולים מיד כשהוא מזהה את הפקודה כדי לאפשר לכם לדבר, אבל אחרי שהוא מבצע את הפקודה שביקשתם - נגיד להגביר את הווליום - הוא נשאר בהאזנה לעוד כמה שניות, ובזמן הזה המוזיקה עדיין מוחלשת, מה שקצת קוטע את רצף ההאזנה לטעמנו.


על אף שיש ל-Roam מיקרופון רגיש מובנה, הוא לא מסוגל להשתמש בו בחיבור ל-Bluetooth עבור שיחות, כך שאם תקבלו שיחה בזמן שהרמקול מחובר לא תוכלו להשתמש בו כדיבורית חיצונית אלא תאלצו לענות לשיחה בטלפון עצמו.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סונוס מבטיחה עד 10 שעות האזנה עם ה-Roam ובבדיקה שלנו קיבלנו נתון קרוב מאוד לזה, בעוצמת ווליום של כ-60 אחוז וכאשר היינו מחוברים לרמקול באמצעות ה-Wi-Fi (יתכן שבהאזנה דרך ה-Bluetooth זמן הפעולה יהיה שונה במקצת). מדובר בזמן סוללה סביר, אבל בהחלט לא מהגבוהים בקטגוריה.


Sonos Roam: רמקול נייד ללא פשרות


הטעינה מתבצעת בכבל USB-C העדכני, שזה נהדר, וגם באופן אלחוטי בתקן Qi הפופולארי - שזה כבר ממש נהדר; פשוט מניחים אותו על המטען האלחוטי של הסלולרי שלכם והוא נטען ללא כבל. באופן משונה, נראה שה-Roam לא מדווח לטלפון על אחוזי הסוללה שלו בחיבור ל-Bluetooth, כך שרק בחיבור ל-Wi-Fi ובתוך האפליקציה של סונוס תוכלו לראות את מצב הסוללה העדכני.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות BUG היבואן הרשמי

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply