חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Sony DSCG1 סוני
מותג: Sony
סוג מצלמה: קומפקטית
זום אופטי: 3
גודל חיישן: 1/2.5 אינטש
סוג סוללה: ייחודית
מייצב תמונה: בעדשה
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
חיבורים: Video Out - USB 2.0...
ציון WiseBuy
6.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Sony DSCG1 סוני

אוריה גנור | 06.08.2008
הטוב
  • מסך ענק ואיכותי
  • שיתוף אלחוטי של תמונות באמצעות Wi-Fi
  • נגן מובנה MP3
  • זיכרון פנימי של GB2
הרע
  • איכות תמונה בינונית
  • איכות וידיאו בינונית
  • תגובות אטיות
  • ממשק מסורבל ולא ידידותי
בשורה התחתונה

מרוב מאמץ להיות מיוחדת, יצאה ה-G1 מוזרה ולא מגובשת. איכות הצילום שלה לא מרשימה והיא אטית ולא נוחה לשימוש. מי שמבקש לעצמו מצלמה קומפקטית טובה בלי רעש וצלצולים יוכל למצוא אלטרנטיבות רבות וטובות ממנה ובמחיר נמוך בהרבה.

ה-G1 תתאים, אולי, למשתמשים סבלניים וסלחניים שחייבים Wi-Fi ונגן מוזיקה במצלמה שלהם.

הקדמה

G1 מבית סוני איננה מצלמה רגילה. המצלמה תומכת בקישורית Wi-Fi להעברה אלחוטית של קבצים, יש לה זיכרון פנימי חסר תקדים בן  2GB (בנוסף לכרטיס זיכרון), היא מציעה ניהול חכם של מיון תמונות וקבצים, מצגת התמונות שלה עשירה ומתקדמת, המסך שלה ענק ובאיכות גבוהה במיוחד, היא בנויה אחרת מכל מצלמה שהכרתם ונפתחת באמצעות מנגנון סליידר, ולקינוח – יש לה גם נגן מוזיקה.

בהשוואה למפרט המולטימדיה המרשים שלה, כמצלמה המפרט שלה די סטנדרטי: ל-G1 חיישן CCD בגודל 1/2.5 אינטש עם 6 מיליון פיקסלים, זום אופטי בסיסי של x3, מנגנון ייצוב תמונה דיגיטלי SuperSteadyShot.

ה-G1 שומרת את החומר המצולם על כרטיס הזיכרון MS ProDuo הייחודי של סוני, מופעלת על ידי סוללת ליתיום ונמכרת בצבע כסף.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

איכות הצילום של ה-G1 התגלתה כבינונית בלבד. בצילום באור יום מלא התקבלו תמונות בצבעים עשירים ויפים, אך לא ממוקדות מספיק. בנוסף זיהינו נטייה לחשיפת יתר במקומות הבהירים בתמונה.

בתוך הבית המצב החמיר. תמונות רבות שצולמו בתוך הבית ללא פלאש נראו מטושטשות. כאשר צילמנו עם פלאש המצב השתפר אמנם, אך בצילום מקרוב התקבלו גוונים קונטרסטיים מדי ולעתים חשיפת יתר, ובצילום מרחוק התמונה נראתה חשוכה מדי. בנוסף, פלאש המצלמה אינו מפזר את האור בצורה אחידה, ובתמונות רבות נראו הצללות חזקות מדי. הרעש הדיגיטלי החל להופיע בתמונות שצולמו מעל ISO 250. תמונות שצולמו ב-ISO 320 נראו כבר גדושות גרעיניות. חשוב לציין כי את הגרעיניות תראו לרוב על צג המחשב, אך לא תבחינו בה בהדפסת התמונות בגדלים סטנדרטיים.

גם צילום המקרו של ה-G1 לא השאיר אותנו עם טעם של עוד. במצב זה הצלחנו לצלם אובייקטים ממרחק מינימלי נאה של סנטימטר אחד, אך התמונות לא נראו ממוקדות מספיק ולא הכילו פרטים רבים כמצופה.

Sony G1
בצילום באור יום מלא התקבלו תמונות בצבעים עשירים ויפים, אך לא ממוקדות מספיק. בנוסף זיהינו נטייה לחשיפת יתר במקומות הבהירים בתמונה. תמונות רבות שצולמו בתוך הבית ללא פלאש נראו מטושטשות. כאשר צילמנו עם פלאש המצב השתפר, אך בצילום מקרוב התקבלו גוונים קונטרסטיים מדי ולעתים חשיפת יתר

מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.
מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

איכות צילום הוידיאו של ה-G1 גם כן התגלתה כבינונית בלבד. הסרטים מצולמים בקצב סטנדרטי של 30 פריימים בשנייה וברזולוציה של 640X480. הסרטים שצולמו נראו זורמים, אך איזון הלובן פעל באטיות. המשמעות היא שבמעבר בין סוגים או עוצמות שונים של תאורה, לוקח למצלמה כשנייה ויותר להתאפס ולהציג תמונה מוארת כראוי. הקול המוקלט נשמע חזק אך מעט אטום, ורעשי הרקע לעיתים הורגשו מדי לטעמנו. בזמן צילום הוידיאו ניתן לעשות שימוש בזום האופטי המלא.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
5 מתוך 10

ה-G1 כל כך לא נוחה לשימוש עד שעלה בנו חשד שמא המצלמה הזאת נפלטה לשוק בטעות לפני שבנייתה הושלמה. המצלמה בנויה בתצורת סליידר, שפתיחתו מפעילה את המצלמה וחושפת את העדשה וכמה מכפתורי התפעול. זה נראה כמו חידוש מעניין וחביב, אבל עד מהרה התחלפה התרשמותנו באכזבה עמוקה. המנגנון מאוד לא נוח לשימוש שזה מוציא את החשק להשתמש במצלמה. הפתיחה עצמה – במשיכה ימינה של החלק הנשלף, אינה חלקה ורציפה; המנגנון נתקע באמצע הדרך ויש להפעיל כוח מוגבר על מנת להשלים את הפתיחה. הצרות לא מסתיימות כאן: לאחר שהושלמה הפתיחה מתגלה מנגנון רופף שאינו ננעל כראוי, כך שכל תזוזה קלה גורמת להסתרה חלקית של כפתורים ואף לכיבוי המצלמה.

Sony G1
המצלמה בנויה בתצורת סליידר, שפתיחתו מפעילה את המצלמה וחושפת את העדשה וכמה מכפתורי התפעול. אבל המנגנון מאוד לא נוח לשימוש. הפתיחה עצמה – במשיכה ימינה של החלק הנשלף, אינה חלקה ורציפה; המנגנון נתקע באמצע הדרך ויש להפעיל כוח מוגבר על מנת להשלים את הפתיחה


 


בנוסף, כפתורי המצלמה פרוסים בצורה לא נוחה. בצדה האחורי של ה-G1 (בפאנל הנשלף) נמצאים מרבית הכפתורים, בהם כפתורי הזום, הבחירה בין צילום הסטילס לוידיאו, כפתור הצפייה בתמונות שצולמו ועוד. בצדה הימני של ה-G1 נמצאים כפתור התצוגה, תפריט MENU, כפתור BACK, ואת תפריט HOME. תפריט HOME למעשה יוביל אתכם לתפריט ראשי ממנו תוכלו להגיע לכל הפונקציות השונות של המצלמה. מבנה הכפתורים הללו אינו נוח במיוחד; פעמים רבות לחצנו עליהם בטעות, דבר שגורם להפעלת תכניות שונות של המצלמה מבלי שהתכוונו לכך. בנוסף לכפתורים בצד ימין, יש ג'ויסטיק קטן שבעזרתו ניתן לנווט בין תפריטי המצלמה. הג'ויסטיק נוח לתפעול ופועל היטב.

ממשק המצלמה מסורבל, ויקשה על המשתמש הביתי הממוצע. הממשק אטי מאוד, ומתופעל בו זמנית על ידי הג'ויסטיק ועל ידי הכפתורים השונים. אל תכניות הצילום האוטומטיות (הלא רבות) תוכלו להגיע דרך כניסה לתפריט MENU הראשי, לאחר מכן על ידי בחירה במצב SCN, ולאחר מכן על ידי בחירת תוכנית הצילום תחת תפריט SCENE. תוכניות הצילום. ניתן לבחור במצב Program (מופיע כ-PGM). זהו למעשה מצב צילום אוטומטי המאפשר בחירה ידנית בהגדרות צילום שונות, כגון איזורי מיקוד התמונה, אזורי מדידת האור, רמת ה-ISO, עוצמת הפלאש וכו'. כך או כך, התמונות שצולמו בכל המצבים נראו זהות לגמרי.

בצדה העליון של המצלמה תמצאו את כפתור ההפעלה לצד כפתור ה-WLAN המפעיל את יכולת שיתוף התמונות האלחוטית. ברגע הלחיצה על כפתור ה-WLAN, ה-G1 תנסה לאתר התקנים דיגיטליים נוספים בקרבתכם (מצלמות נוספות, מחשבים ניידים וכו'). ברגע שיימצא התקן, תוכלו להתחיל ולשלוח תמונות שצילמתם להתקן אליו התחברתם, ובנוסף גם לקבל תמונות. שליחת התמונות מתבצעת בצורה טובה וזריזה.

בצד נקודות הזכות נציין לטובה את מצגת התמונות העשירה של ה-G1, את אפשרות ניהול ומיון התמונות לפי נושאים, את הזיכרון הפנימי הנדיב מאוד של 2GB. במצלמה גם נגן MP3 מובנה. הנגן פשוט לתפעול ואיכות השמע סבירה.

מסך המצלמה הענק בגודל 3.5 אינטש ולא פחות מ-921 אלף פיקסלים, מרשים באיכותו. המסך מציג את התמונות שצולמו בצורה טובה, בפירוט רב, בחדות ובצבעים יפים ונעימים לעין. המסך דוהה מעט באור יום מלא ובשמש ישירה ומעט מקשה על הצילום, אך עדיין שמיש.

Sony G1
מסך המצלמה הענק מרשים באיכותו. המסך מציג את התמונות שצולמו בצורה טובה, בפירוט רב, בחדות ובצבעים יפים ונעימים לעין. המסך דוהה מעט באור יום מלא ובשמש ישירה ומעט מקשה על הצילום, אך עדיין שמיש.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מרגע ההפעלה, ה-G1 מוכנה לצילום תוך זמן ארוך מאוד של ארבע שניות. לעומת זאת בין תמונה לתמונה וללא פלאש, זמן ההמתנה מצוין ועומד על פחות משנייה אחת. ובשימוש עם פלאש תיאלצו להמתין כשש שניות – פי שניים מהממוצע. במצב הצילום הרציף ה-G1 מצלמת בקצב של שתי תמונות בשנייה, ועד גבול של שבע תמונות – מדובר בנתון לא מרשים במיוחד. כיבוי המצלמה אורך כשלוש שניות.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה-G1 מופעלת על ידי סוללת ליתיום בעלת ביצועים בינוניים. הסוללה אפשרה לנו לצלם כ-270 תמונות לפני שהתרוקנה, כשליש מהתמונות צולמו עם פלאש. זאת תוצאה לא רעה בהתחשב במסך הענק, אך עדיין נמוכה יחסית למצלמות דומות. טעינת הסוללה מתבצעת על ידי הנחת המצלמה בתושבת יעודית המחוברת לחשמל, וזמן הטעינה הוא כארבע שעות.

המצלמה נמסרה לסקירה באדיבות החנות Camera4Less

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply