חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Nikon CoolPix P80
מותג: Nikon
סוג מצלמה: דמוי SLR
רזולוציה: 10.1 מגה פיקסל
גודל חיישן: 1/2.33 אינטש
סוג סוללה: ייחודית
מייצב תמונה: בחיישן
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
סוג עינית: דיגיטלית
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
ערן 24.04.13
ערן 09.04.13
ליטל ואיציק 10.05.09
dan 09.08.08
שמחה 02.07.08
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Nikon CoolPix P80

אוריה גנור | 28.08.2008
הטוב
  • איכות צילום מצוינת בהדפסות סטנדרטיות
  • זום אופטי X18, זווית רחבה
  • פלאש מצוין
  • נוחה מאוד לשימוש
  • איכות בנייה טובה
  • מסך משובח
הרע
  • רעש דיגיטלי ב-ISO בינוני
  • סטייה כרומטית באורך מוקד גדול
בשורה התחתונה

יציאתה של ה-P80 לשוק עוררה עניין רב וציפיות גבוהות. הציפיות ממנה נענו במידה רבה, אך לא לגמרי. המצלמה נוחה ובנויה היטב והיא מצליחה להפיק תמונות טובות, חדות ומלאות חיים. אך הגרעיניות ב-ISO לא גבוה, הסטייה הכרומטית באורך מוקד גדול והעובדה כי ה-P80 אינה טובה יותר ממתחרות פחות יקרות ממנה –  כל אלה הופכים אותה לעסקה לא כל כך משתלמת.

עם זאת נזכיר שבהדפסת תמונות בגדלים סטנדרטיים כמעט שלא תבחינו בתופעות הללו. לכן ה-P80 בהחלט תתאים לחובבי צילום המעונינים להתקדם מעולם הקומפקטיות למצלמה איכותית, בעלת זווית רחבה וזום גדול, שמספקת חוויית צילום נוחה ומהנה.

הקדמה

באפריל 2008 הכריזה ניקון סוף-סוף על יציאתה לשוק של דמויית ה-SLR הראשונה שלה, ה-P80. המצלמה של ניקון מצטרפת לקבוצת ה-P (Performance) של החברה, שעד היום מנתה חמישה דגמים קומפקטיים.

ה-P80 היא מצלמת 10.1 מגה פיקסל בעלת עדשת סופר זום רחבת זווית של X18 (המקבילה לעדשת 28-486 מ"מ). המצלמה מצוידת בחיישן CCD בגודל 1/2.33 אינטש, בטווח ISO רחב של 64-6400, במייצב תמונה אופטי (VR) ובמנגנון זיהוי פנים אוטומטי.

ל-P80 מסך 2.7 אינטש. היא משתמשת בכרטיסי הזיכרון SD, SDHC ו-MMC ונמכרת בצבע שחור.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הצילום של ה-P80 טובה בדרך כלל. התמונות שהפיקה המצלמה נראו ברוב המקרים ממוקדות ומלאות פרטים, והופיעו בצבעים עשירים ובקונטרסטיות נעימה לעין. בצילום באור יום מלא, הפרדת הצבעים הייתה מדויקת, התמונות נראו מלאות חיים ולא נתקלנו בתופעה של תת חשיפה או חשיפת יתר.

בצילום בתוך הבית, גילינו כי פלאש המצלמה פשוט מצוין. הפלאש ממוקם גבוה, ומצליח להאיר את החלל בצורה אחידה ובעוצמת הארה טובה ומאוזנת. הפלאש אינו יוצר קונטרסטיות חדה מדי או הצללות חזקות, ואף אינו שורף את האובייקטים גם כשהם מצולמים מקרוב. הפלאש אמנם מעוות קלות את צבעי התמונה לכיוון הירוק, אך בצורה שאינה מורגשת לעין לא מקצועית. בצילום פורטרט בשימוש עם פלאש גוון העור נוטה מעט לאדמדם, אך ברוב המקרים התמונה הכללית שהתקבלה השביעה את רצוננו.

Nikon P80
הפלאש ממוקם גבוה, ומצליח להאיר את החלל בצורה אחידה ובעוצמת הארה טובה ומאוזנת. הפלאש אינו יוצר קונטרסטיות חדה מדי או הצללות חזקות, ואף אינו שורף את האובייקטים במידה גם כשהם מצולמים מקרוב


 


כאשר לא נעשה שימוש בפלאש, צילמה ה-P80 ב-ISO גבוה יותר כמובן, וכאן כבר התקשתה המצלמה להתמודד עם הגרעיניות, שנובעת כתוצאה משימוש
ב-
ISO גבוה, למרות שבמצלמה מנגנון אוטומטי להפחתת רעש דיגיטלי. אך לצערנו המנגנון לא שיפר את בעיית הגרעיניות, וזו החלה להופיע כבר בתמונות שצולמו ב-ISO 200, באזורים הכהים בתמונה. בתמונות שצולמו ב-ISO 400 הופיעה גרעיניות יתר, וב-ISO 800 ויותר התמונות כבר לא היו שמישות. חיסרון זה ודאי לא יטריד את  המשתמש הממוצע, כיוון שהגרעיניות אינה ניכרת בהדפסת תמונות בגדלים סטנדרטיים (10X15, 13X18) בתמונות שצולמו ב-ISO 400 ומטה. ה-P80 כוללת נורת עזר למיקוד, שאפשרה לנו להתמקד בקלות על אובייקטים גם בחושך מוחלט.

בעיה נוספת שמצאנו היא תופעה שנקראת Fringing Purple או סטייה כרומטית (ראו תמונה) - המעידה על פגם באופטיקה. הסטייה הכרומטית מורגשת בעיקר בצילום באור יום באורך מוקד גדול, או בצילום בתוך הבית בשימוש עם פלאש. משמעותה של התופעה היא בהופעתה של הילה סגולה מסביב לאובייקטים. התופעה מופיעה בעיקר באזורים בהם הקונטרסטיות גבוהה, למשל בחיבור הדו ממדי שבין רקע לבן לאובייקט בעל צבע חזק. בתופעה הבחנו במספר קטן יחסית של תמונות אמנם, אך ראוי לציין כי היא קיימת. את ההילה הסגולה תוכלו לראות בעיקר על צג המחשב, וברוב המקרים לא תבחינו בה בתמונות שיודפסו בגדלים סטנדרטיים.


מייצב התמונה האופטי (VR) שב-P80, תורם לא מעט לקבלת תמונות ממוקדות ונטולות מריחות וטשטושים, ואפילו כאשר הרעדנו את היד בכוונה, התמונות שהתקבלו נראו חדות.

ה-P80 כוללת מנגנון זיהוי פנים אוטומטי שעובד נהדר. המנגנון מזהה את פני המצולמים, ובכך מאפשר למצלמה להתמקד על האובייקטים החשובים בתמונה מבחינת המיקוד והחשיפה. המנגנון מזהה פנים המסתכלות ישירות למצלמה, ובנוסף גם פרופיל מלא וחצי פרופיל. השימוש במנגנון תורם לקבלת תמונות מדויקות יותר.

P80 מציעה פונקציה מעניינת ויעילה הנקראת Distortion Control. הפונקציה מפחיתה ואף מונעת את תופעת עיוות קצוות התמונה בצילום בזווית רחבה. לדוגמה, פעמים רבות כאשר נצלם מבנה מלבני באורך מוקד של 27 מ"מ, קצוות הבית ייראו מעט מעוגלים. תופעה זו נגרמת בעיקר בעדשות המציעות טווח זום רחב כמו זו
שב-
P80. המנגנון מטפל בעיוות בצורה נהדרת, וחשוב להיות מודעים לקיומו.

על פי הצהרת היצרן, ה-P80 מסוגלת לצלם מקרו ממרחק מינימלי של סנטימטר אחד. בפועל, הצלחנו לצלם אובייקטים ממרחק מינימלי של שלושה ס"מ, שזה עדיין טווח נאה, והתמונות שהתקבלו נראו ממוקדות, מוארות היטב ומלאות פרטים. ואולם, למרות הימצאותה של נורת עזר למיקוד, המיקוד לא תמיד צלח בתנאי תאורה בינוניים, ונאלצנו לצלם ממרחק גדול יותר. בצילום מקרו מחוץ לבית ובאור יום מלא, לא נתקלנו בבעיית מיקוד.

התמונות היפות והטובות ביותר בעינינו התקבלו כשצילמנו במצב P וכאשר כיוונו את צבעי התמונה למצב More Vivid. במצב זה, צבעי התמונה שמתקבלים נראים חזקים וחיים יותר, והתמונה הכללית נראית מוארת יותר.

Nikon P80

תופעת Fringing Purple. תוכלו להבחין בהילה סגולה סביב העיטור בצד ימין של התמונה

Nikon P80

צילום מקרו

תת חשיפה הוא מצב שמעט מדי אור מגיע לחיישן המצלמה. תמונה המצולמת במצב של תת חשיפה תיראה כהה וחלקים ממנה אף עשויים להופיע חשוכים לגמרי.
מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות צילום הוידיאו של ה-P80 הרשימה אותנו. הסרטים מצולמים ברזולוציה מקסימלית של 640X480 ובקצב מקסימלי של 30 פריימים בשניה, ונראים מצוין. הסרטים מופיעים בצבעים טבעיים ויפים ובחדות טובה. בזמן צילום הוידיאו ניתן לעשות שימוש בזום הדיגיטלי בלבד, אך הוא עובד בזריזות ומוסיף לחוויית השימוש. הקול המוקלט נשמע חזק וברור, ורעשי הרקע אינם מורגשים מדי.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-P80 התגלתה כידידותית למשתמש וכמצלמה נוחה לשימוש. המצלמה מעוצבת ככל דמויית SLR אחרת, אך קומפקטית ואלגנטית יחסית ובלי המראה המאסיבי האופייני. המצלמה אינה כבדה מדי (405 גרם כולל סוללה), והיא נוחה מאוד לאחיזה.

ה-P80 כוללת את הממשק החדש יחסית והמצוין של ניקון. הממשק, שמופיע בצבעים נעימים, הוא מובן ונוח למדי וכולל שני תפריטים ראשיים: SETUP ו-MENU. תפריט SETUP ממוקם בחוגת מצבי הצילום וכולל את הפונקציות הכלליות של המצלמה, בהן בחירת בהירות המסך, קביעת השעה והתאריך, בחירת שפה וכדומה. תפריט MENU כולל את מאפייני הצילום השונים, כמו קביעת איכות הצילום וגודל התמונה (במגה-פיקסלים), קביעת צבעי התמונה, קביעת רמת ה-ISO, קביעת איזון הלובן, אזורי המדידה ועוד.

Nikon P80
ה-P80 התגלתה כידידותית למשתמש וכמצלמה נוחה לשימוש. המצלמה אינה כבדה מדי, והיא נוחה מאוד לאחיזה


 


כפתורי המצלמה אינם רבים, ופרוסים בצורה נוחה ויעילה. בראש המצלמה נמצא כפתור הזום המעוגל ולצדו חוגת מצבי הצילום. חוגת המצבים כוללת את מצב הצילום האוטומטי, את מצב צילום הוידיאו, את המצבים A/S/M/P, את תפריט SCENE (תכניות הצילום האוטומטיות), ואת מצב צילום ספורט – בו גם נמצאים מצבי הצילום הרציף.

מסך המצלמה, בגודל 2.7 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, הוא אחד המסכים הטובים שראינו עד כה. המסך מציג את התמונות בצורה נפלאה, והופך כל תמונה פשוטה לחוויה. התמונות המוצגות על גבי המסך נראות חדות כתער, קונטרסטיות במידה ועשירות בפרטים ובגווני ביניים. המסך כולל ציפוי נגד השתקפויות שתורם לנוחות השימוש בו. המסך אינו דוהה לגמרי באור יום מלא או בשמש ישירה, וניתן לצלם בעזרתו גם במצבים אלו. בנוסף, ה-P80 כוללת עינית דיגיטלית גדולה ונוחה מאוד לשימוש. העינית מעט כהה, אך היא עושה את עבודתה נאמנה.

Nikon P80
מסך המצלמה, בגודל 2.7 אינטש, הוא אחד המסכים הטובים שראינו עד כה. המסך מציג את התמונות בצורה נפלאה, והופך כל תמונה פשוטה לחוויה. התמונות המוצגות על גבי המסך נראות חדות כתער, קונטרסטיות במידה ועשירות בפרטים ובגווני ביניים

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מרגע ההפעלה, ה-P80 מוכנה לצילום תוך שתי שניות. זמן המחזור של ה-P80 מאכזב: בצילום ללא פלאש, זמן ההמתנה בין תמונה לתמונה עומד על שתי שניות –  ציפינו לקצת פחות, ובשימוש עם פלאש חולפות שמונה שניות ארוכות מאוד.

ה-P80 כוללת מספר מצבים של צילום רציף, כאשר המהיר שבהם מאפשר צילום של כ-30 תמונות בשלוש שניות בלבד. זהו נתון מרשים מאוד, אך במצב זה תיאלצו לוותר על 7 מיליון פיקסלים, ולהסתפק ב-3 בלבד. למרות ההפחתה המשמעותית ברזולוציית התמונה, התמונות שהתקבלו השביעו את רצוננו.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

הסוללה אפשרה לנו לצלם כ-260 תמונות בלבד לפני שהתרוקנה, כאשר שליש מהתמונות צולמו עם פלאש. מדובר בתוצאה לא מרשימה במיוחד. עם זאת צריך לזכור שהזום הענק, הפלאש החזק והמסך הגדול הם צרכני אנרגיה רעבתנים. הסוללה נטענת על ידי חיבורה למטען חיצוני, וזמן הטעינה הוא כשלוש שעות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply