חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי JBL Flip 5
סוג: רמקול נייד
יצרן: JBL
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
Bluetooth: bluetooth
חיבורים נוספים: USB
מקור חשמל: סוללה פנימית
הספק: 20 Watt
תאריך כניסה לאתר: 9/2019
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
shira.chen2010 21.08.22
סטודיו 25.07.22
MOTIM 03.07.22
efratminess 17.06.22
shahafy77 09.06.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי JBL Flip 5

הטוב
  • איכות ועוצמת השמע
  • עמידות במים
  • טעינה דרך חיבור USB-C
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • ללא כניסת AUX
  • חיבור Bluetooth 4.2 מיושן
  • ללא תמיכה בעוזרות קוליות
בשורה התחתונה
ל-Flip5 החדש של JBL סיכוי טוב מאד להפוך למלך הרמקולים. הוא מפיק סאונד עשיר, נעים, מלא בכל טוב וגם העוצמה רועמת ביחס לגודלו הסביר. אבל את המחמאות האלו חילקנו בעבר לדור הקודם של ה-Flip, שהיה ונחשב גם היום לרמקול אלחוטי עמיד למים נהדר. לטעמנו היעדר החידושים, למעט הספק חזק יותר וסאונד מעט יותר איכותי, הופכים דווקא את הרכישה של ה-Flip4 למשתלמת יותר.
Flip 5
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 399 ₪
מחיר סופי: 434 ₪
מחיר סופי: 441 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-7 חנויות>>
הקדמה
את סדרת הרמקולים הניידים והעמידים למים של JBL אין צורך להציג. ה-Flip5 שהוצג בתחילת ינואר 2019, הוא הדור החדש בסדרת הרמקולים הניידים האהובים של החברה. הוא שומר על אותם יתרונות כמו עמידות למים בתקן מחמיר, סאונד קריספי מלא בבאס, עיצוב היי-טקי, וכעת הוא מכיל גם סוללה יותר גדולה, אך נעדר מיקרופון לשיחות או לשליטה על העוזרות הקוליות. מחירו נע סביב 400 וקצת שקלים, כאשר בתוספת זעומה ניתן לשדרג לאח הגדול והמסיבי שלו, ה-Charge4. ניכר שסדרת הפליפ, ממוקמת בדיוק באמצע טווח המחירים והגודל הפיזי, ולכן היא כה פופולרית.


איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סעיף איכות השמע מעולם לא היה הנקודה החלשה ברמקולים של JBL. כמו קודמו בתפקיד, גם ה-Flip5 מספק איכות סאונד מפנקת, עשירה, ברורה וחדה. החברה שילבה טכנולוגיה חדשה שנקראת Racetrack-shaped שאמורה לחדד ולהעשיר את הסאונד, ואכן בהשוואה ישירה מול ה-Flip4, ניתן לשמוע כי השמע עצמו נשמע יותר "מלא" ועשיר.


כמו כן, JBL שילבה הפעם דרייבר אחד גדול בהספק של 20 וואט RMS, במקום שניים קטנים בהספק של 8 וואט RMS כל אחד. בפועל, איבדנו את חווית הסטריאו שהייתה בדגם הקודם, אך הסאונד יותר חזק כעת.

JBL Flip 5: צלילים בצמרת

עם זאת, הפערים בין השניים לא היו כאלה משמעותיים, ולולא ההשוואה הישירה בזמן אמת, היה קשה מאד לשים לב שמדובר בדרייברים ובטכנולוגית סאונד חדישה. בשימוש סביר ורגיל, מהאזנה לפודקאסטים, תחנות רדיו ואלבומים של הופעות חיות, איכות השמע הייתה ללא ספק מעולה. בין אם מדובר בקול נשי גבוה, בקול גברי נמוך או בתזמורת שלמה, ה-Flip5 סיפק חווית האזנה שקשה להאמין שיצאה מרמקול בגודל של פחית קולה וקצת.

התאכזבנו לגלות כי על אף שישנם רמקולים סיניים נחותים המצוידים בתקן בלוטות' 5.0, ה-Flip5 נשאר עם בלוטות' בגרסת 4.2, המציגה דיליי מובחן ומשמעותי כאשר צופים בוידאו. חשבנו שהדיליי והשיהוי נעלמו מן העולם נוכח אוזניות TWS עם אותו תקן מהיר, אך רמקול של חברה ידועה ומוכרת, עדיין נושא בחובו גרסה מיושנת ואיטית יחסית.

על סעיף "איכות השמע בזמן שיחות" נאלץ לוותר הפעם בשל העובדה ש-JBL החליטה להסיר את המיקרופון מהרמקול, כך שהוא מתפקד כ"יצואן" שמע בלבד.

JBL Flip 5: צלילים בצמרת


עוצמת השמע הייתה כבירה כמו תמיד. לא מדובר ברמות של ה-JBL Boombox או אפילו ה-Charge, אך העוצמה מספקת ברוב המוחלט של המקרים, אלא אם אתם בונים עליו למסיבה באמצע המדבר. בשימוש ביתי אין צורך לעבור את ה-70% אלא אם אתם רוצים לקבל צעקות מהשכנים, וגם כאשר יצאנו איתו לסביבה פתוחה כמו גינה גדולה, הוא לא הרים ידיים וסיפק את הסחורה גם בעוצמה המלאה.

בעוצמה מלאה - 100%, הצלילים אינם הופכים למתכתיים או מתעוותים בדרך כלל, והרמקול שומר על עוצמה ואיכות סאונד טובה מאד. בעוצמה זו הבאסים הופכים למוחשיים ובולטים יותר. זה לא שבעוצמות נמוכות הם נעדרים, להפך - הבאסים תמיד נוכחים ונשמעים בבירור, ועלולים להרתיע משתמשים שאינם מתחברים לצלילים הנמוכים. הבאסים הללו מעניקים עומק מיוחד למוזיקה, ומייצרים תחושה של רמקול יותר גדול, והדבר הופך לבירור יותר ככל שעולים בעוצמת השמע.

האלמנטים ברמקול האחראים על הפקת הצלילים, להלן:   וופר: הדרייבר האחראי על צלילי הבס והאמצע. הוא עשוי מסוגי נייר שונים, סיבי פחם או עץ מסוגים שונים.   טוויטר: הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כ-1 אינטש ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכדומה.   Midrange: הדרייבר האחראי על הפקת תדרי האמצע (200Hz-3.5Khz). גודלו של הדרייבר נע בין גודלו של הטוויטר לזה של הוופר. midrange מופיע ברמקולים בעלי שלושה פיצולי תדר (3 way).   Full Range Driver: דרייבר אחד המספק את כל קשת התדרים – גבוהים, אמצעיים ונמוכים. נפוץ ברמקולים לווייניים, לרוב זקוק לרמקול סאב נלווה, להשלמת התמונה צלילית.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ל-Flip5 מספר חסרונות מובהקים הבולטים כבר בשימושים הראשונים. כחלק ממתיחת הפנים לסדרה, JBL זנחה את הטכנולוגיה לצימוד רמקולים נוספים, מה שנקרא JBL Connect +. ברמקול החדש הטכנולוגיה הזו נקראת PartyBoost, ולאכזבתנו, היא לא מתאימה לרמקולים הישנים של החברה.


בעצם, נוצר מצב שה-Flip5 לא יכול להתחבר לרמקולים אחרים של החברה כדי לייצר חווית סטריאו אמיתית. במקום לפתח טכנולוגיה שמתאימה גם למכשירים קודמים, נוצר מצב שגם אם היה לכם או לחבריכם רמקול תוצרת JBL, לא תוכלו לחבר אותו אל ה-Flip5. החלטה תמוהה ולא ברורה.

שני האחים למשפחת Flip - בצד ימין Flip4, בצד שמאל Flip5
שני האחים למשפחת Flip - בצד ימין Flip4, בצד שמאל Flip5

כמו כן, JBL החליטה להסיר לחלוטין את המיקרופון מסדרת ה-FLIP, זאת בניגוד מוחלט לגל ששוטף את כל המכשירים עם עוזרות קוליות ומטפלות מדברות. כזכור, אופציה זו הייתה קיימת ב-Flip4, כולל אפשרות לניהול שיחות דרך הרמקול. עם ה-Flip5 תצטרכו להחזיק קרוב קרוב את הסמארטפון שלכם.

גם חיבור כבל AUX אינו קיים ב-Flip5, כך שאם רציתם לחבר מחשב או טלוויזיה כדי ליהנות מחווית סאונד מיטבית, לא תוכלו לעשות זאת. גם אם יש לכם בלוטות' במכשיר או במחשב, תתכוננו לדיליי בין הסאונד לבין התמונה, עקב גרסת בלוטות' מיושנת.
לא הכל שחור, וה-Flip5 אומנם השמין מעט, אך עדיין הוא שומר על קווים נקיים, מבנה גלילי ועיצוב מוכר. אף על פי שהכפתורים עדיין לא מוארים, הם בולטים וברורים, גם כאשר האור מעומעם. החוט שקשור אליו רק הופך אותו למגניב יותר, וגורם לו להיראות פחות מוצר מתכת דומם, ויותר מכשיר שכיף לקחת לטיול.

מחוברים לאותה אפליקציה בו זמנית, אך לא יכולים להתחבר אחד לשני | מתוך האפליקציה של JBL

מחוברים לאותה אפליקציה בו זמנית, אך לא יכולים להתחבר אחד לשני | מתוך האפליקציה של JBL

על גבו נמצאים 4 כפתורים - עצירה ונגינת השיר, עוצמת שמע ולחצן לחיבור רמקול נוסף. לחיצה כפולה על כפתור הפליי תקפיץ שיר, אבל לא הצלחנו לחזור אחורה בעזרת הכפתורים. נחבאים אל הכלים הם שני כפתורים נוספים - הדלקה וכיבוי הרמקול, וכפתור צימוד בלוטות'. שני אלו דווקא כן מוארים באור לבנבן ורך.

סמוך אליהם נמצאת כניסת הכבל, הפעם מסוג Type-C החדש. הכבל, שמצורף לאריזה ומגיע עם חיבור בצבע שחור-כתום, כבר לא קצר, אלא מגיע באורך מלא ומכובד. מעניין שיציאה זו לא אטומה ע"י גומי עבה, אלא היא פתוחה כמו במכשירי סלולר עמידים למים.
JBL Flip 5: צלילים בצמרת


האריזה מכילה ספרות, אותו כבל ולראשונה כיסוי מסיבי מקלקר עמיד וקשיח. הכיסוי שומר על הרמקול מפני זעזועים וטלטולים, אך הוא עצמו ענק ועבה, ולא נראה שיהיה נוח לקחת אותו לכל מקום.

הצימוד, כמו בכל שאר הרמקולים פשוט וקל. לוחצים על כפתור הבלוטות' אחרי שמדליקים את הרמקול, מחפשים אותו בתפריט הבלוטות' של הסמארטפון, ומקבלים צליל גיטרה קצר שמעיד שהצימוד הושלם.

עם עמידות במים בתקן IPX7, ה-Flip5 שומר על המסורת של JBL, וניתן לקחת אותו לאמבטיה או בקרבת בריכה ללא חשש. עם זאת, בניגוד למה שניתן לחשוב, הוא לא יסתדר באזורי חוף ים - החול עלול להיכנס ברשת הגריל שלו, ועוד לא דיברנו על הנזקים של מים מלוחים. בקיצור, עדיף לשמור עליו במקום יבש ובטוח.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מהצצה במפרט הטכני של ה-Flip5 עולה השאלה, כיצד הסוללה גדלה משמעותית מ-3,000mAh אל 4,800mAh, אך עדיין חיי הסוללה המוצהרים עומדים על 12 שעות? כזכור במבחן הרמקולים, ה-Anker SoundCore הגיע עם קיבולת סוללה של 4400mAh וסיפק זמן נגינה מדהים של 24 שעות. ככל הנראה, ההספק החזק של ה-Flip5 צורך יותר זרם ולכן חיי הסוללה לא שופרו כלל. בכל אופן, חיי הסוללה מספקים וטובים ללא ספק.


חיי הסוללה של ה-Flip5 אכן טובים מאד. הסוללה מספיקה למעלה מ-10 שעות נגינה, כאשר העוצמה עמדה על 60% ברוב הזמן, והמכשיר המשדר נמצא בקרבת מקום. כל העת ניתן להתעדכן במצבה דרך האפליקציה של JBL, אך משום מה לא בתצוגת אחוזים, אלא בתצוגת פס ירוק שהולך ונעלם.

JBL Flip 5: צלילים בצמרת


טעינת הסוללה מתבצעת דרך שקע Type-C, מה שמיישר קו עם כל הסמארטפונים של 2019, למעט פה ושם כאלו שחסכו עליהם. בכך, אפשר להצטייד רק עם מטען אחד כאשר יוצאים מהבית ויש צורך להטעין את הרמקול. טעינת הסוללה במלואה אורכת כשעתיים וחצי לפי החברה, נתון שאומת בהצלחה במהלך הבדיקה. על אף שהסוללה גדלה מהדגם הקודם, היא נטענת יותר מהר מהסוללה בקיבולת הנמוכה יותר שנמצאת ב-Flip4.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply