התאימו את הכיריים למקומן
ודאו שהמידות הפנימיות של הכיריים תואמות את החיתוך בשיש, ושהמידות החיצוניות אינן חורגות מן המרווח הפנוי מסביב.
בחרו הרכב מבערים לפי צורכי הבישול
בכיריים סטנדרטיות כוללות 4 מבערים, ויש כיריים בנות 5 ו-6 מבערים. תפוקת המבערים המומלצת היא 1000 ואט למבער קטן המיועד לבישול בחום נמוך; 1,500 ואט למבער בינוני; וכ-2,250 ואט למבער גדול לבישול בסירים גדולים ובחום גבוה. בנוסף קיימים מבערים מיוחדים: מבער טורבו (ווק) להרתחה מהירה ולטיגון והקפצה בעוצמה גבוהה במיוחד, מבער זום לבישול איטי ומבער אובאלי (סגלגל).
העדיפו הצתה מובנית
הצתה מובנית בכפתור הגז נוחה יותר. מצת סמוי שמותקן מתחת לכיפת המבער עדיף על גלוי.
משטח אמאייל, נירוסטה או זכוכית?
שני סוגי המשטחים הנפוצים הם אמאייל ונירוסטה. משטח אמאייל מעט קל יותר לניקוי, זאת לעומת משטח הנירוסטה, שכדי לשמור על הברק והמראה המתוחכם שלו מחייב ניקוי מתמיד ולעתים שימוש בחומרי ניקוי ייעודיים. משטח זכוכית קרמית יחסית שביר לא כמו זכוכית מחוסמת (קריסטלית) הנפוצה בכיריים חשמליות, קל לניקוי.
שימו לב לרשת הברזל
דגמים מסוימים מצוידים ברשתות מאסיביות בעלות כושר נשיאה ועמידות גבוהים במיוחד, אבל אלה כבדות ולעתים פחות נוחות לניקוי מרשת ברזל רגילה. רשת העשויה יחידה אחת ניתן להרים בהינף יד כדי לאפשר גישה לניקוי המשטח, מצד שני, בשל גודלה היא מסורבלת יותר לניקוי בנפרד, בהשוואה לרשת מחולקת.
הקפידו על בטיחות
התקן הישראלי מחייב קיומו של חיישן שמפסיק את זרימת הגז במקרה שהלהבה כבית, או מנגנון אוטומטי להצתה מחדש של הלהבה.