קונטרולר הוא מכשיר שבעזרתו ניתן לעשות מעברים בין שירים, או מיקסינג. המכשיר מורכב משני נגנים זהים, שביניהם יש מיקסר. בעזרת התוכנה הייעודית, בוחרים איזה שיר לנגן, מעלים אותו על אחד הנגנים בתוכנה, ומנגנים בעזרת הכפתורים הפיזיים שעל הקונטרולר.
לפני שבוחרים קונטרולר, צריך לקחת בחשבון שני דברים: לאיזו מערכת הגברה רוצים לחבר אותו כדי לשמוע את המוזיקה, ועם איזו תוכנה יהיה נוח לעבוד. זאת מכיוון שקונטרולרים שונים תומכים בתוכנות שונות. כדאי להתנסות בתוכנת התיקלוט, לפני הרכישה של הקונטרולר עצמו. בכל האתרים של החברות הגדולות ניתן למצוא הורדה של גרסת ניסיון לתקופה מוגבלת, או גירסה בחינם, של התוכנה הייעודית.
כרטיס קול
כרטיס קול הוא החלק שמעבד את הקובץ המגיע מהמחשב ומתרגם אותו למוזיקה המושמעת דרך הרמקולים והאוזניות. כיום רוב הקונטרולרים גם הפשוטים ביותר מביניהם מגיעים עם כרטיס קול מובנה ואין צורך לקנות כרטיס חיצוני. כיצד ניתן לדעת האם לקונטרולר יש כרטיס קול? במידה ויש לו שקע לחיבור אוזניות.
בנוסף כדאי לבחור קונטרולר עם כרטיס קול התומך בפרוטוקול ASIO. זהו מצב המאפשר לקונטרולר לעבד את הצלילים ישירות מהתוכנה בהשהיה נמוכה (Latency) מבלי לעבור דרך כרטיס הקול המובנה של המחשב ובכך לחסוך משאבים ולשפר את איכות הצליל היוצא.
חיבורים
השיר שמתנגן, נשלח מהתוכנה אל ערוץ בקונטרולר ומשם אל הרמקולים. כך ניתן לשלוט ברמת הווליום שלו ולהלביש אפקטים שונים. קונטרולר עם שני ערוצים יספיק לדיג'יי המתחיל וגם לתיקלוט באירועים ראשונים. צריך לקחת בחשבון שלרובם המכריע לא תהיה אפשרות לחבר רמקולים דרך יציאה מאוזנת כמו XLR, אלא רק דרך יציאה לא מאוזנת-RCA. אבל בתור משתמש ביתי, אם ישנה מערכת הגברה ביתית עם רסיבר, או רמקולים עם חיבור RCA, ניתן לחבר אליהם את הקונטרולר באמצעות כבל RCA. קונטרולר שני ערוצים מתחבר למחשב ב-USB, ללא צורך צורך בחיבור לחשמל.
קונטרולר עם ארבעה ערוצים כבר נחשב מקצועי ויגיע עם כרטיס קול חזק יותר, ולרוב איכות הבנייה ואיכות החומרים תהיה טובה יותר. בנוסף נמצא יותר אפשרויות חיבור ויציאות, כמו XLR ו-TRS ולכן נוכל לחבר אליו רמקולים מוגברים או מוניטורים. מכשיר כזה מתחבר למחשב ב-USB וצורך חשמל דרך שנאי.
מיקסר ומגבר
כאמור לקונטרולר שני ערוצים תהיה בדרך כלל רק יציאת RCA לחיבור רמקולים. במידה ונרצה לחבר רמקולים מוגברים או אם אין לנו רסיבר של מערכת ביתית, נוכל להוסף גם מיקסר אודיו. במידה ומשתמשים בקונטרולר ארבעה ערוצים, אין צורך במיקסר חיצוני בנוסף. רוב הקונטרולרים לא מגיעים עם מגבר פנימי ולכן יש צורך במגבר חיצוני כחלק ממערכת ההגברה, או להשתמש ברמקולים מוגברים (אקטיביים).
עבור הדיג'יי המתחיל, כל מחשב נייד שיצא בשלוש השנים האחרונות, עם מעבד אינטל i5 ומערכת ההפעלה Windows 10, או מחשב מקביל של אפל, יעמוד במשימה בכבוד. מומלץ להשתמש במינימום של 8 גיגה RAM זיכרון ודיסק קשיח מסוג SSD בנפח מינימלי של 256 גיגה, בלי מסך מגע. על כרטיס המסך אפשר להתפשר ואין צורך בכרטיס קול מובנה חזק. מה שכן, לפני שקונים את הקונטרולר חשוב לבדוק את דרישות החומרה שלו מבחינת המחשב ולוודא שהמחשב שנבחר מתאים.
בשוק יש מגוון עצום של אוזניות אך ספציפית עבור אלו המתכוונים לתקלט, כדאי להתמקד באוזניות של יצרן מוכר המיועדות לסביבה הרועשת שבה DJ נמצא. אלו אוזניות שמגיעות לעוצמת שמע גבוהה במיוחד ללא עיוותים בצליל או שינויים בטון. לחלקן יש כבל סליל גמיש והאוזנייה עצמה ניתנת לסיבוב כך שאפשר לחשוף את אחת האוזניים כדי לשמוע את ההגברה בבירור.
בהחלט לא מומלץ להסתמך על אוזניות אלחוטיות מכל סוג, שכן אלו לא רק אינן ניתנות לשימוש עם כרטיס קול חיצוני, הן סובלות מלייטנסי גבוה ורגישות להפרעה בתקשורת - במיוחד בחדר עם עשרות אנשים.