חזור

סקירה - מקלדת Logitech Pro X 60 ‏- WiseBuy

חלק עליון

מקלדת Logitech Pro X 60 לוגיטק

סקירת wisebuy - מקלדת Logitech Pro X 60 לוגיטק

הטוב
  • תאורת RGB בוהקת ועמוסת אפשרויות ברמת התוכנה
  • הצעות לפריסת מקשים מבוססת העדפות משתמשים
  • גלגלת ווליום שימושית בצד
  • latency לא מורגש
  • מידות קומפקטיות
  • קייס קשיח ונאה
הרע
  • Polling Rate סטנדרטי מדי; 1,000Hz בלבד (1ms)
  • ללא משענת מרופדת לידיים
  • חופש מוגזם במקשים
בשורה התחתונה
מקלדת ה-G PRO X 60 היא מתחרה חדשה ומבורכת בשוק, גם אם כניסתה נחשבת לאיחור לא-אופנתי במיוחד מצד Logitech. מידותיה הצנועות יחמיאו לסט אפים מינימליים או כאלה שמעדיפים להעניק מקום עודף לעכבר ושאר אביזרים היקפיים ושאר תכונות כמו נוחות שימוש בזמן גיימינג, זמן המתנה ואיכות הבנייה - בעיקר פיזרנו מחמאות. שני חסרונות עוקרים ממנה ביצועים תחרותיים: הראשון הוא Polling Rate בתדר 1,000Hz בלבד והשני הוא תוכנת G HUB המטרחנת ועמוסת התפריטים שהתקשתה להיות קלילה וברורה כמו מתחרותיה.
הקדמה

מקלדת ה-Pro X 60 מבית Logitech מציגה תצורת 60% קומפקטית, מתגי GX אופטיים חומים בגרסת Tactile, תמיכה בתוכנת G HUB ותאורת RGB מבוססת LIGHTSYNC. עוד במארז: שלושהאפשרויות חיבור, הבטחה לחיי סוללה של עד 65 שעות פעילות ואיכות בנייה גבוהה. המקלדת זמינה בצבעי שחור, לבן וורוד.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

נוחות השימוש במקלדת (60%)

8.5

ראשית צריך להתייחס לפיל שבחדר: באיחור לא אופנתי במיוחד, Logitech מצטרפת רק השנה לקטגוריית מקלדות ה-60%, אחרי שיצרניות אחרות כבר מזה שנים השיקו כמה גרסאות של המקלדת עם המבנה הקומפקטי שהספיק ללכוד קהל מעריצים אדוק. מידות המקלדת: רוחבה 29 ס"מ, אורכה 10.3 ס"מ וגובהה כמעט 4 ס"מ, לפני שרגליה מורמות. משקלה כ-616 גרם, לא מעט עבור מקלדת 60%, בטח כזו שמצוידת במתגים אופטיים ולא מכניים. כנראה ששלדת האלומיניום בחלקה העליון היא זו שגובה את המשקל המכובד. עוד בקופסה חיכו לנו כבל USB-C לטעינה באורך 1.8 מטר, מתאם USB-A ל-USB-C, מקש G בצבע נוסף ונרתיק נשיאה קשיח ונאה.


Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית


נמשיך בעוד כמה נתונים טכניים. המקלדת מאפשרת שלושה סוגי חיבורים; בלוטות', דרך דונגל ה-Lightspeed בתדר 2.4GHz או דרך חיבור כבל USB-C ישירות למחשב. בתחתית המקלדת תא מובנה קטנטן לאחסון הדונגל וכן צמד רגליים שמציעות שיפוע ב-4.5 וב-8 מעלות. אגב שיפוע, אין במארז משענת מרופדת לאמות - וחבל. בפאה שמאל של המקלדת גלגלת ווליום משוננת שאפשר גם להגיע אליה עם הזרת - תוספת מפתיעה ומבורכת שהפכה לשימושית עבורנו לא מעט. בפאה ימין מתג הזזה שמעביר למצב Game Mode, פרופיל משחקים המבוסס על פריסת מקשים ייעודית - וגם ניתן להתאים אותה אישית כמובן.

Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית

חוזרים למבנה 60% וחשוב להתייחס לכמה וויתורים כואבים: תשכחו ממקשי החיצים, מקשי העריכה ובוודאי שאין זכר למקשי F המסורתיים. חלקם מסתתרים אמנם כשימוש משני מאחורי מקשים אחרים - אבל זה לא הדבר האמיתי. הוגן לומר שמי שמחפש את המינימליזם הזה ממילא כנראה לא משתמש בהם - ועדיין זה נראה מאוד סגפני וצנוע. היתרון במקלדת כה קטנה הוא מן הסתם הרבה יותר מקום פנוי בשולחן, שלרוב מוענק לעכבר ולתנועות מלאות ורחבות שלו, תוצר של רגישות (DPI) גבוהה במיוחד. לא בטוח ששחקני MMORPG או כאלה שמשחקים במשחקים קז'ואליים יבינו על מה מדובר - אבל חובבי משחקי FPS מכירים מקרוב את החשיבות של עכבר ברגישות גבוהה והצורך בשטח עבודה מכובד עבורו.

Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית

באשר לנוחות ההקלדה, קשה למצוא בעיות; הקומפקטיות אמנם תובעת מזיכרון השריר להתמודד עם היעדרותם של כמה מקשים נחוצים, אבל זה המחיר לסט אפ יותר נקי ומשוחרר. אישית, כבר אחרי יום האצבעות שלנו נעו אוטומטית לאן שצריך והספיקו לזכור איזה מקש חסר כאן ואיזה מקש שינה מעט את מיקומו. ברגעי עריכת טקסטים נאבקנו קשות בזיכרון השריר שלנו, שלא לדבר על הפגיעה בנוחות, אבל כשעוברים לגיימינג החוויה הרבה יותר סימפטית ומשוחררת; העכבר מורשה "להשתולל" וממילא המקלדת שימשה אותנו רק להפעלת כמה מקשים בודדים, בזמן שהעכבר עושה את רוב העבודה.

Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית

מבחינת אלחוטיות, לא בזבנו את הזמן על חיבור בלוטות' ועברנו מיד לחיבור הדונגל בתדר 2.4Ghz למחשב, שכמעט תמיד מאופיין בזמני תגובה הרבה יותר מהירים, גם אם הוא זולל סוללה לעומת בלוטות'. שמחים לבשר שה-latency לא קיים; כלומר הוא ישנו מן הסתם, אבל לא מספיק כדי שהעין האנושית תבחין בהבדל בינו לבין חיבור קווי ישירות למחשב. עניין קריטי במשחקים מהירים.

באותו עניין ובאופן די מאכזב, כשחיברנו את הכבל מהמקלדת ישירות למחשב, קיווינו שאת ערך ה-Polling Rate נוכל להקפיץ בכמה מדרגות, אלא שהתדר נותר על 1,000Hz בלבד, נתון שגרתי מדי, בטח בקטגוריית מקלדת הגיימינג שכבר הראו לנו מהירויות תגובה הרבה יותר ראויות, כמו 4,000Hz ואפילו 8,000Hz. ה-Pro X 60 מבקשת להיות תחרותית אבל במובן הטכני היא מתקשה לספק את הסחורה.

Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית

יש עוד עניין שאי אפשר להתעלם ממנו הנוגע למתגים: מקשי המקלדת סובלים מתנועתיות קלה במקום ("wobble"). זה אומר שיש להם נטייה "לרקוד" סביב צירם; זה אולי לא קריטי לקלדנים מהירים ומיומנים שיודעים בדיוק היכן ללחוץ ומתי – אבל ההרגשה "חופשית" מדי" והיינו אישית מעדיפים מקשים יותר יציבים מעל המתגים שלהם.

עוברים לתוכנת G HUB, שם שינינו את ייעודי המקשים, יצרנו פקודות מאקרו וביטלנו מקשים מסוימים בעת כניסה ל-Game Mode ולא היינו מתלוננים על דבר - אילו התוכנה הייתה יותר ידידותית למשתמש וקלילה ברמת התפעול. נתקלנו ביותר מדי מסכי "אישור", "חזרה" ושאר מסכים קופצים שגורמים לפעולה קטנה כמו הקלטת פקודת מאקרו או שיוך מקש מסוים לפקודה אחרת, להפוך את כל התהליך לממושך מדי. כבר ביצענו את אותם שינויים קבועים במספיק תוכנות גיימינג של יצרניות מתחרות, ושם העניינים התבצעו ברגע, בעזרת ממשק הרבה יותר ידידותי ואינטואיטיבי לשימוש.

Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית
Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית
Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית
Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית


ברגעים שאינה מייאשת, התוכנה מגלה כמה תכונות מעניינות. כך למשל ניתן לשמור במקלדת עד 3 פרופילים, להוריד פריסת מקשים מבוססת משתמשים, לבטל מקשים מסוימים בכניסה ל-Game Mode, להתעדכן על מצב הסוללה כולל הערכה בשעות ואיך אפשר בלי - אינסוף משחקי RGB. האפקטים מרובים, השליטה על הגוון האהוב עליכם וצורת התנועה שלו גובלת באובססיה וכל הסיפור נתמך על ידי LIGHTSYNC, כך שמוצרי Logitech תואמים יסנכרנו את התאורה יחד עם המקלדת.

משך פעולת סוללה (20%)

8.5

היצרנית מבטיחה עד 65 שעות פעילות, אם כי לא ברור באיזה חיבור אלחוטי מדובר, בלוטות' או דרך הדונגל, שלרוב תובע יותר אנרגיה. את המקלדת מטעינים דרך כבל USB-C שכאמור קיבלנו בקופסה ולמען הסר ספק, ניתן להטעין את המקלדת תוך כדי שימוש. בשימוש היום-יומי שלנו, שכלל הקלדה במהלך היום במטלות משרדיות וגיימינג בשעות הערב, בזמן שהתאורה האחורית הופעלה ב-50% בהירות, קיבלנו בערך שבוע של שימוש.


Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED: מקצועית - אך לא תחרותית


תוצאה לא רעה בכלל; אנחנו יכולים לחיות בשלום עם טעינה אחת לשבוע, שלא לדבר על כך שבמהלך טעינה ניתן להשתמש במקלדת, כך שלמשך הטעינה אין משמעות רבה מדי. אגב, אם תכבו את התאורה הוגן להניח שתקבלו חיי סוללה הרבה יותר נדיבים - אבל מאחר ומדובר במקלדת גיימינג שבה ה-RGB הוא חלק בלתי נפרד ממנה, לא הוגן יהיה לכבות לחלוטין את התאורה ולבחון את חיי הסוללה בלעדיה.

עמידות ואיכות הבנייה (20%)

9

מקשי הפלסטיק צופו ב-PBT כפול כך שהאותיות המודפסות מעל לא אמורות להישחק בשנים הקרובות. בחלקה העליון של המקלדת שילדה מתכתית כלשהי ובתחתית המקלדת המסגרת שעשויה בבירור מפלסטיק. בתחתית המקלדת ארבע רגלי גומי צרים שמקבעים היטב את המקלדת במקומה. כבל ה-USB שקיבלנו במארז שזור בד כמצופה ממקלדת יוקרתית בקטגוריה.

רוצה להישאר מעודכן?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image