סקירת wisebuy - שואב אבק Ecovacs Deebot X11 Pro Omni
- ניווט אלגנטי והתמצאות יעילה במרחב, נכנס לממ"ד
- זיהוי שטיחים והרמת רולר אוטומטית
- אפליקציה עם אפשרויות מתקדמות
- נפח סוללה נדיב וטעינה מהירה
- ביצועי שאיבה ושטיפה מעולים
- מיפוי מהיר ומדויק
- ריקון לכלוך בתחנה רעשני מאוד
- אין נוזל ניקוי במארז
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-DEEBOT X11 Pro Omni מבית ECOVACS הוא שואב-שוטף רובוטי המבטיח שאיבה בעוצמת 19,500PA, מברשת שמפחיתה משמעותית הצטברות שיער, מברשת רולר צפופה לשטיפה עוצמתית ויעילה והרמת אוטומטית של הרולר בהתאם לסוג הריצוף/שטיח. עוד השואב מתיימר לנקות ביסודיות פינות ואזורים מאתגרים, ניקוי עצמי בטמפ' גבוהה טעינה מהירה ותמיכה על ידי אפליקציה הכוללת תכונות מתקדמות. השואב זמין בצבע אפור מטאלי.
נתחיל מהנתונים הטכניים: מנוע השאיבה בהספק 100W מציע עוצמת יניקה של 19,500PA - ערך גבוה מאוד, גם אם פגשנו גבוהים ממנו, אבל ניתן לביצועים לדבר. באפליקציה זמינות 4 רמות של עוצמת שאיבה וכן Agent Hosting, תכונה מבוססת AI שמתאימה את ניקוי החדר בהתאם לסוג החדר ולהיסטוריית הניקוי של הבית. השואב גם מתגאה במערכת ZeroTangle 3.0, שאמורה למנוע הסתבכות שיער, הן במברשת הראשית והן במברשת הצד. נתחיל מהחלקים החיוביים, ויש הרבה מהם: השאיבה פנטסטית ולא צריך לנצל את מקסימום העוצמה שזמינה באפליקציה כדי לקבל בית נקי מאבק, רך וקשה כאחד. בין אם זה כששלחנו אותו לנקות אזורים נקודתיים בבית או כשתמזנו פעולת שאיבה יום-יומית במסדרון שצובר המון אבק, תמיד בסוף המטלה חיכה לנו אזור נקי ומצוחצח.



נפתח במראה: ב-ECOVACS בחרו הפעם במראה מוקפד ומוברש, שאינו מנקר עיניים-מדי עם עיטורי מתכת נוצצים, אבל גם אין כאן הרגשה של חיסכון באיכות הבנייה כמו פלסטיק מבריק או מכלי מים חשופים מדי. ה-X11 Pro Omni עדיין נאה ומרשים במראהו, אבל לא בטוח שהיינו שמחים לשלב אותו בסלון מבלי שיבלוט מדי כ"מכשיר ניקיון". מידות הרובוט: 35 ס"מ רוחב ואורך, גובהו 9.8 ס"מ, כלומר לא גבוה מדי, אבל גם לא מהנמוכים בקטגוריה שמסוגלים להשתחל בקלות מתחת לספות ומיטות מוגבהות.



כמו בהרבה שואבים מתחרים, בקודקוד תחנת העגינה של ה-X11 Pro Omni צמד מיכלים: מיכל המים הנקיים נפחו 4 ליטר והמלוכלכים נפחו 3.2 ליטר. לצערנו, בתחנת הטעינה אין אפשרות לחיבור למערכת מים שתאפשר מילוי וניקוז אוטומטי. במרכז התחנה שקית אבק חד-פעמית, נפחה 2.5 ליטר - ועד כאן הנתונים מאוד שגרתיים. לצד שקית הלכלוך שולבו צמד תאים עבור נוזלי ניקוי שונים - וזה כבר חידוש עבורנו. תא אחד מיועד לניקוי יום-יומי והתא השני מיועד להסרת כתמים כבדים. למען הסר ספק, שני בקבוקי הניקוי נמכרים בנפרד: נוזל הניקוי היום-יומי מחירו 99 ש"ח והנוזל לכתמים כבדים מחירו 199 ש"ח, כל אחד בקיבולת של 1 ליטר. את שני הבקבוקים ניתן להשיג אצל היבואן רונלייט וברשתות השיווק.


הרובוט מצויד בסוללת 6,400mAh, שדרוג לעומת ה-5,200mAh שהתרגלנו לפגוש ברוב הרובוטיים המתחרים. היצרנית גם מבטיחה טעינה מהירה של 6% ב-3 דקות בזמן שטיפת המטליות - וזה מספיק כדי לטפל בעוד חדר קטן. במקרים היום-יומיים שלנו, לא היתה שום משימה שה-X11 Pro Omni לא השלים כבר בניסיון הראשון, כלומר גם מטלות ניקוי מורכבות לא דרשו טעינה מחודשת כדי להמשיך את המשימה שלהם בתום טעינה מלאה - וזה כולל את המשימות התובעניות ביותר שכללו שאיבה ושטיפה של כל הבית בעוצמת שאיבה גבוהה ובשיטה היסודית ביותר. למען הסר ספק, הרובוט חוזר באלגנטיות לעמדה ומזהה את כל החדרים אליהם נשלח בקלות.

הנה כמה דוגמאות מוחשיות של ניצול הסוללה למשימות ניקיון שכיחות:
- מיפוי דירת 120 מ"ר, שמהווים בערך כ-80 מ"ר שטח סריקה, ארך 12 דקות וניצל 2% סוללה.
- שאיבה ושטיפה בעוצמה רגילה עם כמות מים בינונית שלושה חדרים בגודל 46 מ"ר, ארך כ-80 דקות וניצל 33% סוללה.
- שאיבת חדר שינה בגודל 11 מ"ר בעוצמה מקסימלית ובשיטת ניקוי לעומק, ארך 20 דקות וניצל 12% סוללה.



