חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מקלדת Logitech MK270
219 - 99 ₪
מקלדת Logitech MX Keys
540 - 489 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מקלדת

עודכן לאחרונה: 10/08/2022
המקלדת היא אמצעי קלט מרכזי במחשב. מלבד להקלדה של טקסטים, היא משמשת לגישה מהירה לתוכנות, הזנת סיסמאות ותפעול שוטף של המחשב. בגלל חשיבותה הרבה, כדאי לדעת אילו סוגי מקלדות קיימים בשוק, איזו מתאימה לשימושים שלכם ואיך לבחור את זו שתהיה נוחה לכם.

מדריך WiseBuy יסייע לכם למצוא את המקלדת המתאימה, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור מקלדת
1
חוטית או אלחוטית

 מקלדת חוטית היא המקלדת הסטנדרטית המתחברת באמצעות כבל USB למחשב ומבטיחה פעילות רציפה ללא הפרעות בשידור ובקליטה וללא תלות בסוללות. מקלדת אלחוטית תתאים למשתמשים שהניידות חשובה להם, למשל בעלי מחשב HTPC (מחשב סלוני המחובר למסך טלוויזיה או למסך מחשב גדול), ולבעלי טלוויזיה חכמה, או למשתמשים שפשוט מעדיפים פחות חוטים על שולחן העבודה.


איך לבחור מקלדת

 

כדאי לדעת שמקלדות אלחוטיות עשויות להתנתק לפעמים באמצע השימוש (אם משום חריגת טווח או מסיבות אחרות, אבל זה די נדיר), וכן מפני שהסוללות עלולות להיגמר בזמן השימוש. התקשורת בין המקלדת למחשב או לטלוויזיה מתבצעת באמצעות תדר רדיו או תקן bluetooth.


RF (תדר רדיו יחיד): תקן אלחוטי נפוץ, שבו המקלדת קולטת שידור ממשדר קטן המחובר למחשב בחיבור USB רגיל. רוב הדגמים פועלים בתדר 2.4GHz המאפשר טווח של עד 10 מטרים מהמקלט בכל זווית (ללא צורך בקו ראייה ישיר).


איך לבחור מקלדת

 

Bluetooth: תקן המשתמש בתדר שידור קצר טווח וחסכוני בחשמל. המקלדת קולטת את השידור ממשדר Bluetooth פנימי הנמצא במחשב, או ממתאם חיצוני המחובר אליו בחיבור USB (לעתים מסופק עם המקלדת). טווח הפעולה של מקלדת כזו נע בין 10 ל-100 מטרים, ללא תלות בזווית המקלדת מול המתאם. כיום, הפכו יותר ויותר נפוצות מקלדות המסוגלות לעבוד הן באמצעות תמיכה בבלוטות' והן באמצעות RF באמצעות חיבור מתאם USB למחשב. כך, ניתן לחבר מקלדת אחת למספר מחשבים בו זמנית ולבחור בכל פעם באמצעות איזה מחשב לעבוד עימה. 

זהו הסוג הנפוץ ביותר של מקלדות, כיוון שעל פי רוב המקלדת נמצאת בעמדת המחשב ואינה ניידת. כמו כן חוסכת המקלדת החוטית את ההתעסקות בטעינה ובסוללות ומונעת את האפשרות של הפסקת התפקוד עקב התרוקנות הסוללות או חריגה מטווח השידור. לרוב גם זולות יותר ממקלדות אלחוטיות.
מקלדות אלחוטיות מיועדות לאנשים שרוצים להשתמש במקלדת ממרחק מסוים מעמדת המחשב, כמו בעלי מערכות HTPC, או לכאלה הרוצים לחסוך את אי-הסדר הכרוך בחוטים רבים מאחורי המחשב. מקלדות אלחוטיות פועלות על סוללות המספיקות לשימוש של 3-6 חודשים בממוצע. תקני האלחוט שבהם עובדות המקלדות האלחוטיות הם RF, Bluetooth ואינפרה אדום.
תקן שידור של תדר רדיו יחיד, משמש לתקשורת בין מקלדות או עכברים אלחוטיים לבין המשדר המחובר למחשב. תקן זה נחשב אמין ונוח לשימוש (אינו זקוק להתקנה) ומאפשר שימוש בהתקן האלחוטי בטווח של עד 10 מטרים, ללא צורך בקו ראיה ישיר.
2
סוגי מקלדות

בשוק קיימות מקלדות שונות לשימושים שונים ובעיצובים מגוונים. הבחירה בסוג המקלדת תלויה באופי העבודה שלכם מול המחשב.

 

מקלדות אינטרנט ומולטימדיה: מעבר למקלדות הבסיסיות, נפוצות מאוד מקלדות האינטרנט והמולטימדיה. מקלדות אלו מצוידות, מלבד הסט הרגיל של מקשי קיצורי דרך, במקשי קיצור נוספים המשמשים לגישה מהירה ליישומי מולטימדיה, משרד או אינטרנט.


איך לבחור מקלדת

 

במקלדות אינטרנט או משרד תוכלו למצוא מקשי גישה לדפדפן, לתוכנת המייל, לתוכנת המסרים המידיים, לכניסה או התנתקות מחשבון המשתמש (Log In/Out) וכדומה. במקלדות מולטימדיה יש בעיקר מקשים להפעלת נגן המדיה, מקשים לשליטה על נגינת מוזיקה או וידיאו, מקשי עוצמת שמע וכדומה. על פי רוב ניתן לתכנת את מקשי הקיצור באופן אישי על פי העדפות המשתמש. בגלל מחירן הנמוך והפונקציונאליות שלהן, מקלדות אלו עדיפות בדרך כלל על פני המקלדות הפשוטות ביותר שאינן כוללות תכונות אלה.

 

איך לבחור מקלדת


מקלדת ארגונומית: מקלדת כזו מיועדת בעיקר למשתמשים המרבים להקליד טקסטים או לבעלי בעיות אורתופדיות בכפות הידיים. הקלדה ממושכת במקלדת שאינה נוחה ומותאמת לצורכי המשתמש עשויה להוות בעיה בריאותית לפרק כף היד, ואף עלולה לגרום לכאבים ולבעיות כרוניות לאחר שימוש ממושך. מקלדות ארגונומיות נועדו ליצור נוחות עבודה למשתמש לאורך זמן, ולשמור על בריאות שורש כף היד.


איך לבחור מקלדת

 

קיימים שני סוגים למקלדות אלה: כאלה הבנויות בצורה גלית, וכאלה המפוצלות לצדדים, מה שמאפשר למפרקי הידיים לעבוד בצורה הטבעית ביותר. יש לציין כי מעבר למקלדת כזו דורש הסתגלות למבנה הלא-שגרתי שלה. מעבר לכך קיימים פתרונות חלופיים שמקלדות מסוימות מגיעות איתם, או ניתנים לקניה בנפרד, כגון משענת מיוחדת למפרקי היד או משטחי ג'ל הממוקמים לפני המקלדת ומאפשרים נוחות טובה יותר לכף היד.

 

כמובן, גם במקלדות ארגונומיות ישנם דגמים הכוללים מקשי קיצור שונים, כמו במקלדות המולטימדיה או האינטרנט הייעודיות.


מקלדות גיימרים: מקלדות המיועדות לגיימרים גדולות יותר, מאובזרות יותר ויקרות משמעותית מהמקלדות הרגילות. באופן כללי, מקלדת גיימרים מכילה סט של תכונות שנועדו לשפר את יכולות השחקן ולהעניק לו חוויית משחק נוחה יותר; בין הדגמים השונים תמצאו כאלה הכוללים סט מקשים שלם נוסף המיועד אך ורק למשחק, גלגלות וחוגות השימושיות לניווט במשחקים, תאורת מקשים פנימית, מסך LCD המציג מידע רלוונטי לגבי המשחק, חיבורי USB חיצוניים (שימושי למשל לחיבור זמני של הגה שליטה למשחקי מרוצים וכדומה), כניסות אודיו לרמקולים, אוזניות ומיקרופון ועוד.


איך לבחור מקלדת


בדגמים מסוימים גם אפשרות להחליף פיזית את מיקומי המקשים לתצורה נוחה יותר עבור משחק מסוים, או אפילו להסיר פיסות שלמות מהמקלדת ולהחליף אותן במשטחי מקשים ייעודיים למשחק. בדגמים רבים של מקלדות גיימרים ניתן לשמור כמה פרופילים של תכנותי מקשי המקלדת, כך שלכל משחק למשל יש פרופיל ספציפי המאפשר נוחות שימוש אולטימטיבית.


איך לבחור מקלדת


מקלדת משולבת עכבר: מדובר למעשה במשטח הדומה לזה שבמחשבים ניידים ומהווה תחליף לעכבר הרגיל שעל שולחן העבודה. מקלדת כזאת תתאים בעיקר כמקלדת מולטימדיה אלחוטית ניידת להפעלה של מחשב סלוני או טלוויזיה חכמה מרחוק, ובכל מקום שהשימוש בעכבר רגיל פחות נוח.


מקלדת ניידת: לבעלי מחשבים ניידים שאינם מסתדרים עם המקלדת המובנית במחשב, קיימות מקלדות ניידות האמורות לספק נוחת שימוש טובה יותר. עם זאת, מקלדות אלה הן על פי רוב קטנות יותר, המקשים שלהן ממוקמים בצורה שונה ממקלדת רגילה ומכילות לעיתים פחות מקשים מאשר במקלדת רגילה, ומומלץ להתנסות בהן טרם הקנייה.

 

מקלדות ניידות קיימות בתצורות שונות; חלקן מתקפלות, חלקן גמישות (עשויות מסיליקון), חלקן אף רחיצות ועמידות למים.

3
נוחות השימוש

על פי רוב מקלדות אינן מוצגות בתצוגה בחנויות המחשבים, אך לפני הרכישה כדאי שתבקשו לפתוח את הערכה ולבדוק את נוחות השימוש במקלדת (או שתתנסו איתה אצל חברים שקנו מקלדת כזו). אלו הפרמטרים שכדאי לבדוק:


איך לבחור מקלדת

 

מקשים: בדקו את תגובת המקשים להקלדה – האם הם קשים ללחיצה או רכים והאם הם שקטים או רועשים בהקשה עליהם. ודאו שאיכות החומר ממנו הם עשויים טובה ונותנת תחושה איכותית. בדקו את ריווח המקשים ואת גודלם; שימו לב במיוחד למקשים חשובים כמו Enter, Shift, Delete ו-BackSpace – בדרך כלל תרצו שמקשים אלה יהיו גדולים, נוחים ומגיבים היטב. למשתמשים שעובדים בתנאי אור נמוכים או חושך מוחלט, או שסובלים מליקויי ראייה שונים, כדאי לשקול רכישת מקלדת המצוידת במקשים בעלי תאורה אחורית, המקלים על השימוש בחשיכה.

זווית המקלדת: יש לוודא כי המקלדת בנויה בזווית מדורגת מעט כלפי מעלה; כמו כן בדקו האם ישנן רגליות קטנות בתחתית המקלדת המאפשרים להרים אותה בזוית נוספת, לנוחיותכם.

 

איך לבחור מקלדת


גודל המקלדת: גודל מקלדת סטנדרטית עומד על כ-45 ס"מ רוחב וכ- 15 ס"מ אורך. למרות שגודלן של המקלדות השונות הוא פחות או יותר אחיד, רצוי לוודא שהמקלדת מתאימה לאזור העבודה בשולחן המחשב.

 

חריטת האותיות: יש לוודא על המקלדת שהאותיות חרוטות בצורה ברורה (ניתן להרגיש במישוש), כדי שלא יידהו או יימחקו עם חלוף הזמן, וכן שהן ברורות ובהירות מספיק לקריאה; שימו לב לבידול בין השפות במקלדת - עברית, אנגלית, רוסית וכדו' – האם הוא ברור מספיק (למשל, שכל שפה כתובה בצבע שונה), על מנת שנוחות השימוש תהיה אופטימאלית.

 

שפות: לדוברי שפות שאינן עברית או אנגלית, ניתן להשיג מקלדות עם חריטה גם ברוסית או ערבית;  אם חשוב לכם דגם מסוים שאינו תומך בשפה, או במקרה צורך בשפה אחרת, ניתן תמיד לרכוש סט מדבקות מיוחדות עם השפה הרצויה ולהדביק אותן על המקלדת (שימושי גם למחשבים ניידים שהגיעו בייבוא אישי מחו"ל). פתרון נוסף, טוב יותר אך גם יקר יותר, הוא להפקיד את המקלדת לחריטה מקצועית בשפה הרצויה לכם.


איך לבחור מקלדת


עמידות ואיכות בנייה: כמו בכל מוצר, כדאי לבדוק שהמקלדת שאתם מתכוונים לקנות בנויה היטב ומחומרים איכותיים, כדי שתחזיק מעמד לאורך זמן. בנוסף, ניתן למצוא מקלדות המסוגלות לעמוד בפני נתזי מים, קפה וכו', כך שעמידותן טובה יותר; וכן מקלדות סיליקון שעמידות לחלוטין במים, גם מעבר להתזה אקראית, אבל נוחות ההקלדה עליהן פחות טובה ממקלדות רגילות.


איך לבחור מקלדת


תאימות למערכות הפעלה: רוב המקלדות מותאמות לעבודה עם מערכת ההפעלה חלונות ומציעות מקשים ייעודיים לתפריט "התחל" ולתפריטים נוספים. מקלדות ייעודית ללינוקס נדירות למדי; משתמשי מקינטוש בדרך כלל מקבלים מקלדת ייעודית עם רכישת המחשב (במקלדות מקינטוש, בהתאם למערכת ההפעלה, ישנה פריסת מקשים שונה וכן מקש תפקוד ייעודי המכונה Command וממלא תפקיד דומה ל-CTRL במחשבי ווינדוס). עם זאת, מרבית המקלדות יתמכו הן במחשבי מק והן במחשבי ווינדוס, אם כי פריסת המקשים עשויה להיות שונה מזו שמוצגת על גבי המקשים עצמם. כך, לדוגמה, כפתור ה-Command במקלדת המיועדת למחשבי מק עשוי לשמש ככפתור התחל במחשבי ווינדוס. 

4
אחריות ומחיר

מחירי מקלדות חוטיות נע בין 50 שקלים לדגמים בסיסיים, עד ל-800 שקלים למקלדות גיימרים עתירות שכלולים; מקלדות אלחוטיות מעט יקרות יותר ממקבילותיהן החוטיות, אם כי גם במקרה זה מחירן נע החל מעשרות שקלים (סביב כ-80) ועד ל-1,000 שקלים ויותר לדגמים המתקדמים והיקרים ביותר. שימו לב כי במקרים רבים המחיר כולל סט משולב של מקלדת ועכבר.


אחריות היצרן למקלדות נעה במרבית המקרים סביב שנה, כאשר חלק מן היצרניות מספקות אחריות ממושכת יותר עם חלק מן המקלדות, בעיקר אלו המתומחרות בטווח המחירים הגבוה יותר.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מקלדות

מותג:Logitech, Logitech,
הרכב:מקלדת ועכבר, מקלדת ועכבר,
חיבור למחשב:אלחוטי...,
החל מ- 99 ₪
מתוך 47 חנויות
מותג:Logitech, Logitech,
הרכב:מקלדת, מקלדת,
חיבור למחשב:...,
החל מ- 489 ₪
מתוך 4 חנויות
מותג:Logitech, Logitech,
הרכב:מקלדת ועכבר, מקלדת ועכבר,
חיבור למחשב:...,
החל מ- 135 ₪
מתוך 12 חנויות
מותג:Razer, Razer,
הרכב:מקלדת, מקלדת,
סוג המקלדת:מקלדת...,
החל מ- 500 ₪
מתוך 8 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מקלדות
לכל המונחים>>