חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Razer KRAKEN FOR CONSOLE
יצרן: Razer
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: חוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות עם מיקרופון...
תאריך כניסה לאתר: 6/2019
ייעוד: גיימינג
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 549 ₪
חוות דעת גולשים
harelmachlof8 07.09.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Razer KRAKEN FOR CONSOLE

לירן עבדי | 01.07.2019
הטוב
  • תאימות לכל קונסולות המשחק ולמחשב
  • מצוינת לגיימינג ובמיוחד ל-FPS
  • נוחות לשימוש לאורך זמן
  • איכות בנייה גבוהה
הרע
  • נטול תאורת RGB
  • ללא תוכנה ייעודית
  • פחות אידיאלית לשמיעת מוזיקה
  • אטימות חיצונית גרועה
בשורה התחתונה
תחת מותג הגיימינג הנחשב Razer, לאוזניות הגיימינג Kraken אולי אין את חווית הסאונד הטובה ביותר בהאזנה למוזיקה וגם על היעדר תאורת RGB היו לנו כמה הערות, אך מלבד אלו, אפשר רק לחלק שבחים: האוזניות התגלו כנוחות לשימוש ממושך, במשחקי FPS כיף היה להרגיש חלק מהמשחק והמיקרופון הנשלף התגלה כאיכותי מאוד ביחס למחיר.
הקדמה
ה-Kraken הן אוזניות גיימינג משולבות מיקרופון מבית יצרנית אביזרי הגיימינג Razer, מאובזרות בדרייברים בגודל 50 מ"מ המבטיחים "צליל בס עמוק ושמע עוצמתי ועשיר יותר", בעל כיסויים מרופדים עם קירור ג'ל ובקר שליטה. זה הדור השלישי סדרת אוזניות ה- Kraken, המיועד עבור גיימרים תחרותיים. זמין בצבעי ירוק, ורוד ושחור – הגוון שקיבלנו לסקירה.

איכות הצליל

(70% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Kraken צוידו בדרייברים בגודל 50 מ"מ וטווח תדרים נדיב מהממוצע שעומד על 12Hz – 28 kHz. האם תרגישו בהבדל? כנראה שרק אודיופילים וגיימרים כבדים יעריכו את הנתון המרשים על הנייר, שאמור להעניק את היתרון הקטן בתחרויות גיימינג מתקדמות. בפועל ניסינו להתרחק מההבטחות הצעקניות וביקשנו במבחן הסאונד פשוט לקבל חווית צליל מיטבית.


היתרון הגדול של ה-Kraken התגלה במשחקי FPS: אחרי שעות ב- RAGE 2 כבר זיהינו במאית השנייה מהיכן מגיע האויב הבא, בזכות סטריאו מדויק ששולח את השחקן לחלל ניטרלי בו יש לכל צליל כיוון מסודר וברור, כחלק ממרחב ענק של מגוון צלילי המשחק. קרענו את כבישי העפר בסאונד חלוד ורועם שלא היו מבייש אף מרוץ מכוניות אמיתי וקולות פצפוץ ראשי האויבים הם חוויה ששמורה לבעלי קיבה חזקה. המשכנו ל- Star Wars Battlefront II, שם רעשי הפיצוץ הרשימו לא פחות וצלילי תנועות החרב אור פשוט ממכרות כשהן נשמעות מונפות במהירות בתוך חדר סגור.

Razer Kraken Multi Platform: הסאונד המרחבי

עברנו למוזיקה וביצועי ה-Kraken לא ירדו אבל גם לא בלטו מדי; הבאס אמנם סובל מעוצמת יתר ומספק רגעים עבים ודחוסים במיוחד אבל יש משתמשים שכנראה יעדיפו כך. מעבר לכך אין משהו מרענן או חדשני באוזניות; הן מספקות ביצועי סאונד טובים ומדויקים אבל לשם האזנה איכותית למוזיקה לא היינו רוכשים את האוזניות. האמת שגם בפני מבחן זה היא לא בדיוק נדרשת לעמוד אז לא החמרנו בניקוד, למרות הביצועים הסבירים-בלבד.

עוד עניין שצריך לתת עליו את הדעת הוא הסאונד הזולג מהאוזניות: האטימות החיצונית כאן כמעט ולא קיימת וכל צליל ששמענו פשוט בקע החוצה בלי טיפת סינון, עד כדי כך שבעוצמות סאונד גבוהות הוא ממש יכול לשמש כרמקול נייד. אולי בתחרויות גיימינג רועשות העניין פחות קריטי אבל במשרד שקט בו תבקשו להאזין למוזיקה – עם ה-Kraken פשוט תקבלו הערות מהסביבה להנמיך כי אי-אפשר שלא לשים לב לכך.

Razer Kraken Multi Platform: הסאונד המרחבי

ומה לגבי המיקרופון? בטווח תדרים שנע בין 100Hz-10kHZ , התרשמנו לטובה ממיקרופון מדויק, שתיעד אותנו נאמנה וחף מרעשי רקע. הקלטנו את עצמנו מקריאים את כל הסקירה הכתובה שלפניכם והאזנו בה למשך דקות, פעם ברחוב ופעם כשהיינו לבד. בשניהם המיקרופון עבד מצוין; ההקלטה הייתה ברורה, חסינה בפני רעשי רקע והאטימות המוחלטת שלה כבר ממש קנתה אותנו. כשהקלטנו את עצמנו במשרד אכן זוהו רעשי רקע קלים כמו הקשות על מקלדת וקולגות משוחחים מרחוק אבל הם נשמעו מאוד עמומים וקולנו בלט בבירור מעל כולם.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל במראה: הדרייברים מנפחים את הכיסויים לממדי ענק, מה שעלול להיראות מגוחך על ראשים קטנים כמו ילדים או אפילו נערים – אבל בעולם הגיימינג זה לא מראה זר. על הקשת טקסטורה מחוספסת יותר, עליה מוטבע הכיתוב RAZER. בקצה כל אוזניה מופיע לוגו הנחשים המפורסמת של יצרנית הגיימינג האמריקאית.


קשת אוזניות הדור השלישי של ה- Kraken מגיעה במסגרת אלומיניום קלת משקל יחסית לגודלה (322 גר'), וגמישה אבל לא מדי, כלומר היא מעניקה את ההתנגדות הרצויה כשמנסים להרכיב את האוזניות, אבל לא כזו שמביאה לכאבי ראש אחרי שימוש ממושך - תופעה של אוזניות עם קשת נוקשה במיוחד. 5 רמות גודל שונות שצוינו בצד כל אוזניה מזכירות לנו על המידה הנכונה עבורנו. בתמיכת הדרייברים הענקיים, הכיסויים המרופדים מצליחים לעטוף את כל האוזן, גם אם אתם משתמשים בוגרים. ההפעלה עצמה פשוטה: מחברים את יציאת ה-3.5 מ"מ והאוזניות מתחילות לעבוד. אין כאן חיבור USB שמצריך הורדת דרייברים או התקנת תוכנה ייעודית – שדווקא היינו שמחים לקבל ולבצע שינויי סאונד מתקדמים לטעמנו.

Razer Kraken Multi Platform: הסאונד המרחבי

בריפוד עצמו מובטח ג'ל קירור שאמור להציע נוחות לאורך זמן ממושך. לא שהרגשנו איזושהי מערכת קירור, אבל זה לא באמת משנה כי ריפודי הכיסויים הוכיחו את עצמם כמצוינים; ראשית, הם צוידו בספוג זיכרון (Memory Foam), הזוכר את מידת היצמדותן לראש. גם הריפוד עצמו נוח להרכבה ממושכת; הוא לא עשוי מבד מזיע וגם לאחר שעות משחק מול המחשב לא סבלנו מאיזושהי תחושת "דביקות" שנוטים להרגיש באזור האוזן אחרי שימוש ממושך, בעיקר מסוג אוזניות קשת. האוזניות תואמות ל-Cross-Platform, ובמילים אחרות, זמינות לשימוש לא רק למחשב האישי, אלא גם ל-Mac, Xbox One, PS4, Nintendo Switch וכמובן – כל סוגי הסמארטפונים הכוללים כניסת אוזניות, רק שימו לב שהחברה מציינת ש"ייתכן וידרש מתאם סטריאו לאקסבוקס" ואנחנו בכנות לא יודעים למה הכוונה ב"ייתכן". כך או כך היתרון ברור, השימושיות הגבוהה הופכת אותן לרלוונטיות גם מחוץ לזמן הגיימינג.

באשר לנוחות השימוש במיקרופון, יתרונו הוא שהוא נשלף מהאוזנייה השמאלית ובורך בזרוע ארוכה ומתכווננת כך שניתן לשחק עם זווית הזרוע שתתאים בדיוק לפה השחקן. אהבנו את התא הייעודי אליו המיקרופון נכנס; בניגוד לאוזניות גיימינג אחרות בהן המיקרופון בולט החוצה ובלתי ניתן ל"אחסון", כאן יכולנו להמשיך להשתמש ב- Kraken כאוזניות רגילות לשמיעת מוזיקה מבלי להיראות כמו מוקדן. מאוזניה שמאל ממשיך הכבל, שם גם זמין בקר השליטה הכולל כפתור הזזה לביטול מיידי של המיקרופון וגלגל שליטה בעוצמת הסאונד. בסופו חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי, עם זווית קלה. אורך הכבל עומד על 1.3 מטר. במארז קיבלנו גם מפצל לחיבורי המיקרופון והאוזניות בנפרד, שיכול לשמש בנוסף ככבל מאריך.

Razer Kraken Multi Platform: הסאונד המרחבי

אחד מהחסרונות הבולטים של אוזניות גיימינג כה מהוקצעות הוא היעדרה של תאורת RGB שמשלימה הציוד של הגיימר המתקדם ובלעדיה כל Setup מקצועי אינו שלם. נכון, גם כך המשתמש לא זוכה לראות את התאורה שעל ראשו, אבל בתחרויות גדולות וטורנירים נחשבים הנראות היא חלק בלתי נפרד מהגיימר המקצועי והטעם האישי מלווה בנורות LED צבעוניות הוא לחלוטין חלק מהעניין כאן.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply