חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מייבש כביסה Bosch WTH83251BY
3,360 - 2,528 ₪
מייבש כביסה Bosch WPG2411IL
3,550 - 2,779 ₪
מייבש כביסה Bosch WTH85V0KPL
3,290 - 2,378 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מייבש כביסה

עודכן לאחרונה: 14/08/2022
מייבש הכביסה הוא מוצר פשוט יחסית. כל מייבשי הכביסה, מהמייבש הבסיסי והזול ביותר ועד למייבש היקר והמשוכלל שקיים בשוק, פועלים באותו האופן: המייבש מסובב את הבגדים, מפזר אויר חם ומסלק את הלחות. מייבשים משוכללים ויקרים עשויים לשפר את נוחות השימוש, אבל לרוב לא יוסיפו לאיכות הייבוש של הבגדים. לכן, חפשו מייבש כביסה שיאפשר לכם לשמור על איכות הבגדים, לחסוך בזמן הייבוש ובעלויות האנרגיה ולעשות זאת בנוחות.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את מייבש הכביסה המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור מייבש כביסה
1
התאמת המייבש למקומו

בבחירת המייבש יש להתחשב במידות המקום המיועד, בשיטת ניקוז הלחות ובעוצמת הרעש שהוא מפיק. רוב המייבשים הם בעלי פתח קדמי ודגמים בודדים בלבד הם בעלי פתח עליון.

 

מידות: מדדו את המקום המיועד למייבש וכן את רוחב הדלתות והמעברים שבדרך.  קחו בחשבון גם מרווח אוורור של 2-1 ס"מ בצדי המייבש. וודאו שדלת המייבש יכולה להיפתח לרווחה באופן שיאפשר גישה נוחה לחלל המייבש. בדגמים מסוימים ניתן להחליף את כיוון פתיחת הדלת.

 

המידות הנפוצות למייבש בקיבולת 7-8 ק"ג הן 60 ס"מ רוחב, 60-53 ס"מ עומק ו-85 ס"מ גובה.


איך לבחור מייבש כביסה

 

שיטת ניקוז הלחות: בתהליך הייבוש נוצרים אדים שאותם יש לנקז. קיימות שתי שיטות ניקוז: השיטה הנפוצה ביותר היא ניקוז הלחות באמצעות צינור פליטה שיוצא מבעד לחלון או לפתח חיצוני אחר, והשיטה השנייה היא בתהליך עיבוי (קונדנסור) שמתבצע במייבש עצמו. 

 

   ניקוז באמצעות צינור פליטה – צינור הפליטה מחובר למייבש וקצהו יוצא מהחלון ופולט את האדים החוצה. חשוב לדעת שאדים המצטברים בחלל החדר מונעים את ייבוש הבגדים וגורמים לצריכת אנרגיה מוגברת. צינור הפליטה שנראה כמו אקורדיון מצורף למייבש, ובמידת הצורך ניתן לרכוש בנפרד תוספת להארכה. 

 

   ניקוז באמצעות מעבה (קונדנסור) – השיטה הנפוצה כיום. בשיטה זו אדי הלחות מתעבים ונהפכים למים. המים נקווים לתוך מכל איסוף מובנה שאותו שולפים ומרוקנים בסיום הפעולה או כשהוא מלא. בחלק מהדגמים ניתן לנקז את המים באמצעות צינור ניקוז ישירות למערכת הביוב, ובכך לחסוך את הצורך שבהרקה ידנית.  השיטה מתאימה למקומות שבהם אין פתח חיצוני או כשמעדיפים להימנע משימוש בצינור פליטה מטעמי נוחות או אסתטיקה.


איך לבחור מייבש כביסה


•        מעבה משולב במשאבת חום – בשיטה זו נוצרת סירקולציה של אוויר חם שמייבשת את הבגדים בחום נמוך. הטכנולוגיה, שקיימת בדגמים ספורים ויקרים, יעילה יותר בצריכת החשמל וידידותיות יותר לבגדים, אך משך הייבוש בה אטי יותר והיא חשופה יותר לתקלות עקב המורכבות היחסית של המערכת בהשוואה למייבש רגיל. 


עוצמת רעש: אם הרעש מהווה שיקול משמעותי, בגלל קירבה לחדר שינה או סתם רגישות לרעש, בחרו מייבש המציע הפעלה שקטה.

בהליך הייבוש נוצרים אדים שאותם יש לנקז. קיימות שתי שיטות ניקוז: באמצעות צינור פליטה שיוצא מבעד לחלון ופולט את האדים החוצה. השיטה השנייה היא בתהליך עיבוי שמתבצע במייבש עצמו באמצעות מעבה (קונדנסור). שיטה זו מתאימה למקומות שבהם אין פתח חיצוני או מטעמי אסתטיקה. בשיטת העיבוי אדי הלחות מתעבים ונהפכים למים, המים נקווים לתוך מכל איסוף מובנה שאותו שולפים ומרוקנים בסיום הפעולה או כשהוא מלא. 
כמות הבגדים המרבית שניתן לייבש במחזור ייבוש אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 5-6 ק"ג. מומלץ שהקיבולת תתאים לפחות לכמות אחת של כביסה, כך שניתן לייבש את כל הכביסה שיצאה מהמכונה במחזור ייבוש אחד.
2
התאמת המייבש לצורכי הייבוש

כמעט כל מייבשי הכביסה בשוק פועלים באמצעות חשמל, אך יש כאלה המופעלים בגז. מבחינת איכות הייבוש ומשך הזמן שלוקח למייבשים מהסוגים השונים לייבש כמות מסוימת של כביסה - אין הבדל, כי מה שקובע היא הטמפרטורה. בשאר הפרמטרים להשוואה, מייבש גז נופל ממייבש חשמלי: מייבש המופעל בגז מחייב מקור גז בקרבת מקום, שלרוב אינו זמין באזור שבו ניצב המייבש.


בנוסף בגז קיימת סכנת דליפה ובהיבט זה הוא פחות בטוח ממייבש חשמלי. גם היצע הדגמים הפועלים על גז קטן משמעותית מההיצע של אלה הפועלים בחשמל, ולכן מגביל מאוד את הגמישות בבחירת הדגם המתאים. שני השיקולים העיקריים בהתאמת המייבש לצורכי הייבוש הם הקיבולת ועוצמת החום. בנוסף קיימות בדגמים השונים תוכניות ייבוש ותכונות נוספות שאולי יכולות להיות שימושיות בעבורכם.


איך לבחור מייבש כביסה

 

קיבולת המייבש: חשוב להקפיד על התאמת הקיבולת לכמות המיועדת לייבוש. קיבולת גדולה מדי תגרום לבזבוז אנרגיה, ואילו קיבולת קטנה מהדרוש תאלץ אתכם להפעיל אותו בתדירות גבוהה יותר. מומלץ שהקיבולת תתאים לפחות לכמות אחת של כביסה, כך שניתן לייבש את כל הכביסה שיצאה מהמכונה במחזור ייבוש אחד. המייבש צריך להכיל את הבגדים בנוחות ובצורה מאווררת ובשום אופן לא בצפיפות ובדחיסות.


זכרו שמייבש הכביסה עשוי לשרת אתכם למשך שנים רבות, ולכן כדאי לבחור את הקיבולת על פי שינויים אפשריים בעתיד. הדגמים הנפוצים הם בעלי קיבולת של 7-8 ק"ג. ניתן למצוא דגמים עם תכולה קטנה יותר וכאלה עם קיבולת גדולה במיוחד של 16 ק"ג.

 

משך הייבוש: משך הייבוש תלוי בעוצמת המייבש, במידת הלחות בבגדים עצמם ובמידת צפיפות הבגדים במייבש. ככל שעוצמת המייבש גבוהה יותר והבגדים סחוטים יותר, הייבוש יהיה מהיר בהתאם. עוצמת המייבש (הספק) נמדדת בוואטים, והטווחים העיקריים במייבשים בקיבולת 7-8 ק"ג נעים בין 2600 ל-3000 ואט.


איך לבחור מייבש כביסה

 

שליטה על משך הייבוש: קיימות שתי שיטות, אחת באמצעות טיימר והשנייה באמצעות חיישני לחות. באמצעות טיימר קובעים את זמן הייבוש והמייבש פועל עד תום הזמן שנקבע לו. בדגמים מסוימים פעולת הייבוש נשלטת על ידי חיישני לחות הממוקמים מסביב לתוף, או ליד פתח פליטת האדים. כאשר הבגדים יבשים החיישנים מפסיקים את פעולת הייבוש ובכך תורמים לחיסכון בזמן ובאנרגיה, מונעים קימוט ומגנים על הבגדים מנזקי חום.

 

לגיהוץ קל נוח, בדגמים מסוימים ניתן לכוון את החיישנים שיפסיקו את פעולת הייבוש כשהבגדים מעט לחים.

 

שליטה על טמפרטורת הייבוש: בחלק גדול מהמייבשים הטמפרטורה קבועה ואינה ניתנת לשינוי. במייבשים כאלה מותקן בדרך כלל כפתור שמוריד את עוצמת החום לחצי לצורך ייבוש בגדים עדינים. דגמים מסוימים מציעים מספר דרגות טמפרטורה להתאמה מדויקת יותר לבדים מסוגים שונים, לרוב לפי החלוקה הבאה: גבוהה, בינונית, נמוכה ואוויר לא מחומם.

 

תכניות ייבוש: במקרים רבים, כל מה שתצטרכו כדי לספק את צורכי הייבוש שלכם, תהיה שליטה על משך הייבוש. אבל כיום כמעט כל מייבש כולל פונקציות או תכניות נוספות. יש תכניות שמשלבות שינוי טמפרטורה בהתאם לסוג הבדים, וניתן למצוא תכניות אוטומטיות שמפסיקות את פעולת הייבוש לפי רמת הלחות.


איך לבחור מייבש כביסה

 

תוכניות ושיטות למניעת קמטים: קיימות מספר שיטות, בחלקן די דומות, בעלות שמות וכינויים שונים.

 

   אל קמט התכנית מזרימה אוויר קר בדקות האחרונות של הייבוש, מנפחת את הבגדים ומונעת קימוט

  קריס  קרוס – בשיטה זו התוף משנה את כיוון הסיבוב שלו לסירוגין במהלך הייבוש.

   תוכנית שבה סיבוב התוף מתחדש לאחר הייבוש למשך כמה דקות בכל פעם עד שפותחים את הדלת.

באמצעות טיימר קובעים את משך הייבוש והמייבש פועל עד תום הזמן שנקבע לו.
בדגמים רבים משך הייבוש נשלט באמצעות חיישני לחות הממוקמים מסביב לתוף, או ליד פתח פליטת האדים. כאשר הבגדים יבשים החיישנים מפסיקים את פעולת הייבוש ובכך תורמים לחיסכון בזמן ובאנרגיה, מונעים קימוט ומגנים על הבגדים מנזקי חום..
3
נוחות התפעול והבקרה

גודל הפתח ישפיע במידה רבה על נוחות השימוש, גם לכיוון פתיחת הדלת עשויה להיות משמעות. רצוי שהמסנן שדורש ניקוי קבוע יהיה נגיש ושלוח הבקרה יתאים להעדפות שלכם.


גודל הפתח וזווית פתיחת הדלת:
גודל הפתח וזווית פתיחת הדלת משתנים מדגם לדגם. ככל שהפתח גדול יותר וזווית פתיחת הדלת רחבה יותר, יהיה קל יותר להכניס ולהוציא את הבגדים.

 

כיוון פתיחת הדלת: הדבר חשוב במקרה שהמייבש מוצב לצד מכונת הכביסה ורוצים שדלתות המייבש ומכונת הכביסה ייפתחו זו מול זו, כך שניתן יהיה להעביר את הכביסה בנוחות. אם המייבש מוצב מעל מכונת הכביסה, כדאי שהדלתות ייפתחו לאותו הכיוון.

מסנן סיבים: בתהליך הייבוש נפלטים סיבים מהבגדים, והם נאספים לתוך מסנן ייעודי. את מסנן הסיבים יש לנקות לאחר כל ייבוש: מסנן סתום מגדיל את צריכת האנרגיה ואת זמן הייבוש ומהווה סכנה לשריפה. מומלץ לוודא כי הגישה למסנן נוחה.

 

לוח פיקוד: ברוב המייבשים לוח הפיקוד והבקרה הוא צנוע ופשוט לתפעול, אבל ככל שהמייבש יקר יותר וכולל יותר פונקציות, מספר הכפתורים גדל ולוח הפיקוד משתכלל, ובמייבשים החדשים ניתן למצוא לוח פיקוד דיגיטלי. בכל המייבשים שאינם כוללים חיישנים יש טיימר שקובע את משך פעולת המייבש, לעתים יש שילוב של חיישנים וטיימר. בדגמים מסוימים ניתן למצוא רכיבים נוספים: 


איך לבחור מייבש כביסה

 

   לחצן הפעלה וכיבוי (On/Off)  בחלק מהמייבשים ההפעלה נעשית באמצעות סיבוב הטיימר ובדגמים מסוימים מותקן בנוסף גם כפתור כיבוי והפעלה ראשי.

 

 

   לחצן התרעה – מאפשר הפעלה או ביטול מנגנון ההתרעה שמצלצל עם סיום הייבוש.

  

 

   נורית ביקורת המסנן  מציינת שהמסנן מלא ודורש ניקוי.
  

 

   נורית ביקורת מכל המים – מתריעה כשהמכל מלא ויש לרוקנו. 

   בורר טמפרטורות – מאפשר קביעה של כמה דרגות טמפרטורה בהתאם לסוג הבד.  

גודל פתח המייבש משתנה מדגם לדגם. ככל שהפתח גדול יותר, כך נוח יותר להכניס ולהוציא את הכביסה.
מתריעה כשהמכל מתמלא וצריך לרוקנו.
4
צריכת אנרגיה

המייבש הוא אחד מזוללי החשמל הגדולים בבית, לכן כדאי להקפיד על דגם חסכוני ככל האפשר. דירוג היעילות האנרגטית של המייבש מבוטא באותיות A עד G. הדרגה החסכונית ביותר היא A ורצוי לבחור מייבש בדירוג זה  או קרוב אליו. כמו כן, חיישני לחות יכולים לתרום לחיסכון של כ-15 אחוז בצריכת האנרגיה, ואם אתם נוהגים לייבש פריטים בודדים, מומלץ לבחור תכנית המיועדת לייבוש כמות קטנה.


איך לבחור מייבש כביסה

בדגמים רבים משך הייבוש נשלט באמצעות חיישני לחות הממוקמים מסביב לתוף, או ליד פתח פליטת האדים. כאשר הבגדים יבשים החיישנים מפסיקים את פעולת הייבוש ובכך תורמים לחיסכון בזמן ובאנרגיה, מונעים קימוט ומגנים על הבגדים מנזקי חום..
5
אחריות

אחריות מלאה על מייבש היא לרוב לשנה ובמקרים מסוימים יכולה להגיע לשלוש שנים, לעתים בתוספת תשלום. יש יבואנים שמציעים תקופת אחריות לכמה שנים נוספות על חלקים ותיקונים. מומלץ לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה: האם היא כוללת ביקור של טכנאי, מהם סוגי התקלות והתיקונים הכלולים, אילו חלקים ניתנים להחלפה. יש תיקונים שאינם כלולים באחריות, ויש שנותנים אחריות רק למנוע או רק לחלקים מסוימים במייבש.

6
מחיר

הגורמים המשפיעים על המחירים הם קיבולת המייבש, שיטת ניקוז הלחות, חיישני לחות, לוח פיקוד דיגיטלי ותכונות ייחודיות הקיימות בחלק מהדגמים.טווח המחירים העיקרי של מייבשי כביסה נע  בין 1,000 ל-5,000 שקל, ויש דגמים בעלי תג מחיר גבוה במיוחד של כ-15,000 אלף שקלים.


כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית מייבש כביסה.

המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי מייבשי כביסה
איך לבחור מכונת כביסה
איך לבחור מגהץ

כמות הבגדים המרבית שניתן לייבש במחזור ייבוש אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 5-6 ק"ג. מומלץ שהקיבולת תתאים לפחות לכמות אחת של כביסה, כך שניתן לייבש את כל הכביסה שיצאה מהמכונה במחזור ייבוש אחד.
בהליך הייבוש נוצרים אדים שאותם יש לנקז. קיימות שתי שיטות ניקוז: באמצעות צינור פליטה שיוצא מבעד לחלון ופולט את האדים החוצה. השיטה השנייה היא בתהליך עיבוי שמתבצע במייבש עצמו באמצעות מעבה (קונדנסור). שיטה זו מתאימה למקומות שבהם אין פתח חיצוני או מטעמי אסתטיקה. בשיטת העיבוי אדי הלחות מתעבים ונהפכים למים, המים נקווים לתוך מכל איסוף מובנה שאותו שולפים ומרוקנים בסיום הפעולה או כשהוא מלא. 
בדגמים רבים משך הייבוש נשלט באמצעות חיישני לחות הממוקמים מסביב לתוף, או ליד פתח פליטת האדים. כאשר הבגדים יבשים החיישנים מפסיקים את פעולת הייבוש ובכך תורמים לחיסכון בזמן ובאנרגיה, מונעים קימוט ומגנים על הבגדים מנזקי חום..

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מייבשי כביסה

מותג:Bosch,
קיבולת:8 ק"ג,
שיטת פעולה:משאבת חום,
החל מ- 2,528 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Bosch,
קיבולת:8 ק"ג,
שיטת פעולה:מעבה (קונד...,
החל מ- 2,779 ₪
מתוך 26 חנויות
מותג:Bosch,
קיבולת:8 ק"ג,
שיטת פעולה:משאבת חום,
החל מ- 2,378 ₪
מתוך 7 חנויות
מותג:Bosch,
קיבולת:8 ק"ג,
שיטת פעולה:מעבה (קונד...,
החל מ- 2,123 ₪
מתוך 7 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מייבשי כביסה
לכל המונחים>>