חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

גוגל חושפת את סדרת Pixel 4

מסך OLED חדש בקצב רענון של 90 הרץ, עיצוב מעודכן וטכנולוגיית רדאר שתאפשר שליטה על המכשירים באמצעות מחוות אוויר: אלו הם מכשירי הדגל החדשים של גוגל, ה-Pixel 4 ו-Pixel 4 XL

אלי כהן |  16/10/2019

במהלך החודשים האחרונים ראינו ברחבי הרשת מגוון נרחב ובלתי פוסק של שמועות, הדלפות, דיווחים וידיעות אודות דור מכשירי הדגל הבא בפיתוחה של ענקית הטכנולוגיה האמריקאית, גוגל. אמש (ג', 15.10), קיימה היצרנית אירוע הכרזה חגיגי ובו היא חשפה סוף כל סוף את צמד מכשירי הפרימיום לסדרת פיקסל, שילוו אותה אל תוך שנת 2020. הכירו את ה-Pixel 4 ו-Pixel 4 XL. 


גוגל חושפת את סדרת Pixel 4


מכשירי הדגל החדשים לבית גוגל מגיעים לשוק עם קווי עיצוב מעודכנים בהשוואה לדגמים מן השנה שעברה. הם מבצעים שימוש בתצורה שהפכה לסטנדרט עבור מכשירי דגל בשנים האחרונות - מבנה סנדוויץ' זכוכית עם יריעות זכוכית מחוסמות מסוג Gorilla Glass 6 בשילוב מסגרת עשויה אלומיניום. על גבי המסגרת יופיעו מימין מקשי עוצמת השמע וכפתור הנעילה/כיבוי, ובחלקה התחתון ימצא מחבר USB Type-C (ללא שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות). 


גב צמד המכשירים יהיה נקי למדי, ויכיל רק את האות G (מתוך שם החברה, גוגל), ואת מערך הצילום הראשי, שנמצא במבנה ריבועי הבולט מעל לפני השטח ועטוף זכוכית הגנה. מערך הצילום כולל, בפעם הראשונה עבור היצרנית, זוג מצלמות: חיישן 12 מגה פיקסל ראשי, עם מפתח צמצם של f/1.7, ומצלמה נוספת עם עדשת טלפוטו ברזולוציית 16 מגה פיקסל, וזו תאפשר ביצוע זום אופטי של עד פי 2 ללא פגיעה משמעותית באיכות.


בדיוק כמו בשנה שעברה, גם השנה גולת הכותרת של מכשירי הדגל החדשים היא יכולות הצילום שלהם. צמד החיישנים כוללים כל אחד מייצב תמונה אופטי (OIS) ואלקטרוני (EIS), מצויידים בפלאש LED ובחיישן הבהובים ייחודי. החברה ציידה את המכשירים בשבב ייעודי למצלמה המכונה Pixel Neural Core, שמטרתו לסייע בשיפור משמעותי של איכות התמונות המצולמות.




כמו כן, אפליקציית הצילום החדשה מגיעה עם מצב צילום המכונה HDR Plus, המסוגל להכיל את האפקט באופן אוטומטי עוד לפני שצולמה התמונה. בגוגל הציגו מצב צילום נוסף המכונה Dual Exposure Controls שמאפשר שליטה ידנית על הגדרות החשיפה בחיישנים


 עבור צילום לילי, מצב צילום הלילה של החברה מבטיח להציג תוצאות אף טובות עוד יותר מאלו שראינו בשנה שעברה והיו מצויינות בפני עצמן. עבור צילום הוידאו, ישנה תמיכה בצילום 4K UHD בקצב של עד 30 פריימים לשנייה, וצילום וידאו בהילוך איטי בקצב של 120 פריימים לשנייה בלבד. 


במעבר לחזית דגמי הפיקסל 4 ופיקסל 4 XL, נמצא מערך צילום קדמי הכולל מצלמת 8 מגה פיקסל. אך מלבד זה, בחלקו הקדמי של המכשיר ישנו מערך רדאר מתקדם המכונה Soli. מדובר במערך מגוון של חיישנים -  חיישן IR לזיהוי פנים, מקרן נקודות (Dot Projector) ו-Flood Illuminator, מצלמת סלפי וחיישן IR נוסף עבור זיהוי הפנים, כשאלו יחדיו מאפשרים לגוגל להציע עם סדרת Pixel 4 זוג טכנולוגיות חדשות: זיהוי פנים ביומטרי ב-3D, וזיהוי מחוות ידיים.


גוגל חושפת את סדרת Pixel 4


פיצ'ר זיהוי מחוות הידיים מכונה בשם Motion Sense, ומאפשר לבצע פעולות שונות באמצעות מחוות יד מעל למצלמה הקדמית. כך, ניתן להשתיק שיחות טלפון, לשלוט על המוסיקה המתנגנת ועוד. כמו כן, מערך זה מאפשר לזהות כאשר המשתמש מרים את המכשיר ומתכוון לפתוח אותו, ועד שהמסך נדלק - מערך זיהוי הפנים כבר נכנס לפעולה, הספיק לזהות את פני המשתמש ובכך חוסך את זמן פתיחת הנעילה. בגוגל מציינים כי אנשים זרים שיהיו סביב המכשיר לא יזוהו על ידי מערך Soli.


גוגל בטוחה מאוד במערך Soli ובטכנולוגיית Motion Sense החדשים שלה. למעשה, היא כה בטוחה בהם עד שהיא החליטה לוותר באופן מוחלט על שילובו של קורא טביעות אצבע ביומטרי - לא מתחת למסך, לא בגב המכשיר, ולא באחת מן הדפנות. אפשרות הזיהוי הביומטרי היחידה שנמצאת במכשיר היא זיהוי הפנים, ובהחלט ניתן לקוות כי היא תהיה טובה כפי שהחברה מציינת. 


מתחת למערך הרדאר המכונה Soli, נמצאים המסכים החדשים של צמד מכשירי הפרימיום. שניהם כוללים צג OLED עם קצב רענון של 90 הרץ, כאשר ה-Pixel 4 מגיע בגודל של 5.7 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus, בעוד ה-Pixel 4 XL מגיע עם מסך 6.3 אינץ' ברזולוציית Quad HD Plus. שניהם גם מגיעים ביחס 19:9 ולא כוללים כל חריץ או חור במסך, אלא משלבים את מערך סולי בשול עבה למדי שמעל למסכים.


גוגל חושפת את סדרת Pixel 4


בזירת המפרט הטכני, כוללים מכשירי ה-Pixel 4 ו-Pixel 4 XL את מערכת השבבים Snapdrago 855 בגרסתה הסטנדרטית, יחד עם 6GB של זיכרון RAM וזיכרון אחסון פנימי בנפח התחלתי של 64 גיגה-בייט (ישנה אפשרות לשדרוג של עד 128 גיגה-בייט), ללא כל אפשרות להרחבת הזיכרון. 


כמו כן, המכשירים כוללים תמיכה ב-Active Edge - מסגרת רגישה לעוצמת הלחיצה, המאפשרת ביצוע פעולות שונות באמצעות לחיצה עליה. בנוסף, הם מגיעים עם מערך אודיו סטריאופוני הכולל רמקול אחד המשולב בתחתית המכשירים ורמקול נוסף שמשולב כחלק מאפרכסת השיחות, וכן מציעים את העוזרת הוירטואלית Google Assistant בגרסתה המעודכנת. 


הבדל נוסף בין צמד המכשירים מתבטא בחיי סוללה. הגוגל פיקסל 4 כולל סוללת 2,800mAh, בעוד דגם ה-XL מצוייד בסוללה בנפח גבוה משמעותית - 3.700mAh. שניהם תומכים בטעינה מהירה בהספק 18 וואט (באמצעות מטען ייעודי הנמצא באריזה), וכן תומכים בטעינה אלחוטית בתקן Qi. 


ה-Pixel 4 ו-Pixel 4 XL יושקו במחיר של 800 ו-900 דולר, בהתאמה. 

מוצרים שעשויים לעניין אותך

מותג:Google,
גודל מסך:6.2 אינטש,
טווח מחירים:2000...,
החל מ- 2,190 ₪
מתוך 9 חנויות
מותג:Google, Google,
גודל מסך:6.1 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,376 ₪
מתוך 10 חנויות
מותג:Google,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 3,066 ₪
מתוך 13 חנויות
מותג:Google, Google,
גודל מסך:6.3 אינטש,
טווח מחירים:1500...,
החל מ- 1,550 ₪
מתוך 8 חנויות
מותג:Google,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 3,488 ₪
מתוך 9 חנויות
מותג:Google,
גודל מסך:6.2 אינטש,
טווח מחירים:מעל...,
החל מ- 2,855 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Google, Google,
גודל מסך:6.1 אינטש,
טווח מחירים:1000...,
החל מ- 1,112 ₪
מתוך 6 חנויות
מותג:Google, Google,
גודל מסך:6.7 אינטש,
טווח מחירים:2000...,
החל מ- 2,240 ₪
מתוך 9 חנויות
אלי כהן - כתב חדשות

אלי כהן - כתב חדשות

כתב וסוקר טכנולוגיה
בן 23 מהעיר באר שבע, יוצא יחידה טכנולוגית בחיל האוויר, בעבר שימש בתפקיד כתב ועורך באתרי טכנולוגיה ישראליים, כיום כתב וסוקר טכנולוגיה המתמחה בתחום המובייל והסלולר ויזם המעורב בהקמת חברת סטארט-אפ חדשה בשוק הסלולר הישראלי.
לפניות: support@wisebuy.co.il
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image