הקדמה

זום, טיקטוק וכל מה שבאמצע: הסמארטפונים הם חלק בלתי נפרד מהחיים של הילדים, אך לא כל ההורים מעוניינים להשקיע אלפי שקלים במכשיר עדין שקל לאבד. אך מי אמר שצריך לשלם הרבה כדי לקבל מכשיר טוב?


במבחן זה בדקנו ארבעה סמארטפונים עד 1,000 שקל וגילינו מי סיפק את התמונות האיכותיות ביותר, את חיי סוללה הארוכים ביותר ועל איזה מכשיר הכי נוח לצפות בסרטונים. המכשירים המתמודדים במבחן הם: LG K61 ,Xiaomi Redmi Note 9, Nokia 5.3 ו-Realme C3.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Nokia, Nokia,
גודל מסך:6.55 אינטש,
טווח מחירים:250...,
החל מ- 498 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:LG,
גודל מסך:6.53 אינטש,
מערכת הפעלה:Andro...,
מותג:Xiaomi,
גודל מסך:6.53 אינטש,
מערכת הפעלה:A...,
מותג:Realme,
גודל מסך:6.5 אינטש,
מערכת הפעלה:An...,
מבחן איכות השמע
אין חדשות באגף איכות ועצמת האפרכסת – בכולן הצלחנו להוציא ולקבל שיחות ובמבחן הבסיסי ביותר כל המכשירים עברו את המבחן די בהצלחה. רמקול פנימי עוצמתי ובולט נרשם במכשירים של Xiaomi ו-Nokia אך לא מדובר בהבדל דרמטי מדי. במבחן הספיקר השמענו לכל המכשירים את אותם קטעים מז'אנרים שונים ביוטיוב כדי לגלות מי מספק את עוצמת הסאונד הגבוהה ביותר, אך כזו שעדיין שומרת על איכותה. בדקנו קודם את עוצמת הסאונד ברגע מסוים של שיר עם מד רעש וה- Xiaomi הביס את כולם עם ממוצע של 75dB. אחריו ה-Realme ו-Nokia עם ממוצע של 70dB ולבסוף LG עם 65dB.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

במבחן איכות הספיקר גם כאן Xiaomi גילה עליונות וחשף איכות צליל לא רעה בכלל גם כשהגענו למקסימום היכולת, המקום שבו הסאונד מתחיל לאבד מבהירותו והפירוט מתחיל לצנוח. Realme אמנם שמר על עוצמת סאונד נאה אבל הסאונד הופך למחוספס, חיסרון שגם Nokia שותף לו. דווקא ב-LG קיבלנו פירוט סאונד נאה למדי אבל יש לו גם להיות אנמי וחד מימדי בקטעים בהם משולבים הרבה כלי נגינה במקביל וכל הצלילים פשוט נבלעים אחד בשני.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

באיכות ועוצמת השמע באוזניות לא חווינו בעיות משונות וגם אוזניות חוטיות ואלחוטית סיפקו חוויה די זהה. היו הבדלים מינוריים בעכבה הטיפוסית המתרחשת בעת האזנה מאוזניות אלחוטיות – אבל לא משהו ששווה לתת עליו את הדין. חשוב גם לדעתם שמטבעם של המכשירים המוזלים, אל תצפו כאן לצירוף אוזניות איכותיות במארז, אם בכלל. במארז של Nokia קיבלנו אוזניות כפתור משולבות מיקרופון בסיסיות ופשוטות מאוד – אבל ייאמר לזכותה שהיא היצרנית היחידה שהועילה בטובה לספק אוזניות בכלל, גם אם אין סיכוי שאי פעם נשתמש בהן.

מבחן איכות המסך
מסכי כל המכשירים שבמבחן מגיעים בדיוק באותו גודל - 6.5 אינץ' והיחס בין המסך למסגרת המסך מחמיא אצל כולם; בניגוד לעבר, לא תפגשו כאן שוליים עבים ומכוערים ורואים שמגמת הרחבת שטח התצוגה לא חולפת על פני הסמארטפונים המוזלים. התצוגה עם הרזולוציה הגבוהה ביותר שייכת ל-Xiaomi עם 2400X1080, אחריו LG עם 2340X1080 ואת שני המקומות האחרונים חולקים המכשירים של Nokia ו-Realme עם 1600X720 פיקסלים בלבד.

כדי לבדוק את איכות המסך, גייסנו סרטון טבע ברזולוציה של 1080P ביוטיוב וצפינו בפרק של "משפחה מודרנית" דרך האפליקציה של נטפליקס באיכות המקסימלית הניתנת לצפייה וההבדלים היו מורגשים: ה-Nokia הציג צבעים דהויים וחיוורים יותר וגם הפירוט החלש יחסית למתחרות לא החמיא לו. ב- Realme נהנינו אמנם מבהירות יותר גבוהה משמעותית אבל גם כאן הפירוט היה סביר בלבד והסגיר תמונה יותר מטושטשת, מה גם שמסך המכשיר מציג מספק רוויה עודפת מהרגיל. הבריקו במבחן המכשירים של LG ו-Xiaomi, בזכות בהירות מסך גבוהה, דיוק צבעים נאה ובסך הכל חווית צפייה טובה מאוד.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

ומה לגבי הקריאות תחת אור השמש? בעיקר הופתענו לטובה: כל המכשירים הציגו בהירות מקסימלית נאה וגם השמש הישראלית הבוהקת לא הפריעה יותר מדי לסלולריים ומבחינתנו כולם הרשימו, עם יתרונות קלים ליצרנית כזו או אחרת. נצנן טיפה את ההתלהבות: חיישן התאורה האוטומטי לא תמיד הצטיין אצל כולם. ב-LG קיבלנו מהירות תגובה סבירה להתמודדות מול תאורה שונה וגם הוא לא תמיד נידב את רמת הבהירות שבאמת היינו צריכים. ב-Nokia קיבלנו אמנם מהירות תגובה מהירה אבל עניין טכני מסוים גורם לו "לרקוד" בין מצבי בהירות ורק אחרי כמה שניות להתמקד בבהירות המיטבית עבור הסיטואציה הנתונה. Realme התעקש יותר מדי פעמים להמשיך להאיר בעוצמה אזורים חשוכים לחלוטין ורק Xiaomi אצל קיבלנו חיישן שגם הגיב מהר וגם בעוצמה נכונה.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

באשר לבריאות העיניים של המשתמשים הצעירים, בכל המכשירים ישנה התחשבות נאה בנושא. ב-Xiaomi זמין מצב קריאה ההופך את הצבעים לחמים ומצב מוחשך (תפריטים, מסכים ואפליקציות תומכות מוצגות בנגטיב). ב- Realmeמציעים חוויה דומה שנקראת "מצב כהה" ו"נוחות לעיניים". ב-Nokia מצב תאורת לילה סיפקה לנו תצוגה יותר ענברית שגם ניתנת לשליטה בעוצמה. ב-LG גם זמין מסנן אור כחול ניתן לשליטה וכן הפיכת הצבעים לשחור-לבן. מבחינתנו כולם הציגו פתרון נאה לנושא, כשהסלולריים של Xiaomi ו-Realme הציגו את התכונות הכי מפותחות ועשירות באפשרויות.

מבחן נוחות השימוש
המכשירים מאוד דומים במאפייניהם; גודל המסך של כולם 6.5 אינץ', כשהמכשיר של Nokia מרגיש יותר דק מכולם, למרות ש-LG דק ממנו ב-0.1 מ"מ. במשקל ה-Nokia גם מוביל, עם 185 גרם, אבל היתר לא רחוקים ממנו: LG עם 191 גרם, Realme שוקל 195 גרם והכבד ביותר בפער לא משמעותי הוא ה-Xiaomi עם 199 גרם שגם מרגיש המגושם בחבורה. מבחינת נוחות השימוש, קלות התפעול והנגישות לכל הכפתורים, מפאת גודלם קשה לתפעל אותם ביד אחד, וויתור מוכר וכואב בקרב כל מכשירי 2020. החדשות הטובות הן שמלבד גב הפלסטיק בכולם, הפשרות באמת מינימליות והשימוש האינטואיטיבי בהם מעולה. עוד חשוב לציין שכולם מציעים חריץ המכיל שני כרטיסי SIM וכרטיס זיכרון במקביל.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

ברמת האבטחה, חיישן טביעת אצבע נוכח בכולם אך LG הוא היחיד שלא כולל גם זיהוי תווי פנים. החדשות הטובות הן שחיישן טביעת האצבע אצל כולן מיטבי וההבדלים באמת זניחים. אולי מכשיר אחד דרש תהליך זיהוי ראשוני יותר ממושך ולשני לוקח עוד רגע להעלות את מסך הפתיחה, אבל בסך הכל התרשמנו לטובה מכל הארבעה, גם מבחינת המיקום הזהה של כולם, הדיוק ומהירות הזיהוי המרשימה – שעד לא מזמן הייתה שמורה למכשירי הדגל. קורא תווי הפנים בחושך מעט גמגם אצל חלק מהמכשירים אבל מאחר והתוצאות היו די מקבילות, הציונים חולקו בהתאם.

בנוגע לאיכות החומרים וההרכבה, כמו שאפשר לצפות ממכשירים מזולים, אל תצפו לפגוש בחלקי אלומיניום, עיטורים נוצצים או כל חומר גלם יוקרתי. גוף המכשירים כולם עשוי פלסטיק, אם כי ייאמר לזכותם שהפלסטיק הזול שהוצמד למכשירי העבר קיבל כאן חיזוק משמעותי וההרגשה היא יותר עמידה ובטוחה. בגלל גב מבריק, כולן מלכודות נוראיות לטביעות אצבע שומניות שנוטות להישאר לנצח, מלבד ה-Realme, בזכות טקסטורה מוברשת שמסתירה את מגע הידיים. לזכות המכשירים של LG ו- Xiaomi ייאמר שהן גם היחידות שהועילו בטובן לספק כיסוי סיליקון שקוף. הערה נוספת נוגעת למכשיר ספציפי: בכל המכשירים נהגנו באותה צורת שימוש ולמשך אותו זמן ועדיין המכשיר של Nokia איכשהו נראה כאילו נפגע פיזית בצורה הכי קשה – ועל כך יעידו השריטות הרבות שנותרו בגב המכשיר ושחיקת המסגרת המעוגלת של העדשות, שכבר החלה לקבל גוון כסוף בפחות משבוע של שימוש.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

באגף שקעי הטעינה והאוזניות, כמעט ואין פשרות: כולם מציעים את חיבור האוזניות הסטנדרטי 3.5 מ"מ בתחתית כמקובל אבל רק Nokia מתעקשת להציע אותו בקודקוד. שקע טעינה USB-C עדכני נוכח ברובם ורק Realme נשאר הרחק מאחור ומציע חיבור שכבר כמה שנים טובות יצרניות הסלולר מתנערות ממנו, אפילו במכשירי השוק הנמוך.

ומה לגבי עמידות ושלל תקני IP? ב-LG מתגאים בתקן MIL-STD-810G, שבשורה התחתונה טוען שהמכשיר יכול לעמוד בפני אחוזי לחות גבוהים, זעזועים, מכות ונפילות מקריות. ב-Nokia מבטיחים צג 2.5D וגב עמיד לשריטות. ב-Xiaomi מנופפים בציפוי המסך המפורסם Gorilla Glass 5 וב-Realme מבטיחים ששקעי המכשיר אטומים לאבק ובזכות פינות מחוזקות, גם נפילה קשה אמורה למנוע מהמכשיר להיסדק. מה הכי בלט בהיעדרו? עמידות בפני מים כמובן, או אפילו כל תקן IP שיגן על המשתמשים הצעירים בפני שלל מקרים שכיחים – וחשוב לדעת שזו אחת מהפשרות הבולטות במכשיר שתג מחירו אינו עולה על 1,000 ₪.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

בעניין האביזרים נלווים, כאמור, רק ב-Nokia נידבו גם אוזניות משולבות מיקרופון. כמו כן, כמו שכבר נכתב בבדיקת איכות החומרים, במארזים של LG ו-Xiaomi גם מצאנו כיסוי סיליקון קשיח ולא רע בכלל, כזה שלא מהווה פתרון זמני ובקלות נשמח להישאר אותו. כל המארזים כללו כמובן מטען מקורי 5V/2A וכבל תואם, מלבד Xiaomi שחיזקה את המטען שלה ב-5V/3A.

מבחן הביצועים ומערכת ההפעלה
פתחנו בצמד מבחני ביצועים, האחד של Geekbench 5‏ שבא לבחון את ביצועי הסלולרי בשימושים שכיחים והשני 3DMark, מבחן גיימינג שאמור להעריך כיצד הסלולרי יתמודד מול משחקים פופולריים. במבחן Geekbench 5 הוביל המכשיר של Nokia עם 1401 נקודות, אחריו Xiaomi עם 1333, לא רחוק משם Realme עם 1303 נקודות ואחרון LG עם 987 נקודות. במבחן 3DMark, גם כאן הוביל Nokia עם 801 נקודות, צמוד אליו Xiaomi עם 792 נקודות, במקום השלישי Realme עם 598 נקודות והרחק מאחור LG עם 231 נקודות.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

באשר למהירות העבודה השוטפת, המכשירים של Nokia ו-Xiaomi הם היחידים שלא מעניקים תחושה של מכשיר מוזל. התפריטים רצים חלק, מעבר בין אפליקציות קורה ברגע, מסך ההתראות מגיב נהדר. המכשירים של LG ו- Realmeלא מספקים את התחושה הזו – גמגומים, שיהוקי מערכת ותוצאת חיפוש בתפריט ההגדרות שעולה אחרי יותר מדי זמן עלולה לתסכל משתמשים חסרי סבלנות.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

במבחן הגיימינג גם כאן הרגשנו הבדלים מהותיים בין המכשירים: בכולם הותקן המשחק הפופולרי PUBG וההבדלים בביצועים היו מהותיים. חלק מהמכשירים גם ידעו להציע ממשק גיימרי שמעניק ערך מוסך למשתמשים שמרבים לשחק בנייד, אבל זה לא באמת משנה - כאן Xiaomi בלט לטובה וסיפק את חווית הגיימינג החלקה והאיכותית ביותר. רגעי הטעינה זריזים, עליית המשחקים מתרחשת במהירות ותגובת המקשים מיידית כנדרש. בקצה השני בלט לרעה LG, עם ביצועי גיימינג מאוד מקרטעים, מעליית מסכים איטית ומייסרת ועד להקפאת מסך ברגעים קריטיים במשחק, תקלה שעליה אין מחילה.

באשר ליעילות הממשק, כל המכשירים כאן מבוססים על אנדרואיד כך שאם השתמשתם בטלפון עם אותה מערכת הפעלה, אתם תסתדרו מצוין. בכל המכשירים שולבו ממשקים מבית היצרנית: ב-Xiaomi קיבלנו את ה-MIUI בגרסה 12 מבוססת אנדרואיד 10 שהייתה יציבה מאוד, מלאה בפיצ'רים נחמדים כמו בקרת הורים, חלונות צפים וערכות נושא בלי סוף. ב-Realme קיבלנו את ה-realme UI בגרסתה הראשונה מבוססת אנדרואיד 10 גם כן, עם אזור משחקים נחמד, אזור ילדים שמציע נעילת אפליקציות לתקופה קצובה ומניעת אובדן אשראי שהוזן לטלפון.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

המכשיר של LG הוא היחיד בחבורה עם אנדרואיד 9 המיושן אבל גם הוא מציע כמה פיצ'רים בולטים כמו צליל הסראונד DTS-X 3D, בקרת הורים וכלים לחיסכון בסוללה, אבל רובם המוחץ מתוצרת מערכת ההפעלה של גוגל. ב-Nokia הסיפור מעט שונה וגם המשתמשים מקבלים ממשק נקי מבית Android One המבוסס על גרסה 10. הדבר אומר מערכת הפעלה נקייה, נטולת תכונות שלא תמיד נחוצות מבית היצרנית אך גם כזו שנחשבה ל"רזה" ומינימליסטית, כך שתתאים בעיקר למשתמשים טכניים. גם כאן יש בקרת הורים והבטחה לעדכוני אבטחה ושדרוגי תוכנה מהירים – בעיקר כי אין גורם מתווך בין אנדרואיד למכשיר (בניגוד לממשקי היצרניות).

כדי לבדוק את התחממות המכשיר, הפעלנו אצל כולם במקביל סדרת אפליקציות, שירותים ושאר תכונות זוללי סוללה כדי לגרום למכשירים "להזיע". כולם התחממו בצורה מורגשת אבל מעל כולם בלט המכשיר של Nokia – שרתח בגב ובאיזור העדשות ואנחנו מאשימים בעיקר את הגוף הרזה שלו, שגרם לנו להרגיש את החום משמעותית מהמתחרים. המכשירים של LG ו-Xiaomi התחממו בצורה סבירה וה"אדיש" ביותר היה ה- Realme, שאמנם גם התחמם אבל בזכות גוף עבה למדי וטקסטורת גב מחוספסת, קיבלנו שיכוך מורגש מצד החום שנפלט מהמכשיר.

מבחן איכות הצילום
בניגוד לעבר, בשנים האחרונות היצרניות מקפידות לא להזניח את מצלמות המכשירים המוזלים וכעת אלו מציעים מערך עדשות שלא מבייש את מכשירי הדגל. האיכות כמובן עדיין שונה אבל המפרט על הנייר נשמע מרשים: מלבד Realme עם 3 עדשות, יתר המכשירים מתגאים ב-4 עדשות לשימושים שונים כך שיחדיו הן אמורות להציע חווית צילום אידיאלית לכל שימוש שכיח.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

לצערנו קשה למצוא טלפון אחד ראוי לשמו שצלח את כל מבחני העדשה ובכל אחד מהמכשירים שנבדקו התגלו סימני חולשה קשים בתחומים שנים, כאלו שמנציחים את ההבדל הגדול ביותר בינם לבין סלולריים יקרים יותר. נציין שכל התמונות נלקחו כשתכונת HDR פעלה וכל הצילומים שלפניכם הם הגרסה הטובה ביותר שהצלחנו להוציא מכל מכשיר, כאשר חלק מהסלולריים עשו לנו חיים יותר קלים והאחרים דרשו עוד 3-4 קליקים כדי להשיג פריים יותר איכותי לטובת ההשוואה. תכונת ה-AI פעלה ותוצאותיה הוצגו רק במידה והיא סיפקה תוצאות יותר טובות מהצילום הבסיסי, כלומר ברירת המחדל של המצלמה בכל מכשיר.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

נתחיל באיכות תמונות הסטילס בבית, שם שלטה המצלמה של Nokia עם דיוק צבעים מצוין, פירוט נאה ורמת חדות לא רעה בכלל. גם ה-LG הבריק אבל לתמונה היה מראה יותר חד מימדי ועם פחות אופי. המצלמות של Xiaomi ו-Realme פחות הרשימו, בגלל רווית צבעים מוגזמת, גוונים שאינם תואמים למקור וגם פירוט לא כזה משכנע. יצאנו החוצה ובדקנו את הצילומים לאור יום, שם כבר קיבלנו תוצאות הרבה יותר עדיפות וכמעט כולם הרשימו לטובה, אולי מלבד דיכוי הבהירות המורגש של Nokia או נטיית היתר של עדשת ה- Realme לצבעים חמים.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

התבייתנו על עלה סדוק ומפורט מספיק כדי לבחון את יכולות הצילום בתמונות תקריב (מאקרו). במידה ותכונת המאקרו קיימת במכשיר, השתמשנו בה כמובן כדי לצלם את האובייקט. Realme סיפקה תוצאה מרשימה, בזכות פירוט נדיב וצבעים מדויקים וגם LG הפתיעו לטובה. המאכזבות כאן הן Xiaomi עם אפקט חידוד יתר מלאכותי מדי ו-Nokia עם פירוט גרוע למדי.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

כצפוי, צילומי הלילה אצל כולם הופיעו עם פירוט לוקה בחסר אבל הפעלת מצב לילה שיפר פלאים את התמונות. כאן העדשות של Nokia קטפו את המקום הראשון בזכות חדות נאה ופירוט מפתיע מאוד. LG גם הבריק, אם כי הילת פנס הרחוב "זרקה" גוש צהוב בפריים והורידה הרבה חן מהתמונה. התמונות של Xiaomi ו-Realme היו כבר יותר חלשות וגם אחרי הרבה ניסיונות הצלחנו להוציא תמונות עמומות למדי ודי אנמיות.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

בתחום הווידאו, מלבד Nokia שהפתיעה לטובה עם צילום 4K ב-30 פריימים בשנייה, יתר המכשירים ידעו להציע הקלטת וידאו 1080p ב-30 פריימים בשנייה. לטובת ההשוואה צילמנו את אותו צומת, מאותה זווית למשך אותו זמן ובאיכות המקסימלית שהסלולרי ידע להציע, בצהרי היום ובלילה. ביום קיבלנו ב-LG תמונה חשוכה מדי, פירוט חלש אבל צבעים די תואמים. גם ה- Xiaomi נוטה לסבול מצבעים מוחשכים והמיקרופון הרגיש שלו תיעד כל משב רוח קליל. ה-Realme היה החלש מכולם והציע רק צבעים חד מימדיים ומיקרופון עמום למדי. מעל כולם הובל ה-Nokia עם איכות תמונה מעולה, גם אם המיקוד נוטה "לרקוד" במהלך הצילום.


בצילום וידאו בלילה העניינים הדרדרו מאוד מהר וב-LG הפירוט צונח והמיקוד נוטה לקפוץ בין אלמנטים במהירות. ב-Xiaomi גם זוהתה ירידה בפירוט והנטייה המוגזמת לצבעים חמים הורגשה מאוד. הביצועים של Realme היו ללא ספק החלשים ביותר, עם פירוט אפסי, תמונה מרוחה והאפקט הצהבהב בלט מעל כולם. גם כאן Nokia הרשימה ולמרות שגם לה יש נטייה לצבעים חמים, העדפנו את הביצועים שלה מהיתר.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

במבחן הסלפי הקרבנו את תווי הפנים שלנו למצלמה ובחנו מי העדשה הקדמית שסיפקה את התוצאות הכי מדויקות. נתחיל מהסוף הפעם: Xiaomi ו-LG סיפקו את התוצאות הכי טובות. הן עדיין לא מושלמות כמובן – ב-Xiaomi קיבלנו פנים שהוחלקו בצורה מורגשת אבל הדיוק בצבעים והחדות חיפו על כך. ב- LGהצבעים והפירוט יותר טובים אבל חידוד היתר מובחן מאוד. ב-Nokia קיבלנו את גוון העור הכי חום מכולם והעדשה של ה-Realme סיפקה את התוצאה הכי פחות מדויקת, עם פני חרסינה חלקות שהוצמדו לנו ומריחת צבעים מגושמת בכל רחבי התמונה.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

עוברים למהירות הזנקה, מיקוד וצילום. בתנאי תאורה אידיאליים כמו תחת אור השמש או בתמיכת אור מלאכותי חזק מאוד כמו פלורסנט משרדי בוהק, זמני ההזנקה והמיקוד מהירים אצל כולם וההבדלים זניחים. העברה למצב HDR מתחיל לחשוף רגעי משבר אצל המכשירים ורק ה-Xiaomi ו-LG סיפקו המתנה מינימלית שגם מתקבלת על הדעת. ה-Nokia מבקש בערך 2 שניות בין קליק לקליק וה-Realme כבר דורש מנוחה גדולה יותר, בערך 3 שניות, שלא לדבר על ההתמקדות האיטית יותר. כמו שאפשר להסיק, בלילה המצב מדרדר והעניין מתבטא גם בצילומי סטיל וגם בהקלטת וידאו: הממשק מתחיל לגמגם, המיקוד "רוקד" והמעבר לצפייה בסרטונים שהרגע יצרנו גובה עוד רגע של נשימה מצד ממשקי המצלמות.

מבחן הסוללה
ומה לגבי חיי הסוללה? נתחיל מהפרטים הטכניים: על הנייר מובילים המכשירים של Xiaomi ו-Realme עם 5020mA ו- 5000mA בהתאמה ואחרונים הם ה-LG ו-Nokia עם 4000mA כ"א. עם כולם העברנו יום שלם עמוס במטלות וריאלי למדי: צפייה בנטפליקס, מענה שגרתי להודעות ווטסאפ, גלישה אתרי תוכן ולא מעט גיימינג. לאחר מכן נערך אצל כולם מבחן "זלילת סוללה", שהפעיל חיישנים, הגביר את תאורת המסך למקסימום, גרם למעבד לבצע חישובים מסובכים ועוד. במבחן המעבדה ה-Nokia היה הראשון להפסיד, כשאחרי רבע שעה הבדיקה פשוט הפסיקה כי רמת הטמפ' אילצה את המכשיר לעצור את האפליקציה – בניגוד לשאר המכשירים שהמשיכו לעבוד בלי הפסקה.

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪

במבחן התוצאה, כלומר עבודה שוטפת וריאלית במכשיר, כצפוי סחטנו מה-Xiaomi וה-Realme את שעות השימוש הרבות ביותר – כמעט יומיים מלאים. הסלולריים של Nokia ו-LG השיגו תוצאה יותר פושרת ולקראת סוף היום הראשון הגענו ל-36% סוללה עם LG ו-24% סוללה Nokia, כלומר הם יספיקו ליום עבודה בודד בלבד.

כדי לבדוק את משך הטעינה, חיברנו לחשמל את המכשירים עם המטען שסופק במארז ובדקנו את סטטוס סוללת המכשיר לאחר חצי שעת טעינה וכן לאחר שעת טעינה. התוצאות לפניכם:

מבחן סמארטפונים לילדים עד 1,000₪
כמו שאפשר להבין, המכשיר של Xiaomi היה המהיר מכולם, במיוחד כשמתחשבים בקיבולת הסוללה המורחבת שלו לעומת המתחרים. אחריו בתוצאות די זהות הגיעו יתר המתחרות. כזכור, גם ה-Realme צויד בסוללת 5000mA כך שקצב הטעינה של כולם היה מקביל למדי.

המנצחים, המפסידים והשורה התתונה
במקום הרביעי: Realme C3
על הנייר המכשיר של Realme לכאורה עקף בעשירית הנקודה את המכשיר של LG, אם כי כאן גילינו שהשלם לא בהכרח גדול מסך חלקיו ועל הפשרות שמשתמשי ה-C3 יצטרכו לקבל קשה לסלוח. תחת תג מחירו, הוא מכשיר לא רע בכלל ולמרות ביצועי המצלמה החלשים מכולם, בתמורה תקבלו חיי סוללה נדיבים וביצועים מפתיעים לטובה. אל מול מתחרותיו בהשוואה זו, ה-C3 הוא מכשיר סביר ולא מעבר.


במקום השלישי: LG K61
זו לא פעם ראשונה שהסמארטפון של היצרנית המפורסמת לא מצליח לתפוס מקום נכבד למדי בפסגת הטלפונים המוזלים והמשתלמים ביותר. לטעמנו מדובר בעניין מנטלי מצד LG, שיודעות בעיקר לייצר מכשירי דגל תחרותיים והיריבות לו באותה קטגוריה מגיעות עם ניסיון רב מדי בתחום. כשלעצמו הוא לא מכשיר רע, אך יכולות המעבד החלשות שלו במיוחד בזמן משחקים, לצד חיי סוללה בינויים מאוד ותג מחיר גבוה מבין כולם, מקשות עלינו להמליץ עליו לגיימר הצעיר.


במקום השני: Nokia 5.3
מדליית הכסף מגיעה ליצרנית שדי הפתיעה אותנו, Nokia, עם מכשיר ביניים שהתגלה כטוב למדי, גם אם יש פשרות שצריך לקחת בחשבון כמו חיי סוללה עגומים ועוצמת ספיקר סבירה למדי. מלבד אלו, דגם ה-5.3 הוכיח את עצמו. הנראות דקיקה ומוקפדת, ביצועי המצלמה טובים ובמבחן ביצועי המערכת והגיימינג הוא הוביל. התחממות פחות מוגזמת וחיי סוללה אידיאליים יותר אולי היו מביאים אותו לפסגה.


במקום הראשון: Xiaomi Redmi Note 9
כמצופה, את המקום הראשון קטף הסלולרי שהוביל ברוב מוחץ של המבחנים וכשמתחשבים בתג המחיר המשכנע שהוצמד אליו, הבחירה בו כמנצח ההשוואה הופכת לקלה פי כמה. איכות המסך הגבוהה, ביצועי המערכת המצוינים, המצלמה שהייתה אפקטיבית רוב הזמן וחיי הסוללה המרשימים מבין כל המתחרים, העניקו לסמארטפון של Xiaomi את תואר הסלולרי המשתלם ביותר לילדים עד 1,000 שקל.

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Nokia, Nokia,
גודל מסך:6.55 אינטש,
טווח מחירים:250...,
החל מ- 498 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:LG,
גודל מסך:6.53 אינטש,
מערכת הפעלה:Andro...,
מותג:Xiaomi,
גודל מסך:6.53 אינטש,
מערכת הפעלה:A...,
מותג:Realme,
גודל מסך:6.5 אינטש,
מערכת הפעלה:An...,