באירוע Wonderlust השיקה ענקית הטכנולוגיה את סדרת האייפון 15 הכוללת ארבעה מכשירים המציעים מספר חידושים, אך כמו תמיד הדגמים המתקדמים יגיעו עם תכונות שלא יהיו זמינות בדגמי הכניסה.

תצוגה

האייפון 15 מגיע עם מסך בגודל 6.1 אינץ' והאייפון 15 פלוס עם מסך בגודל 6.7 אינץ'. הפאנל מגיע לבהירות שיא של 2000 ניט. דגם הפרו מגיע עם מסך בגודל 6.1 אינץ' המסוגל להציג תמונה בבהירות שיא של 1600 ניט ודגם הפרו מקס עם מסך בגודל 6.7 אינץ' מסוגל להגיע לבהירות שיא של 2500 ניט. בדומה לאייפון 14, גם כאן המסכים המובנים בשני הדגמים הבכירים תומכים ב-Dolby Vision.לראשונה, האי הדינמי המשמש להצגת התראות בלי לצאת מהאפליקציה הנוכחית, מגיע אל המכשירים הרגילים בסדרה.



אפל השיקה את סדרת האייפון 15


אחד השינויים המשמעותיים ביותר בהיסטוריה של האייפון, הוא החלפת שקע ה-Lightning ב-USB C. כשחיבור ה-Lightning הוצג לראשונה, היכולת שלו לעבוד בכל כיוון הייתה פורצת דרך והיוותה שדרוג משמעותי לעומת חיבור ה-Micro USB שהיה נפוץ באותה תקופה. אך להבדיל מהמתחרים שהתקדמו ל-USB-C על כל גרסאותיו הבעייתיות, אפל נשארה עם החיבור הקנייני שהתיישן ורק ב-2018 החלה להטמיע אותו אך רק באייפדים.


למרות שכל חיבור USB-C נראה זהה לאחר, בפועל הם יכולים להיות שונים מאוד. אם אי פעם תנסו להעתיק מהמחשב מידע לכונן קשיח מהיר עם הכבל שהגיע יחד עם האוזניות האלחוטיות, תוכלו לראות מיד שמהירות התקשורת נמוכה בהרבה ממה שהכבל המקורי של הכונן מסוגל לספק. הסיבה לכך היא ש-USB-C הוא לא דבר אחד ספציפי, אלא סט של קווים מנחים המגדירים פרמטרים כמו מהירות, רוחב פס והספק חשמלי. כך שאפל אמנם עברה לשקע USB-C, אך לא לתקשורת או טעינה מהירה באיזשהו אופן. האייפון 15 והאייפון 15 פלוס, עדיין מתפקדים לפי הסטנדרט הישן מאוד - USB 2.0 שמגיע במקסימום תיאורטי ל-480 מגה ביט לשנייה. ואילו בשתי גרסאות הפרו יש תמיכה ב-USB-C 3.1 Gen2 שמסוגל בתיאוריה להגיע לקצב העברה של עד 10Gbps, אך גם המכשיר היקר ביותר בסדרה מגיע עם כבל התומך במהירות של USB 2.0 ויש לרכוש כבל בנפרד.


אפל השיקה את סדרת האייפון 15


חידוש נוסף הוא כפתור פעולה המזכיר את כפתור הפעולה של Apple Watch Ultra, מותאם לטלפון ומחליף את כפתור הטבעת. כפתור הפעולה יאפשר למשתמשים לגשת במהירות לפונקציות והגדרות שונות מבלי לבטל את נעילת המכשיר או לגשת לאפליקציה.


מתחת למכסה המנוע, האייפון 15 פרו ומקס מכילים את המעבד A17 Pro החדש שיהיה משמעותית מהיר ויעיל יותר מה-A16 בגלל מעבר לתהליך ייצור של 3 ננומטר. האייפון 15 הרגילים מקבלים שדרוג למעבד A16 שהיה בדגמי האייפון 14 פרו. נפח האחסון בדגם ה-15 Pro מתחיל מ-128 גיגה ומגיע עד לטרה. הפרו מקס עם זאת מתחיל מ-256 גיגה אחסון. החברה לא ציינה באירוע וגם לא בדף המוצר באינטרנט את נפח זיכרון ה-RAM אבל על פי ההערכות הוא נשאר על 6 גיגה. 


אפל השיקה את סדרת האייפון 15


מערך הצילום האחורי בנוי מחיישן 48 מגה פיקסל חדש של סוני ומצלמת 12 מגה פיקסל עם עדשה אולטרה רחבה. iPhone 15 Pro Max מקבל את השדרוג המשמעותי ביותר בצורת עדשת פריסקופ שתאפשר להשתמש בזום אופטי פי 5 או אפילו פי 10. זה שדרוג משמעותי מכיוון שדגמי ה-Pro הנוכחיים מוגבלים לזום פי 3. כמו בדור הקודם ניתן לצלם וידאו ב-4K עד 60fps עם תמיכה ב-10Bit HDR, ProRes ו-Dolby Vision. גם מצלמת הסלפי נשארת 12 מגה פיקסל עם מייצב אופטי.


אפל השיקה את סדרת האייפון 15

אפל לא ציינה מה נפח הסוללה המובנית בכל האייפונים אבל כמו בדור הקודם יש תמיכה בטעינת MagSafe. בדגמים המתקדמים יש תמיכה בתקן Qi2 החדש המאפשר טעינה של 15W.


מחירו של האייפון 15 בארה"ב יהיה 799 דולר והאייפון 15 פרו יעלה 899 דולר. חשוב לציין שהמחירים הם רק למי שקונה את המכשיר במסלול התחייבות דרך ספק, כפי שהיה נהוג בעבר. ברכישה רגילה המחיר יהיה 30 דולר יותר. ה-iPhone 15 Pro יעלה החל מ-999 דולר כמו ה-iPhone 14 Pro. ה-iPhone 15 Pro Max יעלה החל מ-1,199 דולר לנפח התחלתי של 256 גיגה.