חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Lenovo Yoga Book C930 YB-J912F 256GB ZA3S0001IL
מותג: Lenovo
מערכת הפעלה: Windows 10
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
משקל: 775 גרם
רזולציית מסך: 1920x1080 פיקסל
זיכרון RAM: 4GB
מהירות מעבד: 1.2Ghz
מספר ליבות: ליבה כפולה
ציון WiseBuy
7.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Yoga Book C930 YB-J912F 256GB ZA3S0001IL

שחר שושן | 28.11.2018
הטוב
  • קליל למדי
  • חדשני
  • מכיל מסך E-Ink לקריאת מלל
הרע
  • מקלדת מגע איומה
  • אין אפשרות להצמיד את העט המצורף
  • ביצועים דלים
  • זיכרון RAM מועט
בשורה התחתונה
ה-Lenovo Yoga C930 הוא טאבלט שבמבט ראשון מאוד מרגש. הוא חדשני, נאה ומרשים ביותר. אך ברגע שממש מנסים להשתמש בו מגלים בדיוק אילו טכנולוגיות לא כל כך משתלבות יחד. מסך המגע שמנסה להיות מקלדת פיזית, זיכרון RAM קטן עם מערכת הפעלה למחשבים רגילים - שני אלה הופכים את ה-C930 מטאבלט מרשים למכשיר מתסכל ואיטי שעולה הרבה יותר מהתמורה שהוא נותן.
הקדמה

למרות המראה דמוי הלפטופ שלו, ה-Yoga Book C930 הוא טאבלט מבוסס Windows 10 Home ולו שני מסכים בגודל 10.8 אינץ'. אחד מסך מגע המציג תמונה ברזולוציה של 2560X1600, והשני מסך דיו אלקטרוני - E-Ink המציג תמונה במונוכרום ברזולוציה של 1920X1080. המעבד המובנה הוא אינטל דור שביעי מדגם i5-7Y54, המעבד הגרפי מובנה הוא מדגם intel HD 615 ונפח זיכרון ה-RAM הוא 4 גיגה בלבד. בדגם הבדיקה זיכרון האחסון היה 256 גיגה על התקן מסוג M.2 כשניתן להרחיב אותו דרך כרטיס מיקרו SD לעוד 512 גיגה. המחשב מגיע עם עט מגע ייעודי שאיתו ניתן לכתוב ישירות על מסך הדיו.



איכות תצוגה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ביוגה בוק ישנם צמד מסכים בגודל 10.8 אינץ'. המסך הראשי תומך במגע של עד 10 אצבעות בו זמנית, ולו פאנל IPS המציג תמונה ברזולוציה מרשימה של 2560X1600. הצבעים נראים טוב והתצוגה חדה ביותר, אך הבהירות מעט נמוכה והמסך עצמו משתקף מאוד כך שזהו יותר טאבלט לתוך הבית והרחק מהחלון.


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי


המסך השני מסוג E-Ink, גם הוא בגודל תצוגה זהה מציג תמונה במונוכרום ברזולוציה מרשימה של 1920x1080. על מסך זה מוצגת מקלדת המגע ובנוסף ניתן להגדיר שיופיעו שורות, טבלאות ונקודות שרטוט. עם המחשב תקבלו עט ייעודי המאפשר לכתוב ישירות על שני המסכים כשהוא מעט כבד אך נוח ביד. בזמן הכתיבה או שרטוט הרגשנו שמהירות התגובה טובה אך לא מיידית ונרשמו מדי פעם פספוסים בקליטת העט. אך היות ומדובר במשטח שמשמש גם כמקלדת, הוא לעיתים קרובות מתכסה בלכלוך דק ושאריות שומניות מאצבעות המשתמש, מה שמפריע לעט להחליק.  


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי


בנוסף לכל זה, ישנו ממשק מובנה במסך עצמו המאפשר לקרוא קבצי PDF ולקפל את המסך הראשי כדי לחסוך בסוללה, ולהשתמש בטאבלט כקורא אלקטרוני. גם רזולוציה יחסית גבוהה כמו FHD על שטח כה קטן לא הניבה תצוגה לא הייתה חדה במיוחד, אך הגדלה קלה של הטקסט הפכה אותו למשמעותית יותר קריא. זמן התגובה ורענון המסך היה איטי ביותר, ובכל פעם שנגענו בטעות במסך וגרמנו לטקסט לזוז, תהליך ההחזרה היה מסתכל שלא לצורך. בכל מקרה התאכזבנו לגלות שאין ממש דרך לשנות את מה שיוצג על מסך הדיו למעט מה שהממשק המובנה בו מאפשר וזה דיי מעט.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

במשקל 775 גרם הוא קליל ביחס למחשב נייד וכבד ביחס לטאבלט עם מסך יחיד. למרות שמדובר בטאבלט, מצאנו שקשה לנו להתייחס אליו ככזה, שכן הוא מריץ את מערכת ההפעלה השולחנית מאוד Windows 10 Home שעליה מותקנות תוכנות שאינן תואמות במיוחד לשימוש במסך מגע.


ליוגה בוק יש מערכת פתיחה יצירתית: בזמן שהמחשב מקופל, יש להקיש עליו פעמיים ושני המסכים יפרדו. הקונספט יצירתי, שכן הוא מאפשר לייצר את המסכים ללא מגרעת שבה האצבע שלכם אמורה להיכנס, אך המנגנון או לא עובד, או נפתח אקראית מחבטה כלשהי על השולחן שבו המחשב מונח. באחת הפעמים המנגנון כלל לא עבד, ומצאנו את עצמנו ממש נאבקים במחשב כדי לפתוח אותו וזו לא חווית שימוש מוצלחת במיוחד. אם תרצו, תוכלו לבטל את המנגנון לחלוטין.


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי


ליוגה בוק שני שקעי USB C וחריץ הרחבת זיכרון לכרטיסי Micro SD עד נפח 512 גיגה. הופתענו מאוד לטובה מהרמקולים המובנים שסיפקו תמונת סטריאו מרשימה ונעימה כך שמבחינת הצליל לפחות, חווית הצפייה בסרטונים הייתה נחמדה מאוד. בצד ימין תמצאו מתג הפעלה וכיבוי וכן כפתורי ווליום. לנובו מיקמה שקע USB C אחד בכל צד של המחשב שזה מצוין, אך מצאנו ששוב ושוב כיבינו בטעות את המחשב כשהחזקנו אותו כנגד כבל הטעינה שהכנסנו בצידו השני.


העט הנופל 

עם המחשב תקבלו עט שאיתו ניתן לכתוב על שני המסכים. היות והטאבלט כל כך דק, אין מקום להכניס את העט לתוכו כך שתיאלצו לשאת אותו בנפרד. כן נציין שיש מגנט בשני צידי המסך שאמור להחזיק את העט במקום אך הוא כל כך חלש שמספיקה הטייה קלה כדי לשחרר אותו ממקומו. 


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי


הקלדה מאוד עיוורת

למקלדת יש מנוע רטט המספק פידבק לכל לחיצה. זוהי בעיה שלא טופלה מהדגם הקודם, שכן גם אז מנוע הרטט המיושן עשה יותר רעש מויברציות, כך שלנסות להקליד משהו בשקט היה בלתי אפשרי. בנוסף, זהו לא רטט הפטי שמגיב במדויק כמו במנוע שמובנה במכשירי אפל, אלא רטט של ממש כמו שהיה בטלפונים הישנים.


את שפת המקלדת ניתן לשנות כך שהיא תיראה כמו מקלדת אנגלית עברית רגילה. כברירת מחדל, מסך הדיו הופך למקלדת ולמרות שמדובר במסך מגע, הוא מתנהג כמו מקלדת רגילה. את שפת התצוגה ואת סגנון המקלדת ניתן לשנות דרך ההגדרות המובנות בתצוגה עצמה, לא דרך מערכת ההפעלה.


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי


אך משהו שלא הצלחנו לשנות והגורם המרכזי לתסכול שלנו - לגרום למקלדת לתפקד כמו מקלדת מגע, ולא מקלדת אמיתית. בכך מצאנו את עצמנו לוחצים על מקש ה-Shift, עוזבים אותו ואז לוחצים על האות שרצינו להגדיל, כי ככה זה עובד במקלדות מגע כי זה מה שהיא, אך בפועל יש להחזיק את מקש השיפט כמו במקלדת אמיתית. בנוסף, האותיות המוצגות על המקשים הן גדולות כפי שנהוג במקלדת פיזית ולא משתנות אוטומטית עם הלחיצה על מקש השיפט. הבילבול נובע מחוסר הפידבק ממקלדת המגע שכן אין כאן כפתורים פיזיים שיעזרו להתמצא. היות זהו לא המסך הראשי, נדרש מבט עקבי במקשים כדי לא לפספס וזה פוגע בשימוש הבסיסי ביותר במחשב על כל סוגיו - להקליד משהו. 

ביצועים

(30% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

למרות שהמחשב הזה הגיע לישראל בנובמבר 2018, היוגה בוק מגיע עם מעבד intel i5-7Y54 מהדור השביעי. היות ואנחנו מכירים מקרוב את ההבדל המשמעותי בין הדור השביעי לשמיני בכוח עיבוד ובצריכת חשמל, נשארה תחושה של החמצה שכן מעבד חזק יותר שצורך פחות סוללה יכול היה לשנות את התמונה לגמרי.


על היוגה בוק מגיעה מערכת ההפעלה Windows 10 בגרסת Home, כלומר אותה גרסה שזמינה גם למחשבים רגילים חזקים יותר. בעוד שמערכת זו מיועדת גם לטאבלטים ואכן המעבד הזה מסוגל על הנייר להפעיל אותה, זיכרון ה-RAM המאוד מוגבל שעומד על 4 גיגה בלבד, למעשה מונע כל אפשרות להשתמש ביכולת להתקין תוכנות רגילות.


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי


בזמן שימוש רגיל בדפדפנים שונים, צפייה בסרטונים וקריאת מסמכים, מצאנו שהשימוש השוטף בטאבלט היה לרוב בסדר גמור ולא מעבר לכך. יש לו נטייה קצת לקרטע בהצגת וידאו מנטפליקס או יוטיוב ומתוך 4 גיגה RAM נשארו זמינים כ-800 מגה, מה שלא מאפשר ממש להריץ כמה תוכנות במקביל. בהתחשב במחיר הכל כך גבוה של המכשיר, ביצועים דלים כאלה אינם ריאלים ולו בקצת.

משך פעולת הסוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הטאבלט מגיע עם סוללה המספיקה לכ-5 וחצי שעות שימוש סטנדרטי וכמעט 6 וחצי שעות אם אתם חסכנים. זהו זמן שימוש סביר לאור העובדה שזו מערכת ווינדוס 10 וישנם שני מסכים. עם המחשב תקבלו מטען בגודל דומה למה שתראו בסמארטפונים מודרניים כשזמן הטעינה עומד על כשלוש שעות כשהוא כבוי. 


Lenovo Yoga C930: הטאבלט שרצה להיות הכי

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

ליוגה בוק ישנו סורק טביעת אצבע שעבורנו יותר לא עבד מעבד. רק תהליך רשימת האצבע לקח דקות ארוכות שבהן הוא סרק אותנו שוב ושוב עד שלבסוף סיים. כשניסינו לפתוח את המחשב, הוא זיהה אותנו ביחס של 1 ל-4 שזה מבחינתנו נחשב כלא אמין בעליל.


להבדיל מטאבלטים רגילים, כן ישנו מסך נוסף כך שבמצב סגור, המסכים מוגנים היטב על ידי המעטפת המתכתית שלו. כמו כל סדרת היוגה, גם המסך הזה מתקפל לאחור אך להבדיל משאר המחשבים בסדרה שלהם מקלדת פלסטיק עמידה, כאן ישנו מסך נוסף שיכול להישרט או להיסדק.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply