חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Suunto 7 White Burgundy
יצרן: Suunto
תכונות: מדידת דופק, GPS מובנה...
חיבורים: USB, Bluetooth, Wi-Fi...
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Suunto 7 White Burgundy

שחר שושן | 23.08.2020
הטוב
  • מעבד חזק
  • תצוגה טובה
  • יחסית קל משקל
  • 70 גרם בלי רצועה
הרע
  • ממשק מבלבל
  • חיי סוללה בינוניים
  • תגובה איטית למחוות התעוררות
בשורה התחתונה
החברה עשתה עבודה טובה בשילוב העולמות ומציעה למי שמעוניין בשעון ספורט ועדיין רוצה לקבל התראות, פתרון מוצלח ויחסית קטן. בכל הקשור למעקב אחר פעילות גופנית מתוכננת, הסונטו 7 מרשים ביותר ומסוגל לעקוב ולהציג מידע בפירוט גבוה פי כמה ממה שציפינו ממכשיר בודד בגודל הזה. אך ההטמעה של כל פונקציות הספורט כאפליקציה, היא היתרון והחסרון הגדולים ביותר של הסונטו 7.
תפקיד הכפתורים הפיזיים אינו אחיד שזה מאוד מבלבל בזמן פעילות גופנית וחיי הסוללה נעים בין מפתיעים לטובה לבינוניים ומטה. עבור אלו העוסקים בענפי ספורט הנעים סביב סיבולת, נראה שהשעון יפסיק לעבוד עוד לפניהם. לטעמנו הסונטו 7 הוא שעון ספורט חכם מוצלח אך רחוק מלהיות מושלם. יש לו את מה שצריך כדי ללמוד ולנתח את הפעילות הגופנית שלכם, אך אל תצפו שהוא יישאר אתכם למרתון שלם.
הקדמה
הסונטו 7 הוא שעון ספורט חכם בקוטר 50 מילימטר המבוסס על מערכת ההפעלה של גוגל -WearOS ומציע מעקב אחרי יותר משבעים פעילויות ספורט שונות כולל צלילה לעומק של עד 50 מטר.

עולם המחשוב הלביש על פרק כף היד נחלק לשתי קטגוריות עיקריות: שעונים חכמים ושעוני ספורט. עד לאחרונה היה קו מפריד מאוד ברור בין השניים. השעונים החכמים מכילים מערכת הפעלה מתקדמת ועשירה בפונקציות, יחד עם חיבור חי לסמארטפון המאפשר לקבל התראות וכדומה. ועולם שעוני הספורט שלרוב הם כבדים ועמידים יותר, מערכת ההפעלה שלהם בסיסית ולא אלגנטית במיוחד, אך הם עמוסים באפשרויות מעקב אחרי פעילות גופנית ומכילים סוללה חזקה יותר.

סונטו החליטה לצעוד ישירות על קו ההפרדה, ובחרה להטמיע את מערכת ההפעלה Wear OS של גוגל לצד פונקציות הכושר המתקדמות שלה, והתוצאה מרשימה אך רחוקה מלהיות מושלמת. 

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

לסונטו 7 ישנה תצוגה המבוססת על פאנל AMOLED המציג תמונה חדה ברזולוצייה של 454X454 בבהירות שיא של 1000 nit. כמו כן, הבהירות העקבית גבוהה מספיק כדי שהשעון יהיה שמיש תחת שמש ישירה - תכונה קריטית לשעון מסוג זה. בתוך השעון ישנו חיישן תאורה אוטומטי המבצע עבודה טובה בהתאמת התאורה האחורית של המסך, אך לעיתים גם במצב החשוך ביותר התצוגה הייתה בהירה מדי, כך שבחדר חשוך השעון מרגיש כמו פנס בוהק ונאלצנו להעביר את המכשיר למצב תיאטרון המכבה את התצוגה כליל.


Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות


רצועת השעון עשויה סיליקון והיא ברוחב של 24 מילימטר. קל מאוד להחליפן בזכות הקפיץ המובנה בתוכן, אך הלולאה המיועדת לנעילת שארית הרצועה נוטה להחליק כלפי מעלה כך שנאלצנו לסדר את השעון על פרק כף היד לפחות 3-4 פעמים ביום.

להבדיל משעוני ספורט אחרים, הסונטו 7 מנסה לאזן תכונות של שעונים חכמים ולכן הוא מבוסס על מערכת ההפעלה לשעונים של גוגל - WearOS. בכך, פונקציות הכושר של סונטו נמצאות בתוך אפליקציה ייעודית ויש להפעיל אותה ידנית כדי לגשת לכל אפשרויות האימונים, משהו שלא קיים בשעונים שכל תכליתם הוא ספורט. מערכת ההפעלה אמנם באנגלית, אך ישנה תמיכה מלאה בעברית המוצמדת לימין כך שהודעות מוצגות בצורה תקינה. עם זאת, אין אפשרות להקליד או להשתמש בהודעות מוכנות מראש בעברית כך שאלא אם החיים שלכם במקרה באנגלית או בשפה אירופאית אחרת, התקשורת החוצה מהמכשיר תהייה מיותרת.

Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות
Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות
Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות
Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות

בשעוני ספורט נהוג להשתמש בכפתורים פיזיים כדי להקל על התפעול תוך כדי פעילות, במיוחד אם אתם ליד מים, שכן מסכי מגע לא עובדים היטב בסביבה רטובה, כך שבמקביל לאפשרות לנעול את מסך המגע, ניתן לתפעל את השעון דרך ארבעת הכפתורים המובנים. בצידו השמאלי של השעון ישנו כפתור הפותח את תפריט מערכת ההפעלה ממנו ניתן להפעיל את האפליקציות השונות, וממול ישנם שלושה כפתורים שלטעמנו צריכים לזכות את מעצבי השעון בפרס על הממשק המבלבל והמתסכל ביותר של 2020.
הכפתור הימני העליון מפעיל את האפליקציה הייעודית של סונטו ודרכו ניתן לבחור את סוג הפעילות ולצאת לדרך.

Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות

הכפתור התחתון מנווט שורה אחת למטה, העליון שורה אחת למעלה, והאמצעי מפעיל את מה שמוצג על המסך ישירות מולו, למשל - Start. הבעיה מתחילה כשרוצים לשנות הגדרות כלשהן, ואז מגלים שאף אחד מהכפתורים לא מוביל אחורה, למרות שכרגע ביססנו שאת כל הפונקציות אפשר לנהל דרך הכפתורים ולא דרך המסך. וזה נכון, שברגע שהפעילות מתחילה, הממשק עובד היטב עם הכפתורים בלבד, אך בחיים יש יותר מדרך אחת לעשות משהו, בין השאר, להפעיל את המעקב אחר הפעילות רגע אחרי שהתחלתם.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הפונקציות החכמות של השעון זמינות דרך אפליקצית Suunto המובנית בשעון, וזו פועלת במקביל לכל אפליקציית כושר אחרת שאולי תרצו להתקין המתאימה ל-WearOS. מצד אחד, השעון מאפשר להרחיב את השימושיות שלו הרבה מעבר למה שהחברה כללה במקור - שזה מעולה. מצד שני, בעוד שניתן להחליף את התפקוד של הכפתור האמצעי והתחתון, הממשק של מערכת ההפעלה ובעיקר סידור הכפתורים אינו עקבי. לדוגמה: בתוך אפליקציית סונטו לחיצה על הכפתור האמצעי מפעילה את תוכנית האימונים. אך בתוך תפריט האפליקציות, לחיצה על אותו כפתור מעלה הודעה שאומרת הרבה וכלום בו זמנית - Start by playing music or video from any app - משהו שקורה גם כשכלום לא מוצג על המסך. המשמעות היא שתפעול ללא מבט תוך כדי פעילות אינטנסיבית יכול לגרור פעולות שגויות כפי שקרה לנו שוב ושוב, וזה מתסכל למדי.


בתוך אפליקציית הכושר של סונטו ניתן לבחור פעילות מתוך רשימה מפורטת המכילה יותר משבעים מצבי ספורט שונים. מה לא ראינו שם: מירוץ מכשולים, מתיחות, סקוואש ובדמינגטון בנוסף לאפשרויות השחייה, טיפוס, ריצה, משקולות ובאולינג. לשעון אין רמקול מובנה אך כן ישנו זמזם מצפצף שקל מאוד לשמוע בזמן פעילות והוא מודיע על אירועים הקשורים לאימון המתבצע באותו זמן.

Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות

לשעון מפות לא מקוונות המתעדכנות בכל פעם שטוענים את המכשיר בזמן שהוא מחובר ל-WiFi. אותן מפות ברדיוס הניתן להגדרה אישית, משמשות להתמצאות כשאין חיבור רשת והן מציגות מפות חום של תוואי השטח. למשל אזור שבו נעים הרבה הולכי רגל יסומן בכתום כהה. כמו כן, ישנו סימון לשבילי אופניים.

אך למרות שהמפות מותקנות על המכשיר, ולמרות שניתן לתכנן שבילים ברמת פירוט מרשימה מאוד באפליקציה, לא מצאנו כל דרך או אזכור לשיטה המאפשרת להעביר את המסלול אל השעון. בכך ניתן לשתף את המסלול ואף להוריד קבצי GPX למכשיר, אך שם הם יעצרו. קחו בחשבון שכן ניתן להשתמש באפליקציית המפות של גוגל כדי לתכנן מסלול אך הוא מוזן ישירות מהטלפון שחייב להיות לידכם עם חיבור רשת, והמפות אינן מפורטות או רלוונטיות להרבה ענפי ספורט והן גם ככה בחינם.

יום לאחר שהגדרנו את השעון שכמובן דרש מאיתנו לפתוח חשבון ולמסור את כתובת האימייל שלנו, נחתה בתיבה הפרסומת הראשונה שהציעה לנו לרכוש מנוי בלא פחות מתשעה ספקים שונים, שלכל אחד מהם יש לשלם בנפרד בצורה קבועה. כל זה להזכירכם, כדי להשתמש במכשיר שרק נרכש ואמור להגיע עם כל הפונקציות הרלוונטיות מובנות בתוכו.

Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות

שמחנו לראות שניתן לגשת למידע דרך אתר האינטרנט של החברה, שם הוא מוצג בצורה ברורה ומפורטת, מה שמקל על ניתוח הנתונים.

מגוון פני השעון מצומצם מאוד ומפנה כמעט מיד לספקים צד ג' המתקינים פרסומות או דורשים תשלום על העיצוב. בעוד שפני שעון בתשלום הם לא דבר יוצא דופן, לרוב ישנו מבחר רחב לברור מתוכו, משהו שבהחלט אין לסונטו 7. ישנו תפריט מובנה עבור Google Assistant שעוד לא תומכת בעברית, וניתן להגדיר סדרה מצומצמת של ווידג'טים וקיצורי דרך לתכונות שחשובות לכם כמו לוח שנה, מזג אוויר ומדדי כושר שונים.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

היות וסונטו החליטה להשתמש במערכת הפעלה המיועדת לשעונים חכמים, כך התייחסנו אל השעון וחילקנו את הבדיקה לשניים: במשך שבועיים השתמשנו בו כשהתצוגה מוגדרת על פעולה קבועה ולאחר מכן כשהיא מוגדרת להידלק רק כשמניפים את היד לכיוון העיניים כדי לראות מה שעה. בהירות המסך הוגדרה על אוטומטי.


כשהמסך היה מופעל תמיד ובשימוש יום יומי רגיל, חיי הסוללה היו מאכזבים, ובזמן פעילות ספורטיבית, הם היו מזעזעים. בכל יום השעון היה בשימוש כ-16 שעות בהן התקבלו הודעות, שיחות וספירת הצעדים הפועלה. המעקב הזה אגב, לא מבוסס על ה-GPS כך שאם מד צעדים פשוט מסוגל לעמוד בזה, גם הסונטו 7. ובכל יום כזה, הגענו במקרה הטוב ל-50% סוללה אך לרוב היינו מתחת. במידה והפעלנו תוכנית ספורט כלשהי, למשל רכיבה על אופניים למשך שעה, אותו פרק זמן לבדו צרך כרבע מהסוללה. סוג ענף הספורט לא שינה יותר מדי את צריכת הסוללה, כך שגם הליכה באורך שעה צרכה לפחות כ-25% מהסוללה וזה עוד בשעות הלילה הקרירות שבהן החום מסביב לא מפחית את ביצועי הסוללה.

Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות

אך אז הגיעו ימים שבהם הסוללה סירבה להיגמר. למעשה הגענו ליומיים שלמים של שימוש כשעון חכם, כאילו יום לפני זה הסוללה לא הייתה ב-30% בשמונה בערב. יום לאחר מכן, חזרנו לאותו עניין ולא הצלחנו למצוא מכנה משותף בין מקרה למקרה וזו חלק מהבעיה - אין אחידות או אפשרות לצפות כיצד המכשיר יחזיק.

ואז ביטלנו את התצוגה הקבועה ובעוד שזמן ההמתנה והשימוש היום יומי עלה, זמן השימוש בספורט נשאר זהה שכן במצב זה התצוגה פועלת תמיד כברירת מחדל. תצוגה הפועלת קבוע צורכת לא מעט סוללה, אך הפעלנו אותה בגלל חוסר הזיהוי המוצלח של הנפת היד למבט חטוף. אך גם כשהזיהוי התבצע בהצלחה, הזמן שלקח למסך להידלק היה ארוך ויחד עם חוסר הוודאות שהשעון בכלל קלט את המחווה ולא נצטרך לחזור על הריקוד, קיבלנו חווית שימוש מתסכלת למדי, שכל תכליתה הוא לחסוך בסוללה ואנחנו בסך הכל רוצים לדעת מה השעה כרגע.

Suunto 7: מרשים אך לא חף מבעיות

הטעינה מתבצעת דרך מתאם מגנטי ייעודי הנצמד למקום הנכון בקלות. טעינה מלאה אורכת כשעה וניתן להגיע ל-80% בכ-40 דקות.

זו בדיוק הנקודה שבה שעונים חכמים עם פונקציות ספורטיביות נבדלים משעוני ספורט ייעודיים - לאלו יש תצוגה בסיסית שלא צורכת הרבה סוללה, כך שהם יכולים להחזיק הרבה מאוד זמן. הסונטו 7 נמצא בדיוק באמצע, אך הסוללה שלו לא מסוגלת לעמוד לאורך זמן בכל הפונקציות שהוא מציע.

לאלו שרוצים לעקוב אחר פעילויות שיש ביניהן לפחות יום הפסקה, הסוללה הבינונית לא תהווה מכשול אמיתי, אך לאלו העוסקים בספורט לאורך שעות, במיוחד למי שמתכוון לבצע ריצות ארוכות, יש חשש אמיתי שהסוללה תיגמר לפני סוף הפעילות.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

הסונטו 7 נראה ומרגיש סולידי ביותר. גוף השעון עשוי סיבי זכוכית, המסך מצופה גורילה גלאס ומעטפת התצוגה עשויה מפלדת אל חלד. למרות שהשעון נמצא אצלנו בשימוש כבר יותר מחודש, עוד לא ראינו ולו שריטה אחת על המסך או על גוף השעון, אך יש נטייה ללכלוך להצטבר בחיבור בין גוף השעון למסך.


השעון עמיד במים לעומק של עד 50 מטר וניתן להשתמש בו גם בשחייה בים הפתוח.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply