חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Lenovo ThinkPad X1 4XD0U47635
יצרן: Lenovo
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: Bluetooth
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 8/2020
תכונות נוספות: מקשי שליטה
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Lenovo ThinkPad X1 4XD0U47635

לירן עבדי | 02.05.2022
הטוב
  • סינון רעשים מעולה לשימוש משרדי
  • גוף קל משקל, איכות בנייה גבוהה
  • חיבור בלוטות' יציב ונטול קטיעות
  • צימוד שני מכשירים במקביל
  • ניתן להטעין תוך כדי שימוש
  • קייס קשיח ונוח לנשיאה
הרע
  • תג מחיר גבוה ביחס לתמורה
  • ללא מצב Hear Through
  • מראה טכני ומשעמם
  • חיי סוללה סבירים
  • נטול אפליקציה
בשורה התחתונה
לשימושי משרד בסיסיים כמו האזנה למוזיקה, צפייה בהדרכות וניהול פגישות Zoom, ה-ThinkPad X1 ANC אמור להספיק מאוד. כשלא תשתמשו בששת המיקרופונים המובנים, תיהנו מסינון רעשים אקטיבי מורגש וטעינה מהירה שתשרת את המשתמשים השכחנים. אז היכן הפשרות? פגשנו בחיי סוללה נדיבים יותר, קולנו היה יכול להיות מתועד יותר בבירור וגם על הנראות המשמימה של האוזניות היו לנו כמה הערות – אבל אתם יודעים מה אומרים על טעם ועל ריח.
ThinkPad X1 4XD0U47635
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 318 ₪
מחיר סופי: 319 ₪
מחיר סופי: 329 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-9 חנויות>>
הקדמה

ה-ThinkPad X1 ANC הן אוזניות אלחוטיות המבטיחות להיות קלות משקל ונוחות בשימוש ממושך, מציעות חיבור אלחוטי בקישורית בלוטות' ותמיכה בשני מכשירים במקביל. עוד במפרט: עיצוב מודרני, דרייברים בקוטר 40 מ"מ, מבטל רעשים אקטיבי ואלקטרוני, 6 מיקרופונים מובנים, הבטחה לחיי סוללה של עד 14 שעות פעילות כשה-ANC כבוי וכן תכונת טעינה מהירה. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל מכמה נתונים טכניים: דרייברים בקוטר 40 מ"מ, טווח תדרים 20Hz – 20 kHz, עכבה 32Ω, רגישות SPL >111dBm ± 3dBm. במיקרופון תמצאו טווח דינמי של 95dB, טווח תדרים 50 Hz - 8 kHz וכן 4 מתוך 6 המיקרופונים מספקים מסנן רעשים היברידי, כזה המשלב אקטיבי (ANC) ואלקטרוני (ENC) במקביל – בשתי עוצמות השפעה.


ThinkPad X1 ANC: לשימוש משרדי בלבד


ה-X1 לא מתיימר לכוון לאודיופילים ומרגישים זאת: איכות הסאונד רחוקה מלהפעים אבל גם לא רעה בכלל. השימוש הראוי לה הוא משרדי בלבד, להאזנה שגרתית ביוטיוב, ספוטיפיי ויתר שירותי מדיה פופולריים. לא תמצאו כאן מלבד טווחים בינוניים סבירים, באס בסיסי ו"מפוזר" שלא מצליח להרעיד את האוזניים אבל דווקא ב-Vocals קיבלנו מענה ראוי, בין אם זה היה בהאזנה להרצאה או בצפייה בעוד הדרכה על תוכנת גרפיקה שאנחנו עובדים איתה ביום-יום. באופן די מפתיע, ששת המיקרופונים מרשימים רק על הנייר – בפועל איכות ההקלטה סבירה למדי והמיקרופונים לא בלטו מדי לטובה. ביצענו הרבה שיחות טלפון ופגישות Zoom עם ה-X1 וציפינו שקולנו יישמע הרבה יותר צלול וברור מהתוצאה הדי-בינונית שקיבלנו, הערות שקיבלנו גם מהצד השני בשיחה וגם כשהאזנו להקלטות שלנו בעצמנו.

ThinkPad X1 ANC: לשימוש משרדי בלבד

עוברים לביטול הרעשים באוזניות, מתכונות הדגל. מקש ייעודי באוזניה ימין מציע 2 רמות של ביטול הרעשים ובהפעלתן, חיווי קולי מסמן על הרמה הנוכחית. הרמה הנמוכה יותר, Level 1 לפי האוזניות, מורגשת בקושי. ניתן להבחין בה כשההקשות על המקלדת נשמעים "דקים" יותר וגם שיחות מהשכנים לשולחן פחות בולטות – אבל עדיין השינוי לא מספיק דומיננטי. ב-Level 2 כבר קיבלנו סינון רעשים מצוין שחיפה על כך ומסנן דרמטית המון רעשי רקע מעצבנים; זמזומים סטטיים מהמזגן, התנגשות כלי מתכת מהמטבח הסמוך והסתרה מרשימה של צפירות כלי רכב מבחוץ. לא תקבלו אטימות מוחלטת כמובן – אבל את תחושת הוואקום הנוצרת באוזן אהבנו מאוד. מה שהיה חסר לנו במארז הוא מצב Hear Through או Ambient כפי שמכונה אצל חלק מהיצרניות, אפקט המכניס במעט מרעשי הרקע אל האוזניות כדי שלא נרגיש מבודדים לחלוטין מהסביבה ובלא מעט אוזניות ANC ניתן למצוא את התכונה הזו.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

משקלן הנמוך של האוזניות, כ-214 גרם, הוא הדבר הראשון שמבחינים בו. מצד שני, ל-X1 פרופיל מצומצם למדי ואנחנו לא בטוחים שהן יתאימו לכל המשתמשים הבוגרים. גם המראה עלול להיות "נוקשה" או מוקפד מדי עבור חלק מהמשתמשים, כשבעיקר גווני שחור ואפור טכניים שולטים כאן. טיב החומר לא רע; האוזניות מורכבות מעור מלאכותי באזורי כוסות האוזן, פלסטיק קשיח בגימור מט בגבם ומסגרת מתכת ממוקמת בקשת ובמפרקים. חלקה הפנימי של הקשת גם כן עשוי דמוי עור. גם את הכבל השזור בד הערכנו – ניתנה מחשבה מורגשת לאיכות הבנייה של האוזניות בלא מעט היבטים.


ThinkPad X1 ANC: לשימוש משרדי בלבד


החלק השלילי בנושא מצאנו באזור כוסות האוזן והחומר דמוי-העור לצערנו גורר סימני זיעה קלים על כוסות האוזן שאמנם מתנקים במריחה קלה, אבל את השמנוניות הטבעית שתצטבר שם לאורך זמן לא ניתן למנוע. יש גם את עניין השחיקה המוגברת שגורמת לסוג חומר שכזה להתפורר במהירות ניכרת – אבל את זה נשאיר למבחן הזמן. מלבד האוזניות, בקופסה קיבלנו כבל USB-C באורך 1.3 מ' לטעינה וקייס מעוגל, קשיח ועמיד למדי.

כאמור, בזכות משקל נמוך במיוחד, ל-X1 יתרון וחיסרון מיידיים: נוחות השימוש לאורך זמן הוא עניין של מה בכך וגם אחרי יום שלם שהן היו על אוזנינו, לא הרגשנו לרגע צורך להתאוורר או לשחרר מעט מהלחץ שנוצר על הראש, היותן בקושי מורגשות – יחסית לאוזניות קשת כמובן. החיסרון בנושא זה מתבטא ברמת החופשיות שלהן וגם כשהתאמנו את הקשת ואת כוסות האוזן בדיוק למידות ראשנו, התחושה התמידית היא שהן רפויות ואכן תנועות צוואר מהירות איימה לא פעם להסיר אותן מהאוזניות שלנו. כוסות האוזן מסתובבות על צירן עד ל-90 מעלות, פתרון טוב לאחסון ולא פחות חשוב, לענידה סביב העורף מבלי תחושת המחנק בצורתן הטבעית כשהן עוטפות את הצוואר.

ThinkPad X1 ANC: לשימוש משרדי בלבד


עוברים למקשים ופעולות שכיחות: בכוס אוזן שמאל מקש רב שימושי המשרת כקבלת/ניתוק שיחה, הפעלת או עצירת שיר וכן מעבר שיר קדימה ואחורה. לפניו מתג הזזה המעביר את האוזניות בין מצבי OFF, ON וצימוד למכשיר חדש – ובהמשך כניסת USB-C לטעינה ומעליה LED חיווי. בכוס אוזן ימין מתג ההזה להפעלת/השתקת המיקרופון ועוד שלושה מקשים קטנים, שניים להגברת והנמכת הווליום וזה שביניהם מפעיל את ה-ANC, בשתי רמות. הגישה העיוורת לשם דורשת התאקלמות טיפוסית אבל בזכות מיקומם הברור ובולטות המקשים, בתוך כמה שעות שימוש כבר למדנו ללחוץ על המקשים מבלי להסתכל עליהם. עוד בעניין נוחות המשתמש, היינו מצפים לאיזו תוכנת מחשב ייעודית או אפליקציה לסמארטפון שתציע כמה תכונות נוספות כמו אקולייזר, שדרוגי חומרה, התאמת אישית של מקשים קיימים – אלא שאף אחד מהן לא זמינה למשתמש וחבל.

ThinkPad X1 ANC: לשימוש משרדי בלבד

חיבור בלוטות' בגרסת 5.0 תומך בפרופילים A2DP והמקודדים הנתמכים הם SBC ,AAC ,aptX ו-aptX Low Latency, שאמורים להציע איכות סאונד גבוהה למרות החיבור האלחוטי וכן צימוד יציב ומהיר, תודות להבטחת ה- Low Latencyשל היצרנית Qualcomm. במבחן התוצאה הקשר תמיד היה יציב ואיכותי. חיברנו את האוזניות למחשב נייד, נייח עם דונגל בלוטות' ולסמארטפון שלנו – בכולם הקשר האלחוטי היה יציב ומהיר, בלי עכבה מעצבנת בין המילים לשפתי המדובב. המרחק המקסימלי עומד על 12-13 מטר, הרבה יותר ממה שתצטרכו כנראה. ה-X1 תומכות בצימוד בשני מכשירים במקביל, אופציה עדיפה למי שמשתמש באוזניות שלו כדי לקבל שיחות בטלפון ובמקביל מאזין למוזיקה במחשב, למשל.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

באוזניות שולבה סוללת 800 mAH וב-Lenovo מבטיחים עד 14 שעות חיי סוללה כשה-ANC כבוי, לא רע אבל גם לא מרשים במיוחד בשמי האוזניות האלחוטיות. אחרי צפייה במשך שעתיים בצמד פרקי Halo בווליום 60%, הסוללה הציגה בזבוז של 30% סוללה. לא תוצאות מעודדות במיוחד ואם להתבסס על התוצאה, יש כאן לא יותר מ-7-8 שעות פעילות ללא הפסקה, שמשקפים בערך 2 ימי עבודה טיפוסיים במשרד – לא תוצאה רעה אבל ציפינו ליותר.


ThinkPad X1 ANC: לשימוש משרדי בלבד


עוברים לטעינה: טעינה מלאה אורכת קצת פחות מ-3 שעות ויש גם טעינה מהירה בנמצא: בתוך 15 דקות טעינה תקבלו שעתיים של האזנה, תמורה לא רעה למי שיוצא להליכה ספונטנית או לכאלה שתכף נכנסים לפגישה טלפונית ושכחו להטעין את האוזניות מבעוד מועד. עוד יתרון חשוב, את ה- X1ניתן להטעין תוך כדי שימוש – ותופתעו לגלות כמה אוזניות אלחוטיות מתחרות לא יודעות להציע זאת. כך שגם אם חיי הסוללה לא הרשימו במיוחד, העובדה שניתן להטעין את האוזניות תוך כדי שימוש מקלות על העניין.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply