חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Samsung Galaxy Buds Live SM-R180 סמסונג
יצרן: Samsung
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות כפתור
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
תאריך כניסה לאתר: 8/2020
גרסת Bluetooth: 5.0
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Doron 17.04.23
מוטי וסיגל 02.12.22
יאיר 14.11.22
yonis18776 06.11.22
Sheri 27.08.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Samsung Galaxy Buds Live SM-R180 סמסונג

הטוב
  • עיצוב ייחודי ולא שגרתי
  • איכות צליל טובה למדי
  • איכות שיחה מצוינת
  • יציבות מאוד באוזניים
  • לא אוטמות לחלוטין, אין רעשי נשימה וצעדים
  • חיבור USB-C, טעינה אלחוטית
הרע
  • דורשות כוונון מדויק בתוך האוזן, לא מאוד נוחות
  • מקשי המגע "מזייפים" לא פעם
  • ביטול רעשים כמעט ולא מורגש
  • עמידות בסיסית לגשם קל, IPX2
  • קופסת טעינה מעט מגושמת
בשורה התחתונה
במדד החדשנות, האוזניות האלה מקבלות ניקוד גבוה: הן נראות עתידניות, מושכות מבטים ומצליחות לספק סאונד טוב ובאסים עמוקים גם מבלי לפלוש לתעלת האוזן שלכם. האם זה מספיק? ממש לא. הצליל אמנם טוב אבל לא מצטיין, קשה לומר שביטול הרעשים עושה משהו ומעל הכל הן לא מתאימות לכל אוזן. יתכן שלאחרים הן יהיו נוחות, אצלנו לפחות הן דרשו התעסקות ממושכת כדי למצוא את המיקום המדויק, וענידה ממושכת הציקה לנו. למרות פקטור החדשנות הנוצץ, אנחנו עדיין מעדיפים את הדגם הקודם של סמסונג, ה-Galaxy Buds Plus, שמציעות איכות שמע דומה וקצת פחות "בלינג", אבל מספקות נוחות שימוש עדיפה פי כמה.
Galaxy Buds Live SM-R180
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 280 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
מחיר סופי: 309 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה

לצד השקת סדרת Galaxy Note 20, הכריזה סמסונג גם על האוזניות החדשות והמדוברות שלה, Galaxy Buds Live, שתמונות שלהן דלפו כבר חודשים לפני ההשקה ועוררו ספקולציות רבות. מדובר באוזניות True Wireless (נטולות חוטים) שמתהדרות במבנה חדש לחלוטין שלא דומה לאף אוזניות אחרות, בצורה שמזכירה שעועית נוצצת ומתיימרת להתאים בדיוק למבנה האוזן מבלי לבלוט החוצה ומבלי להיכנס לתוך תעלת האוזן.




האוזניות כוללות דרייברים בגודל 12 מ"מ ומבטיחות איכות שמע גבוהה לצד מנגנון ביטול רעשים אקטיבי, קופסת טעינה אלחוטית וזמן סוללה של עד 21 שעות. הן מגיעות בצבעים ברונזה, שחור ולבן. לקחנו אותן לבדיקה של כשבוע וחצי כדי לתהות על קנקנן.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

כפי שנפרט בהרחבה בסעיף נוחות השימוש, איכות הסאונד של ה-Galaxy Buds Live תלויה באופן מוחלט בדרך שבה אתם עונדים את האוזניות בתוך האוזן, וכל תזוזה לכאן או לכאן משפיעה דרמטית על איכות הצליל. 


בהנחה שמצאתם את ה-Sweet spot והאוזניות ממוקמות בדיוק במקום הנכון, איכות הצליל שלהן טובה למדי. למרות המבנה הפתוח והעובדה שהן אינן אוטמות את תעלת האוזן, הן מצליחות לספק באסים עמוקים ונוכחים. התדרים הגבוהים טובים יחסית, לא חדים מדי אבל גם לא עמומים וחסרים. באזור ה-High mid זיהינו עומס קל, שגרם לחלק מהצלילים להישמע מעט צורמניים; למשל צליל הנקישה הקצוב שמלווה את השיר My oh my של קמילה קבייו היה חזק וצעקני מדי וקצת הציק. באופן כללי, אופי הצליל מזכיר את האוזניות הקודמות של סמסונג, ה-Galaxy Buds Plus; קשה לומר שהן ירשימו אודיופילים - הצליל אינו מפורט או מדויק במיוחד, אבל למאזין הממוצע הן יישמעו טוב מאוד לדעתנו.


Galaxy Buds Live: נוחות תמורת חדשנות


האפליקציה של סמסונג מאפשרת לשנות את סוג הצליל באמצעות איקוולייזר מוגדר מראש, שלא ניתן לכוונן אותן ידנית לפי טעמכם. לטעמנו הצליל בברירת המחדל ניטראלי מדי, ללא שום הדגשה של הבאס או הטראבל, והוא נשמע לנו עמוס מדי באזור תדרי האמצע. המצב הדינמי נשמע לנו באופן אישי הטוב ביותר, ושאר המצבים הקיימים באיקוולייזר לא מוצלחים במיוחד. 


כאמור, ה-Galaxy Buds Live יושבות על האוזן החיצונית ולא נכנסות פנימה, ולכן אינן אוטמות רעשים באופן פסיבי כמו אוזניות In Ear. כדי לפצות על כך הוסיפה סמסונג מנגנון ביטול רעשים אקטיבי, שאמור לנטרל חלק מרעשי הרקע שמסתננים פנימה. האם זה עובד? ובכן, אם תתאמצו מאוד להקשיב תצליחו לעיתים לזהות שחלק מהתדרים הנמוכים ביותר של רחשים מונוטוניים (כמו מזגן או מאוורר) אכן מושתקים. עד כמה מושתקים? להערכתנו לא יותר מ-10%, אולי פחות. בקיצור, ברוב מוחלט של המקרים לא תצליחו להבחין האם ביטול הרעשים האקטיבי פועל או לא, וגם כשכן - רמת ביטול הרעשים כה זעומה שהיא בקושי עושה הבדל כלשהו.


דבר אחד חשוב לומר בשבחן של הסמסונג Galaxy Buds Live (ושל אוזניות אחרות במבנה פתוח); הן אמנם לא מחרישות את רעשי הסביבה, וכשצועדים איתם ברחוב או בחוף הים צריך להגביר מאוד את הווליום כדי להתגבר במידה מסוימת על רעשי החוץ, אבל מצד שני הן גם אינן סובלות מתופעות הלוואי המעצבנות של אוזניות עם שרוולי סיליקון שנכנסים לעומק האוזן - תחושת הלחץ, השמיעה של הנשימות, הלעיסות והצעדים שלכם, והקושי לנהל שיחות טלפון. 


ואכן, ביצוע שיחות עם האוזניות - או עם אחת מהן - היה מהמוצלחים שחווינו עם אוזניות TWS. שמענו את הצד השני היטב אבל לא התנתקנו מהסביבה, המשכנו לשמוע את עצמנו מדברים ולא נאלצנו להרים את הקול, וגם מהצד השני לא קיבלנו שום תלונות על איכות השיחה ונאמר לנו שאנחנו נשמעים היטב.


מבחינת חיבור לטלפון, אין לנו שום תלונות. חיבור ה-Bluetooth 5.0 עושה את עבודתו היטב עם חיבור יציב ונטול הפרעות. צפייה בסרטונים היתה נטול השהייה כמעט והסנכרון בין התמונה לקול באוזניות היה מצוין.


Galaxy Buds Live: נוחות תמורת חדשנות

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

סמסונג ניסתה והצליחה לייצר מבנה חדש לגמרי של אוזניות True Wireless, וזה הישג לא רק עיצובי אלא גם הנדסי. במקום אוזניות עם רגליות שיוצאות מהאוזן (סטייל Airpods) או שנעוצות באוזן עם בליטה כזו או אחרת החוצה, מדובר באוזניות בצורה שכבר השוו אותה לשעועית, שיושבות במבנה החיצוני של האוזן אבל לא נכנסות פנימה. חוץ מעניין החדשנות והעיצוב, המבנה הזה נועד לאפשר חוויית האזנה פתוחה ולא פולשנית ולאפשר למשתמש להמשיך לשמוע את הסביבה ולא להתנתק לחלוטין.


העיצוב, איך לומר, מעניין. ה-Galaxy Buds Live מעט שמנמנות ולפחות מהאוזניים שלנו הן בלטו החוצה מעט, אבל רוב השטח שלהן אכן נשאר בתוך האוזן. בעוד שהחלק הפנימי עשוי פלסטיק בגימור מט, סמסונג הלכה על גימור דמוי מתכת מבריק בחלק החיצוני, שגורם לאוזניות האלה להיות הרבה יותר מדי בולטות וצעקניות לטעמנו, במיוחד בצבע הברונזה שבו קיבלנו אותן. נאמר לנו לא פעם שאנחנו נראים מוזר, כאילו אנחנו עונדים עגילים; יתכן שמדובר בעניין מגדרי ושהאוזניות האלה קצת נשיות יותר. אגב, סביר להניח שבצבע שחור או לבן האוזניות נראות הרבה יותר סולידיות.


Galaxy Buds Live: נוחות תמורת חדשנות


בגלל הצורה הייחודית שלהן, את האוזניות האלה לא מספיק לתחוב לאוזן וזהו. לפחות אצלנו, מדובר בתהליך ארוך של ניסוי וטעייה שלא נגמר. צריך להניח את האוזניות בתוך האוזן בצורה מאוד ספציפית ואז לסובב אותן קצת כדי לוודא שהגריל של הרמקול מופנה לתוך תעלת האוזן מבלי להיחסם. זה קריטי, כיוון שאם תניחו את האוזניות לא בדיוק במקום הנכון, הצליל נפגע דרמטית - או שהבאס ייעלם, או שהגבוהים יהפכו לצורמניים, או שהצליל כולו יהפוך לעמום ודחוס אם תתחבו אותן עמוק מדי באוזן. המבנה השעועיתי של האוזניות לא מקל על הסיבוב וההתאמה שלהן באוזן, ולפחות אנחנו חשנו אי נוחות רבה ואפילו כאב קל בכל פעם שנאלצנו לסובב ולכוון שוב ושוב את האוזניות עד שמצאנו את הנקודה המדויקת.


בסוף דרך החתחתים הזו, לאחר שהאוזניות כבר היו ממוקמות כהלכה, האוזניות היו אחוזות ביציבות מפתיעה ולא נפלו בשום מצב, לא משנה כמה חזק ניסינו לנענע את הראש. עם זאת, אחרי שעה ויותר של האזנה התחלנו לחוש שוב כאב באוזניים, והעדפנו לשלוף אותן החוצה קצת. 


Galaxy Buds Live: נוחות תמורת חדשנות


התפעול של ה-Galaxy Buds Live מתבצע באמצעות משטחי מגע שממוקמים בחלק החיצוני. התפעול בסך הכל שגרתי: נגיעה בודדת להפעלה ועצירה, נגיעה כפולה לדפדוף לשיר הבא ושלוש נגיעות לחזרה לשיר הקודם - תפקוד זהה לשתי האוזניות. בנוגע לנגיעה ממושכת, ניתן להגדיר באמצעות האפליקציה שנגיעה ארוכה בצד ימין תגביר את הווליום ובצד שמאל תחליש, או לחלופין לבחור שנגיעה ממושכת בשתי האוזניות תפעיל ותכבה את ביטול הרעשים. בפועל, מצאנו שמשטחי המגע לעיתים מזהים "נגיעות רפאים" וכך נגיעה בודדת שלנו זוהתה משום מה כשתיים או אפילו שלוש נגיעות. זה קרה לעיתים יחסית תכופות מה שבהחלט פגם בחווית השימוש שלנו.


באמצעות חיישנים בחלק הפנימי של האוזניות, הן מזהות כאשר מוציאים אותן מהאוזניים ומפסיקות את המוזיקה אוטומטית - פיצ'ר שימושי ששמחנו למצוא כאן. חשוב לציין שבגלל שהאוזניות לא אוטמות את האוזניים, ניתן בהחלט לנהל שיחה גם מבלי לשלוף אותן החוצה כלל.


האפליקציה Galaxy Wear של סמסונג (שאגב מחייבת גם התקנה של Plug-in ייעודי עבור האוזניות הללו) מאפשרת לשלוט בהפעלה וכיבוי של ביטול הרעשים, ומציעה גם איקוולייזר, הגדרת מקשי המגע, הפעלה של הקראת ההתראות המתקבלות, מציאת האוזניות דרך הטלפון, עדכוני גרסה והוראות שימוש. כמו כן מציגה הסוללה חיווי בודד למצב הסוללה בשתי האוזניות גם יחד, ללא הפרדה לסוללה בכל אחת מהאוזניות וללא חיווי על הסוללה בקופסת הטעינה.


סמסונג נמנעת מלציין בעמוד המוצר באתר שלה האם ה- Samsung Galaxy Buds Live מצוידות בעמידות כלשהי במים, אבל מחיפוש ברשת נראה שהן אכן מצוידות בתקן הבסיסי IPX2, שזה אומר עמידות ב-3 מ"מ גשם בדקה. לא היינו ממליצים לצאת איתן לגשם כבד ובטח שלא לבריכה.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Samsung Galaxy Buds Live מגיעות בתוך קופסת טעינה קומפקטית אך שמנמנה למדי, שמורגשת היטב בכיס של ג'ינס ולא ממש נוחה לנשיאה בכיס. היא מעוצבת בהשראת קופסת תכשיטים עם גימור מטאלי ועשויה פלסטיק שמרגיש מעט זול, אבל נראית מצוין. בזכות עובייה הקופסה נוחה למדי לפתיחה, והמגנטים שבתוך התושבות דואגים שהאוזניות יישבו במקומן (אם כי אל תנסו לנער את הקופסה - האוזניות ייפלו). יש נורית חיווי בחלק החיצוני של הקופסה ונורית נוספת בפנים, שמוודאת שהכנסתם את האוזניות בדרך הנכונה והן יושבות בפנים כראוי. הקופסה נטענת באמצעות כבל USB-C ותומכת גם בטעינה אלחוטית סטנדרטי בתקן Qi.


Galaxy Buds Live: נוחות תמורת חדשנות


סמסונג מבטיחה עד 6 שעות של האזנה רציפה עם האוזניות עצמן, ועד 21 שעות בסך הכל עם מחזורי טעינה נוספים בתוך הקופסה. במבחן שלנו אכן החברה עומדת בהבטחה, וקיבלנו קצת יותר מ-6 שעות האזנה בעוצמת ווליום של כ-80 אחוז לפני שנדרשנו להחזיר את האוזניות לקופסת הטעינה. מדובר בזמן פעולה טוב מאוד ביחס לשוק.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply