חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Mee Audio Matrix Cinema ANC
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
תכונות נוספות: מיקרופון, מקשי שליטה...
ייעוד: ספורט, סלולארי
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Mee Audio Matrix Cinema ANC

לירן עבדי | 17.01.2021
הטוב
  • חיי סוללה ארוכים: כ-25 שעות כשה-ANC כבוי
  • ביטול רעשים אקטיבי (ANC) מצוין
  • נוח גם בשימוש ממושך
  • מאפשר גם חיבור קווי
  • איכות סאונד מעולה
הרע
  • איכות הסאונד צונחת כשה-ANC עובד
  • חיווי אחוז הסוללה מזייף
  • ללא טעינה מהירה
בשורה התחתונה
מותג האודיו Mee Audio לא מוכר מדי בישראל וחבל, כי הוא מצליח להביא איתו בשורה מרעננת: באוזניות Matrix Cinema ANC תמצאו בידוד אטימות נאה, איכות סאונד מפתיעה לטובה, אופציה חוטית ומעל הכל בלט ביטול רעשים אקטיבי שהתגלה כיעיל במיוחד. אין כאן טעינה מהירה אמנם כצו המגמה, אבל 3 ימי פעילות שהצליחו האוזניות לספק הם משהו שאנחנו חיים איתו בשלום.
הקדמה
האוזניות האלחוטיות Mee Audio Matrix Cinema ANC מציעות תחת דרייברים בגודל 40 מ"מ 4 מצבי שמיעה מובנים, מיקרופון, סוללה שמבטיחה לספק זמני האזנה/דיבור ארוכים וביטול רעשים אקטיבי (ANC). עוד באוזניות: בלוטות' בגרסת 5, אופציה לחיבור קווי ותמיכה במקודד Qualcomm aptX ו-aptX Low Latency. זמין בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהנתונים הטכניים: דרייברים בגודל 40 מ"מ, טווח תדרים 20 Hz-20 kHz, רגישות 115±5 dB, התנגדות 32Ohms ותמיכה בפרופיל A2DP וכן במקודדים SBC, Qualcomm aptX ו-Qualcomm aptX Low Latency.


ביטול הרעשים האקטיבי מצוין והוכיח את יעילותו מאוד, שגם זמין בחיבור קווי. הוא לא מעלים לחלוטין את רעשי הרקע אבל מדלל אותם דרמטית והופך אותם לגרסה "דקה" יותר של עצמם, כך שלא צריך להגביר את הווליום כדי לכסות רעשים חיצוניים. לא פחות חשוב, האוזניות שימשו אותנו גם כאטמים לעת מצוא, כשביקשנו קצת שקט במשרד הומה, אבל לא גם לא רצינו להימנע לחלוטין מרעשי הרקע הטיפוסיים.

Mee Audio Matrix Cinema ANC: סאונד בבידוד

עוברים לאיכות הצליל: אין ל-Mee Audio מוניטין מוכר מדי בישראל וחבל. חתימת סאונד ברורה התגבשה באוזנינו והמעבר לאוזניות מתחרות כבר היה מורגש. ל-Matrix Cinema טקסטורת צליל עשירה שמחמיאה לרוב הז'אנרים ששמענו: הטווחים הבינוניים מפורטים ובאגף הבאס קיבלנו בדיוק מה שרצינו. גם הטווחים הגבוהים נדיבים באופיים ומציעים חדות מרשימה גם שמאמירים עם הווליום לקצה היכולת. חשוב לדעת שבהפעלת ה-ANC מאבדים מעט מאיכות הסאונד: הצלילים הופכים לחלולים יותר והנפגע האנוש ביותר הוא הסאב, שנהנה מגרסה יותר צנועה וחסרת נוכחות.

מקש ה-CinemaEAR המובנה באוזניות מציע ארבעה מצבי העצמת סאונד: Clear Voice לחידוד קול בזמן צפייה בוידאו, Clear Voice Plus לחידוד קול המשוחח, Dynamic Music שמעשיר את הבאס והטרבל לחוויית האזנה משופרת ו-Bass Boost, שמשפר את התגובה ועומק הבאס ואמור לנפח את הטווחים הנמוכים בזמן צפייה בסרטים או בהאזנה למוזיקה תואמת. המצבים מועברים בלחיצה בודדת ומוצגים בחיווי קולי. לחיצה ממושכת תבטל לחלוטין את ה-CinemaEAR. עוד עניין שחשוב לדעת: מצבי הסאונד אינם פעילים בחיבור קווי.

Mee Audio Matrix Cinema ANC: סאונד בבידוד

ההבדלים בין המצבים זניחים ולפעמים ניכרים, תלוי בסוג המוזיקה שהאזנו לה. Clear Voice Plus התגלה כאידיאלי לשיחות במרחב עבודה משותף ו-Bass Boost אכן שיפר משמעותית את הטווחים הנמוכים בזכות ניפוחם, כשבקטעים שמקדשים את הבאס האוזניים שלנו כבר ממש רעדו. תכלית מצבי ההאזנה שימושית למדי, אם כי נבין למה לא תרצו להתעסק איתם יותר מדי כשתעברו משימוש לשימוש, פי כמה אם האזנה למוזיקה והוצאת שיחות היא חלק משגרת יום העבודה הממוצע שלכם. לכאן או לכאן האקולייזר המובנה המבורך – אבל כאמור, יעיל רק כשאתם לא מג'נגלים בין מצבי האזנה.

Mee Audio Matrix Cinema ANC: סאונד בבידוד

מיקרופון מסוג omnidirectional (תיעוד 360 מעלות עם רגישות מכל כיוון) שולב באוזניות וטווח התגובה שלו עומד על 100 Hz-10 kHz עם רגישות 36dB± 3dB-. למרות שלא ציפינו, אחרי היכרות עם יותר מדי אוזניות קשת כושלות, במבחן השיחות הוא הפתיע לטובה: נשמענו לצד השני מספיק ברור כדי לקיים שיחה מובנת וצלולה ורק האטימות הגבוהה היא עקב האכילס בנושא: מאחר ולא שמענו את עצמנו כלל, לא פעם העירו לנו שאנחנו צועקים בשיחה ומדברים בעוצמה הרבה יותר גבוהה מבדרך כלל.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

משקל האוזניות 225 גרם, מטווח הגרמים שמרגישים על הראש אבל לא סבלנו מאי-נוחות גם אחרי שימוש ממושך. קשת מרופדת היטב בחלקה הפנימי מונעת כאב ראש שידועים לשמצה בקרב אוזניות הקשת וגם כוסות האוזן מרופדות בעור סינטטי, אבל אינן מהסוג ה"זוכר" (Memory foam). כל המקשים ממוקמים באוזנייה ימין: מקשי הווליום שגם משמשים להעברת שיר קדימה/אחורה בלחיצה ממושכת (שעובד רק בסמארטפון ולא במחשב), מקש רב שימושי עבור הדלקה/כיבוי האוזניות, עצירת/הפעלה שיר וחיוג לשיחה אחרונה בלחיצה כפולה. לידו מקש הזזה ANC שמדליק/מכבה את ביטול הרעשים האקטיבי ולבסוף, מקש ה-CinemaEAR שמציע ארבעה מצבי העצמת סאונד. מלבד האוזניות, עוד במארז קיבלנו כבל טעינה Micro-USB באורך 1.4 מטר, כבל 3.5 מ"מ ונרתיק נשיאה קשיח בצבע שחור.


Mee Audio Matrix Cinema ANC: סאונד בבידוד

עוברים להתממשקות, שהייתה מהירה למדי: הטלפון והמחשב זיהו במהירות את ה-Audio Matrix Cinema ולא נתקלנו בבעיות טכניות. חיווי קולי ברור על הדלקת וכיבוי האוזניות נוכח, כולל סטטוס סוללה עדכני באחוזים, שנטה לזייף לפרקים –על כך יורחב בקטגוריית הסוללה. האוזניות נחות נהדר על הראש והאוזניים, בזכות קשת מהודקת שלא לוחצת אבל גם לא רופפת מדי מכדי להרגיש שהיא תכף תיפול, אם כי שמנו לב שבלתי אפשרי להניח את ה-Audio Matrix Cinema על הצוואר כשתרצו רגע לנוח. הסיבה: הקשת המהודקת מדי סביב הגרון ויש מעין הרגשת חנק לא נעימה כשמניחים זמנית את קשת האוזניות על העורף.

עוברים לבלוטות' בגרסת 5.0, שתומך ב-Qualcomm aptX, מקודד שמונע עכבה והוכיח את עצמו נהדר כשצפינו בנטפליקס בטלפון והדיבוב תאם במדויק לשפתיים, בלי טיפת עיכוב מעצבן. ב-Mee Audio מבטיחים טווח קליטה עד 10 מטר אבל הם היו צנועים מדי: הצלחנו להמשיך להאזין למוזיקה בחלל עבודה גם בטווח 15 מטרים. בהאזנה בתוך דירה עם קירות צפופים עדיין זכינו לטווח נאה של 12 מטר. התמיכה בצמד מכשירים במקביל מצוינת: ממשקנו את ה-Matrix Cinema למחשב הנייח (עם דונגל בלוטות' גנרי) וגם לסמארטפון שלנו, כך שבזמן שהאזנו ליוטיוב, הטלפון שלנו היה זמין לקבלת שיחות ישירות מהאוזניות – שימושי גבוהה עבור משתמשי משרד שיידעו להעריך את התכונה המבוקשת.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

באוזניות סוללת 500mAh שלפי הבטחת היצרנית אמורה להספיק עד 33 שעות האזנה/דיבור כשביטול הרעשים האקטיבי מבוטל ועד 20 שעות כשהוא פועל. במצב מנוחה (standby), האוזניות יוכלו להחזיק עד 1000 שעות. המציאות מצננת את ההתלהבות אבל עדיין מרשימה: בערך שלושה ימי פעילות רצופים במשרד בשימוש ממושך סיפקו לנו סביבות 24-26 שעות פעילות. עם ה-ANC פועל קיבלנו בערך 12-14 שעות פעילות, כלומר בערך יומיים עבודה ששילבו לא מעט שיחות לאורך היום עם האזנה למוזיקה בין לבין.


Mee Audio Matrix Cinema ANC: סאונד בבידוד


את האוזניות מטעינים עם כבל שהגיע במארז בחיבור micro-USB מיושן שעוד לא יישר קו עם מגמת ה-USB-C וגם טעינה מהירה בולטת בהיעדרה. זמן טעינה אורך ממוצע כשעתיים ובכל הנוגע להערכת הסוללה בחיווי הקולי – לא סמכנו עליה יותר מדי. לא פעם נאמר לנו שהסוללה עומדת על 60% כשכמה דקות שימוש אח"כ נמסר שהסוללה טעונה במלואה (100%), ובפעם אחרת כביכול איבדנו 40% סוללה בפחות מ-10 דקות שימוש. מבחינת חווית משתמש מדובר בעניין מתסכל ואף פעם לא ידענו באמת מה סטטוס הסוללה האמיתי. למאזין המשרדי אולי לא מדובר בעניין דרמטי מדי, אבל למרבים בנסיעות או כאלה שלא תמיד זמין להם חיבור לחשמל זה עניין מרגיז למדי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply